Forintárfolyam cikkek

hirdetés

Valutavételi láz tört ki Magyarországon

Valutavételi láz tört ki Magyarországon 

Ez is inflációs hatás: megrohanták az emberek a valutaváltókat.
Nagykoalíció a forint gyengítése érdekében

Nagykoalíció a forint gyengítése érdekében 

A gyenge árfolyam átka.
A magyar külkereskedelem gyenge teljesítményén javított az élelmiszergazdaságunk

A magyar külkereskedelem gyenge teljesítményén javított az élelmiszergazdaságunk 

Csaknem 900 milliárd forint többlettel zárt az élelmiszergazdaság külkereskedelme az első fél évben.
Sorra kapjuk a pofonokat, mélyponton a forint, egyre drágább a hitel

Sorra kapjuk a pofonokat, mélyponton a forint, egyre drágább a hitel 

Emelkedett a 12 hónapos kincstárjegy aukciós átlaghozama.
Putyin bejelentése után esett a forint és az orosz tőzsde

Putyin bejelentése után esett a forint és az orosz tőzsde 

Putyin kijelentette, hogy a hadiipari komplexum vezetői közvetlenül felelősek a fegyverek és hadfelszerelések gyártásának, valamint kapacitásuknak növeléséért.
hirdetés
Itt a nagy gazdasági fordulat?

Itt a nagy gazdasági fordulat? 

Több hónapos folyamatos földgázár emelkedést követően drasztikus fordulat látszik. Már tegnap is 10 százalék fölött csökkent a gáztarifa és a folyamat ma sem állt meg. Ez a forint árfolyamát is befolyásolta.
Kétszer is erősen jelzett ma a Magyar Nemzeti Bank a piacnak, ennek ellenére a forint árfolyama nem lett sokkal jobb

Kétszer is erősen jelzett ma a Magyar Nemzeti Bank a piacnak, ennek ellenére a forint árfolyama nem lett sokkal jobb 

Ott hagyta a csúcsot ugyan az euró ára, de a nap eleji szintre nem sikerült visszamenni. Vagyis az MNB kamatemelése, csak a szakadékba való száguldást tudta megakadályozni egyelőre, vagy fékezte le egy időre.
Az MNB megtette, amit ígért, a forint erősödött

Az MNB megtette, amit ígért, a forint erősödött 

Az MNB, ahogy ígérte, 200 bázisponttal emelte az alapkamatot.
A forint drámai kálváriájának megítélésében szakadék van a szakemberek között

A forint drámai kálváriájának megítélésében szakadék van a szakemberek között 

Magyarországon egy baj megítélésében lassan a legtermészetesebb, hogy a politikusok nem értenek egyet. Az viszont már komolyabb probléma, ha a szakemberek sem, mert akkor nehéz lesz a pontos diagnózis, majd a megfelelő terápia.
Az olcsó forint miatt tarolhatnak a külföldi ingatlanbefektetők, egyre nő is a számuk

Az olcsó forint miatt tarolhatnak a külföldi ingatlanbefektetők, egyre nő is a számuk 

Az árfolyamváltozások miatt az euróban fizető külföldi vevők számára néhány hónap alatt 10 százalékkal csökkent a magyarországi ingatlanok ára. Emiatt a külföldi érdeklődők száma egy hónap alatt 30 százalékkal nőtt.
hirdetés

Gödör aljára ért a forint, ilyen sem volt még 

Történelmi mélypontra került a forint az euróval, a dollárral és a frankkal szemben kedden 10 óra után néhány perccel.

Zuhan az euró ára az MNB kamatemelése után 

Drágulni kezdett forint a főbb devizákhoz képest azután, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 30 bázisponttal, 6,75 százalékra emelte az egyhetes betét irányadó kamatát.

Tíz év után újra visszatérhet a kötvényalapok aranykora 

Az elmúlt egy évben nagy változások történtek a kötvénypiacokon, ami a befektetési szokásokat alaposan átalakíthatja. A kötvényhozamok nőttek, így újra vonzó befektetésekké váltak. Egy lakás bérbeadása már nem biztos, hogy versenyképes a tíz éves fix állampapír 7,5 százalékos forinthozamával, ráadásul a kötvényhozamok, jelzáloghitel-kamatok növekedésével az ingatlanok ára is csökkenhet. A kötvények jó befektetések lehetnek, a forint erősödhet középtávon. A részvények, ingatlanok vonzereje csökkenhet, és nagyobb szerep juthat a kötvényeknek. Interjú Kovács Szilárddal, az Erste Alapkezelő portfólió-menedzserével.

Gyors eséssel reagált a forint árfolyama Orbán Viktor újraválasztott miniszterelnök beszédére 

A befektetőknek valószínűleg az nem tetszett, hogy a kormányfő jelezte, a piac működésébe továbbra is beavatkozik majd, méghozzá kemény árszabályozó eszközökkel.

Kétfrontos háborúban a forint 

Az ukrajnai háborút követően most Brüsszel felől érte támadás a forintot. Az uniós pénzek esetleges elmaradása egyáltalán nem tetszik a befektetőknek.

Újra 100 dollár alatt a kőolaj hordónkénti ára 

Kora délután, a forint erősödött a főbb devizákkal szemben, a kőolaj ára jelentősen csökkent és emelkedett az európai gázár-jegyzés.

Miért esik a forint? 

Nagyot gyengült a forint a hétvégén a nemzetközi devizakereskedelemben: egy százalékkal az euróval és közel másfél százalékkal a dollárral és a svájci frankkal szemben.

Aki MÁP Plusz helyett devizakötvényt tartott, az sem érzi úgy, hogy rossz döntést hozott 

A rövid futamidejű kockázatmentes befektetések szinte nem adnak hozamot, így a rövidkötvény-alapok jó alternatívát nyújtanak ma is. A kötvényhozamok tetőzhetnek, a dollár új erőre kaphat, a forint gyengülése pedig a jövőben is megmaradhat. Érdemes lehet ma is devizakötvényeket, részvényeket vásárolni. Interjú.

Mi rángatja a valutákat? 

Átmeneti stagnálás után lassú ütemű forintgyengülésre, és ezáltal felfelé kúszó euróárfolyamra; az angol font esetében pedig a Brexit sorsától függő zuhanásra vagy meredek emelkedésre számít a banki szakértő. Aki rubelbe fektetne, a Krímre figyeljen!

Válság nem fenyeget, de a lassulás biztos 

Komolyabb nemzetközi gazdasági válságtól egyelőre nem kell tartani, de a lassulás szinte biztosra vezető – véli a K&H. Az elmúlt években látott kedvező befektetési környezet is rizikósabb, hosszabb távon pedig inkább forintgyengülésre, mint erősödésre lehet számítani. A lanyhuló európai gazdaságnak lökést adhat, ha a Brexit ügye megoldódik, a dél-európai régióban pedig akad bőven tennivaló.

A tavalyi évet még sokáig fogjuk emlegetni 

A magyar gazdaság 2018-ban a GKI becslése szerint 4,6 százalékkal, az EU-ban (is) kiemelkedő mértékben bővült. A növekedési ciklus valószínűleg elérte csúcspontját, idén lassuló, 3,4 százalék körüli növekedés várható.

Kockázatosabb piac jön szeptembertől 

Szeptembertől növekvő piaci kockázatokra számítanak a banki szakértők. Idehaza a gyenge forint, a felminősítés elmaradása, valamint a magas államadósság lesznek várhatóan a forróbb témák.

Devizapiac: forintba, jüanba most ne fektessen 

Tovább eshet a forint, és az amerikai-kínai vámháború miatt is hullámzó lesz a devizapiac. A K&H Alapkezelő összeszedte, milyen devizabefektetésekkel profitálhatunk a közeljövőben.

Infláció: 20 százalékkal drágultak a külföldi utazások 

A júniusi 3,1 százalékról júliusban 3,4 százalékra ugrott az infláció. A maginfláció ugyanakkor stabilnak mondható. A K&H vezető elemzője szerint az idei átlagos infláció 2,8 százalék körül lehet.

Bizonytalan befektetők, romló kilátások, gyenge forint – ez várható a vámháború miatt 

A kibontakozó vámháború miatt az európai növekedési kilátások romlása és az inflációs várakozások emelkedése várható. Ennek hatására az Európai Központi Bank várhatóan szeptemberig kivár a jegybanki politika további iránymutatásával kapcsolatban.

Döntött az MNB: nem változik az alapkamat 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyetlen horgonya az infláció, amely várhatóan 2019 közepétől fenntartható szerkezetben eléri a 3 százalékos célt - erősítette meg a monetáris tanács keddi kamatdöntése után.

