Gyakornok: ingyenmunkás vagy hosszú távú befektetés?

Sok cég átmeneti, ingyen munkaerőként tekint a gyakornokokra, mások még a gondolattól is irtóznak, hogy pályakezdőkkel dolgozzanak. Mindkét hozzáállás nagy hiba. A gyakornoki program korántsem csak a fiatalok iránti jótékonyság, a cégnek is jó. Most pedig még pénz is lesz rá.

A február elején megjelent GINOP felhívás szerint új gyakornoki program támogatására lesz hamarosan lehetőség, a vállalkozások a bér-és járuléktámogatáson kívül az új munkahely tárgyi és infrastrukturális feltételeinek kialakítására is pályázhatnak. (Itt találja a részleteket.) A diákok szinte vadásznak a gyakornoki helyekre, mivel ha az álláshirdetéseket pásztázzuk, egyre gyakrabban bukkan fel a sorok között elvárásként a munkatapasztalat, ennek pedig első lépése lehet a gyakornoki lét.

Fontos tisztázni, hogy a „gyakornoki pozíció” alatt két dolgot szoktak érteni, és ezeket gyakran keverik is: a tanulmányokhoz kapcsolódó, felsőoktatási intézmények által szervezett szakmai gyakorlatokat, illetve a releváns diplomával és szakmai tapasztalattal még nem rendelkező hallgatók vagy frissdiplomások jellemzően határozott idejű foglalkoztatását.

- Az előbbit a felsőoktatási törvény szabályozza, és alapszabály, hogy legfeljebb 6 hét erejéig lehet szakmai gyakorlat keretében ingyen foglalkoztatni a hallgatókat, és az intézménnyel egyeztetett kritériumoknak meg kell felelnie a feladatainak. Az utóbbi esetében sok cég profi és a fiatalok számára – mind fizetésben, mind szakmai tapasztalat szempontjából – előnyös gyakornoki program keretében tulajdonképpen utánpótlás-nevelést végez - hangsúlyozza Agárdi Krisztina, az ELTE Karrierközpont vezetője.

Kép:EU

A két típus esetén természetesen más a jogviszony is a munkáltató és a gyakornok között. A felsőoktatási törvényben is szabályozott hallgatói munkaszerződéssel a hallgató kétféle lehetőség létezik: a duális képzés külső gyakorlóhelyen, a képzési program keretében, vagy képzési programhoz közvetlenül nem kapcsolódóan a felsőoktatási intézményben vagy a felsőoktatási intézmény által létrehozott gazdálkodó szervezetben. Hallgatói munkaszerződés magával a felsőoktatási intézménnyel, ill. általa létrehozott gazdálkodó szervezettel, vagy pedig a szakmai gyakorlóhellyel köthető. Nem minden gazdálkodó szervezet, vagy intézmény minősül szakmai gyakorlóhelynek, hanem csak azok, amelyek a felsőoktatási intézménnyel e tekintetben együttműködési megállapodást kötöttek. Természetesen a hallgatói munkaszerződésen kívül is van lehetőség arra, hogy gyakornokként alkalmazzanak valakit. Ebben az esetben ez rendes munkaviszonyban, esetleg megbízásos vagy vállalkozási jogviszonyban történhet. Erre a jogviszonyra az általános szabályok érvényesek (Munka Törvénykönyve, Ptk.).

Ha megtaláltuk a legjobbat, fejlesszük, hogy az is maradjon
Akut munkaerőhiánnyal küzd a magyar cégvilág, főleg a tehetséges, dolgozni tudó és akar motivált munkaerő a hiánycikk. Ezért fontos, hogy ha már megtaláltuk az ilyen dolgozót, akkor fejlesszük, hogy megállja a helyét a változó viszonyok között is.
A saját gyakornoki programok kapcsán egyértelmű előny, hogy a cégek saját képükre formálhatják a friss munkaerőt, kényelmesen felmérhetik az erősségeit, gyengeségeit, végül dönthetnek, hol válna be leginkább a cégnél. A szakmai gyakorlat alatt szintén ráakadhatnak olyan tehetségekre a munkáltatók, akiket szívesen alkalmaznak. Az ELTE 2014-es – nem reprezentatív - diplomás pályakövetési felmérése szerint – amelyben 1, 3 és 5 évvel korábban végzetteket kerestek meg – a megkérdezettek 28%-át a későbbiekben alkalmazták ott, ahol szakmai gyakorlatot végzett.

Win-win helyzet

A cégek kezdik felismerni, hogy számukra ez egy nagyszerű lehetőség a friss munkaerő toborzására, ráadásul rövid idő alatt lelkes és elkötelezett munkatársat nevelhet ki magának.

- A gyakornoki pozíciók kiírásakor a munkáltatóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy egy gyakornokot fogadni sok energia: szakmailag, lelkileg is támogatni kell. Sok esetben a fiatal első munkahelyi tapasztalatait szerzi ilyenkor, és sok új információt kell megtanulnia, sok új helyzetet kell kitapasztalnia - emeli ki Agárdi Krisztina.

Ezért is lehet, hogy a hathetes szakmai gyakorlatoknál előfordul, hogy nehéz gyakorlóhelyet találnia az intézményeknek a hallgatók számára, mert alig másfél hónap nagyon rövid idő: a munkatársaknak külön energia a feladatok megtanítása, átadása, és nem is biztos, hogy akad olyan típusú munkafolyamat, amit át tudnak adni a hallgatóknak – ilyenkor kötnek ki végül a kávéfőzésnél és fénymásolásnál. Komoly elszántság és felkészült kollégák kellenek ahhoz, hogy jó szakmai gyakorlóhely legyen egy cég vagy intézmény.

Hogy mit érdemes átgondolnia a cégvezetésnek, mielőtt gyakornok felvételéről dönt, arról itt olvashat.

A gyakornoki állásra pályázók nagy része főleg multihoz kerülne szívesen, hiszen aki a gyors karrierépítést tűzte ki célul, innen startolhat nagyot. Ezért akár azt a kompromisszumot is megkötik, hogy nem vagy csak nagyon minimális bért kapnak. Ezzel szemben ha egy kis cégnél landol a friss diplomás, előny lehet, hogy mélyebb tudásra tehet szert a munkavállaló, hiszen akár évekig egy pozícióban maradhat, és talán elmondható tapasztalat, hogy családiasabb a légkör egy multi 10 órás (jobb esetben) versenyistállójával szemben.

Mennyi az annyi?

A bérek tekintetében a hallgatói munkaszerződésesek esetén főszabály, hogy legalább 6 hét időtartamot elérő egybefüggő gyakorlat ideje alatt, valamint a duális képzés képzési ideje alatt díjazás illeti meg a hallgatót, amelynek mértéke legalább hetente a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) 15%-a – hangsúlyozza Dr. Szabó Gergely a Kocsis és Szabó ügyvédi iroda munkajogásza. Természetesen a hallgató javára ettől el lehet térni. A képzési programhoz közvetlenül nem kapcsolódóan hallgatói munkaszerződéssel dolgozók esetében a felek megállapodása határozza meg a munkabért. (Költségvetési szervnél a képzési program részeként való gyakorlatra hallgatói munkaszerződés és díjazás nélkül is sor kerülhet.) Itt megtalálja, hogyan működnek a táppénz szabályok gyakornokok esetében!

A gyakornoki bérek kiderítésénél egyébként is kényes területet érintünk. A legtöbb cég szeretné ezt minimálisra csökkenteni, de sajnos nem minden hallgató mögött áll támogató család, aki akár hónapokig finanszírozni tudja a kiadásait. A megkérdezett szakértők szerint érdemes alaposan körbenézni a meghirdetett pozíciók között, mert van, ahol egész korrekt összeget kaphat havonta a gyakornok.

Ha a gyakornoki foglalkoztatást támogató pályázaton sikeresen veszünk részt, 9 hónapnyi teljes vagy részleges bér és járuléktámogatást kapunk. A február elején meghirdetett gyakornoki programokat támogató pályázati felhívások szerint 16,2 milliárd forint keret áll rendelkezésre.

Kép:Flickr

Vigyázni kell rájuk

Dr. Szabó Gergely elmondta, a hallgatói munkaszerződéssel foglalkoztatott munkavállalóknál kifejezett munkaköri tilalom nincsen, de a gyakorlóhely köteles a hallgatót a tanulmányainak megfelelő szakterületen történő foglalkoztatni, a szakmai gyakorlat folytatásához szükséges helyet, eszközt, védőfelszerelést és a szakmai gyakorlati tevékenység szakmai felügyeletét, irányítását biztosítani. A hallgatói munkaszerződés esetén egyéb szabályok is védik a diákokat, kizárt például az éjszakai munkavégzés, vagy a túlóra elrendelése.

A munkáltatónak érdeke, hogy a gyakornok megfelelő felügyelettel dolgozzon, és olyan feladatokat lásson el, amelyekre képes. Ha ugyanis a munkáltató olyan munkakörbe veszi fel, vagy olyan feladatot ad neki, amely a képzettségét nyilvánvalóan meghaladja, akkor ezzel összefüggésben a gyakornoknak és másoknak okozott kárért (pl. munkabaleset) a munkáltató köteles helytállni- hívja fel a figyelmünket erre a lényeges kérdésre a szakértő. Természetesen a gyakornoknak is vannak kötelezettségei, például munkavállalóként köteles megtagadni az utasítás teljesítését, ha annak végrehajtása más személy egészségét vagy a környezetet közvetlenül és súlyosan veszélyeztetné; megtagadhatja az utasítás teljesítését, ha annak végrehajtása saját életét, testi épségét vagy egészségét közvetlenül és súlyosan veszélyeztetné. (Ez egyébként nem csak a gyakornokokra, hanem valamennyi munkavállalóra igaz.)

 

Véleményvezér

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút 

Köszörüljük ki a csorbát üzeni Magyar Péter azoknak, akik eddig azért bírálták, mert baloldali médiumoknál beszélt.
Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben

Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben 

90 forint felett egy zloty ára.
Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo