Pénzszerzés cikkek


Egyre gyakrabban potyognak ki csontvázak a cégek szekrényeiből

Egyre gyakrabban potyognak ki csontvázak a cégek szekrényeiből 

2014-ben nőtt a vállalatfelvásárlások száma és a nem fizető átstrukturált hitelek aránya is, ezért egyre gyakrabban került sor cégek átvilágítására, amikor sorra potyognak ki a csontvázak a szekrényekből. A BDO Magyarország alábbi összeállítása a leggyakoribb feltárt problémákat ismerteti.
A biztonság az első - de hol találjuk?

A biztonság az első - de hol találjuk? 

A brókerbotrányok kapcsán remélhetőleg a magyar cégek életében egyre hangsúlyosabb szerepet kap, hogy jól meggondolják, hol nyitnak számlát, és a jövőben nagyobb mértékben fogják áthelyezni befektetéseiket a megbízhatóbbnak hitt pénzintézetekhez - közölte a Bisnode céginformációs szolgáltató.
Vihar utáni csend: pont azon spórolnak, amin nem kéne

Vihar utáni csend: pont azon spórolnak, amin nem kéne 

A klímaváltozás nemcsak az átlaghőmérséklet emelkedésében mutatkozik meg, hanem az időjárási szélsőségek intenzitásában is. A csapadékos éveket egyre gyakrabban követik extrém aszályos időszakok, és ez a tendencia a prognózisok szerint tovább fokozódik. A gazdálkodóknak ezért fel kell készülniük a károkra – de nem teszik.
Könnyebb lesz a zöldítés

Könnyebb lesz a zöldítés 

Az Európai Bizottság bemutatta a zöldítés szabályaira vonatkozó egyszerűsítési javaslatait, melyeket a tagállamok, köztük Magyarország által kezdeményezett indítványok alapján dolgozott ki. A változások a gazdálkodókat segítik és vonatkoznak az idei évi egységes kérelmekre is - közölte a Földművelésügyi Minisztérium.
Itt a várva várt 85 milliárdos uniós pályázat végre!

Itt a várva várt 85 milliárdos uniós pályázat végre! 

Megjelent két, a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességét és fejlesztését támogató pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében. A most összesen 85 milliárd forint értékben meghirdetett pályázati felhívásokra 30 nap múlva, július 8-ától adhatják be a vállalkozások konkrét elképzeléseiket.
Hamarosan újabb pályázati kiírás érkezhet

Hamarosan újabb pályázati kiírás érkezhet 

Az elsősorban a kkv-k exportpiacokra történő kijutását támogató Gazdaságfejlesztési-és Innovációs Operatív Program (GINOP) első pályázatainak májusi közzététele után rövid időn belül kiírhatják azt a pályázatot is, amelynek nyertes pénzügyi közvetítői jogosulttá válnak a 2013-2020-as uniós ciklus visszatérítendő támogatásainak elosztására – közölte a VÁFISZ.
A szenvedély a nyerő a befektetőknél

A szenvedély a nyerő a befektetőknél 

A befektetők elsősorban a nemzetközi piacot megcélzó kezdeményezéseket keresik, az egyik legfontosabb szempontjuk pedig, hogy milyen szenvedélyesen hisz a cégvezető a vállalkozása sikerében – figyelmeztetnek a HVCA szakértői.
Még egy hónapot kaptak a gazdák

Még egy hónapot kaptak a gazdák 

Május 31-éről június 30-ára módosította a földművelésügyi miniszter azt a határidőt, ameddig igényelni lehet a támogatást a mezőgazdasági biztosítás díjához, az erről szóló rendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
Néhány óra alatt össze lehet szedni az induló tőkét

Néhány óra alatt össze lehet szedni az induló tőkét 

Szerda este újabb magyar közösségi finanszírozás kampány indult, de az eddigiektől eltérő módon. A startupok kedvelt üzleti modellje ezúttal nem a nemzetközi piacon, hanem magyar nyelvű felhasználók körében bizonyított és fél nap alatt elérte a kitűzött célt.
Így lehet eladni, ami ingyen volt

Így lehet eladni, ami ingyen volt 

Elvileg az ember hajlamos azt viszonozni, amit kap valakitől – erre épít a marketingben az ingyenes ajándék és próbaverzió módszere. Mit tegyünk, hogy tényleg vásárlás legyen a viszonzás az ajándékért? Szakértőnk segít!

Pénz kell? De mennyi? 

Pénz nélkül egyetlen növekvő vállalat sem életképes, éppen ezért minden egyes cégnél természetes folyamat a potenciális pénz-, illetve tőkeforrások folyamatos felkutatása. Csakhogy ha megtaláltunk egyet, akkor felmerül a kérdés: mennyire is van szükségünk?

Eladna? Ezt ne mondja soha!  

A sikeres értékesítés olykor néhány mondaton, vagy szón is múlhat. Egy gondosan felépített eladási folyamatot is tönkre tehetünk, ha meggondolatlanul kommunikálunk. Lássunk hat olyan mondatot, amit örökre el kell felejtenünk a sikeres értékesítéshez.

Így lesz hatékony az értékesítési folyamat 

A véletlenszerű értékesítés nem vezet sehová. Mindig pontosan kell tudnia, hogy mit csinál és mi a következő lépés. Az első és legfontosabb feladat egy átgondolt, jól meghatározott lépésekből álló értékesítési folyamat felépítése. Szakértőnk segít!

Így faragnak rá a befektetővel a magyar startupok 

A legtöbb hazai befektető a magyar startupok többségi tulajdonát kéri a tőkéért cserébe, csakhogy így éppen azt ölik meg a cégben, amely az egész kezdeményezést létrehozta: az alapító motivációját.

Péntekig van idejük a gazdáknak 

Péntekig nyújthatják be a gazdálkodók az uniós támogatáshoz szükséges egységes kérelmeiket, ezek kitöltésében körülbelül 650-700 falugazdász segít. A kérelmek a Mezőgazdaság és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elektronikus felületén, ügyfélkapun keresztül nyújthatók be.

Az appokban van a pénz manapság 

A prognózisok szerint 2020-ra több tízmilliárd eszköz fog a hálózatra kapcsolódni. A szakértők szerint már most hatalmas üzleti lehetőséget jelent az alkalmazások piaca, a dolgok internete (IoT) pedig még csak most jön...

Uniós pénzekre várnak a beruházásokkal a vállalkozások 

A hazai kis- és középvállalkozások több mint fele ért el árbevétel-növekedést tavaly, így pozitívabb jövőképpel, több beruházást és jelentős munkahely-bővítést tervezve vágtak neki 2015-nek. Az EU-pályázatok megnyílásával az idei évben számos korábban elmaradt beruházás valósulhat meg.

Mire NE kérjünk pénzt a fogyasztótól? 

Habár a közösségi finanszírozással olyan projektek is forráshoz juthatnak, amelyek túl kiforratlanok a banki, vagy kockázati tőke finanszírozáshoz, ennek a pénzszerzési formának is érdemes megtanulni a csínját-bínját.

Mire jó valójában a CRM?  

Egy vállalkozásban az egyik legnagyobb érték a pontos, naprakész ügyféladatbázis. Ahogy egyre több az ügyfél, úgy nő az igény egy átlátható, könnyen kezelhető rendszer bevezetésére is. Akár marketing, akár értékesítés, a papír fecnik ideje lejárt.

Most kell rohamozni a befektetőket 

Még bőven van kockázati tőkeforrás azoknak a vállalkozásoknak, akik befektetőt keresnek, azonban egyre fogy az idejük. Most kell megrohamozni a befektetőket, hogy az év végéig sikerüljön lezárni az üzletet. Szakértők segítségével mutatunk néhány szempontot, kinek érdemes befektetőt keresnie és mire ügyeljen a tárgyalások alatt.

Kisvállalkozás is lehet erőfölényben 

Gazdasági erőfölényben „konyhanyelven” szólva az a vállalkozás van, amely valamilyen okból a piactól függetlenül hozhat döntéseket például arról, hogy mennyiért adja a termékét. Ez nemcsak nagy cégekre lehet igaz, a tisztességtelen verseny viszont mindenki számára tilos.

A válásra komolyan készülni kell 

Még bőségesen elérhető kockázati tőke a vállalkozásoknak a magyar piacon, aki most lép jó feltételekkel szerezhet befektetőt. Azonban már a befektető belépésénél érdemes végiggondolni, mi lesz, amikor a tőke kiszáll.

Így éljük túl beszállítóként  

Ha beszállítók szeretnék lenni egy nagyobb cégnél, számos elvárásnak kell megfelelnünk. De nem árt magunkat is megfelelően védeni, mert a kisebb félnek is vannak kockázatai.

Ömölhet a pénz a magyar piacra 

Soha nem látott mennyiségű tőkeforrás érkezhet a magyar piacra, mivel az egységes európai tőkepiac már nem csak távoli cél, az Európai Bizottság komolyan belevetette magát a témába, és úgy tűnik, hogy egyre nagyobb esély van a terv megvalósulására.

Hogyan segít a CRM az értékesítésben? 

Az értékesítőknek kiemelten fontos szerepe van egy vállalkozás életében, hiszen az ő feladatuk meggyőzni a potenciális vásárlókat arról, hogy valóban az adott cég termékeire van szükségük. Így az ő eredményességükön múlik a bevétel nagysága. De mit segíthet ebben a CRM rendszer? Szakértőnk elmondja!

Pályázni – de hogyan, kinek, mire? 

A cégek már tűkön ülve várják, hogy végre induljanak az új uniós ciklus pályázatai, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogyan érdemes felkészülni, és min bukhat el egy jónak tűnő pályázati lehetőség. Azt sem tudják sokan, melyek azok a legfontosabb dokumentumok, amelyekre a legtöbb pályázat esetében szükség van. Összegyűjtöttük a leghasznosabb tudnivalókat.

Idén hárommilliárd jut agrárbiztosításra 

Az idei, igazolásokkal tanúsított agrárkárokra kötött biztosítások támogatására 3 milliárd forint támogatást különített el a szaktárca - egyebek mellett ezt tartalmazza a földművelésügyi miniszter rendelete, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Még többen juthatnak olcsó hitelhez 

Hamarosan ismét módosul a Növekedési Hitelprogram, így több lehetőség nyílik a komplex, időigényesebb előkészítést igénylő beruházások megvalósítására, valamint tovább bővülhet az igénybevevők köre.

Tűkön ülve lesik az uniós pénzeket a cégek 

A cégek negyede pályázna a következő három évben, EU-források nélkül a tervezett beruházásaiknak csak 40 százaléka valósulna meg. A pályázók 58 százaléka 50 millió forint alatti összegre pályázik majd; legtöbben technológiafejlesztésre, székhely- vagy telephelybővítésre, valamint kapacitásbővítésre fordítanák a pénzt.

Lesz olcsó hitel házépítésre, idén és jövőre 

A Monetáris Tanács az NHP és az NHP+ keretében folyósított kölcsönök lehívására rendelkezésre álló határidőt 2016 végére módosította az időigényes beruházások kivitelezése és finanszírozhatósága érdekében. A lakóingatlan-építések finanszírozhatóságával akkv-k részére olyan új hitelcélra nyílik lehetőség, mely további lökést adhat az építőipar teljesítményének.

Félnek, de nem tesznek semmit 

Ma Magyarországon a gazdálkodók jelentős része tart attól, hogy a termését elviszi a vihar, kiszárítja az aszály, vagy más természeti csapás éri. Mégsem tesznek semmit, a hazai földeknek csak negyven százaléka biztosított, holott van elérhető támogatott biztosítási konstrukció is.

Maradt 35 milliárd, pályázhatnak a gazdák 

Összesen 35 milliárd forint vidékfejlesztési forrásra lehet pályázni a 2007-2013 között még fel nem használt keret terhére, így Magyarország várhatóan 100 százalékosan felhasználhatja az előző uniós költségvetési ciklusban e területen rendelkezésre álló forrásokat.

Honnan teremtsük elő az önerőt? 

A legtöbb uniós pályázathoz rendelkezni kell a projekt teljes összegének felével, az önerővel. Csakhogy a legtöbb vállalkozásnak nincs annyi tartaléka, hogy zsebből finanszírozhasson egy akár százmilliós projektet, ilyenkor lépnek be a képbe a banki források.

Hitel azoknak, akiknek nem adnak a bankok 

A P2P-kölcsönzés arénájában azok is labdába rúghatnak, akik amúgy a bankok szerint nem hitelképesek. A forrást és a tőkéjüknek helyet keresők számára egyaránt megoldást jelentő modellt a fogyasztói hitelezés demokratikusabb változatának tartják, a hitelkártyák magas éves kamatait kiváltó megoldásként ünneplik. Így fedezet nélkül lehet személyi kölcsönhöz jutni.

Tőkehiány jöhet a mostani forrásbőség után 

Igazi gazdaságélénkítő hatása a JEREMIE-programoknak akkor lesz, ha a jövőben is folytatódhatnak. Az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve szükség van a program sarokköveinek részleges újragondolására és a jelenlegi piaci viszonyokhoz történő igazítására is. A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) az elmúlt öt év tapasztalatainak ismeretében erre tett koncepcionális javaslatokat.

Ötvenmilliárd keresi gazdáját – és nem találja 

Ötvenmilliárd forint keresi gazdáját – és nem találja. Ennyi pénz ragadt be még az idén a Jeremie alapokba, és hiába keresi meg az alapkezelőket több ezer magyar vállalkozás, ha már a felkészülésnél nem teszik meg a szükséges lépéseket, amelyekből bemutatjuk a legfontosabbakat!

Tarolnak a hűségprogramok 

Bár a magyar és az európai fogyasztók is főként az árak alapján döntenek, az egyre élesebb árverseny miatt nehéz kizárólag ez alapján választani az üzletláncok között. Ezért is értékelődtek fel az elmúlt években az érzelmekre ható vásárlói programok.

Most kell lépniük a kistermelőknek a támogatásért 

A kisgazdaságok egyszerűsített támogatási rendszerébe csak egyszer, 2015-ben lehet belépni, az akkor megállapított támogatási összeg jár évente a termelőnek 2020-ig, amennyiben a gazdálkodó megtartja a belépéskori földterületét, és ebben az egyszerűsített rendszerben kíván maradni.

Van keresnivalónk a bajnokok ligájában 

Hat magyar kis- és középvállalkozás (kkv) összesen 1,1 milliárd forint (3,69 millió euró) támogatást nyert el az Európai Unió Horizont 2020 programja keretében kiírt, legutóbbi kkv-pályázaton, amely kifejezetten az innovációt segíti.

Olcsó hitel a lakásépítésre is? 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiterjesztené a Növekedési Hitelprogramot az új lakóparkok finanszírozására, valamint az eladási vagy bérbeadási célú lakóingatlanok építésére is, hogy így lendítse fel a lakáseladásokat.

Nem reménykednek uniós pénzben a vállalkozások 

Az év első negyedévében gyakorlatilag stagnált a vállalkozások bizalma. Egyedül a vállalati hitelkamatok változásával kapcsolatos álláspont javult nagymértékben, miközben nagyobb pesszimizmus csak az uniós forrásokat illetően tapasztalható.

A kkv-knak indít hitelprogramot az OTP 

Az OTP Bank egyszerűsített és gyorsított ügyintézéssel kívánja növelni hitelkihelyezéseit a kis- és középvállalkozások (kkv-k) körében - mondta Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese. Úgy vélte, jelentős növekedés előtt áll idén a kkv-szektor, részben az uniós programok finanszírozása, részben a növekedési hitelprogram (nhp) miatt.

Így búcsúzzunk szépen 

A kockázati befektető néhány év után a legjobb cégből is kiszáll, hiszen ez volt a befektetés célja. Íme néhány példa, hogyan valósulhat meg az exit, illetve néhány gyakorlati tanács, mire figyeljünk, miként szerződjünk a befektetővel úgy, hogy az ne akadályozza a majdani továbblépést.

Indul az agrártámogatási szezon 

Szerdán kezdődik az egységes kérelmek benyújtásának időszaka, a kérelmeken belül több mint 30 féle agrártámogatást lehet igényelni, összesen mintegy 400 milliárd forintnyi értékben. A kérelmek a Mezőgazdaság és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elektronikus felületén, ügyfélkapun keresztül nyújthatók be.

A kkv-k is rákapnak az online árverésekre 

Határozottan nőtt egyetlen év alatt az ipari online árverések piaca. A tavalyi évben a teljes értékesített volumen 100 millió forinttal növekedett 2013-hoz képest, a regisztrált vásárlók száma egy év alatt megduplázódott. Új tendencia, hogy a kis- és középvállalkozások is egyre inkább jelentkeznek eladóként is, nemcsak vásárlóként.

90 milliárdnyi pályázati pénz lesz elérhető 

Már áprilisban 90 milliárd forint értékben nyílhatnak meg pályázatok a kis- és középvállalkozások számára, a 2014-2020 közötti fejlesztési időszakra rendelkezésre álló keretből, írja a Világgazdaság.

Az érett is lehet vonzó 

Mitől válik vonzó befektetési célponttá egy vállalkozás? Mi a különbség egy startup és egy érett vállalkozás között befektetési szempontból? A hiedelmekkel ellentétben az érett vállalkozások számára is jó lehetőség lehet a kockázati tőke.

Így működik a sikeres franchise 

Újabbnál újabb sikersztorik, rohamosan bővülő hálózatok hívják fel az üzleti szektor figyelmét a franchise-ra mint követni érdemes üzleti modellre. A sikerhez azonban fontos tisztán látni a franchise üzleti modell legfontosabb jellemzőit, az elvárásokat és előnyöket. Minderről Mandel Katalin a Magyar Franchise Szövetség főtitkára beszélt a Piac&Profit KKV-Akadémiáján.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Feliratkozás Pénzszerzés téma
heti hírlevelére
Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja

Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja 

Az elmúlt években több területen is fontos lépések történetek a dm gazdasági közösségében.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.

Adózás

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát 

Tállai András: egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról - keddig lehet beadni az adóbevallást.

Klímablog

Megrohamozták a napenergiás pályázatot

Megrohamozták a napenergiás pályázatot  

Meghaladta a tízezret a kedvezően elbírált támogatási kérelmek száma a modern napelemes rendszerek telepítését támogató pályázaton.

Infokom

Árulkodó jelek: ha ezt látja, baj van a cégénél?

Árulkodó jelek: ha ezt látja, baj van a cégénél? 

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo