hatékony kommunikáció

hatékony kommunikáció, kommunikáció

Mondd úgy, hogy mindenki megértse!

piacesprofit.hu

Mondd úgy, hogy megértse. Egyszerűnek hangzó bölcsesség, mégis sokaknak nehéz megvalósítani a gyakorlatban. Nem véletlen, hogy sokszor elbeszélünk egymás mellett, nem értjük egymás motivációit, céljait. Ez a magánéletben sem egyszerű, de egy vállalat esetében komoly anyagi következményekkel (is) járhat. Szakértői segítséggel most megmutatjuk, hogy egy megfelelően összeállított business case-szel miként érheted el a céljaidat úgy, hogy azzal mindenki nyerjen.

Tovább olvasom »
hatékony kommunikáció, tárgyalástechnika, testbeszéd, üzleti tárgyalás

Nonverbális kommunikáció: mondjam és mutassam?

piacesprofit.hu

Már kora kisgyermekkortól hatalmas erőforrásokat fektetünk a beszéd fejlesztésébe, holott a nonverbális kommunikációt sem lenne szabad elhanyagolnunk. A kommunikáció során ugyanis az információk többségét sokszor ezen az úton adják át a partnerek egymásnak, ezért az üzleti tárgyalásokon, de a mindennapjainkban is érdemes ügyelnünk erre.

Tovább olvasom »
donald trump, hatékony kommunikáció, ivanka trump, menedzsment, tárgyalás, tárgyalástechnika, ügylet, usa, üzleti tárgyalás, üzletkötés

Tárgyalástechnikák Ivanka Trumptól

piac-profit.hu

Nem esett messze az alma a fájától. Donald Trump imád alkudozni, a saját feltételeit rákényszeríteni az üzletfelekre, számára előnyös üzleteket kötni. Lánya, Ivanka is nagy mester a szerződéshez vezető folyamatban, jó taktikai játékos a tárgyalásban, de ő finomabban játszik, mint az apja. Néhány tipp Amerika First Daughterjétől, aki most már hivatalosan is elnöki asszisztens.

Tovább olvasom »
céges kommunikáció, facebook, hatékony kommunikáció, közösségi média, közösségi oldal

Ne a Facebook szakin spóroljunk!

Piac & Profit Kiadó Kft-2

A Facebook mára annyira bevett üzleti kommunikációs csatornává vált, hogy ha még nem készített céges Facebook profilt, hamarosan akkor is fog. Van aki már az első lépéseket, a kezdő posztokat is szakértőre bízza, ám van aki csak akkor lép, ha valami gond van. Miért éri meg profi segítséget kérni? Elmondjuk.

Tovább olvasom »
csapat, hatékony kommunikáció, pszichológia

Így kezeljük a bosszantó kollégát

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Mindenki találkozott már a munkája során bosszantó munkatársakkal, partnerekkel. Lehet, hogy az a típus, aki túl sokat kérdez, és egy idő után már kínosan személyeskedő lesz, de lehet, hogy olyannal sodort össze az élet, aki mindig csak a kifogásokat keresi, vagy egyre csak a saját igényeit hangoztatja. Ne kerüljük ki, kezeljük.

Tovább olvasom »
csapatépítés, hatékony kommunikáció, jó vezető, kommunikáció, motiváció, munkahelyi motiváció

Friss lendület kéne? Ez segít!

Timár Gigi

Hosszú volt a múlt év? Nehezen indítjuk a következőt? Fásultak, motiválatlanok a kollégák? Sok a panasz, nem halad a munka? Itt az ideje, hogy újraindítsuk a motorokat, új lendületet adjunk a csapatnak! Néhány egyszerű, ám hatásos lépéssel már kezdhetjük is.

Tovább olvasom »
felmondás, felmondási védelem, hatékony kommunikáció, munkaszervezés

7 dolog, amit gondoljunk át, ha felmondásra kerül a sor

Piac & Profit Kiadó Kft-2

A felmondás, bármelyik fél kezdeményezi, nehéz helyzet. Előfordul, hogy munkáltatóként vagy munkavállalóként úgy érezzük, mindent megtettünk, hogy a helyzet menthető legyen, ám mégis eljött a pillanat, hogy pontot kell tennünk a közös munkakapcsolat végére. Mielőtt döntenénk, jobb mindent alaposan átgondolni, annak érdekében, hogy a lehető legkönnyebben léphessünk túl a szituáción.

Tovább olvasom »
hatékony kommunikáció, komment, közösségi média, közösségi oldalak, negatív komment, ügyfélkapcsolat, ügyfélkezelés

Nem érdemes etetni a trollokat

Piac & Profit Kiadó Kft-2

A kommenteket lehet szeretni, lehet utálni, de mindenképpen előre meghatározott módon kezelni kell azokat. Hogy hogyan, arra is vannak remekül bevált technikák. Alapvetően meg kell őrizni a hidegvérünket, de bizonyos esetekben felléphetünk drasztikusan is.

Tovább olvasom »