Cégvezetés & irányítás cikkek

hirdetés

Minden vállalkozó gonosz kizsákmányoló?

Minden vállalkozó gonosz kizsákmányoló?

A magyar társadalom többsége ma úgy tekint a vállalkozóra, mint egy tolvajra, aki mocskos kapitalistaként kizsákmányolja a szegény alkalmazottakat. Sokan irigylik ezt tőlük. A felelősséget, munkát viszont nem látják emögött.
Kihasználatlan kapacitások a csapatban – ki tehet róla és mit kezdjünk vele?

Kihasználatlan kapacitások a csapatban – ki tehet róla és mit kezdjünk vele?

Csapatok fejlesztése során sokszor hallunk olyan visszajelzést a vezetőtől, hogy évek óta dolgozik együtt az embereivel, de „sosem gondoltam volna XY-ról, hogy…” vagy „erre aztán igazán nem számítottam nála, ez teljesen új megvilágításba helyezi a konfliktusainkat…” A gyorsan változó üzleti környezet egyre hatékonyabb vezetői munkát igényel, a csapaton belüli szinergia kihasználásának, előmozdításának képessége így egyre jobban felértékelődik – hívja fel a figyelmet Székely Gábor, a Piac & Profit szakértője.
Támogató és hátráltató szokásaink

Támogató és hátráltató szokásaink

Nem elég egy motiváló cél, ha nem társul hozzá a meggyőződés, hogy ezt képesek is vagyunk megvalósítani. A minket támogató vagy akadályozó gondolkodásmódról, meggyőződéseinkről, hiedelmeinkről, átkeretezésről ír szakértőnk, Vass Andrea coach.
Csak a jó kérdésen múlik a motiváció?

Csak a jó kérdésen múlik a motiváció?

Érdekes megfigyelni, hogy a vezetők többsége úgy próbál motiválni, ahogyan az emberek többsége ajándékot vesz: „aminek én is örülnék” alapon. Pedig kommunikációval ki lehet deríteni, hogy mi az, amivel a munkatársak leginkább motiválhatók – és ez egyáltalán nem biztos, hogy a pénz. Szakértőnk segít!
Hogy lesz az álmokból vállalkozás?

Hogy lesz az álmokból vállalkozás?

Klasszikus álom: meg szeretnék élni abból, amit szeretek. Szeretek sütit sütni, tehát muffin-vállalkozást nyitok. Szeretek túrázni, tehát túravezető leszek. PHP-programozó vagyok, weboldalak fejlesztésével indulok a világhír felé. Számos oka lehet az ilyen döntéseknek. Kis hazánkban ez leginkább így hangzik: “kénytelen vagyok vállalkozni, mert nem élek meg / nem férek bele egy multis dobozba / nincs munkám / gyerekkel nem tudok elhelyezkedni...” A Piac&Profit szakértői segítenek, mik az első lépések az álmoktól a sikeres vállalkozás felé.
hirdetés
3 érv megváltozott munkaképességű emberek alkalmazása mellett

3 érv megváltozott munkaképességű emberek alkalmazása mellett

Egyre több munkáltató számára lehet vonzó lehetőség megváltozott munkaképességű dolgozókat is foglalkoztatni. 2013-ra változott az ezzel kapcsolatos szabályozás, így amellett, hogy ez felelős döntés, a költségek csökkentésében is segíthet.
Állás vagy vállalkozás - honnan tudjuk, hogy jól döntöttünk?

Állás vagy vállalkozás - honnan tudjuk, hogy jól döntöttünk?

Nem minden választás a megfelelő választás. Van olyan karrierdöntés, ami alapjaiban elhibázott, és leginkább csak pokollá teszi az ember életét. Az alábbi rövid lista néhány egyszerű támpontot ad arra nézve, hogy az alkalmazott/vállalkozó dilemma esetén milyen tényezők mentán kell(ene) döntenünk.
Állás vagy vállalkozás – melyik kinek való?

Állás vagy vállalkozás – melyik kinek való?

Az „állás vagy vállalkozás” dilemma napjainkban sem kevésbé aktuális, sőt talán még nagyobb jelentőséggel bír, mint a rendszerváltás óta valaha. Olyan kérdés ez, amivel karrierünk során legalább egyszer mindannyian szembesülünk, akár önszántunkból, akár a külső, kényszerítő körülmények miatt. Az alábbiakban néhány alapvető gondolatot veszünk szemügyre, amely segíthet ebben a döntésben. Fontos ugyanis, hogy egy ilyen horderejű döntést a megfelelő okok miatt hozzunk meg – mondja szakértőnk, Herman Judit.
Tudja, mire vállalkozik?

Tudja, mire vállalkozik?

A vállalkozásindítás, -fejlesztés azonban nemcsak új lehetőségekkel, de új veszélyekkel is jár – hívja fel a figyelmet a Piac&Profit szakértője, Vuray György.
Valóságshow a cégben

Valóságshow a cégben

Néhány cégben valóságshow folyik, ahol a „nézők” szerepét a cégvezető, a HR-es és a tulajdonosi kör veszi fel, akik időről időre ki- és beszavaznak „játékosokat”. Néha nem azt, akit kellene, és nagy valószínűséggel nem azok nyernek, akik a legtöbbet teszik a csapatért, hanem akik a legintelligensebben játsszák a munkahelyi valóságshow-t. A Piac&Profit szakértője segít, hogy szűrjük ki a bajkeverőket!
hirdetés

Bérajánlás mérték nélkül

Az ágazati és helyi bértárgyalásokon arra kell törekedni, hogy 2013-ban éves szinten minden kereseti kategóriában biztosítsák a nettó keresetek reálértékének megőrzését – tartalmazza a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) keddi ülésén megszületett országos bérajánlás. A megállapodásban ugyanakkor az emelésről konkrét szám nem szerepel.

Hogyan lehetünk eredményesebbek?

Min múlik az, hogy megvalósítjuk-e az álmainkat, hogy egyáltalán merjük-e és tudjuk-e azt az életet élni, amit szeretnénk? Kamaszként mindnyájunknak vannak álmai, nagy, világmegváltó tervei, aztán valamivel vagy sokkal alább adjuk, vagy el is felejtjük ezeket az álmokat. A Piac&Profit szakértője segít megtudni, mit tehetünk magunkban a sikerért!

Szerezzük meg az első egymilliót..., és ne költsük el!

Sokszor halljuk, hogy az első egymillió (tízmillió) megszerzése az igazán nehéz. Pedig dehogy. Ha tudásunkat sikeresen értékesítjük, és költségeinket a minimálisra csökkentjük (igen, össze kell húzni magunkat), egymilliónyi megtakarítás aránylag hamar összejön. Jól befektetni saját cégünkbe sokkal nehezebb.

Nem a pénz, a biztonság a lényeg

Nem a magas fizetés, hanem a hosszú távú, biztos megélhetés a legvonzóbb dolog a potenciális munkavállalók számára – derült ki a Randstad globális felméréséből. A nőknek a barátságos munkahelyi légkör és a magánélettel való egyensúly megteremtése fontos még álláskereséskor, a férfiak inkább a karrierlehetőségekre koncentrálnak.

Csak tavaszi fáradtság, vagy a kiégés veszélye fenyeget?

Ha munkánk során gyakran foglalkozunk emberekkel akár vezetőként, akár beosztottként, számolnunk kell a kiégés, vagyis a burnout veszélyével. De hogy ismerjük fel?

Itt rontják el a kezdő vállalkozók!

Mindazoknak, akik tőkebevonási lehetőséget keresnek, legyenek ötletgazdák vagy egy ideje már működő kisvállalkozások, tisztában kell lenniük a sikeres vállalkozás két legalapvetőbb, megkerülhetetlen feltételével.

A stressz és a báránybőrbe bújt farkasok

Korunk kísértő szelleme a stressz. Rengeteget hallani róla, sőt még az állam is támogatja – EU-s pályázatokon keresztül – a stresszkezelő tréningeket. A megoldást azonban az ok megtalálása jelenti még akkor is, ha az sokszor csodálatosan rejtett.

A jó hozzáállás a siker záloga

Nem elég a piacképes termék, az igazi sikerhez, a mérhető piaci jelenléthez megfelelő hozzáállásra is szükség van! Mindenkinek pontosan tudnia kell, hogy mi a feladata és azt hogyan kell elvégeznie a közös siker érdekében.

Szabályzat is segíthet „megfogni” a pénzt

A hazai vállalatok csekély része kezeli rendszerszinten a visszaélésekből fakadó kockázatok elleni védekezést. Pedig a tisztázatlan elvárások vagy épp a beszerzési folyamatok átláthatatlansága révén jelentős pénz folyik el a cégeknél.

A belső gondok többet ártanak a válságnál

A gyengélkedő nemzetközi és hazai gazdasági klímánál sokkal jobban megnehezítik a vállalatok életét a belső problémák, vagyis a válságra adható megfelelő válaszok megtalálásának belülről fakadó nehézségei – derül ki az RSM DTM Hungary Zrt. friss vállalati kutatásából.

A döntéshozás alapszabályai és alaphibái

Ahogy a meeting szabályai fontosak a különböző gondolkodásmódú, felkészültségű, pozíciójú tagok közötti kommunikáció konstruktív mederben tartása szempontjából, a döntéshozatal folyamatának betartása is azt segíti, hogy a csapat együtt haladjon a közösen elfogadott, jó minőségű döntés felé.

Hogy lesz egy jó döntésből tényleges cselekvés?

A két legrosszabb dolog, ami történhet, hogy egy, a meetingen megszületett jó döntést nem hajtanak végre, vagy egy rossz döntést végrehajtanak. Tehát az a cél, hogy jó minőségű döntés szülessen és azt hatékonyan végrehajtsák.

Miért nem vagyunk jól szervezettek?

Ha megvizsgáljuk a magyarországi cégeket, nagyon kevés példát láthatunk valóban jól szervezett csapatokra. Két jellemző hiba a „szervezetlenség”, illetve a szervezés „túlbonyolítása”. Óriási tartalékok vannak a cégekben, amelyek szervezetfejlesztéssel kiaknázhatók.

Kiken múlik a meeting sikere?

Az ideális környezet nem csak technikai, hanem emberi tényezőkből is áll. Nézzük meg, kiken múlik a jó meeting sikere?

A jó teljesítmény pszichológiája

Mi mindent kell a vállalatvezetőknek figyelembe venniük, ha a legmagasabb teljesítményt szeretnék kihozni munkatársaikból? Erről szólt az első Európai Pozitív Business Fórum.

A tökéletes meetinghelyszín kialakítása

A meeting (értekezlet) nem feltétlenül kell, hogy szükséges rossz legyen. Lehet hasznos, konstruktív munka is, ha néhány dologra tudatosan odafigyelünk. Szakértőnk segít!

Mit érdemel a szabályszegő?

A meeting (értekezlet) a legtöbb helyen szükséges rossz. Annak érdekében, hogy hasznos, előremutató, konstruktív munka legyen, olyan szabályokat kell működtetni, amelyek a különbözőségek ellenére biztosítják a kölcsönös bizalom és tisztelet létrehozását és fenntartását.

Mivel motiválható a jövő nemzedéke?

Az ezredfordulós (Super Millennials) nemzedék másként dolgozik, eltérő igényei vannak a munkahelyi élettel kapcsolatosan. Az Ericsson ConsumerLab legújabb kutatásának eredményei szerint érdemes a különbözőségekre tekintettel lennie azoknak a cégeknek, amelyek szeretnék kihasználni ennek a generációnak a különleges képességeit.

Mobilitás: bénultak a vállalatok

A Deloitte legújabb, munkavállalói mobilitással foglalkozó nemzetközi felmérése szerint a humán erőforrás szakemberek komoly stratégiai lehetőséget látnak a nemzetközi mobilitásban, a megkérdezettek többsége ugyanakkor nincs megelégedve saját vállalata mobilitási gyakorlatával. Ennek fő okaként az üzleti célokkal összehangolt kiküldetési politika hiányát, valamint a jogszabályi megfelelés területén felmerülő nehézségeket jelölték meg.

A jó meeting szabálykönyve

A meeting (értekezlet) a legtöbb helyen szükséges rossz. Sokan azt gondolják, hogy nem lehet elkerülni és kevesen tudják, mit lehetne tenni annak érdekében, hogy hasznos, előremutató, konstruktív munka legyen.

A munkavállalók szemében még mindig az IT a legvonzóbb

2013-ban a legtöbben az informatika és telekommunikáció, az államigazgatás és a pénzügyi területen várják a legjobban fizető állásokat, de egyre többen helyezkednének el a non-profit szférában is.

Tanulás vagy tudás a karrier titka?

Minél több diploma, számos szakképesítés és még több nyelvvizsga felhalmozása a célja a hazai munkavállalók többségének, holott a túlképzettség sok esetben hátrány. Papírok helyett a kompetenciákra kellene fókuszálni.

Nehezebb lehet megfelelni a fenntarthatóság szabványainak

Változik a világ legelterjedtebb fenntarthatóságijelentés-keretrendszere. A szakértők szerint ez a jó szándék ellenére akár ronthat is a helyzeten, ha a vállalatokra fenntarthatatlan terheket rónak.

Kölcsönös előnyt jelent az elkötelezettség

A nyugati országokban már a munkavállalók visszajelzéseit is feltüntetik az éves jelentésekben a vállalatok, hiszen az elkötelezett és cégükhöz lojális alkalmazottak jobban végzik a munkájukat.

Jobban bízunk a férfi vezetőkben

Magyarországon a vállalatvezetők 97 százaléka férfi, a munkavállalók többsége mégsem gondolja, hogy a munkahelyén több női vezetőre lenne szükség. Még a nők háromnegyede sem akar egy másik nő irányítása alatt dolgozni a Randstad 2013 tavaszi felmérése szerint.

Rugalmasság segíthet visszatérni a munkaerőpiacra

A szülés után újra munkába álló kismamák nagyban hozzájárulhatnak az ország gazdasági teljesítményének növekedéséhez. Ahhoz, hogy hatékony munkavállalóként működhessenek, fontos a megfelelő munkakörülmények biztosítása számukra.

Hogyan kerüljük el a munkahelyi csapdahelyzeteket?

Ha egy cég nem dolgozik azon, hogy minden dolgozója lássa el a saját munkáját, akkor egyes részei életképtelenné válnak, és állandóan szükség lesz arra , hogy valaki beavatkozzon a folyamatokba – figyelmeztet szakértőnk.

„A vállalkozás nem szerencse kérdése”

2006-ban az Ernst & Young Enterpreneur Of The Year választásán „A jövő ígérete” címet nyerte, 2009-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét, tavaly pedig „Az év legsikeresebb ICT-menedzsere” lett dr. Vinnai Balázs az IT Business online szavazásán. A 36 éves üzletember szerint vezetőként a legfontosabb az integráló képesség: összefogni az embereket, és egy cél irányába, csapattá kovácsolni őket.

Egyenlő esélyt is kapnak a nők a virág mellé?

A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, eredetileg azonban a nők egyenjogúságának és szabad munkavállalásának jelképe volt. Manapság a régió országaiban eltérően értékelik március nyolcadika jelentőségét, abban azonban mindannyian egyetértenek, hogy a nőknek tapasztalatcserére, párbeszédre és példaképekre van szükségük.

Hogy tegyünk jó benyomást egy telefonbeszélgetés során?

Szerencsére egyre több vezető foglalkozik azzal, hogy jó első benyomást tegyen meglévő és potenciális üzletfeleire. A személyes varázs sok esetben segít is, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy manapság a legtöbbször nem is találkozunk személyesen. Ennek megfelelően sokan nem a megjelenésünk, hanem a telefonálási stílusunk alapján ítélnek majd meg minket.

Jó tanácsok női vezetőknek

Hogy sikeres nő, az nem kétséges. Szűts Ildikó az OTP kommunikációs igazgatója volt korábban vezérigazgató, de magánvállalkozó is. Egy fórumon saját tapasztalatait osztotta meg a női vezetés, család és karrier problémákkal kapcsolatban.

Nem olyan jó kávéházban dolgozni, amilyennek tűnik

Egyre többen használják a kávézókat folyamatos munkavégzésre, ez a helyszín alkalmatlan a tartós munkavégzésre –a Regus globális felmérése szerint. A magyar válaszadók szerint a dokumentumok adatainak védelme, a személyes tárgyak biztonsága és a zajos vendégek a „kávéház-irodák” legnagyobb hátrányai, de valójában nem is akkora spórolás az iroda hiánya.

Mi kell a sikeres változtatáshoz?

Változtatni berögzült szokásainkon nem könnyű, de olykor bizony szükség van rá. Ahhoz, hogy sikeresen vágunk neki a céloknak, nem kell más, csak egy egyszerű képlet.

Munkapiaci információk a weben, érthetően

A múlt hét végén hivatalosan elindult a PályaSúgó weboldala, amely 10 ágazatra és 200 foglalkoztatási csoportra vonatkozó munkaerő-piaci előrejelzések készítését teszi lehetővé. Az eredmények most már a munkáltatók és álláskeresők számára is elérhetőek.

Mentorprogram fiatal vállalkozásoknak

A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) mentorprogramot indított fiatal innovatív vállalkozások fejlődésének elősegítésére - jelentette be Deák Csaba, a NIH stratégiai elnökhelyettese csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Miért lehet elégedetlen a munkavállaló?

A rossz munkahelyi kapcsolatok és a korlátozott előrejutási lehetőségek a fő indokok, amikor valaki otthagyja a céget, ahol dolgozik. A munkaügyi tanácsadók szerint sok munkahelyi probléma, ami megoldhatatlannak tűnik, helyrehozható lehetne, ha mind a munkáltatók, mind a munkavállalók tennének erőfeszítéseket.

A munkahelyi szerelem fő szabályai

Praktikusnak tűnik a munkahelyen szerelmet keresni, ám sok veszély is leselkedik a párokra. A csapat általában nehezen viseli a kollegiális kapcsolat intimmé válását, a főnök pedig a teljesítmény romlásától tart.

Nem mindig a házon belüli megoldás a legjobb

A hazai vállalkozások több mint fele volt kénytelen közepes, vagy annál is nagyobb mértékű nem várt változásokkal szembenézni 2012-ben - derül ki a V-csoport Menedzsment Kft. által végzett felmérésből. Az előző esztendőben ez az arány nagyobb, csaknem kétharmados volt. A válaszadók kevesebb, mint tíz százalékánál adódtak csak kisebb változások tavaly, a magyar cégek harmada nem képes megfelelően kezelni a változásokat.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
A Garantiqa-val a válság ellen – Investment 2 hitelgarancia

A Garantiqa-val a válság ellen – Investment 2 hitelgarancia

Az orosz-ukrán háború miatt kialakult válság egyre jelentősebb hatást gyakorol a vállalkozókra is.
hirdetés
Így tanulható a beszállítóvá válás

Így tanulható a beszállítóvá válás

Közel háromezer hazai cég vett részt abban az országos programban, amelynek keretében pénzügyi-, beszállítói-, exportfejlesztési és fenntarthatósági témákban cseréltek tapasztalatot.

Költségkímélés

Még nagy a szakadék a tettek és a szándék között, ha a fenntarthatóságról van szó

Még nagy a szakadék a tettek és a szándék között, ha a fenntarthatóságról van szó

A gazdasági nehézségek ellenére a hazai közepes és nagyvállalatok fontosnak tartják a fenntarthatóság ügyét.
Tartós, kiszámítható árak a változó körülmények között - Innovatív, előre mutató fejlesztések a dm-nél

Tartós, kiszámítható árak a változó körülmények között - Innovatív, előre mutató fejlesztések a dm-nél

A négy hónapon át nem emelkedő tartós áraknak, a jó ár-érték arányú dm márkás termékeknek, az online szolgáltatások fejlesztésének és a törzsvásárlóknak szóló kedvező ajánlatoknak is fontos szerepe van abban, hogy a dm az idei évet is sikeresen, forgalmi növekedéssel tudta zárni.

Pénzszerzés

Minden tizedik magyarnak van nyugdíjbiztosítása

Minden tizedik magyarnak van nyugdíjbiztosítása

Magyarországon mintegy 445 ezer nyugdíjbiztosítási szerződés jut a közel 4,9 milliós aktív korú népességre, így a lakosság körülbelül 10 százaléka rendelkezik nyugdíjbiztosítással.

Jogi kisokos

Vége lehet a trükköző vállalkozásoknak - küszöbön egy kártérítési hullám?

Vége lehet a trükköző vállalkozásoknak - küszöbön egy kártérítési hullám?

A parlamenti zárószavazás célegyeneséhez közeledik az az uniós jogalkotási gyökerű törvénymódosítási javaslatcsomag, amely nyomán újabb átfogó jogszabálymódosításra kerülhet sor a fogyasztóvédelmi jog területén.

Klímablog

Még nagy a szakadék a tettek és a szándék között, ha a fenntarthatóságról van szó

Még nagy a szakadék a tettek és a szándék között, ha a fenntarthatóságról van szó

A gazdasági nehézségek ellenére a hazai közepes és nagyvállalatok fontosnak tartják a fenntarthatóság ügyét.

Gazdaság

Szárnyra kapott a légi közlekedés - mi történt Ferihegyen?

Szárnyra kapott a légi közlekedés - mi történt Ferihegyen?

Az utazási kedv ismételt erősödésével tavaly az európai légi úton közlekedők száma megközelítette a 373 milliót.

Társadalom

Sorban kapja a pofonokat Donald Trump

Sorban kapja a pofonokat Donald Trump

Se a világnak, se Magyarországnak nem mindegy, hogy ki lesz az Egyesült Államok következő elnöke. Az ellenzék által rendkívüli módon lesajnált Joe Biden elnök csapata a félidős választásokon minden várakozást felülmúlóan szerepelt.

Infokom

Veszélyesek lehetnek az okosjátékok

Veszélyesek lehetnek az okosjátékok

Az okoseszközök működtetése is rejthet adatvédelmi kockázatokat az ESET tanulmánya szerint.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo