befektetési alap

befektetési alap, Blackrock, erdőirtás, földgáz, fosszilis energia, globális felmelegedés, klímaváltozás, környezetvédelem, olajipar, olajkitermelés, széntüzelésű erőmű, vagyonkezelő, zöld gazdaság

Ezt a befektetési alapot kárhoztatják a klímaváltozás erősítéséért

Kriston László

A befektetési alapok és befektetési cégek már nem létezhetnek a piacon valamiféle fenntarthatósági filozófia nélkül. A zöldek azonban úgy vélik, hogy ez időnként még mindig csak afféle porhintés, miközben némelyiküknek továbbra is súlyos portfóliója van a fosszilis szektorban. Most a 6200 milliárd dollárnyi eszközt kezelő BlackRockot támadják, amiért befektetéseivel hozzájárul a klímaváltozás súlyosbításához.

Tovább olvasom »
al gore, befektetési alap, etikus befektetés, greenwashing, olajkitermelés, vagyonalap, zöld tőke

Macron szeretné vezetni a zöld tőke világforradalmát

Kriston László

A nemzeti szuverén vagyonalapok hosszú távban gondolkodnak, értékmegőrzésben utaznak, nem pillanatnyi árfolyamkülönbségekre kihegyezett spekulációban, hiszen nyugdíjmegtakarításokkal és nemzetállamok tőkéjével játszanak. Macron, az egykori befektetési bankár, összefogná őket, hogy minél több alapnál terjedjen a felelős kapitalizmus gondolatvilága.

Tovább olvasom »
al gore, befektetés, befektetési alap, fosszilis energiahordozók, megújuló energiák, napenergia, olajvállalat, zöld gazdaság

A befektetőket puhítja az ökopápa

Kriston László

Amikor 2000-ben harcba szállt az elnökségért, még csak 1,7 millió dollár volt a vagyona. Ma 600 millió. Egyes szimpatizánsai szerint Al Gore-nak a saját gazdagságát kellene arra használnia, hogy hitelesítse üzenetét: a zöld gazdaság megvalósítása óriási üzleti lehetőség.

Tovább olvasom »
al gore, amerika, befektetés, befektetési alap, dekarbonizáció, divesztíció, donald trump, exxonmobil, fosszilis energiahordozók, intézményes befektető, klímapolitika, nyugdíjalap, olaj, olajvállalat, párizsi klímaegyezmény, részvényes, rex tillerson, szuverén nemzeti vagyonalap, trump, usa, washington

Kiáll a Wall Street is a párizsi klímaegyezmény mellett

KlimaBlogger

2016-ban még nem sikerült keresztülverekedni az ExxonMobil közgyűlésén, hogy a főrészvényesek megköveteljék a cégtől, adjon számot a klímaváltozás üzletvitelt érintő hatásairól. Egy év alatt azonban pálfordulás történt a nagy Wall Street-i alapoknál. Most már elismerik a klímatudatosság fontosságát.

Tovább olvasom »
befektetési alap, pénzpiac, részvénypiac

További növekedés a befektetési alapok piacán

piacesprofit.hu

Folytatódott a vagyon gyarapodása a befektetési alapok piacán júliusban is, így immár 22 hónapja töretlen a növekedés. A vagyongyarapodást tekintve a befektetési alapok piacán ebben a hónapban ismét kimagasló növekedést hoztak a vegyes alapok, de kötvényalapok teljesítménye is említésre méltó.

Tovább olvasom »
befektetés, befektetési alap, forex

4+1 pénzkereseti forma bankbetétek helyett

piacesprofit.hu

A jegybanki alapkamat folyamatos csökkenésével párhuzamosan estek a banki lekötések kamatai. Éppen abban az időszakban, mikor egyre több olyan eszköz lát napvilágot, mely valós alternatívát nyújt megtakarításaink kezelésére. Összeszedtünk 4 (+1) olyan eszközt, melyeket érdemes megismerni, ha megunta a hagyományos bankolást.

Tovább olvasom »
befektetés, befektetési alap, betéti kamatok

Nagy hozam kockázat nélkül – jó lenne, mi?

piacesprofit.hu

Itthon továbbra is rendkívül népszerű befektetési formának számítanak a befektetési alapok, hiszen csak májusban mintegy 49 milliárd forintnyi új tőke áramlott be a BAMOSZ adatai szerint. Azonban látható, hogy nemcsak ez a befektetési forma profitál az alacsony banki kamatok okozta újrarendeződésből.

Tovább olvasom »
befektetés, befektetési alap, befektetési tanácsok

Magasan verik a betéteket az alapok

piacesprofit.hu

Az MNB alapkamat csökkentései a befektetési alapok számára is nehezíti a magas hozamok elérését. Nem csalódtak azonban azok, akik a betét helyett alapot választottak: az idei évben a forintban jegyzett alapok közel 60%-a magasabb hozamot ért el, mint egy jó kamatot kínáló bankbetét. Melyek voltak a legjobb alapok, mi bizonyult jó befektetésnek?

Tovább olvasom »