Ha megtaláltuk a legjobbat, fejlesszük, hogy az is maradjon

Akut munkaerőhiánnyal küzd a magyar cégvilág, főleg a tehetséges, dolgozni tudó és akar motivált munkaerő a hiánycikk. Ezért fontos, hogy ha már megtaláltuk az ilyen dolgozót, akkor fejlesszük, hogy megállja a helyét a változó viszonyok között is.

A mai felgyorsult világban mindenki természetesnek veszi, hogy folyamatos  fejlesztés  és alkalmazkodás nélkül egyetlen termék vagy vállalat sem maradhat hosszútávon a piacon. Mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni egy olyan tényező fejlesztéséről, amely fontos mozgatórugója folyamatoknak. Ez pedig az emberi tényező: a dolgozó.

Így nem lépnek le az alkalmazottak
Válassz okosan, motiváld hatékonyan, válj el szépen – nagyjából így foglalható össze, mitől tekinthetjük sikeresnek egy kolléga karrierjét a cégünknél, HR szakértő segít, mit tegyünk, hogy csökkenjen a fluktuáció.
A megfelelő jelölt megtalálása sem könnyű feladat, mint azt HR-menedzsmenttel foglalkozó sorozatunk előző részéből megtudhatta, ám talán még nehezebb, hogy a már meglelt jó munkaerőt szinten is tartsuk. A személyiségfejlesztés eszközével tehetünk azért, hogy a tehetséges munkaerő – és rajta keresztül a cégünk, naprakész és stabil maradjon, ami a vezetőknek ügyfél-elégedettségi és pénzügyi mutatókban egyaránt megmutatkozik – olvasható az Assessment Systems International szakértői közreműködésével a Mitte Communications által készített  ingyenes, HR-menedzsment kiskönyv vezetőknek kiadványban.

Minden csoport olyan erős, amilyen a leggyengébb tagja. Ugyanezt az analógiát a szervezetek életére is alkalmazhatjuk. Könnyen beláthatjuk tehát, hogy a dolgozók fejlesztése és folyamatos képzése elengedhetetlen a siker eléréséhez, nemcsak egyéni, hanem szervezeti szinten is. Emellett persze számos más előnnyel is jár a szervezeten belüli fejlesztés. Segít a harmonikus, pozitív vállalati légkör kialakításában, növeli a proaktivitást, a dolgozók elégedettségét és elkötelezettségét.

ROI-növekedés változásmenedzsment programmal - Forrás: HR-menedzsment kiskönyv vezetőknek

Ha felmerülne a kétely, hogy mi lesz, ha fejlesztjük dolgozóinkat, akik elmennek a vállalattól, akkor tegyük fel a következő kérdést is: mi lesz, ha nem fejlesztjük őket, és maradnak?

A különböző fejlesztési és vezetőképző programok szükségességére Rosalinde Torres, a Boston Consulting Group partnerének kutatása hívja fel a figyelmet: a felmérésben résztvevő 4000 cég 58%-a minden vállalati tréning, coaching és fejlesztő program ellenére a jelentős pozíciókba képtelentehetséges vezetőt képezni. Ezért a közeljövőben a vállalati vezetői programok modernizálására lehet szükség.

A munkaerő-felvétel szempontjából is fontos, hogy megtartsuk és fejlesszük munkatársainkat, hiszen az európai munkáltatók 32%-ának okoz problémát az új tehetségek megtalálása, ami Magyarországon különösen igaz: a 2015-ös adatok szerint a vállalatok 47%-a szenved hiányt az alkalmas jelentkezőkben.

Hogy lesz a jóból kiváló?
Ha választani lehet, mindenki különleges, kiváló és sikeres szeretne lenni. Valójában viszont az a helyzet, hogy a többség – a dolog természetéből adódóan – inkább átlagos. Mitől függ, hogy hová tartozunk? És mit tehetünk mi magunk?
Vezetői eszköztár az emberi erőforrás-fejlesztéshez

Személyiségtesztek

A különböző személyiségmérő eljárások és riportok amellett, hogy rávilágítanak a fejlesztési pontokra, az egész folyamat során hatékonyan támogatják a vezetők munkáját. A segítségükkel meghatározhatjuk azokat az erősségeket, amelyekre érdemes fókuszálnunk, és amelyek segíthetnek egy fejlesztési folyamatban.

Talent Management

A személyiségtesztek használata segít a diagnózis felállításában, amelyre hosszú távú fejlesztési tervet építhetünk. Ezáltal testreszabott fejlesztési tervet kaphatunk, és egyéni módon alakíthatjuk a „Talent Management” programot. A személyiségtesztek alkalmazásának további előnye, hogy a fiatal tehetségek kompetenciái is könnyen felmérhetők,  még  akkor    is, ha  nincs  tapasztalatunk a  képességeiket  illetően.

Soft skill tréningek

A különböző soft skill tréningek alkalmazása eredményes a legtöbb munkakörben, azonban a vezetők körében nemcsak hatékony, hanem egyenesen elengedhetetlen. A személyiséghez tartozó képességek fejlesztése különösen az utóbbi években vált központi jelentőségűvé, hiszen a mai vezetők olyan kérdésekre keresik a választ, mint „Hogyan motiváljam a beosztottaimat?”, „Hogyan vigyem sikerre a csapatomat ebben a változó világban?”, vagy „Mi fog kiemelni a jók sorából a kiválók közé?”.

360°-os felmérés

A legjobb vezetők is folyamatos visszajelzések útján érik el a fejlődést, ugyanakkor minél magasabb pozíciót töltenek be, a hatalmuk miatt annál nehezebb nyílt visszajelzéseket gyűjteniük. A leghasznosabb feedbackek az anonim 360°-os értékelésekből érkeznek.

Development Center

A  Development  Center  (DC)  kiváló  eszköz  arra, hogy a  fejleszteni  kívánt  személyek  képességeit vállalati jellemzőkhöz igazított, kontrollált környezetben figyelhessük meg. A gyakorlatok mindegyike és a DC-nap egésze releváns kompetenciákra fókuszál, struktúrája átlátható és követhető. Ezáltal a megfigyelőknek lehetőségük nyílik objektív képet alkotni a jelöltről. Az erősségek mellett megfigyelhetővé válnak a fejlesztendő területek is, valamint a DC a jelöltek közötti sorrend felállítására is lehetőséget teremt.

Coaching eszköztár       

A coaching a személyes és szakmai fejlődés hatékony eszköze.  Igazán  rugalmas,  testreszabható  módszer, amelyben  a „coacholt”  akár a  coach  személyét  is megválaszthatja. A coaching-eszköztár hasonlóan sokrétű, lehetőségeit és további fejlődésre inspirál.

Vegyük le a dobozt a fejünkről!
Sok kkv vezető még mindig „úri huncutságként” tekint a coachingra, pedig a nagy cégeknél egyre többen látják, érdemes segítséget kérni, ha a vezető problémába ütközik. De tényleg csak akkor szükséges szakember segítsége, ha már gond van? Mennyire költséges szolgáltatás a coaching? Zádrovich Alíz business és life coach segít tiszta vizet önteni a pohárba.

Véleményvezér

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon  

Két ábra mutatja, hogy az európai országokban hogyan változott a zöldségek és gyümölcsök ára 2014 és 2023 között.
Szenzáció a magyar költségvetésben

Szenzáció a magyar költségvetésben 

Meglepő számok a nyugdíj költségvetési sorain.
Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba

Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba 

A kormánytagok luxusutazásai lassan mindennaposak.
Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban

Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban 

Az életszínvonal egyik legfontosabb mutatójában mindenki alá értünk Európában.
Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét 

A magyar nyomozó hatóságokról nem fognak expresszt elnevezni.
Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo