fed

alapkamat, befektetés, fed, gazdasági kilátások, magyar nemzeti bank

Hajtűkanyar a monetáris politikában

piacesprofit.hu

Erőteljes fordulatot vett az amerikai jegybank: idén már nem várható kamatemelés, sőt, a befektetők egyéves időtávon kamatcsökkentést prognosztizálnak. Ez azt jelenti, hogy a Fed elérte a kamatemelési ciklus végét, és ismét a piacok támogatása kerül a fókuszba, ami egyúttal az MNB számára is kedvező lehet az alacsony kamatszint további fenntartásához. Mindez leginkább a részvények és a feltörekvő piac számára kedvező – elemezte a monetáris fordulat várható hatásait a K&H Alapkezelő.

Tovább olvasom »
árfolyam, dollár, euró, fed, hurrikán

Harvey és Irma hazavágja a jegybanki szigorítást?

piacesprofit.hu

Mostanában nem érkeznek jó hírek a tengeren túlról, sem az időjárást, sem az inflációt illetően. Nem csodálkozhatunk tehát, ha a Fed a további kamatemelést áttolja 2018-ra, de akár a jegybanki mérleg csökkentése is távolodhat. Akárhogy is döntsön jövő héten az amerikai jegybank, középtávon a részvénypiacok járhatnak jól a kötvényekkel szemben – jelezte a K&H.

Tovább olvasom »
erste, fed, forintárfolyam, gazdasági kilátások, részvénypiac, tőzsde

Tapír trappolt végig a piacon

piacesprofit.hu

Tegnap tovább csökkent a Fed eszközvásárlás mértéke. Most már csak havi 35 milliárd dollárért vásárol a Fed jelzálogpapírokat és államkötvényeket. Ráadásul Yellen szerint nincs buborék a részvénypiacokon, az árazások normálisak, s így a döntéseiket sem befolyásolja.

Tovább olvasom »
arany, befektetés, fed

Kik őrzik a világ pénzét?

piacesprofit.hu

Tényleg az aranyban is utazó Rothschildok a tulajdonosai a FED-nek? Valóban külföldiek nyomására dönt a világ legnagyobb gazdasági befolyású központi bankja arról, mikor változtasson kamatot, vagy nyomjon pénzt és mennyit? Nem is Washingtonban, hanem Londonban dől el, hogy ki irányíthatja a FED-et, illetve kerülhet be annak monetáris döntéshozó testületébe? Ilyen és ehhez hasonló kérdések bukkannak fel időről időre a médiában. Van alapja az összeesküvés-elméleteknek, melyekben hívők közül akadt, aki idén októberben még fel is akarta robbantani a FED-et, mint a világgazdaság bajainak legfőbb forrását? E kérdéseket válaszolja meg a Conclude Befektetési Zrt. alábbi összeállítása.

Tovább olvasom »
fed, forintárfolyam, részvénypiac

Döntött a FED, száguldott a forint

piac-profit.hu

A csütörtöki nap globális szempontból legfontosabb eseményére az európai piacok zárása után került sor: a Fed (FOMC) kétnapos ülését követően a várakozásokat kissé felülmúló monetáris lazítási intézkedéscsomaggal állt elő. A döntés alapján bővül a Fed eszközvásárlási programja. Ennek keretében az eddigieken felül további havi 40 milliárd dolláros kötvényvásárlást hajtanak végre a jelzálogpiacon. 

Tovább olvasom »
erste, euró, euró árfolyam, európai beruházási bank, euróválság, fed, forint, forintárfolyam, kína, tőzsde

Ma bármerre elindulhat a piac

Erste-elemzés

A hangulat továbbra is negatív. Sokan a holnapi spanyol és olasz kötvényaukciókat várják, de az is kérdéses, hogy az EU vezetők a csütörtökön kezdődő két napos ülésükön mire jutnak a válságkezeléssel kapcsolatban.

Tovább olvasom »
fed, tőzsde

Egy nagy butaság, ami történt

Erste-elemzés

Utópisztikus lett volna azt várni, hogy az európai jegybank helyett majd a Fed lazít a kondíciókon. Ez nem a Fed, hanem az EKB házi feladata. Valahogy a befektetők, vagy azok egy része az USA-ban mégis a Fed-ben látták a jótékony Mikulást.

Tovább olvasom »
fed, tőzsde

Ennél mindenki többet várt

Erste-elemzés

Tegnap ugyan a vártnak megfelelő eredmény született a Fed ülésén, mégis nagyot estek a piacok rá. Miért? Habár a konszenzus az volt, hogy nem lesz QE3 és így is lett, sőt az „Operation Twist”-et várta a piac, a helyezet az, hogy ez nem sokat segít. Ugyanis hiába fognak a hosszú hozamok tovább csökkenni, az ügyfelek ettől nem igazán tudnak majd jobban hitelhez jutni, hiszen egyéb adminisztratív gátak állják az útjukat.

Tovább olvasom »