hirdetés

Mi segít a marketingstratégiában? A márka

Korábban soha nem látott bőségben állnak a kisvállalkozások rendelkezésére is az eszközök önmaguk megmutatására. A bőségben könnyű elveszni. Szakértőnk szerint a legjobb iránytű, ha tudjuk, mi a célunk - azon túl, hogy sok terméket adjunk el.

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

hirdetés

10-ből 9 webáruház nem hoz semmilyen hasznot a tulajdonosának Magyarországon – mondta Nagy Barna a Kreatív Vonalak Kft. ügyvezető igazgatója a Piac & Profit Webáruházi trendek 2017 konferenciáján. Véleménye szerint ha egy szóval kéne kifejezni, hogy mitől lesz vonzó egy webáruház, akkor az a harmónia. Sok szakterület tudásának kell összefonódnia, egy irányba kell mutatnia annak, ahogy kinéz az oldal, amiről beszél, és ahogyan beszél. Sok helyen sajnos ez ,az alapvető stratégia, a márka üzenete az, ami hiányzik.

A sikeres honlap titka – egy Év honlapja díjas tervező tippjei
A honlap a márkánk szentélye. Az emberek még mindig honlapokat látogatnak, ha egy cégről meg akarnak tudni valamit. Itt látszik, hogy mit gondolunk a saját cégünkről, mennyire vesszük komolyan magunkat, ezért nagyon fontos, hogy körültekintően alakítsuk ki azt. Mutatjuk, mire kell figyelni!
A sikeres honlap felépítése is jóval a programozás előtt kezdődik. Sokat halljuk, ezért már nem is fogjuk fel, pedig tényleg fontos: stratégiában kellene gondolkodni. Ezt mindenki tudja, de mégis sokan azt mondják, jó-jó, de először inkább csináljunk egy honlapot – fogalmazott a szakember. Pedig az előzetes koncepció segít, hogy egységes és vonzó világot tudjunk létrehozni, mert nem elemeket kell „összelegózni”, hanem van egy sorvezetőnk, ami mentén haladhatunk.

Vagyis a márka határozza meg azt is, hogy hogyan épüljön fel és nézzen ki a cég honlapja. A vonzó honlap, webáruház kialakítása nem ott kezdődik, hogy hallunk egy jó trükköt, amit megpróbálunk lemásolni – ennek eredménye inkább a totális káosz lesz.

Kép: PP archív

Tudnunk kell, mit adunk el – a terméken túl

Ez a márkaépítés igazi alapja
Az egyik legfontosabb dolog, amit vállalkozásunk építése érdekében tehetünk, hogy márkát építünk. Hogy mire alapozzuk, azt leginkább az önismeretünk határozza meg. Építsük arra, amiben hiszünk - ez a siker alapja szakértőnk szerint.
A siker alapja, hogy nagyban kezdünk el gondolkodni és tudjuk, hogy mit akarunk felépíteni – többet annál, mint, hogy el akarunk adni sok terméket. Ha nagyszerű dolgot akarunk építeni és ebben hiszünk, az az ügyfeleknek is könnyebben, hitelesebben kommunikálható, és értékelni fogják – hangsúlyozta a szakértő. Ha márkaként jelenünk meg, akkor ez egy keretet ad annak, hogy mit és hogyan csinálunk, milyen lesz az arculat, hogyan szolgáljuk ki az ügyfeleket.

„Az emberek nem azt veszik meg, amit csinálsz, azért veszik meg, amiért csinálod” – idézte az üzletember- guru Simon SInek mondását az előadó. Ha tudjuk, miért csináljuk azt, amit, abban erő van, amit a vásárlók is megéreznek.

A cégvezetők hajlamosak mindig az új megoldásokat követni, pedig, ha az alapok sincsenek rendben, a legmenőbb újdonság sem hoz majd sikert. A lehetőségek korát éljük, egy kisvállalkozásnak soha nem volt annyi marketingeszköze, mint ma. Szinte minden elérhető interneten, annyi az ötlet, hogy inkább az a gond, hogy nem tudjuk, miből válasszunk.

A lehetőségek olyan számosak, hogy sokakat megbénítanak, és inkább nem is csinálnak semmit. Ebben is a stratégia segíthet. Ha mindig csak taktikánk van, akkor ide-oda fogunk cikázni és senki nem fogja érteni, kik is vagyunk. Számos eszköz lehet nagyon hasznos, de nem kell mindent használunk, és nem minden való mindenkinek.

hirdetés

Véleményvezér

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.
Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa

Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa 

A független országgyűlési képviselő láthatóan igyekszik felülmúlni az általa feltárt lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyet. Lehet most sikerült, mert a magyar pénzlopási kreativitás határtalan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo