Forintárfolyam cikkek


Valutavételi láz tört ki Magyarországon

Valutavételi láz tört ki Magyarországon 

Ez is inflációs hatás: megrohanták az emberek a valutaváltókat.
Nagykoalíció a forint gyengítése érdekében

Nagykoalíció a forint gyengítése érdekében 

A gyenge árfolyam átka.
A magyar külkereskedelem gyenge teljesítményén javított az élelmiszergazdaságunk

A magyar külkereskedelem gyenge teljesítményén javított az élelmiszergazdaságunk 

Csaknem 900 milliárd forint többlettel zárt az élelmiszergazdaság külkereskedelme az első fél évben.
Sorra kapjuk a pofonokat, mélyponton a forint, egyre drágább a hitel

Sorra kapjuk a pofonokat, mélyponton a forint, egyre drágább a hitel 

Emelkedett a 12 hónapos kincstárjegy aukciós átlaghozama.
Putyin bejelentése után esett a forint és az orosz tőzsde

Putyin bejelentése után esett a forint és az orosz tőzsde 

Putyin kijelentette, hogy a hadiipari komplexum vezetői közvetlenül felelősek a fegyverek és hadfelszerelések gyártásának, valamint kapacitásuknak növeléséért.
Itt a nagy gazdasági fordulat?

Itt a nagy gazdasági fordulat? 

Több hónapos folyamatos földgázár emelkedést követően drasztikus fordulat látszik. Már tegnap is 10 százalék fölött csökkent a gáztarifa és a folyamat ma sem állt meg. Ez a forint árfolyamát is befolyásolta.
Kétszer is erősen jelzett ma a Magyar Nemzeti Bank a piacnak, ennek ellenére a forint árfolyama nem lett sokkal jobb

Kétszer is erősen jelzett ma a Magyar Nemzeti Bank a piacnak, ennek ellenére a forint árfolyama nem lett sokkal jobb 

Ott hagyta a csúcsot ugyan az euró ára, de a nap eleji szintre nem sikerült visszamenni. Vagyis az MNB kamatemelése, csak a szakadékba való száguldást tudta megakadályozni egyelőre, vagy fékezte le egy időre.
Az MNB megtette, amit ígért, a forint erősödött

Az MNB megtette, amit ígért, a forint erősödött 

Az MNB, ahogy ígérte, 200 bázisponttal emelte az alapkamatot.
A forint drámai kálváriájának megítélésében szakadék van a szakemberek között

A forint drámai kálváriájának megítélésében szakadék van a szakemberek között 

Magyarországon egy baj megítélésében lassan a legtermészetesebb, hogy a politikusok nem értenek egyet. Az viszont már komolyabb probléma, ha a szakemberek sem, mert akkor nehéz lesz a pontos diagnózis, majd a megfelelő terápia.
Az olcsó forint miatt tarolhatnak a külföldi ingatlanbefektetők, egyre nő is a számuk

Az olcsó forint miatt tarolhatnak a külföldi ingatlanbefektetők, egyre nő is a számuk 

Az árfolyamváltozások miatt az euróban fizető külföldi vevők számára néhány hónap alatt 10 százalékkal csökkent a magyarországi ingatlanok ára. Emiatt a külföldi érdeklődők száma egy hónap alatt 30 százalékkal nőtt.

Gödör aljára ért a forint, ilyen sem volt még 

Történelmi mélypontra került a forint az euróval, a dollárral és a frankkal szemben kedden 10 óra után néhány perccel.

Zuhan az euró ára az MNB kamatemelése után 

Drágulni kezdett forint a főbb devizákhoz képest azután, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 30 bázisponttal, 6,75 százalékra emelte az egyhetes betét irányadó kamatát.

Tíz év után újra visszatérhet a kötvényalapok aranykora 

Az elmúlt egy évben nagy változások történtek a kötvénypiacokon, ami a befektetési szokásokat alaposan átalakíthatja. A kötvényhozamok nőttek, így újra vonzó befektetésekké váltak. Egy lakás bérbeadása már nem biztos, hogy versenyképes a tíz éves fix állampapír 7,5 százalékos forinthozamával, ráadásul a kötvényhozamok, jelzáloghitel-kamatok növekedésével az ingatlanok ára is csökkenhet. A kötvények jó befektetések lehetnek, a forint erősödhet középtávon. A részvények, ingatlanok vonzereje csökkenhet, és nagyobb szerep juthat a kötvényeknek. Interjú Kovács Szilárddal, az Erste Alapkezelő portfólió-menedzserével.

Gyors eséssel reagált a forint árfolyama Orbán Viktor újraválasztott miniszterelnök beszédére 

A befektetőknek valószínűleg az nem tetszett, hogy a kormányfő jelezte, a piac működésébe továbbra is beavatkozik majd, méghozzá kemény árszabályozó eszközökkel.

Kétfrontos háborúban a forint 

Az ukrajnai háborút követően most Brüsszel felől érte támadás a forintot. Az uniós pénzek esetleges elmaradása egyáltalán nem tetszik a befektetőknek.

Újra 100 dollár alatt a kőolaj hordónkénti ára 

Kora délután, a forint erősödött a főbb devizákkal szemben, a kőolaj ára jelentősen csökkent és emelkedett az európai gázár-jegyzés.

Miért esik a forint? 

Nagyot gyengült a forint a hétvégén a nemzetközi devizakereskedelemben: egy százalékkal az euróval és közel másfél százalékkal a dollárral és a svájci frankkal szemben.

Aki MÁP Plusz helyett devizakötvényt tartott, az sem érzi úgy, hogy rossz döntést hozott 

A rövid futamidejű kockázatmentes befektetések szinte nem adnak hozamot, így a rövidkötvény-alapok jó alternatívát nyújtanak ma is. A kötvényhozamok tetőzhetnek, a dollár új erőre kaphat, a forint gyengülése pedig a jövőben is megmaradhat. Érdemes lehet ma is devizakötvényeket, részvényeket vásárolni. Interjú.

Mi rángatja a valutákat? 

Átmeneti stagnálás után lassú ütemű forintgyengülésre, és ezáltal felfelé kúszó euróárfolyamra; az angol font esetében pedig a Brexit sorsától függő zuhanásra vagy meredek emelkedésre számít a banki szakértő. Aki rubelbe fektetne, a Krímre figyeljen!

Válság nem fenyeget, de a lassulás biztos 

Komolyabb nemzetközi gazdasági válságtól egyelőre nem kell tartani, de a lassulás szinte biztosra vezető – véli a K&H. Az elmúlt években látott kedvező befektetési környezet is rizikósabb, hosszabb távon pedig inkább forintgyengülésre, mint erősödésre lehet számítani. A lanyhuló európai gazdaságnak lökést adhat, ha a Brexit ügye megoldódik, a dél-európai régióban pedig akad bőven tennivaló.

A tavalyi évet még sokáig fogjuk emlegetni 

A magyar gazdaság 2018-ban a GKI becslése szerint 4,6 százalékkal, az EU-ban (is) kiemelkedő mértékben bővült. A növekedési ciklus valószínűleg elérte csúcspontját, idén lassuló, 3,4 százalék körüli növekedés várható.

Kockázatosabb piac jön szeptembertől 

Szeptembertől növekvő piaci kockázatokra számítanak a banki szakértők. Idehaza a gyenge forint, a felminősítés elmaradása, valamint a magas államadósság lesznek várhatóan a forróbb témák.

Devizapiac: forintba, jüanba most ne fektessen 

Tovább eshet a forint, és az amerikai-kínai vámháború miatt is hullámzó lesz a devizapiac. A K&H Alapkezelő összeszedte, milyen devizabefektetésekkel profitálhatunk a közeljövőben.

Infláció: 20 százalékkal drágultak a külföldi utazások 

A júniusi 3,1 százalékról júliusban 3,4 százalékra ugrott az infláció. A maginfláció ugyanakkor stabilnak mondható. A K&H vezető elemzője szerint az idei átlagos infláció 2,8 százalék körül lehet.

Bizonytalan befektetők, romló kilátások, gyenge forint – ez várható a vámháború miatt 

A kibontakozó vámháború miatt az európai növekedési kilátások romlása és az inflációs várakozások emelkedése várható. Ennek hatására az Európai Központi Bank várhatóan szeptemberig kivár a jegybanki politika további iránymutatásával kapcsolatban.

Döntött az MNB: nem változik az alapkamat 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyetlen horgonya az infláció, amely várhatóan 2019 közepétől fenntartható szerkezetben eléri a 3 százalékos célt - erősítette meg a monetáris tanács keddi kamatdöntése után.

Hogyan fordítsuk a javunkra a forintgyengülést? 

A forintnál a közelmúltban tapasztalt árfolyammozgás jó lehetőséget ad az exportőr vállalatoknak arra, hogy előnyt kovácsoljanak a hazai deviza gyengüléséből – vélekedik Bánfi Attila az OTP Treasury vezetője.

Van, aki örülhet a gyenge forintnak 

Noha a gyenge forinttal kapcsolatos hírek többsége negatív, az exportra termelő kis- és középvállalkozások számára nem várt többletnyereséget hozhat a drágább külföldi értékesítés. Ugyanakkor az export-expanzió is rejteget pénzügyi és bizalmi kihívásokat a banki szakértő szerint. Az importőrök látszólag most a vesztesek közé kerülhettek, de közülük a felkészültebbek szintén elkerülhették a veszteséget.

A gyenge forint miatt jobban fogynak a magyar használtautók 

Nőtt a külföldi vevők érdeklődése a fiatal, keveset futott magyarországi használt autók iránt a kereskedők tapasztalatai szerint, a gyenge forint hatására – ismerteti a DasWeltAuto az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Megpadlózott a forint 

Tegnap, 328,22 forintos euró árfolyammal történelmi mélypontra süllyedt a forint. Különben a zlotyi is – amivel sokszor együtt mozog a magyar fizetőeszköz - gyengült de kisebb mértékben. Így behoztuk a román lejt, amely az euró bevezetése óta (2000 január) 28,4 százalékot gyengült.

Forintgyengülés: és most merre lép a jegybank? 

Eseménydús napjaink vannak a kötvény és a forint piacon. Az erős fundamentumok miatt ugyan nem sok százalékkal mozog az árfolyam, de a korábbi stabilitáshoz képest a napon belüli 2-3 forint limbózás új fejlemény – írja Barlai Róbert, az OTP regionális treasury igazgatóságának vezetője a LinkedInen közzétett véleményében.

Vége a stabil forintnak? 

A magyar forint nagyon stabil pályán mozgott a fő devizákhoz képest az elmúlt években, de a korábbi időszakot jellemző „boldog békeéveknek”, úgy tűnik vége szakadt – írja Barlai Róbert, az OTP regionális treasury igazgatóságának vezetője a LinkedInen közzétett véleményében.

Megrázza a boltokat a gyenge forint 

Drágulás várható, ami falja a vásárlók pénzét. Gyenge a forint, drága a benzin. A benzin már most is sokba kerül, ez pedig lassítja a boltos forgalmat. Fékeződhet a családi költekezés üteme.

Kopátsy Sándor: a gyenge forint a sikerünk egyik forrása 

Habár a forint elmúlt években végbement leértékelődése komoly fájdalmakkal járt, Kopátsy Sándor szerint mégis ez jelenti a magyar gazdaság jelenlegi sikereinek egyik legfontosabb alapját. A Piac & Profit egyik alapítójának és máig aktív szerkesztőbiztossági tagjának írását változtatás nélkül közöljük.

Izgalmas hét elé néznek a spekulánsok 

Hiába állt le az amerikai kormányzat, alig mutatkozik változás az euró-dollár árfolyamban, ugyanakkor a héten több fontos esemény tarthatja izgalomban a piacokat.

Idén jó erőben lesz a forint: 300 alatt is lehet az euró 

A forint az euróval szemben sikeresen kezdte az új évet. Hét elején 310 HUF/EUR árfolyamon folyt a kereskedés, csütörtök estére a forint tovább erősödött, egészen a 308 HUF/EUR szintig. Jelenleg a forint 2017. október vége óta most a legerősebb.

Meddig erősödhet a forint? 

Számos pénzügyi szakértőben indított el találgatást a forint árfolyamában nemrégiben tapasztalt erősödés. Áttörést produkált ugyanis augusztus elején a forint, 2015 májusa most jegyezték a legerősebb szinten. Jogosan ad okot a spekulációra az, hogy vajon meddig erősödhet még a hazai fizetőeszköz?

A maguk helyzetét jónak, a gazdaságét rossznak látják a vállalatok 

A K&H nagyvállalati növekedési index legfrissebb eredményei alapján óvatos optimizmussal vágnak bele az idei évbe a legnagyobb hazai cégek. A vállalatok enyhén bővülő árbevételt feltételeznek, azonban többségük sem munkaerő-felvételt, sem beruházást nem tervez idén.

Jövőre tényleg gyorsulhatunk 

A magyar gazdaság lényegében az elemzők szerint már korábban is jelzett pályán halad: az EU-támogatások apálya miatt idén az évi GDP-növekedés 2 százalékra, a régióban az egyik legalacsonyabbra lassul, majd 2017-ben, az EU-transzferek kezdődő dagálya és a gyorsuló fogyasztás-bővülés hatására 3% környékére emelkedik.

Irány tankolni, brutális áremelés várható a kutakon 

Az OPEC-egyezség hatására a hét második felében komoly áremelés várható a magyarországi benzinkutakon, a szakértők a hét közepére 3-5, a hét második felére akár 10 forintos emelkedést is elképzelhetőnek tartanak.

Nem lesz drágább a benzin, de olcsóbb sem 

A benzinárak a hét 4 napján emelkedtek, de pénteken csökkentek, a gázolaj ára a hét első részének emelkedése után stagnált, majd pénteken csökkent. A heti ár- és árfolyam-változások alapján, figyelembe véve a pénteki 5-5 forintos áremelést, nem várható változtatás.

Nem vár öröm az autósokra a kutaknál 

A benzin és a gázolaj világpiaci ára is csökkent az elmúlt héten, viszont a forint is veszített az erejéből a dollárral szemben. A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján a benzinnél nem várható változtatás (0-2 forint), a gázolajnál 2-4 forintos emelés jelentkezhet.

Gyengült a forint, nem lesz olcsóbb a tankolás 

A benzin ára heti átlagban 5,8%-kal csökkent, a gázolaj ára 2,4%-kal lett olcsóbb. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 1,0%-kal gyengült a dollárhoz viszonyítva. Az ár- és árfolyam-változások alapján, figyelembe véve a pénteki 4 forintos benzin és 4 forintos dízel árcsökkentést, a hét elején nem várható változtatás az üzemanyagok áraiban.

Szerdáig megéri várni a tankolással 

A pénteki 2 forintos benzin és 3 forintos dízel árcsökkentés után, további 4 forintos benzin, illetve 6-7 forintos gázolaj árcsökkenés történhet november 9-én, szerdán.

A héten nem várható drágulás a kutaknál 

A piaci üzemanyagárak a múlt hét folyamán kis lépéssekkel fel-le ingadoztak. A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján október 26-án, szerdán, várhatóan nem lesz árváltozás.

Heti üzemanyagárak: egy kis pihenő 

A benzin és a gázolaj ára is nőtt a múlt héten, de ezen a héten a heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján október 19-én, szerdán, várhatóan nem lesz árváltozás – közölte előrejelzésében a GKI Energiakutató Kft.

Történelmi pillanatot élünk 

Senki sem gondolta volna, talán még néhány évvel ezelőtt sem, hogy dollár-forint ügyletet negatív kamattartalommal lehet majd kötni. Ez azt jelenti, hogy határidőre a prompt árnál olcsóban tudunk dollárt vásárolni forint ellenében.

Ezen a héten sincs jó hírünk az autósoknak 

A múlt hét folyamán jelentkező átlagos piaci üzemanyagár- és a forint árfolyamának változásai alapján augusztus 31-én, szerdán a benzin árát várhatóan 0-2 forinttal változtathatják, a dízel ára várhatóan nem változik.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja

Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja 

Az elmúlt években több területen is fontos lépések történetek a dm gazdasági közösségében.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.

Pénzszerzés

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések  

11 ezer háztartásnak ítéltek meg összesen több mint 45 milliárd forint támogatást.

Adózás

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát 

Tállai András: egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról - keddig lehet beadni az adóbevallást.

Klímablog

Megrohamozták a napenergiás pályázatot

Megrohamozták a napenergiás pályázatot  

Meghaladta a tízezret a kedvezően elbírált támogatási kérelmek száma a modern napelemes rendszerek telepítését támogató pályázaton.

Infokom

Árulkodó jelek: ha ezt látja, baj van a cégénél?

Árulkodó jelek: ha ezt látja, baj van a cégénél? 

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo