Erste cikkek

hirdetés

Fellendült a bevásárlóturizmus, stikában a szomszédoknál veszünk cuccokat, mert ott olcsóbb

Fellendült a bevásárlóturizmus, stikában a szomszédoknál veszünk cuccokat, mert ott olcsóbb 

Külföldön költöttek a nyáron a magyarok.
Súlyos gond, az egyik legnagyobb magyar bank internetes felülete fagyott le

Súlyos gond, az egyik legnagyobb magyar bank internetes felülete fagyott le 

Erste: technikai okok miatt nem érhető el a George Web és George App.
Ismét érdemes lakástakarékon gondolkodni, egyes bankok 30 százalékos támogatást ígérnek

Ismét érdemes lakástakarékon gondolkodni, egyes bankok 30 százalékos támogatást ígérnek 

Lakáscélok esetén érdemes mielőbb megtakarítást kezdeni.
Az arab pénzváltók végítélete

Az arab pénzváltók végítélete 

Az Erste felveszi a kesztyűt a fintech cégekkel szemben.
hirdetés
Történelmi júniusa volt a tőzsdének

Történelmi júniusa volt a tőzsdének 

Tőzsdére lépett a BÉT.
Meglepő: nem rántották vissza a vállalkozói kedvet a gazdasági bajok

Meglepő: nem rántották vissza a vállalkozói kedvet a gazdasági bajok  

Ismét emelkedésnek indult a vállalkozások száma Magyarországon.
Elképesztő eredménnyel büszkélkedhet az Erste

Elképesztő eredménnyel büszkélkedhet az Erste 

Az Erste Csoport 56,9 százalékkal növelte működési eredményét az első negyedévben.
Magyarország egyik legnagyobb bankjánál hatalmasat nőtt a hitelállomány

Magyarország egyik legnagyobb bankjánál hatalmasat nőtt a hitelállomány 

Bővülő hitelezés, növekvő működési bevétel az Ersténél.
Idén még kitarthat a lendület az irodapiacon

Idén még kitarthat a lendület az irodapiacon  

A budapesti iroda- és raktárpiacon az idén még kitart a lendület, és tavalyhoz hasonlóan 2023-ban is jelentős mennyiségű új területtel bővül a kínálat.
hirdetés

Változás az Erste Banknál 

Az Erste Bank február elsejétől összevonja a vállalati üzletág, valamint a pénz-, tőkepiacok és vagyonkezelési terület működését.

Roham után visszaesés jöhet a babavárónál 

Az államilag támogatott babaváró hitel iránt felpörgött a kereslet a tavalyi év végén, az idén azonban visszaesésre számít az Erste Bank.

Vállalati ügyfeleket érintő négynapos bankszünnap jön 

A 2022. december 1. 22 óra és december 4. 24.00 óra közötti változások a lakossági ügyfeleket jelentősebben nem érintik az Erste Banknál.

Szépen hízott az Erste csoport 

Jelentős a hitelállomány-növekedés (9 hónap alatt +10,3 százalék), mind a vállalati, mind a lakossági üzletágban.

Több mint ötszörös bankadó Magyarországon Ausztriához képest 

Az Erste Group Bank AG (Erste Csoport) erős, 1,86 milliárd eurós működési eredményt ért el 2022 első félévében (10,3 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest). A nettó kamatbevétel 15,9 százalékkal 2,84 milliárd euróra nőtt a hitelállomány folyamatos – főleg a vállalati üzletágban és a jelzáloghitelezés terén szembetűnő – növekedése, és a cseh, magyar és román kamatemelések nyomán. A nettó díj- és jutalékbevétel éves összevetésben 10,5 százalékkal nőtt, 1,21 milliárd euróra.

Újra felfuthat az mkkv-finanszírozás 

Előrehozott keresletet generált az mkkv-szektor finanszírozásában a rendkívül kedvező feltételekkel kínált Széchenyi GO konstrukciók kivezetése. Az első félévben tapasztalt roham miatt átmenetileg csökkenhet a kereslet a hitelek iránt. Az Erste Bank várakozása szerint azonban a júliusban induló Széchényi MAX program kedvező alternatívát nyújt a vállalkozások számára, így a negyedik negyedévtől már visszarendeződésre lehet számítani.

Az új támogatott hitelek mellett is csendesebb időszak következik a kkv finanszírozásban – interjú Szerdahelyi Róberttel 

Júliustól új feltételekkel kaphatnak támogatott hiteleket a kis és középvállalkozások. Mit hoz a nyár? Hogyan hatnak a változások a magyar kis- és középvállalkozások hitelfelvételi kedvére? Ezekről is beszélgettünk Szerdahelyi Róberttel, az Erste Bank kkv üzletágának vezetőjével.

A MOL finomítói soha nem látott nyereséget hozhatnak 

A világon egyre több jelentés azt mutatja, hogy szinte minden piacon alacsony szintre estek a finomított termékkészletek. Különösen az úgynevezett közép-disztillátum (dízel, repülő üzemanyag, háztartási tüzelőolaj) termékcsalád esetében van jelentős hiány globálisan.

A devizahitelesek kálváriájából mintha nem tanultunk volna 

Szinte könyörögnek a bankok, hogy az ügyfelek váltsanak olcsóbb, fix kamatozású hitelekre. Mintha a többség elfelejtette volna, hogy az emelkedő kamatkörnyezet szó szerint életveszélyes a változó kamatozású hitelek esetében.

Durva energiaárak: idén ne számítsunk semmi jóra? 

Az Erste szakértői arra számítanak, hogy 2022-ben még maradnak a magas olaj-, és gázárak.

Nagy a baj, 20 éve nem volt ilyen magas a maginfláció – elemzői körkép 

Az ING bank elemzője aggasztónak nevezi, hogy a megtisztított maginflációs mutató 1,1 százalékponttal megugrott és decemberben 6,4 százalékon állt a KSH legfrissebb jelentése alapján. Ráadásul úgy látja, a kockázatok felfelé mutatnak.

Kiderült, mire költik a családok a kormánytól kapott ingyenpénzt 

Nemsokára érkezik a visszatérített szja.

Büntetett a jegybank – ennél a banknál találtak hiányosságokat 

A közlemény ugyanakkor kiemelte, hogy a hiányosságok és a hibák a biztonságos működést nem befolyásolják.

Remek félév van az Erste mögött 

A lakáshitelek folyósítása kiugró volt az Erste Banknál az idei év első felében, abból 34 százalékkal helyeztek ki többet, mint az előző év azonos időszakában. Ennél csaknem kétszer jobban bővültek a kisvállalkozói hitelfelvételek. A fogyasztási kedv visszatérését tükrözi, hogy az Erste a személyi kölcsönökből 2021 első felében többet folyósított, mint az előző év azonos időszakában. Ami azért nagy szó, mert közben a megtakarítási kedv sem lankadt, a kezelt lakossági ügyfélvagyon – befektetés és betét – egy év alatt 19 százalékkal izmosodott.

Jelasity Radován: szeretjük a tiszta versenyt 

Nomen est omen. Öt éve az Erste Banknak – neve német jelentéséhez hűen – elsőként sikerült az Orbán-kormánytól az összes hazai bank számára kedvező feltételeket kicsikarnia, aminek előnyeit természetesen az ügyfelek is élvezhették. Most hasonló tettre lenne szükség: folynak a tárgyalások a tranzakciós illeték eltörlésére a Pénzügyminisztérium és a Bankszövetség között. Utóbbi alelnökeként Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója hisz abban, hogy e tétel megszüntetése a kormányzat és a bankok mellett az ügyfelek számára is előnyös lenne, így ugyanis akár jóval kevesebbe kerülnének a pénzintézeti szolgáltatások.

Erste-vezér: Nincs ingyenbankolás, de a mostaninál lehetne olcsóbban 

Jelasity Radován az Erste Bank elnök-vezérigazgatója szerint ahogy nincs ingyenebéd, nincs ingyenbankolás se. Az étterem, amelyik a beszerzési árai alatt adja a menüt, becsődöl, vagy romlott húst fog feltálalni a vendégnek. Az ügyfelek kényelmét szolgáló új banki termékeknek és a stabil bankrendszernek is van ára. De a mostaninál akár jóval kevesebbe is kerülhetnének a banki szolgáltatások.

Bővült az Erste hitelezése 

A lakosságnak nyújtott hiteleinek értéke 47, a vállalatiaké 27 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - írja az Mfor.hu

Segítség egy jó projekthez – 10 szervezetet támogatott az Erste SEEDS2 programja 

Tíz társadalmilag hasznos szervezet kapott testreszabott tanácsadást működési modelljének továbbfejlesztéséhez vagy egy konkrét projekt megvalósításához a nemrég zárult SEEDS2 programban. Az Erste Bank jövőre elindítja a SEEDS3-at.

Elindult az Erste és a Billingo közös online számlázója 

A PowerBill használatával az Erste ügyfelei az első évben ingyenesen férhetnek hozzá a korlátlan számlázást biztosító platformhoz.

Erős számokat közölt az Erste 

Jelentett az Erste Csoport, 1,223 milliárd eurós nettó eredményt értek el az első kilenc hónapban.

Kiberbiztonsági rés miatt büntették az Erste-t 

Az MNB összesen 79 millió forint bírság megfizetésére és a feltárt jogsértések megszüntetésére kötelezte csoportvizsgálatának lezárása során az Erste Bankot, az Erste Jelzálogbankot, az Erste Lakáslízinget és az Erste Lakástakarékpénztárt a pénzügyi szolgáltatásokat érintő egyes működési hiányosságok miatt.

Olcsó hitelekkel vette célba a kkv-kat az Erste 

Egyszerű, könnyen felvehető és olcsó vállalkozói kölcsönökkel készül az Erste a következő évek hitelfelvételi lázára. A Power Business hiteleknél nincs szükség tárgyi fedezetre, a bank nem jegyez be jelzálogot, papírokat sem kér, és öt napon belül elbírálja a hitelt.

4,5 milliárdért vesz Spar-üzleteket Appenninn Holding 

18 darab kereskedelmi ingatlant vesz meg az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. részére – tette közzé a tőzsdei társaság a BÉT honlapján. A tranzakció értéke 14,5 millió euró, azaz megközelítőleg a 4,5 milliárd forint, a befektetés éves hozama 12,7 százalék a tranzakció teljes ügyleti értékéhez viszonyítva.

Adóamnesztia: ma még tisztára moshatja a pénzét 

Június végéig lehet adókedvezménnyel hazahozni a külföldön tartott jövedelmeket a legutóbbi adóamnesztia keretében. Az MTI által megkérdezett bankok szerint a mostani adóamnesztia iránt jóval visszafogottabb az érdeklődés, mint a stabilitási megtakarítási számla (smsz) esetében volt, amelynek keretében több mint kétezren közel 156 milliárd forintot mostak tisztára.

Új konstrukciókkal csábítják a bankok a cégeket 

A jövő egyre rugalmasabb és csábítóbb – a hagyományos bankszolgáltatásokon túlmutató – konstrukciói közül az elsők már jelenleg is elérhetők a cégek számára kínált bankszámla-szolgáltatások között. Ebből a kínálatból szemezgettünk.

Dollárgyengülés várja Trumpot az első napján 

Újra nagyot gyengült a dollár azután, hogy Janet Yellen, Fed elnök arról beszélt tegnap éjjel, hogy a bérek moderáltan emelkednek, miközben az ipari kapacitás kihasználtságban is van még tér az emelkedésre, s így abszolút nincsenek elkésve a kamatemelésekkel.

Már nyugat-európában nyomul a Richter 

A Richter megállapodást kötött az Allergannal, hogy most már nemcsak Kelet-Európában, hanem Nyugat- Európában is értékesítheti az Allergan levonorgestrel hatóanyagú spirálját, amelyet Levosert-nek hívnak.

A kemény Brexit ellenére szárnyalt a font 

Annak ellenére, hogy Theresa May „hard brexitet” ígért, a font szárnyalásba kezdett, ami annak tudható be, hogy parlamenti jóváhagyáshoz kötötte az EU-val kötendő végleges szerződést.

Amerika ma köszöni szépen, de zárva tart 

Ma Martin Luther King napja miatt zárva van Amerika. Így a ma elárvult tőzsdéken valószínűleg nem lesz kiugró kereskedés. Még akkor sem, ha a német autógyártók most aggódhatnak Trump megválasztott elnök legújabb kirohanása miatt, amelyben egy 35 százalékos vám szerepel, ha nem viszik a gyártást az USA-ba.

Mindenkit megleptek a kínaiak 

Meglepetésre még nagyobbat ugrott a kínai termelői árindex, mint amit a piac várt. Nevezetesen 4,6 százalék helyett 5,5 százalék lett a termelői árnyomás decemberben az előző havi 3,3 százalék után.

Valami történik a Magyar Telekommal 

Noha az ünnepek körüli kereskedésben csupán az átlagos részvénypiaci forgalom felével zajlik a kereskedés a magyar részvénypiacon, a Magyar Telekom részvényei iránt mégis relatíve nagy volt a kereslet tegnap a többi blue chiphez képest.

Ne is számítsunk olcsóbb tankolásra 

Hatalmasat száguldott az olaj arra a hírre, hogy a szaúdiak nagyobbat vágnának a kitermelésen, mint amennyit korábban beígértek. Ugyanakkor a nem-OPEC államok is megállapodtak a kitermelés csökkentésében.

Nem biztos, hogy lesz előrehozott választás 

Lehet annak örülni, hogy az olasz választások legkorábban jövő tavasz végén lehetnek, ha egyáltalán előre hozzák őket. Továbbra is hisznek a piacok a megélénkülő inflációban.

Már Rómára figyel Európa 

Egyre inkább a hétvégi olasz népszavazásra figyelnek Európában. Van egy kis félelem, miközben a kormányfő, Renzi kincstári optimizmussal tekint a vasárnapi népszavazás elé.

Kezdődik az ünnepi szezon 

Elkezdődött az USA-ban az ünnepi szezon. Ma a piacok zárva tartanak a hálaadás miatt, míg holnap csak rövidített nyitva tartás lesz, a „black Friday”-nak köszönhetően. Ez a hétvége jó mérőszám lesz az amerikai háztartások fogyasztási hajlandóságának tekintetében. Az pedig fontos lesz a piacok további mozgásának szempontjából, hiszen az amerikai GDP jelentős részét a háztartások fogyasztása adja. Adatokat remélhetőleg hétfőn láthatunk a kártyatársaságoknak köszönhetően.

Ma kiderül lesz-e kamatemelés 

Az elnökválasztások óta ma szólal meg először nyilvánosan Janet Yellen. Több Fed tag nyilatkozatából már kivehető volt, hogy az amerikai jegybank a monetáris szigorítás mellett foglal állást, ma remélhetőleg kiderül, hogy az inkább lazább monetáris kondíciókat támogató Fed elnök is hasonló nézetet vall-e ez ügyben.

Trump: csak egy kis pánik 

Tegnap elég hamar, elég nagyot fordultak a piacok. Nyilván ebben segített a politikai ellenfelek békülékeny hangneme is. Illetve azt is érdemes lesz figyelni, hogy az elnöki retorika hogyan változik a jelölti retorikához képest.

Ma mindenki az elnökválasztásra figyel 

Megkezdődött az amerikai elnökválasztás. A legutolsó felmérések szerint Clinton 44, míg Trump 41 százalékra számíthat, s annak a valószínűsége, hogy Clinton nyeri a választásokat 90 százalék körül van.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés
Megér az egészsége napi egy kávé árát?

Megér az egészsége napi egy kávé árát? 

Az egészség az egyik, ha nem a legfontosabb magánvagyonunk, a legtöbben azonban ezt nem mérik fel időben és csak kevesen gondolnak arra, hogy az egészségükre is biztosítást kössenek.

Költségkímélés

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok 

Az Allianz Hungáriához az év első 8 hónapjában közel 35 ezer lakóingatlannal kapcsolatos kárbejelentés érkezett.

Jogi kisokos

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.

Cégblog

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát 

A Csúcs Kupa kispályás közéleti labdarúgó tornáján vett részt a Magyar Színészválogatott, a Magyar Újságírók Válogatott, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja, és az Üzletemberek csapata.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Társadalom

Orosz drónok hatoltak be a román légtérbe

Orosz drónok hatoltak be a román légtérbe 

Ukrajnai háború - Lehetséges légtérsértést észleltek a román radarok.

Infokom

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo