Stagnálást várhatunk mára

Nap végére kis pluszba rántották fel az amerikai indexeket, de ez sem segített Ázsián, ahol inkább kis mínuszokat láthatunk ma reggel. A japán második negyedéves GDP gyengébb lett a vártnál, s negyedéves összehasonlításban még csökkent is, a nominális GDP 0,1%-kal visszaesett a várt növekedéssel szemben.

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Persze erre az azonnali válasz, hogy ez növeli az amerikai stimuláció valószínűségét. Mostanában a rossz makrogazdasági adatokra mindig ez a befektetők válasza, s mivel korrekciós periódusban vagyunk, pontosan ezért nem történik semmi. Ez persze jó, mert egy bika piacon a korrekciós periódusban pontosan nem kell történnie semminek, persze ennek a nem történésnek hamarosan véget kéne érnie. S ha a piac tényleg jó, akkor ennek úgy kell történnie, hogy újra emelkedésbe kapcsolnak a részvényindexek.

A BUX például technikailag felkészült rá. Pénteken visszatesztelte a 200 napos mozgóátlagot, a rövidtávú indikátorok megcsinálták a korrekciót. Vagyis akár emelkedhetne is. Ugyanakkor úgy tűnik, a nemzetközi színtéren még nincs meg a megfelelő hangulat, így összességében talán egy stagnáló piacot láthatunk ma Budapesten.


Forrás: Erste Befektetési Zrt.

USA, Európa:

- Nyitás után esésnek indultak a vezető tengerentúli mutatók, félidőben azonban megjöttek a vevők, és nagy hajrában pluszban zártak az indexek (Dow 0,32%, Nasdaq 0,07%, S&P500 0,22%).

- Valamennyi szektor a pozitív oldalon fejezte be a kereskedést, a nap nyertesei a távközlés (0,7%) és az ipar (0,5%) voltak.

- Nagy izgalmak nem voltak a pénteki kereskedésben, a gyorsjelentési szezon lecsengőben van, és makrofronton sem volt túl mozgalmas a nap.

- 5,5%-ot veszített értékéből a Yahoo, miután napvilágot látott, hogy a cég számos stratégiai kérdésben folytatott tárgyalást. Többek között arról is volt szó, hogy az Alibaba részesedés értékesítéséből befolyó pénzt nem juttatják teljesen vissza a részvényeseknek.

- A mai nap szintén hírszegény lesz, de holnaptól fontos adatok látnak napvilágot. Kedden kiskereskedelmi statisztikák, szerdán pedig inflációs és ipari termelési adatokat láthatunk.

Olaj, arany:

- Az arany árfolyama három dollárral, 1625 dollárra emelkedett.

- A pénteken megjelent gyenge kínai adatok után 93,46 dollárról, 92,87 dollárra csökkent az olaj árfolyama.


Forrás: Erste Befektetési Zrt.

Devizák:

- A pénteki nap folyamán erősödni tudott a dollár az euróval szemben és 1,2306-ról 1,2289-re változott az EUR/USD árfolyam jegyzése. A várt 90 milliárd dolláros hiány helyett a költségvetés mindössze 70 milliárdos hiányt mutatott, ami mindenképpen kedvező fejlemény.

- A forint enyhén gyengült a pénteki nap folyamán az euróval szemben és a kezdeti 276,55-ös értékről 277,23-ig emelkedett az árfolyam.

Távol-Kelet:

- A japán GDP a második negyedévben évesítve 1,4%-kal nőtt az előző évhez képest, ami lényegesen alacsonyabb, mint az első félévben produkált 5,5%-os bővülés. Egyúttal jelentősen elmaradt a várt 2,7%-os növekedési várakozásoktól is. A gyenge adatot nagymértékben befolyásolta az exporton keresztül az erős japán jen árfolyam.

- A hét első kereskedési napján az ázsiai indexek kismértékben veszítettek értékükből, a Nikkei 0,02%-ot, a HangSeng 0,18%-ot, míg a Shanghai index 0,68%-ot csökkent.

Határidős piacok:

- A reggeli órákban az összes határidős index kismértékű csökkenést mutat.

Véleményvezér

Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester

Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester 

A vidéket még mindig a Fidesz uralja.
Hatalmas adóemelésre készül Putyin

Hatalmas adóemelésre készül Putyin 

Fogy Moszkva pénze, jön tehát a hadisarc.
A Brexit rajongók azt ígérték, csökkentik a bevándorlást, ehhez képest fordítva történt

A Brexit rajongók azt ígérték, csökkentik a bevándorlást, ehhez képest fordítva történt 

Az Egyesült Királyság gazdasága mindig is a világ egyik legliberálisabb területe volt, úgy akartak szigorítani, hogy ezen az elven nem változtattak. Meg is lett az eredmény.
Háromszoros áron vettük meg a repteret a görögökhöz képest

Háromszoros áron vettük meg a repteret a görögökhöz képest 

Ez a vásárlás nem vonul be a magyar államosítások aranykönyvébe.
Szlovákok indítottak reklámkampányt magyaroknak, hogyha átruccannak a határon mennyivel olcsóbb minden

Szlovákok indítottak reklámkampányt magyaroknak, hogyha átruccannak a határon mennyivel olcsóbb minden 

Ha külföldre megy valaki, el ne felejtsen üres bevásárlószatyrot vinni.
Puccskísérlet a Budapesti Műszaki Egyetemen

Puccskísérlet a Budapesti Műszaki Egyetemen 

A Fidesz, ha elfoglalta Brüsszelt, akkor a Budapesti Műszaki Egyetem következik.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo