Céges weboldal cikkek

hirdetés

Céges oldal: minek nevezzelek?

Céges oldal: minek nevezzelek?

Ha saját weboldalt szeretnénk készíteni, szükségünk lesz hozzá egy domain névre. Mi legyen a neve? Milyen végződéssel regisztráljuk? Szakértőnk tanácsokat ad a megfelelő domain név kiválasztásához.
Kevés pénzből is lehet jó a honlap

Kevés pénzből is lehet jó a honlap

Akár éttermünk van, akár egyéni vállalkozóként keressük a megbízásokat, egy honlap segít abban, hogy megismerjék cégünket, megismerjenek minket. Az online jelenlét még mindig sok vállalkozónak idegen téma, vagy ami rosszabb, egy kötelező rossz, amennyiben nem látja meg az ezzel járó előnyöket. Ennek két eredménye szokott lenni: vagy nagyon sok pénzt fizetünk egy erre szakosodott cégnek, vagy nagyon kevés pénzből választunk egy összecsapott megoldást. Mondani se kell, hogy egyik sem jó. Ha programozni nem is tanulunk meg, már azzal, hogy a koncepciót magunk találjuk ki, sok pénzt spórolhatunk meg, és a végeredmény is nagyságrendekkel jobb lehet. De hogyan kezdjünk hozzá?
A weblap tehet róla, ha nem megy az üzlet?

A weblap tehet róla, ha nem megy az üzlet?

A weboldal dizájn egyik legfontosabb célja egy vállalkozás számára, hogy a látogatókat vásárlókká konvertálja. Nem több szépségről, hanem több eladásról van szó.
Hasznos tippek kezdő honlapkészítőknek

Hasznos tippek kezdő honlapkészítőknek

Sok kisvállalkozó vág honlapkészítésbe saját kezűleg, akár anyagi okokból, akár pusztán kíváncsiságból vagy önfejlesztés céljából. Összeszedtünk pár olyan oldalt, amik kezdő honlapépítőknek nyújthatnak segítséget.
10 dologra ügyeljünk, ha honlapot csinálunk

10 dologra ügyeljünk, ha honlapot csinálunk

Az Invitel online felmérésben vizsgálta a hazai kisvállalatok internet-használati szokásait. A kutatás eredményei többek között arra is rámutattak, hogy a több mint 1500 megkérdezett kisvállalkozás majdnem fele nem rendelkezik saját céges weboldallal. Tíz tippel segítenek, hogy mire ügyeljünk egy honlap elindításakor.
hirdetés
Mi segít a marketingstratégiában? A márka

Mi segít a marketingstratégiában? A márka

Korábban soha nem látott bőségben állnak a kisvállalkozások rendelkezésére is az eszközök önmaguk megmutatására. A bőségben könnyű elveszni. Szakértőnk szerint a legjobb iránytű, ha tudjuk, mi a célunk - azon túl, hogy sok terméket adjunk el.
Most már nem luxus a biztonság, hanem követelmény

Most már nem luxus a biztonság, hanem követelmény

Kisebb forgalmat és kevesebb vevőt hozhat a vállalkozásoknak a Chrome és a Firefox újítása. Mostantól ugyanis feltűnően figyelmeztet a két böngésző a nem biztonságos weblapokra. A Google a keresésekben is háttrébb sorolódnak az ilyen oldalak.
A cégek fele nem bír kimászni a középkorból

A cégek fele nem bír kimászni a középkorból

Úgy tűnik, mintha már minden az interneten zajlana a világban, valójában viszont egy friss felmérés szerint a hazai cégek csaknem felének még mindig nincs weboldala, és harmaduk szerint nincs is szükség erre. Az adatok azonban nem ezt sugallják: minél modernebb egy vállalat, annál jobbak a kilátásai.
Így csináljunk olyan oldalt, ahol tényleg lehet értékesíteni

Így csináljunk olyan oldalt, ahol tényleg lehet értékesíteni

Amennyiben az értékesítés a fő célunk a weboldallal, az első felvillanó képnek egyértelműen a látogató tudtára kell adnia, hogy jó helyen jár. Ez az oldal róla szól, és nem egy ismeretlen cégről, húzza alá Verdes János honlapszakértő, aki szerint ehhez célszerű a dizájnt az alábbiak szerint kialakítanunk.
A legjobb „Rólunk” oldalak piszkos trükkjei

A legjobb „Rólunk” oldalak piszkos trükkjei

A céges weboldal elmaradhatatlan „Rólunk” menüpontjában olyan lehetőségek rejlenek, amiket sokan azért hagynak kihasználatlanul, mert túlságosan szó szerint értelmezik a címszót, és nem tudnak ellenállni a személyes hiúságunknak hízelgő csábításnak.
hirdetés

A 10 legriasztóbb hiba a weboldalakon

Honlap nélkül ma már egy vállalkozás sem igazán életképes, de a turisztikai szektorban különösen fontos a megfelelő weboldal. Nem elég, ha szép, fontos, hogy tényleg felhasználóbarát legyen. A Tnooz turisztikai hírportál a szállodai honlapok leggyakoribb hibáit szedte össze, melyekből mindenki tanulhat, aki ügyfelekre vágyik.

Egy újabb kihasználatlan hely a weboldalon - és amit kezdjünk vele

Egy weboldal lábléce nem tűnik különösebben izgalmas kommunikációs felületnek. Pedig valójában, ha megfelelően használjuk ki, nagyon is az!

A kiváló weboldalak titkos fegyvere: a keresősáv

A legtöbb weboldalon van valamiféle keresési lehetőség, de inkább csak azért, mert úgy szokás. Pedig az oldalon belüli keresés lehetősége – persze csak ha jól működik, a hatékonyság titkos fegyvere lehet.

Szimpla látogatóból könnyen lehet hűséges ügyfél

Ha a weboldal nem lendít az értékesítésen, nem teszi a dolgát - így fogalmazhatnánk röviden, tömören, velősen. Pedig néhány egyszerű lépés kell csak, és máris hűséges vásárlónk lehet egy szimpla látogatóból.

Így lehet mobilbarát a weblapunk

A friss kutatások szerint már nem csak a fiatalok, de az ötvenes korosztály is szívesen böngész mobilról. Percek kérdése, hogy áttörjön a mobilos vásárlás is, ráadásul a Google is díjazza - nem kérdés tehát, hogy szükség van mobilbarát weboldalra. Kérdés, milyen legyen.

Öt adat, ami nélkül nincs sikeres webshop

Egy webáruház tulajdonosának rendszeresen olyan döntéseket kell meghoznia, amelyek hatással lehetnek webáruháza hosszú távú jövőjére. Az ilyen döntéseknél azt tanácsoljuk, hogy próbáljunk meg inkább az adatokra támaszkodni, és elkerülni a megérzéseket. Mutatunk öt mérőszámot, amelyet követve megalapozott döntést hozhat.

Nem jogszerű a cookie figyelmeztetés a legtöbb oldalon

A webes tartalomszolgáltatók többsége jogsértő módon tárolja és használja a látogatók adatait, sokan szabálytalanul építik fel kampányaikat a közösségi oldalakon is. Ugyan már egyre több weboldalon találkozhatunk felugró ablakkal, amely a cookie-k használatára figyelmezteti a felhasználót, ez azonban még kevés. A 2018 májusában hatályba lépő uniós adatvédelmi rendelet bevezetése után tisztább feltételekre és szigorúbb büntetésekre számíthatnak az érintettek.

Áldás és átok is lehet a komment

Mit kezdjünk a hozzászólásokkal cikkeink alján? Hasznos-e vagy káros a kommentelés keresőoptimalizálási szempontból? Beleszámít a rangsorolásba? Járhat érte büntetés? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

5 igazán nagy honlap név gond

A jó domain név a sikeres honlap alapja. Ennek ellenére sokszor a legnagyobbak sem védik megfelelően a sajátjukat. Hogyan nyúlta le valaki a google.com-ot? Vagy hogy lehet, hogy elnökjelölt honlapja egy másikéra mutat? Ha velük megesett, nekünk sem árt vigyázni.

Kihagyhatatlan webtrendek 2016-ra

A technikai fejlődés miatt szinte már úgy követhetjük a trendeket a webes megjelenésben is, mint ahogy a ruhadivatban. Mutatjuk, mi az, amire 2016-ban érdemes figyelni a céges weboldal alakításánál az éves előrejelzések és persze a szakmai guruk szerint!

„A netről szedtem a képet, akkor szabadon használhatom, nem?”

A fenti mondat sokszor elhangzik védekezésként, amikor valakit azzal szembesítenek, hogy a weboldalán, Facebook oldalán, blogján vagy éppen promóciós, marketing anyagaiban netről letöltött fotókat, képeket használ fel szerzői engedély és jogdíjfizetés nélkül. Mi az igazság ezekkel a képekkel kapcsolatban? Kiderül a Sár és Társai Ügyvédi Iroda összefoglalójából.

Itt vannak a legjobb honlapok

A Telenor.hu, a Globalplaza.hu, az International Business School, az mno.hu, a mindmegette.hu, a Herendi Porcelán és a tények.hu is az Év Honlapjai között.

8 kötelező honlap elem, hogy ne büntessék meg

A legtöbb online szolgáltató még most sincs tisztában azzal, hogy milyen információkat köteles feltüntetni magáról a honlapján vagy webáruházában. Leggyakrabban csak egy e-mail címet, telefonszámot közöl az elérhetőségi adatai között, amely azonban nem felel meg a jogszabályi előírásoknak. Szakjogász segít, mit kell tennünk!

Még 15 nap! - Hosszabbít Az Év Honlapja pályázat!

November 15-ig még lehet jelentkezni ’Az Év Honlapja’ pályázatra, ahol 25 kategóriában várják a nevezéseket. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által 14 éve életre hívott digitális megmérettetésre eddig már több tucat honlap pályázott.

Ezt gondolja át, mielőtt weboldalt készít magának

Sok kisvállalkozás azt gondolja, nem engedheti meg magának anyagilag egy weboldal létrehozását. Tévedés! Kevéske befektetés és sok átgondolás kell hozzá. Segítünk, hogy hatékonyabb legyen!

Statikus oldalt hiába hirdetünk

Ma már a vállalkozások döntő többsége rendelkezik honlappal, azonban a cégek nagy része még mindig nem használja ki a benne rejlő üzleti lehetőségeket, pedig ahogyan régen a telefonkönyv és az arany oldalak voltak az első számú források, úgy ma már internet az első számú a segédeszköz az emberek számára – figyelmeztet az online marketing szakértő.

Nem jönnek a látogatók? Ez lehet a háttérben!

Sajnos gyakran előfordul, hogy egy-egy céges weboldal Google-ból érkező forgalma egyik-napról a másikra megfeleződik. Mi állhat a háttérben? Erre kerestük a választ.

Jó honlapot szeretne? Ezt gondolja át!

Miről beszélgessünk a fejlesztővel, amikor honlapot tervezünk? Mit jelent egy site kitalálásakor a tudatos tervezés? Hogyan alakítsunk ki egy oldalt úgy, hogy később csak a fejlesztésre szánt összeget fordítsuk rá, ne kelljen újratervezni az egészet?

Céges honlap: hogyan kezdjünk neki?

Weboldalra ma már minden cégnek szüksége van, ez egyre kevésbé kérdés. Hogy milyenre, az már nehezebb. Mit gondoljunk át mielőtt nekilátunk a fejlesztésnek? Hogyan tervezzük meg a cégünket leginkább szolgáló honlapot? Adunk egy sorvezetőt a gondolkodáshoz.

Négy jó tanács a több vevőhöz

A 2015-ös év a vevőszerzésben is új trendeket hoz a kis- és középvállalkozások számára. Fejlődni, látványos konverziónövekedést produkálni nem lehetetlen, bemutatunk négy követendő tanácsot, amellyel több vevőt szerezhetünk a weboldalunkra.

A kiválasztásnak is lépést kell tartania a világgal

Ma már a megfelelő munkaerő kiválasztásához elengedhetetlen az interneten való jelenlét, hogy bárhol a világon utol lehessen érni a cégünket. A legfontosabb a weboldal, ahol sokszor először találkoznak a cégünkkel, de a közösségi oldalakon való részvétel is egyre népszerűbb.

Így lesz jogszerű a honlapunk tartalma

A jogszerű tartalom a jó tartalom alapja. Hiába bármennyire kreatív az online megjelenésünk, ha jogilag nem tiszta, nagyot bukhatunk. A Piac & Profit KKV-Akadémiáján szakértő foglalta össze a lényeget.

Hogyan csábíthatunk több látogatót a Facebookról a céges weboldalra?

A Facebook egyik legfontosabb feladata sok cég számára az, hogy forgalmat tereljen a weboldalra. Lévai Richárd, közösségi marketing szakértő konkrét, gyakorlati tanácsokat ad, hogyan érhetjük el ezt.

Online értékesítés: 7 eladásnövelő tipp

Mivel kezdjük a szöveget? Mikor beszéljünk az árról? Hogyan vezessük fel az ajánlatunkat? Hogyan mutassuk be az előnyeit? Íme néhány hasznos tipp, hogyan építsük fel weboldalunkat ahhoz, hogy „átmenjen” az információ, és vásárlásra buzdítsa a látogatót.

Aranyszabályok értékesítési honlap kialakításánál

Amennyiben az értékesítés a fő célunk a weboldallal, az első felvillanó képnek egyértelműen a látogató tudtára kell adnia, hogy jó helyen jár. Ez az oldal róla szól, és nem egy ismeretlen cégről, húzza alá Verdes János honlapszakértő, aki szerint ehhez célszerű a dizájnt az alábbiak szerint kialakítanunk.

Nem félnek az újtól a kisvállalkozások

Opportunista a kisvállalatok marketingje: mindent kipróbálnak, majd használják, ami működik. A Facebook működik, ezért azt használják a legtöbben – már többen, mint a Goggle Adwords-öt. Közben fejben készítenek marketing tervet és van, aki szégyenszemre spammel is.

Meglepő, mi dönt a netes vásárlásnál

Alapvetően átírja a fogyasztói szokásokat az internet: az ügyfelek ugyanis nemcsak tájékozódásra használják a már kiválasztott termékről, de ötleteket is innen merítenek a további vásárláshoz. De gondolta volna, hogy a a közösségi oldalakra erőltetett céges tartalmaknál jobban pörgeti a vásárlást egy katalógus?

Kulcsszavak elhelyezése a honlapon: 5 fontos tipp

Keresőoptimalizálási aranyszabály, hogy minden oldalt úgy kell felépíteni, hogy a kereső által meghatározott kulcsszó egybe essen azzal, amire a leendő vevőink keresnek. Ez azonban nem olyan egyszerű, mint ahogy hangzik. Íme 5 tanács kulcsszavazáshoz Verdes János kkv-honlapszakértőtől.

7 alaphiba, amitől használhatatlan lesz a honlap

Egy weboldal kialakítása drága és hosszadalmas folyamat. Jó lenne, ha visszahozná a befektetést. De ha a honlapunk nem felhasználóbarát, túl trendi, vagy nem található meg rajta a keresett információ, nem várhatunk tőle sokat. Összegyűjtöttük a 7 leggyakoribb hibát, ami elkergeti a látogatókat.

Onlinera vált? Ezeket gondolja át!

Mielőtt saját weboldalt alakítunk ki és nekilátunk online stratégia kidolgozásának, célszerű átgondolni hogyan működnek a jelenlegi értékesítési csatornáink, meglévő információs rendszerünk. Íme néhány fontos lépés, ami a gondolkodásban segítségünkre lehet.

Öt dolog, amire figyeljünk honlaptervezésnél

A vállalkozások többsége minimális költségvetésből próbálja kigazdálkodni saját weboldalát. Kellő szaktudás és megfelelően képzett szakember hiányában azonban gyakran nem a várt eredmény születik. Melyek a leggyakoribb hibák, amelyeket elkövethetünk weboldalunk tervezése során?

Céges weboldal: 7 kérdés, amit mielőbb tegyünk fel

Cégtulajdonosként honlapot terveztetni sokszor nagyobb kihívásnak tűnik, mint a vállalkozásunkat irányítani. Informatikusokkal tárgyalni laikusként olykor a Himalája megmászásával vetekszik. Sok idegeskedést spórolhatunk meg magunknak, ha néhány kérdést azelőtt tisztázunk, mielőtt megbízzuk a kiszemelt informatikai céget.

3 szakértői tipp a sikeresebb honlaphoz

Az elmúlt évtizedben sok kisvállalkozás beleesett abba a hibába, hogy fontosabb volt maga az a tény, hogy legyen egy honlapja, mint az, hogy milyen vagy mennyire hatékony az. Szakértőnk szerint viszont sokat profitálhatunk abból, ha feltárjuk a hibákat!

Ne csak várjuk az ügyfelet!

Sok magyar cégvezető nincs tisztában a remarketing fogalmával. Pedig a virtuális világ végre lehetőséget kínál arra, hogy ne csak üljünk és várjuk a vevőt, hanem egyenesen rátaláljunk az interneten keresztül. Csakhogy vannak veszélyei is, megmutatjuk, hogyan kerülje ki az adatvédelmi szabályozásban elrejtett aknákat és hogyan kerülheti el, hogy az őrületbe kergesse a vevőit.

Így lehet hatékony az online térben

Jelentősen nőtt az online reklámra fordított pénzek mennyisége a válság éveiben, a tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a vállalatok nem hatékonyan használják a virtuális teret. A háttérben még mindig a tudás hiánya áll, ugyanakkor egyre több vállalkozó kezdi megérteni, mit nyújthat cégének az online világ.

Az üzleti célú online kereskedelemben még van hova fejlődnünk

Egyelőre gyerekcipőben jár a vállalatok közötti online kereskedelem, pedig a lehetőség adott. Annak ellenére, hogy a hazai bejegyzésű cégek 61 százaléka rendelkezik weboldallal, csupán 11 százalékuk kap megrendelést weboldalukon keresztül, ami az európai aránynak csupán a kétharmada, derül ki az Eurostat legutóbbi információiból.

6 ok, amiért minden kisvállalkozásnak kell egy blog

A legtöbb magyar kisvállalkozás csak minimálisan van jelen az online világban, pedig az számos olcsó megjelenési lehetőséget kínál. Az online marketing eszközök közül is az egyik leghatékonyabb - és legolcsóbb - a céges blog, hat okot is adunk, hogy miért kötelező minden kisvállalkozásnak vezetni egyet.

Versenyhátrányban a hazai vállalatok a beszerzésnél

A magyar vállalkozások nagy része azért esik el komoly megrendelésektől, mert nem elérhetők termékeinek adatai. Míg Nyugat-Európában a szükséges információk az esetek 60 százalékában megtalálhatók a cégek honlapján, addig Magyarországon ez az arány csupán 12–15 százalék körül mozog.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Több mint 3 százalékkal 14 679-re nőtt a múlt évben a személysérüléssel járó balesetek száma.

Pénzszerzés

Női vállalkozások támogatására indul pályázat

Női vállalkozások támogatására indul pályázat

A Visa Magyarországon is elindítja Visa She's Next elnevezésű, női vállalkozások támogatására létrehozott globális programját.

Adózás

Autóalkatrész kereskedők és autószerelő műhelyek a NAV célkeresztjében

Autóalkatrész kereskedők és autószerelő műhelyek a NAV célkeresztjében

Az állami adó- és vámhatóság a 2023-as ellenőrzési terve alapján kiemelt ellenőrzési területként kezeli az autóalkatrész kereskedőket és autószerelő műhelyeket.

Klímablog

Vállalatok ESG céljainak elérésében is segít a 10 Millió Fa

Vállalatok ESG céljainak elérésében is segít a 10 Millió Fa

A 10 millió Fa közössége három és fél év alatt Magyarország szerte közel kétszázezer fát és több mint negyvenezer cserjét ültetett el.

Gazdaság

Hisztéria alakult ki az építőanyagok piacán

Hisztéria alakult ki az építőanyagok piacán

Ahogy csökken az építőipar teljesíténye, úgy nő az értékesítés szerepe az építőanyag kereskedéseknél.

Társadalom

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Több mint 3 százalékkal 14 679-re nőtt a múlt évben a személysérüléssel járó balesetek száma.

Infokom

Webáruházak, csomagautomaták - mi történt itt az elmúlt években?

Webáruházak, csomagautomaták - mi történt itt az elmúlt években?

Az elmúlt években elképesztő mértékű átalakuláson ment keresztül az e-kereskedelem, nem csak Magyarországon, de szerte a világban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo