Tőzsde cikkek

hirdetés

Börtönbe került a kriptovaluta-tőzsde alapítója

Börtönbe került a kriptovaluta-tőzsde alapítója 

Házi őrizetből börtönbe került Sam Bankman-Fried, egykor milliárdos kriptovaluta-tőzsde alapító.
Egyetlen nap alatt 20 milliárd dollárt bukni nemcsak ruletten lehet

Egyetlen nap alatt 20 milliárd dollárt bukni nemcsak ruletten lehet 

Elon Musk 20,3 milliárd dollárt veszített a Tesla árfolyamesése miatt.
Kevesebbet ér a magyar tőke

Kevesebbet ér a magyar tőke 

Növekvő forgalom mellett csökkent a bux index márciusban.
Súlyos vádak és újabb bírság egy magyar tőzsdei cég esetében

Súlyos vádak és újabb bírság egy magyar tőzsdei cég esetében 

SET GROUP: piaci manipuláció, hallgatás a bennfentes információkról.
Nagyot esett a búza ára

Nagyot esett a búza ára 

A tőzsdei ára 2021 szeptembere óta a legalacsonyabb szintre esett, mivel enyhültek az ellátással kapcsolatosa rövid távú aggodalmak.
hirdetés
Az oroszellenes nyugati szankciók működnek, a kazah tőkepiac ezt érzékeli

Az oroszellenes nyugati szankciók működnek, a kazah tőkepiac ezt érzékeli 

A kazah értéktőzsde kivezeti több orosz cég részvényét.
Büntetőügy a tőzsdén

Büntetőügy a tőzsdén 

Gyorsan „öntötte rá” a piacra a részvényeket, így tévesztette meg a tőkepiacot a magánszemély.
Hihetetlen, de rekordot döntött a londoni értéktőzsde

Hihetetlen, de rekordot döntött a londoni értéktőzsde 

Rekordon zárt a londoni értéktőzsde irányadó FTSE 100-as indexe.
A Budapesti Értéktőzsde fekete éve

A Budapesti Értéktőzsde fekete éve 

BÉT - Éves viszonylatban 13,6 százalékkal esett a BUX 2022-ben.
Nagyot behúzott a kormány a Mol-nak a különadó 95 százalékra emelésével

Nagyot behúzott a kormány a Mol-nak a különadó 95 százalékra emelésével 

Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten.
hirdetés

A Brexit kiütötte Londont 

A világhírű, megelőzhetetlennek hitt londoni tőzsdét ledöntötte a trónról a Brexit.

Mellétrafáltak a kávérajongók 

A klímaváltozás miatt hatalmas veszélyben érezték magukat a kávéfogyasztók, ehhez képest mélyponton a termék tőzsdei árfolyama.

Putyinnak az energiaárakat nem sikerült mozgósítania 

Az energiapiacok köszönik most jól vannak.

A tőzsdén május óta felfüggesztett SET GROUP Nyrt. továbbra sem működik együtt a felügyelettel 

A SET GROUP Nyrt.-nek együtt kell működnie az MNB célvizsgálatában.

Putyin a fejét fogja, ha a gázárakat látja 

Szomorú hétfőre virradt az orosz közigazgatás. Egyik legfontosabb bevételi forrásuk ára 200 euró alá esett.

Nagy üzlet a kiberbiztonság 

Két és félszeresére növelte árbevételét a tőzsdei újonc ViVeTech.

Mit kezdjünk pár millió forinttal és melyik kontinensen? 

A befektetési világban, a politikában és a gazdaságban rossznál rosszabb hírek követik egymást, az indexek is lefelé tartanak. Lehetséges-e ilyen körülmények között jó befektetéseket találni? Európában vagy Amerikában érdemes ezeket keresni? Mit kezdjünk néhány millió forint megtakarítással? Interjú Szabó Balázzsal, a HOLD Alapkezelő portfólió-menedzserével.

Az igazság órája kegyeg a moszkvai tőzsdén? 

Az orosz tőzsde újraindítása óta ma először lehetett az összes részvénnyel kereskedni.

Négy hét szünet után újranyitott az orosz tőzsde, szárnyal a rubel 

Az orosz rubel tovább erősödött csütörtökön, 96 közelében mozog az árfolyam a dollárral szemben, és az egy hónap szünet után újranyitott orosz tőzsdén is emelkednek az árfolyamok, bár a kereskedés nagyon volatilis, vagyis változékony, bizonytalan.

Ütötték a BUX-ot - mi történt a héten a pesti börzén? 

Csökkenő forgalom mellett emelkedett a BUX.

Újra 100 dollár alatt a kőolaj hordónkénti ára 

Kora délután, a forint erősödött a főbb devizákkal szemben, a kőolaj ára jelentősen csökkent és emelkedett az európai gázár-jegyzés.

Az orosz pénzügyi rendszer gyakorlatilag megbénult a nyugati szankciók miatt 

Egyelőre nem indítják újra a kereskedést a moszkvai tőzsde részvényszekciójában az orosz pénzügyi rendszer stabilitását biztosító kérdések megoldása érdekében - közölte a felügyeleti szervként működő jegybank, amely jelezte azt is, hogy az orosz jegybank elnöke idén már nem tart sajtóértekezletet a kamatdöntések után.

Jó hír, a héten emelkedtek a magyar részvények árai 

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki értékhez képest 2658,85 ponttal, 6,61 százalékkal emelkedve 42 905,55 ponton zárta a hetet.

Putyin helyében tuti tőzsdéznék 

A tőzsdéket giga méretekben mozgatja az orosz-ukrán konfliktus. Ha valaki ki tudja találni az orosz elnök következő gondolatát degeszre keresheti magát. Egy kis csapatösszevonás egyenlő zuhanó árak, egy kis csapatkivonás egyenlő emelkedő árak.

Miért esik a forint? 

Nagyot gyengült a forint a hétvégén a nemzetközi devizakereskedelemben: egy százalékkal az euróval és közel másfél százalékkal a dollárral és a svájci frankkal szemben.

Történelmi csúcsra ért a BUX a héten 

Csökkenő forgalom mellett emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 50 378,65 ponton, történelmi csúcson zárt pénteken, 327,77 ponttal, 0,65 százalékkal magasabban előző heti záróértékénél.

Kockáztatni márpedig kell, ha rendes hozamot szeretnénk elérni 

Az alapok portfóliójában legalább tíz és húsz százalék közötti részvényarányt kell tartani, enélkül a nulla közeli kötvényhozamok időszakában nem fognak tudni megfelelő hozamot felmutatni. Az ingatlanalapok a válság ellenére is hozhatják az elvárásokat. Interjú Borbély Miklóssal, a Diófa Alapkezelő befektetési igazgatójával.

Mi lehet az oka, hogy a magyar tőzsde alulteljesít, a román pedig annyira felül? 

Az Accorde Első Román Részvényalap és a mögöttes tőzsde szépen túlteljesítette a régió többi részvénypiacát. Miért lehet ez? Miért maradnak meg a cégek jobban az egyik tőzsdén, mint a másikon? Mitől mehet még tovább a szomszéd részvényindexe? Mi most az egymillió dolláros kérdés a román piacon? Interjú.

Megszenvedte a magyar tőzsde a járványt, de már jobban van 

A magyar tőzsde is beszakadt tavaly márciusban a koronavírus miatti pánikban, később azonban nem feltétlen követte a nemzetközi trendeket. Az áprilisi lapszámunkban megjelent írásból kiderül, hogy mi állt ennek hátterében.

Nagy várakozások: mit hozhat Kínában az új év? 

A befektetők, akik kíváncsian várják, hogy Kína bikapiaca a holdnaptár szerinti bivaly évében is lendületesen tör-e majd előre, elsősorban a gazdasági talpra állás fenntarthatóságára és az esetleges monetáris megszorítások tempójára fognak összpontosítani a Fidelity elemzői szerint.

Hasít a technológiai szektor, gondban a telekommunikációs és a médiaipar 

A telekommunikációs, média- és technológiai cégek (TMT) november elején vizsgált pénzügyi eredményei, illetve tőzsdei értékelései vegyes képet mutatnak, de néhány trend kiolvasható belőlük. A technológiai cégek értéke folyamatosan nő, miközben a telekommunikációs és médiaipari szektorban még mindig nem látszik a fény az alagút végén. A kilátásokat nagyban befolyásolják a COVID-19 elleni hatásos oltóanyagokról szóló hírek.

Dollármilliárdokat hozó összeomlás 

Finoman szólva sem nevezhető szokványosnak, ami idén a világban történik, ez pedig a részvénypiacokon is lecsapódott. A járvány hatására a tőzsdék beszakadtak, ám március végén a nemzetközi piacokon fordulat jött, és volt olyan tőzsdeindex, amely nemcsak hogy ledolgozta a veszteségét, de egyenesen történelmi csúcsra jutott azóta. Így tehát nem csupán vesztesei, hanem nagy nyertesei is voltak a járványnak.

Az egész gazdaság legégetőbb kérdésére az XTEND is választ adhat 

Hosszú távú hatásai lehetnek a magyar tőkepiacra a Gloster Nyrt. nemrég lebonyolított zártkörű jegyzésének – nyilatkozta lapunknak Horváth Zsolt, a Random Capital elnöke és Jutasi Zoltán, a NAVIGATOR Investments vezérigazgatója. A két cég által vezényelt XTEND piaci bevezetés sikere megmutatta, hogy még ilyen nehéz időszakban is van mit keresnie a hazai középvállalatoknak a tőzsdén.

A közgyűléseket el lehet felejteni - mihez kezdenek a tőzsdei cégek? 

A tőzsdei szabályok szerint a tőzsdén jegyzett társaságoknak április 30-ig kellene megtartani éves rendes közgyűlésüket, ám a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a már összehívott közgyűlés sem tartható meg a részvényesek személyes részvételével, ehelyett a tőzsdei cégeknél az igazgatóság hozhat határozatot a napirenden szereplő kérdésekben, a kormány április 10-i rendeletével összhangban.

Mit tett a világgal a koronavírus? 

Jelentősen esett a kőolaj ára a héten, az energiahordozó jegyzése a pénteki kereskedés végére többéves mélypontra került, miközben az amerikai tőzsdemutatók is jelentős mínuszban zárták a hetet.

Mit okoz a koronavírus-járvány a piacokon? 

Miközben a koronavírus-járvány negatív hatása egyre jobban látszik a világgazdaságon, a piacokon a vevők kerültek többségbe, a legfontosabb indexek új csúcsokat értek el. A járvány miatti félelem azon is látszik, hogy a menedéket nyújtó célpontokra, például az aranyra nagyobb a kereslet.

Minden, amit az ETF kapcsán tudni érdemes 

Ebben a bejegyzésben az ETF-eket vettük górcső alá annak érdekében, hogy az iránta érdeklődőknek elegendő információ legyen a birtokában. Megnéztük tehát az ETF fogalmát és jelentését, kitértünk a hasznosságára, egyúttal a vele kapcsolatos díjakat és költségeket is részleteztük.

Szétkapkodják az olajcég részvényeit – most az egyik kormány is beszáll 

Kuvait 1 milliárd dollár értékben jegyez le Saudi Aramco részvényt.

Túljegyezték a szaúdi olajtársaság részvényeit - rekord dőlhet 

Máris túljegyezték az intézményi befektetők és a viszontkereskedők a Saudi Aramco részvényeit, amelyek jegyzése november 17-én kezdődött és december 4-án zárul le.

Jó az a magyaroknak, ha a Tesla Berlinben termel? 

A Tesla bejelentése a berlini “gigagyár” felépítéséről még a németeket is megosztja. Ami pedig rossz a német autógyáraknak, az nem lehet túl jó a magyaroknak sem. Más szempontból viszont csökkenni látszik a kereslet a cég járműveire, miközben a részvény árfolyama egyre közelebb kerül a mindenkori csúcshoz.

Tőzsdére megy a Zalaco Zrt. 

Rövid távon pedig nyitott fejlesztési és oktatási centrumot hoz létre Zalaegerszegen a sütőipari cég.

Piaci visszaéléseket gyanít az Opus 

Bejelentéssel élt az Opus a jegybank felé törzsrészvényeinek kereskedése kapcsán.

Nevet vált az Est Media 

A részvénykibocsátást is magában foglaló tranzakcióval a Delta csoport vált az Est Media főrészvényesévé.

Menekülnek a befektetők a tőzsdékről 

Továbbra is borús a hangulat a nemzetközi piacokon, egyre többen tartanak attól, hogy a világgazdaság recesszióba süllyedhet. A piacok elkezdték azt is árazni, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktus nem oldódik meg a következő hónapokban.

Történelmi csúcsot ment az OTP 

Az elemzői várakozásokat jócskán meghaladó, 105,4 milliárd forintos konszolidált adózott nyereséget ért el a második negyedévben az OTP Bankcsoport. Az első félévi adózott eredmény csaknem 178 milliárd forint volt, 15 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

A gépek is olvashatják a befektetői információkat 

A digitalizáció vívmánya, hogy a tőzsdén jegyzett társaságok éves beszámolói hamarosan gépek és emberek által egyaránt jól olvasható formátumban is elérhetőek lesznek.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG

Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG 

A jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok 

Az Allianz Hungáriához az év első 8 hónapjában közel 35 ezer lakóingatlannal kapcsolatos kárbejelentés érkezett.
Törődjön többet megtakarításaival!

Törődjön többet megtakarításaival!  

A nehéz gazdasági helyzet és az elmúlt időszak váratlan eseményei sokak figyelmét ráirányították a megtakarítások fontosságára.

Pénzszerzés

Lesújtó: 5 ezer forintot sem tudnak havonta félretenni a magyar fiatalok

Lesújtó: 5 ezer forintot sem tudnak havonta félretenni a magyar fiatalok  

A 18-35 év közötti magyar lakosság több mint 63 százaléka érzi bizonytalannak a jövőjét.

Jogi kisokos

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.

Cégblog

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát 

A Csúcs Kupa kispályás közéleti labdarúgó tornáján vett részt a Magyar Színészválogatott, a Magyar Újságírók Válogatott, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja, és az Üzletemberek csapata.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Infokom

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo