euró árfolyam

építőipar, építőipari kilátások, euró árfolyam, európa, európai piac, gazdasági válság, keresetnövekedés, olajár

Alacsony olajárak és gyenge euró segíti a gazdaság növekedését

piacesprofit.hu

A 83. EUROCONSTRUCT Konferenciának idén nyáron Amszterdam adott otthont. A mostani prognózis a 2016. novemberi barcelonai EUROCONSTRUCT konferenciához viszonyítva szinte változatlan az 1,5–2 százalék közöttire becsült éves GDP-növekedés tekintetében 2017 és 2019 között a 19 európai országra vonatkozóan, melyeket a szervezet elemez – olvasható a Buildecon sajtóközleményében.

Tovább olvasom »
euró árfolyam, fedezeti ügyletek, forint árfolyam

Gyenge marad a forint, mit tegyünk?

piacesprofit.hu

Az elmúlt napok folyamán masszív gyengülést produkált a forint a világ vezető pénznemeivel szemben, a folyamat pedig a legtöbb elemző szerint nem fog egyhamar a visszájára fordulni. Azok az importőrök, akik nem biztosították magukat a forintgyengülés ellen, valamennyit biztosan buktak, de érdemes lehet még lépni, hátha további zuhanás jön. Megmutatjuk, hogyan.

Tovább olvasom »
euró árfolyam, forint árfolyam, tpzsde

Ma Európára figyelhetünk

piacesprofit.hu

Amerikában ma a Hálaadást ünneplik, ezért az amerikai piacok ma zárva tartanak, vagyis éppenséggel akár egy unalmas alacsony forgalmú nap elé is nézhetnénk, ha Európa nem tartana igazi adatdömpinget ma. Azonban mivel ma olyan fontos adatok jelennek meg Európában, mint a kiskereskedelmi adatok, vagy éppenséggel a beszerzési menedzser index alakulása, ma is lesz mire figyelnünk. Az adatok közzétételét Németország kezdte 9-órakor és délután négy órakor az európai fogyasztói bizalmat mérő mutató értékének közzétételével zárul – jelezték az Erste elemzői összeállításukban.

Tovább olvasom »
euró árfolyam, forint árfolyam, tőzsde

Vállalati hírek mozgatják a hazai piacot

piacesprofit.hu

A Richter portfoliók átrendezése erőteljesebb mozgást eredményezett tegnap a hazai tőzsdén, a nemzetközi piacokon továbbra is az amerikai pénzügyi problémák befolyásolják a hangulatot. Az Erste elemzői szerint jöhet némi korrekció, bár ez lehet, hogy a pesti parketten inkább hétfőre bontakozik majd ki.

Tovább olvasom »
euró árfolyam, forint árfolyam, tőzsde

Szakadék szélén táncolunk

piacesprofit.hu

Továbbra is a medve maradt az úr a nemzetközi piacokon, még mindig a „pénzügyi szakadék” illetve az azzal kapcsolatos tárgyalások, annak elkerülése ad okot a félelemre. Ugyanakkor az egyedi sztorik is hatnak a piacon. Például a Cisco jelentős emelkedést tudott felmutatni az eredmény hatására, bár azért a napon belüli mozgása már inkább beteges volt – emelték ki az Erste elemzői reggeli kitekintőjükben.

Tovább olvasom »
euró árfolyam, eurókötvény, európai központi bank, európai parlament, euróválság, görög válság

Fellélegzett Európa

piac-profit.hu

Németország részt vehet az állandó euróövezeti válságkezelő rendszerben (ESM), de biztosítani kell, hogy nem hárul rá nagyobb teher az eredetileg tervezett 190 milliárd eurónál – így szól a Karlsruhe-ban székelő német Szövetségi Alkotmánybíróság szerdai döntése.

Tovább olvasom »