Hogyan fordítsuk a javunkra a forintgyengülést? 

A forintnál a közelmúltban tapasztalt árfolyammozgás jó lehetőséget ad az exportőr vállalatoknak arra, hogy előnyt kovácsoljanak a hazai deviza gyengüléséből – vélekedik Bánfi Attila az OTP Treasury vezetője.

Van, aki örülhet a gyenge forintnak 

Noha a gyenge forinttal kapcsolatos hírek többsége negatív, az exportra termelő kis- és középvállalkozások számára nem várt többletnyereséget hozhat a drágább külföldi értékesítés. Ugyanakkor az export-expanzió is rejteget pénzügyi és bizalmi kihívásokat a banki szakértő szerint. Az importőrök látszólag most a vesztesek közé kerülhettek, de közülük a felkészültebbek szintén elkerülhették a veszteséget.

A gyenge forint miatt jobban fogynak a magyar használtautók 

Nőtt a külföldi vevők érdeklődése a fiatal, keveset futott magyarországi használt autók iránt a kereskedők tapasztalatai szerint, a gyenge forint hatására – ismerteti a DasWeltAuto az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Megpadlózott a forint 

Tegnap, 328,22 forintos euró árfolyammal történelmi mélypontra süllyedt a forint. Különben a zlotyi is – amivel sokszor együtt mozog a magyar fizetőeszköz - gyengült de kisebb mértékben. Így behoztuk a román lejt, amely az euró bevezetése óta (2000 január) 28,4 százalékot gyengült.

Forintgyengülés: és most merre lép a jegybank? 

Eseménydús napjaink vannak a kötvény és a forint piacon. Az erős fundamentumok miatt ugyan nem sok százalékkal mozog az árfolyam, de a korábbi stabilitáshoz képest a napon belüli 2-3 forint limbózás új fejlemény – írja Barlai Róbert, az OTP regionális treasury igazgatóságának vezetője a LinkedInen közzétett véleményében.

Vége a stabil forintnak? 

A magyar forint nagyon stabil pályán mozgott a fő devizákhoz képest az elmúlt években, de a korábbi időszakot jellemző „boldog békeéveknek”, úgy tűnik vége szakadt – írja Barlai Róbert, az OTP regionális treasury igazgatóságának vezetője a LinkedInen közzétett véleményében.

Megrázza a boltokat a gyenge forint 

Drágulás várható, ami falja a vásárlók pénzét. Gyenge a forint, drága a benzin. A benzin már most is sokba kerül, ez pedig lassítja a boltos forgalmat. Fékeződhet a családi költekezés üteme.

Kopátsy Sándor: a gyenge forint a sikerünk egyik forrása 

Habár a forint elmúlt években végbement leértékelődése komoly fájdalmakkal járt, Kopátsy Sándor szerint mégis ez jelenti a magyar gazdaság jelenlegi sikereinek egyik legfontosabb alapját. A Piac & Profit egyik alapítójának és máig aktív szerkesztőbiztossági tagjának írását változtatás nélkül közöljük.

Izgalmas hét elé néznek a spekulánsok 

Hiába állt le az amerikai kormányzat, alig mutatkozik változás az euró-dollár árfolyamban, ugyanakkor a héten több fontos esemény tarthatja izgalomban a piacokat.

Idén jó erőben lesz a forint: 300 alatt is lehet az euró 

A forint az euróval szemben sikeresen kezdte az új évet. Hét elején 310 HUF/EUR árfolyamon folyt a kereskedés, csütörtök estére a forint tovább erősödött, egészen a 308 HUF/EUR szintig. Jelenleg a forint 2017. október vége óta most a legerősebb.

Meddig erősödhet a forint? 

Számos pénzügyi szakértőben indított el találgatást a forint árfolyamában nemrégiben tapasztalt erősödés. Áttörést produkált ugyanis augusztus elején a forint, 2015 májusa most jegyezték a legerősebb szinten. Jogosan ad okot a spekulációra az, hogy vajon meddig erősödhet még a hazai fizetőeszköz?

A maguk helyzetét jónak, a gazdaságét rossznak látják a vállalatok 

A K&H nagyvállalati növekedési index legfrissebb eredményei alapján óvatos optimizmussal vágnak bele az idei évbe a legnagyobb hazai cégek. A vállalatok enyhén bővülő árbevételt feltételeznek, azonban többségük sem munkaerő-felvételt, sem beruházást nem tervez idén.

Jövőre tényleg gyorsulhatunk 

A magyar gazdaság lényegében az elemzők szerint már korábban is jelzett pályán halad: az EU-támogatások apálya miatt idén az évi GDP-növekedés 2 százalékra, a régióban az egyik legalacsonyabbra lassul, majd 2017-ben, az EU-transzferek kezdődő dagálya és a gyorsuló fogyasztás-bővülés hatására 3% környékére emelkedik.

Irány tankolni, brutális áremelés várható a kutakon 

Az OPEC-egyezség hatására a hét második felében komoly áremelés várható a magyarországi benzinkutakon, a szakértők a hét közepére 3-5, a hét második felére akár 10 forintos emelkedést is elképzelhetőnek tartanak.

Nem lesz drágább a benzin, de olcsóbb sem 

A benzinárak a hét 4 napján emelkedtek, de pénteken csökkentek, a gázolaj ára a hét első részének emelkedése után stagnált, majd pénteken csökkent. A heti ár- és árfolyam-változások alapján, figyelembe véve a pénteki 5-5 forintos áremelést, nem várható változtatás.

Nem vár öröm az autósokra a kutaknál 

A benzin és a gázolaj világpiaci ára is csökkent az elmúlt héten, viszont a forint is veszített az erejéből a dollárral szemben. A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján a benzinnél nem várható változtatás (0-2 forint), a gázolajnál 2-4 forintos emelés jelentkezhet.

Gyengült a forint, nem lesz olcsóbb a tankolás 

A benzin ára heti átlagban 5,8%-kal csökkent, a gázolaj ára 2,4%-kal lett olcsóbb. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 1,0%-kal gyengült a dollárhoz viszonyítva. Az ár- és árfolyam-változások alapján, figyelembe véve a pénteki 4 forintos benzin és 4 forintos dízel árcsökkentést, a hét elején nem várható változtatás az üzemanyagok áraiban.

Szerdáig megéri várni a tankolással 

A pénteki 2 forintos benzin és 3 forintos dízel árcsökkentés után, további 4 forintos benzin, illetve 6-7 forintos gázolaj árcsökkenés történhet november 9-én, szerdán.

A héten nem várható drágulás a kutaknál 

A piaci üzemanyagárak a múlt hét folyamán kis lépéssekkel fel-le ingadoztak. A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján október 26-án, szerdán, várhatóan nem lesz árváltozás.

Heti üzemanyagárak: egy kis pihenő 

A benzin és a gázolaj ára is nőtt a múlt héten, de ezen a héten a heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján október 19-én, szerdán, várhatóan nem lesz árváltozás – közölte előrejelzésében a GKI Energiakutató Kft.

Történelmi pillanatot élünk 

Senki sem gondolta volna, talán még néhány évvel ezelőtt sem, hogy dollár-forint ügyletet negatív kamattartalommal lehet majd kötni. Ez azt jelenti, hogy határidőre a prompt árnál olcsóban tudunk dollárt vásárolni forint ellenében.

Ezen a héten sincs jó hírünk az autósoknak 

A múlt hét folyamán jelentkező átlagos piaci üzemanyagár- és a forint árfolyamának változásai alapján augusztus 31-én, szerdán a benzin árát várhatóan 0-2 forinttal változtathatják, a dízel ára várhatóan nem változik.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG

Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG 

A jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok 

Az Allianz Hungáriához az év első 8 hónapjában közel 35 ezer lakóingatlannal kapcsolatos kárbejelentés érkezett.
Törődjön többet megtakarításaival!

Törődjön többet megtakarításaival!  

A nehéz gazdasági helyzet és az elmúlt időszak váratlan eseményei sokak figyelmét ráirányították a megtakarítások fontosságára.

Pénzszerzés

Lesújtó: 5 ezer forintot sem tudnak havonta félretenni a magyar fiatalok

Lesújtó: 5 ezer forintot sem tudnak havonta félretenni a magyar fiatalok  

A 18-35 év közötti magyar lakosság több mint 63 százaléka érzi bizonytalannak a jövőjét.

Jogi kisokos

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.

Cégblog

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát 

A Csúcs Kupa kispályás közéleti labdarúgó tornáján vett részt a Magyar Színészválogatott, a Magyar Újságírók Válogatott, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja, és az Üzletemberek csapata.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Infokom

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo