Cégvezetés & irányítás cikkek


Visszahívás: ne feledkezzünk meg az elemi szabályokról!

Visszahívás: ne feledkezzünk meg az elemi szabályokról! 

Amíg korábban vagy elértek valakit telefonon, vagy nem, addig a mobiltelefon megjelenése teljesen felülírta a korábbi egyértelmű helyzetet. Ma már ügyelni kell az üzleti életben a visszahívásoknál alkalmazott megfelelő viselkedésre is: szakértőnk segít tisztábban látni a helyzetet!
Munkahelyi konfliktusok: először ismerjük fel a problémát!

Munkahelyi konfliktusok: először ismerjük fel a problémát! 

A nézeteltérés, a vita, az eltérő vélemények ütköztetése egészséges dolog a munka során, a harc viszont nem. A munkahelyi konfrontáció létező fogalom, a főnöktől a beosztottig mindenkit érint. A feloldás tekintetében az első dolog, amit tehetünk, hogy elismerjük a létezését.
Még van hová fejlődni elektronikus ügyfélkezelésben

Még van hová fejlődni elektronikus ügyfélkezelésben 

Személyes és telefonos kiszolgálásban viszonylag jól teljesítenek a hazai vállalatok, az elektronikus ügyfélkiszolgálás területén viszont van még hova fejlődni, bár jelentősek a különbségek az egyes cégek között.
Pénz kellene leginkább a fiatal vállalkozóknak

Pénz kellene leginkább a fiatal vállalkozóknak 

Elsősorban vissza nem térítendő támogatásra vagy kedvezményes hitelre, az induló vállalkozásokat segítő adó- és járulékfizetési környezetre, valamint adó- és jogi tanácsadásra van szüksége a fiataloknak ahhoz, hogy vállalkozást alapítsanak.
Egyre több magyar lenne a saját maga főnöke

Egyre több magyar lenne a saját maga főnöke 

Magyarországon egyre nagyobb szerepet kapnak a rugalmas foglalkoztatási formák, így az önfoglalkoztatás is. Nemcsak világszerte, de hazánkban is erősödik a vállalkozói kedv: bár vannak félelmeink, egyre többen lennénk önmagunk főnökei.
Kenyérbutik: abszolút prémium

Kenyérbutik: abszolút prémium 

Átfogó koncepció részeként készült el a budai a Brót Pékség. A lila-fehér villa Bagatelle vendéglátóhely alsó szintje egy kenyérillatú mesevilág.
A rugalmasság nem szívesség!

A rugalmasság nem szívesség! 

A rugalmas munkavégzés annyit jelent, hogy a munkavállaló képes egymaga döntést hozni a munka feladatainak helyéről, idejéről és hosszáról. Azonban ez nem szívesség sem a munkaadó, sem a munkavállaló részéről, hanem egyre inkább követelmény.
Hogyan minősíthető a munkavállaló?

Hogyan minősíthető a munkavállaló? 

A minősítés, azaz a munkavállaló munkavégzés során nyújtott teljesítménye vizsgálatának eredménye, és az erre épülő értékelés kiemelkedő jelentőséggel bír mind a munkáltatói szervezet, mind az egyén szempontjából. De mi alapján végezhetjük el?
Sikersztori, csak lazán!

Sikersztori, csak lazán! 

A minőségből nem adnak alább, a lazaság zsigerből jön a Butter Brothersnél. Minden más, a berendezéstől az árakig, változhat.
Tényleg jó benyomást keltünk?

Tényleg jó benyomást keltünk? 

Ha egy helyzet nem úgy sül el, ahogy szerettük volna, hajlamosak vagyunk a külső körülményeket okolni. Mások viszont a személyiségünk hibájaként fogják ezt tekinteni. Jobb tehát felkészülni!

Miért célszerű könyvvizsgálóhoz fordulnunk? 

Köztudott, hogy az adóévet a beszámoló készítésével zárjuk le, a beszámolót pedig, amennyiben a törvény ezt számunkra előírja, könyvvizsgálóval kell ellenjegyeztetni. A könyvvizsgálóval szerződést legalább az adóév december 31-éig kell megkötnünk. Íme néhány tipp, mire figyeljünk.

Fizetés: amiért adjuk és amiért kapjuk 

A stabil, nyilvános és kiszámítható bérezési rendszer mindenki számára előnyös. Egyrészt megkönnyíti a munkáltató távlati céljainak elérését, másrészt a munkavállalók számára egyértelmű lesz, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy kitűzött célját, a magasabb fizetést elérje.

Családtag a vállalkozásban? Így működhet! 

Sok ügyfelemnél látom, hogy nagy problémát okozott az, mikor családtagot vagy barátot vett be alkalmazottnak a vállalkozásába. Ennek aztán tönkrement házasság, megromlott gyerek-szülő viszony, megszakadt barátság és rossz szájíz az eredménye.

Kié lesz a cég? Baljós árny a vállalkozások felett az utódlás 

Magyarországon a nagy cégalapítási hullám 20-25 éve söpört végig, így a vállalkozások nagy része hamarosan tömegesen szembesül majd az utódlás kérdésével. A családi vállalkozások egyik legnagyobb kihívása a generációváltás, amit a cégek csupán harmada él túl.

A Pék - így, nagybetűvel 

A pék – csak így emlegetik a környékbeliek az alig egy éve nyitott Pékműhely tulajdonosát. A cégvezető a vevőkkel kialakított bensőséges kapcsolatra esküszik és mára ő tanít másokat, pedig nem ebben a szakmában kezdett.

A főnök már tudja, ki lesz az utódja 

Egyre több cégvezető gondolkodik távlatokban és készít stratégiai tervet. A vezetők közel kétharmada 1-2 évre előre tekint és egyre több kérdés eldöntésébe vonja be munkatársait. A tervezés erősödését mutatja az is, hogy azok között, akik gondolkodtak a staféta átadásán, sokan már ki is jelölték az erre alkalmas személyt.

Ilyenek a sikeres vezetők 

Nehéz megállapítani, hogy velünk született adottság-e vagy egyszerűen tanulható a vezetői képesség. A legvalószínűbb, hogy mindkettő igaz egyszerre. Vannak azonban olyan jellegzetességek, amelyeket akár tanultunk, akár nem, elengedhetetlenek ahhoz, hogy sikeres vezetők legyünk.

Kiszáradunk a stressztől? Vagy a kiszáradástól stresszelünk? 

A stresszről sokat beszélünk, de keveset teszünk ellene. Pedig sok mindent lehetne! Szakértőnk szerint az egyik legnagyobb probléma a folyadékfogyasztás hiánya, aminek igenis köze van a stresszhez!

Erről ismerjük fel a munkamániás dolgozót 

Bár elsőre könnyen összetéveszthetőnek tűnik, de jelentős különbség van a munkamániás és a jó munkaerő között. Az előbbi jól teljesítő, fenntartható módon dolgozik, motivált, míg az utóbbiról ez nem mondható el egyáltalán. Íme néhány ismérv, hogy miről ismerjük fel, ha egyik dolgozónk munkamániás és mire ügyeljünk foglalkoztatásakor.

Nem ciki újrakezdeni! 

Negatív felhang kapcsolódik a magyar közgondolkodásban az újrakezdés fogalmához, mivel korábbi kudarcot feltételez. Pedig az elakadások felismerése a sikernek tulajdonképpen feltétele.

„Válasszunk jó ügyet!” 

A részvényesi szemlélet már nem elég a 21. században, az érintettek érdekeit – a munkavállaló családját, a várost, a társadalmat vagy akár a bioszférát – is szem előtt kell tartania egy vállalat vezetőjének, amikor döntéseket hoz. A tágabb kontextusban gondolkozó, napi gyakorlatban is érvényesített filozófiát nevezik a cégek társadalmi felelősségvállalásának. Ez nemcsak filantrópia, hanem céges önérdek is.

Négy üzleti etikett tipp, férfiaknak 

Tudjuk, az üzleti viselkedéskultúra ismerete nem lehetőség, hanem szükségszerű, különösen, ha hosszú távú üzleti (pénzügyi) sikerekre vágyik valaki. Érdemes hát odafigyelni, mert a viselkedési, öltözködési bakik alááshatják a hitelességet.

A közösségi oldalak nélkül nem találunk állást! 

Ma már a közösségi média az új álláspiac, és ez a jövőben egyre inkább így lesz. Ennek ellenére sem az álláskeresők, sem pedig a felvételiztetők számára nem mindig egyértelműek melyek a leginkább bevált jó gyakorlatok, módszerek.

Mennyit enged a feléből? 

Az alku az üzlet része, amíg egy szerződés megkötése során eljutunk a megállapodásig, a „ki mit ajánl fel, ki mit enged”, a folyamat természetes velejárója. Ha jól csináljuk, mindkét fél elégedetten távozhat. Szakértőnk segít!

Spórolás vagy elmaradt haszon? 

Ha egy vállalkozás fejlesztésbe kezd, jó eséllyel a legjobb munkaerő kapja a megtisztelő feladatot, hogy az új projektet vezesse. Mégis, sokszor a hatékonyság csökken, a költségek pedig váratlanul nőnek. Mi lehet az ok? Szakértőnk segít!

Megéri változtatni a kérdéseinken! 

Hogyan válhat a legbosszantóbb beosztott a legfontosabb segítővé? Erről szól Marilee Adams Kérdezz másként, élj másként! című bestsellere.

Így sarkalljuk jobb teljesítményre a lazsáló kollégát 

Az elvártnál gyengébb teljesítmény ritkán kap akkora mértékű büntetést a versenyszférában, mint amit megérdemelne. Ugyanakkor az is igaz, hogy attól, hogy egy teljesítmény gyengébb, nem biztos, hogy le kell mondanunk a dolgozóról. Íme néhány tanács, hogyan sarkalhatjuk jobb teljesítményre munkavállalónkat, mielőtt végleg feladnánk.

Így lesz hasznos a jövő hetünk! 

Az, hogy valaki keményen dolgozik, sajnos nem minden esetben jelenti azt, hogy produktívan is tölti az idejét. Ha ugyanis tervezgetésre fecséreljük az időnket, vagy össze-vissza kapkodunk a tennivalók között, nemigen haladunk majd a dolgunkkal.

Miért lehet jobb egy középszerű stratégia egy kiválónál? 

Egy középszintű stratégia kiváló, fegyelmezett megvalósítása a tapasztalatok szerint sokkal jobb eredményeket hoz, mint egy kiváló stratégia középszintű megvalósítása. Hogy miért? És hogy leszünk mi eredményesek? Segítünk!

A rugalmas munkaidő is kevés a családbarát munkahelyhez 

A rugalmas munkarend szükséges, de nem elégséges feltétele annak, hogy a kisgyermekes anyák visszatérhessenek a munkahelyükre. Az emberi konfliktusok kezelése legalább ilyen fontos.Egyebek mellett ez derült ki a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézetének feltáró kutatásából.

Tréning ajándékba 

Sokszor hallani, hogy egy vállalkozás képzi az alkalmazottait, azok mégis lelépnek – akár a konkurenciához. Ez valós veszély, ám ennél csak az árt többet a cégnek, ha nem képezi a kollégákat, és azok maradnak.

Mennyit keressen a főnök? 

A jelek szerint a kelleténél jobban szétnyílt az olló a vezetői és az alkalmazotti fizetések között. Magyarországon a „főnök” átlagosan a huszonötszörösét viszi haza egy szakképzetlen munkás fizetésének – és ezzel világviszonylatban még szerénynek számít.

Néha a kritika jobb az elnézésnél 

Sok vezető azért kerüli a konfrontációt, nehogy elveszítse népszerűségét az alkalmazottai körében. Pedig olykor a konfliktuskerülés következményei akár súlyosabbak is lehetnek, mint maga a konfliktus.

Magányos farkasok vagyunk 

Bár a magyarok többségének vannak csoportos feladatai, a megkérdezettek fele nem tartja magát csapatjátékosnak. A sokszínű csoport számunkra inkább a munkatapasztalatbeli különbséget jelenti a kulturális vagy korbeli változatosság helyett.

A sikeres társadalmi vállalkozás receptje 

A társadalmi vállalkozások működéséhez éppúgy elengedhetetlen a jó üzleti terv és a fenntartható gazdálkodás, mint minden más cégnél. Ahhoz azonban, hogy társadalmi szerepüket is sikeresen betöltsék, még sok másra is szükség van. A sikerrecept számos eleme minden cég számára hasznos tanács!

A szarka és a farka - avagy ki lesz jó vezető 

Minden vállalat életében fontos és elkerülhetetlen kérdés, hogy az állományból ki lesz majd az a szerencsés, aki a későbbiekben a jelenlegi vezetők helyébe léphet, és tovább viheti tevékenységüket. Azonban kiválasztani azt, aki a leginkább rátermett erre a feladatra, már nem olyan egyszerű. A tapasztalatok ráadásul azt támasztják alá, hogy vezetői kinevezésekkor gyakran döntünk rosszul, hiszen ha jól döntenénk, senki sem panaszkodna oly gyakran főnökeikre. Ráadásul számtalan olyan felmérés létezik, ahol a válaszadók a munkahelyi elégedetlenségük fő okának vezetőjüket nevezik meg…

Ezért buli a családi vállalkozás. És miért nem? 

Családi vállalkozásra adni fejünket nehéz döntés. Nem is mindig végződik jól, de ha igen, akkor megéri. Jó önismeret, nagy türelem és nem kevés pénz is kell hozzá. Tökéletes recept nem létezik, próbálkozni nem érdemes, de ha belevágunk, komoly előnyökkel számolhatunk.

Hétköznapi csapatépítés kezdőknek 

Gyakori probléma egy cég működésében, hogy a munkatársak egyenként jól teljesítenek, de a csapatmunka hagy némi kívánnivalót maga után. Íme néhány ötlet, hogyan építsünk csapatot induló vállalkozásként.

Ne legyen utálatos rituálé a visszajelzés! 

A munkavállalók és a vezetők körében - a világon mindenütt - az utálatos rituálék egyike a visszajelzés. Sok vezető nem szereti, mert nem tartja elég hatékonynak, a munkavállalók pedig sokszor úgy vélik, hogy nem kapnak használható, beépíthető útmutatást. Pláne, ha mindehhez rossz érzelmi környezet, és nem megfelelő kommunikáció is párosul.

Nem pozíció, hanem a tudás érdekli a dolgozókat 

Európa munkavállalóinak többsége számára az előléptetésnél többet ér, hogy új ismeretekre, készségekre tegyenek szert; sokan még a magasabb fizetésről is készek lemondani, ha cserébe fontos és szükséges tudás birtokába juthatnak.

A cégvezetés fizikája, avagy a leggyengébb láncszem nyomában 

Szereti Ön a fizikát? Mert most egy kicsit fizikázni fogunk. Szüksége van rá a cége építéséhez. Ahhoz, hogy pontosan értse mindenki, miért mindig a leggyengébb láncszemen kell dolgozni a cég sikeréhez. Szakértőnk segít!

Hogyan ötleteljünk virtuálisan? 

Ki mondta, hogy egy csapat csak akkor tud együtt gondolkodni, ha fizikailag is együtt vannak a tagjai? A távmunka korszakában az ötletelőértekezleteket sem kell az irodában tartani, csak be kell tartani a virtuális brainstorming szabályait, hogy hatékonyak legyünk.

Mibe kerül a beosztottak képzése? 

Ahhoz, hogy a munkavállaló rendelkezzen a szükséges végzettséggel, tudással, esetleg készséggel, a munkáltató is hozzájárulhat a képzéséhez, akár a képzés költségeinek részleges vagy teljes finanszírozásával.

8 nagyszerű szokás azonnali használatra 

Életünk számos területén a szokásaink határozzák meg azt, hogy valójában mit és hogyan teszünk. Vagyis ha ezeken sikerül változtatnunk, az az életünk számos szintjén jelentős átalakulást indít majd el. Néhány aprósággal nagy dolgokat valósíthatunk meg anélkül, hogy észrevennénk.

Utalája a pazarlást? Az idővel is spórolhat! 

Egy vállalkozó legértékesebb erőforrása az ideje, ezért nem szabad fölöslegesen elvesztegetni. Összeszedtük a legjobb időspóroló tippeket, amelyek segítségével Ön is hatékonyan beoszthatja a napját.

A sikeres nő nem férfi! Tippek női vezetőknek 

Az üzleti viselkedéskultúra alapvetően, legalábbis elvileg, „nem-semleges”, ahol a pozíciókból fakadó rangsornak van meghatározó szerepe. Ez azonban közel sem jelenti azt, hogy egy nőnek a férfiak viselkedési eszköztárával kellene érvényesülnie, mint ahogyan az is hiba, ha egy üzletasszony a nőiességét, mint valamiféle fegyvert használja.

Kreatív munkaerőre vágyik? Legyen kreatív a hirdetés is! 

„Az álláshirdetések piaca gyökeres megújulást igényel” - véli a munkaerő- közvetítéssel és -kölcsönzéssel foglalkozó Job. Az elmúlt években mind a munkaerőpiacon, mind pedig a marketingkommunikációban lezajlott forradalom az álláshirdetésekben nem tükröződik. Többségük unalmasan megfogalmazott, sokszor szinte szó szerint ismétlődő állásleírást tartalmaz anélkül, hogy az állást kínáló cégről bármilyen részletet meg lehetne tudni.

Így vezessük a céget, ha több tulajdonos van 

Ha több tulajdonosa is van egy cégnek, akkor az a szerencsés, ha hosszú távon mindenki azzal foglalkozik, amiben a legjobb. Egyrészt azért, mert azt tudja a leghatékonyabban ellátni, másrészt azért, mert nem tehernek érzi az ezzel való foglalatoskodást, örömmel csinálja. Mire figyeljünk még? Összefoglaltuk a lényeget.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Feliratkozás Cégvezetés & irányítás téma
heti hírlevelére
Minden helyzetben van nyerő stratégia, csak jól kell csinálni

Minden helyzetben van nyerő stratégia, csak jól kell csinálni 

Szabó Balázs vezérigazgatóval és Móricz Dániel befektetési igazgatóval az elmúlt időszak kiemelkedően jó teljesítménye miatt elnyert díjak apropóján beszélgettünk.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Mégis mennyit fogyaszt egy klíma? Kiszámolták

Mégis mennyit fogyaszt egy klíma? Kiszámolták  

Megéri klímaberendezést vásárolni néhány forró nyári hét miatt?

Adózás

Valamit sumákol a munkáltatója? Azonnal megtudhatja a NAV-tól

Valamit sumákol a munkáltatója? Azonnal megtudhatja a NAV-tól  

A foglalkoztatási adatok bármikor ellenőrizhetők a NAV-Mobilban, májustól pedig már push üzenetet is küld az alkalmazás a biztosítotti jogviszony változásairól.

Klímablog

Mégis mennyit fogyaszt egy klíma? Kiszámolták

Mégis mennyit fogyaszt egy klíma? Kiszámolták  

Megéri klímaberendezést vásárolni néhány forró nyári hét miatt?

Gazdaság

Vállalkozások ezreit érintő határidő jár le

Vállalkozások ezreit érintő határidő jár le 

Az elmúlt három évet vizsgálva, rendre közel negyedmillió vállalkozás nyújtja be a pénzügyi beszámolóját májusban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo