önfejlesztés cikkek


A legjobb oldalak önképzéshez

A legjobb oldalak önképzéshez 

A lifelong learning manapság divatos kifejezés, ahogy az internetes önképzésnek is meglett a maga kultusza, sőt a legtöbb munkahelyen elvárás, hogy az ember fejlessze magát. Oldalak százai jöttek létre pont ezért, ezek közül felsoroltunk ötöt, amit mindenképp érdemes megnézni.
5 mód, hogy lélekben felálljunk egy kudarc után

5 mód, hogy lélekben felálljunk egy kudarc után 

A kudarctűrés elengedhetetlen egy vállalkozó számára, de egy idő után még a legbuzgóbb optimista is megrendül. Miután jön egy megsemmisítő csapás (vagy kettő, vagy öt), képesek vagyunk továbblépni? Vissza tudjuk szerezni a hitet és bizakodást, ami miatt eredetileg belekezdtünk? Jon Gordon az Entrepreneur.com-on megjelent cikkében ad hozzá némi segítséget!
Ez a belső akadálya, hogy sikeressé váljunk

Ez a belső akadálya, hogy sikeressé váljunk 

Mindenkinek voltak tévedései és mulasztásai a szakmai pályafutása során. Sőt nagy vereségei is, embert próbáló kihívások, amikbe belesült. Fontos, hogy ezek ne bátorítsanak el, ne adjuk fel a további küzdelmet. Hogyan kovácsoljunk a malőrjeinkből tőkét, ami segíthet az új üzleti és anyagi magaslatok elérésében?
7 dolog, amire muszáj lenne időt szánnia egy vezetőnek

7 dolog, amire muszáj lenne időt szánnia egy vezetőnek 

Minden vezető túlterhelt, számtalan döntést kell meghoznia egy nap. Mégis vannak dolgok, amire muszáj időt szánni, ha hosszú távon eredményes és sikeres csapatot szeretnénk vezetni.
Hitelesség, bizalom – ezek nélkül nem lesz jó vezető

Hitelesség, bizalom – ezek nélkül nem lesz jó vezető 

Számos tulajdonság van, ami naggyá és példaképpé tesz egy vezetőt. Ezekből minél többet tesz magáévá egy valaki, annál nagyobb az esélye, hogy sikerre viszi elképzeléseit.
Ezek a szokások akadályozzák, hogy meggazdagodjunk

Ezek a szokások akadályozzák, hogy meggazdagodjunk 

Mi a vagyonos ember ellentéte? Az, akit szokásai akadályoznak abban, hogy változtasson a helyzetén. A rossz beidegződések naponta vetik vissza az embert az anyagi függetlenség felé vezető úton – véli Thomas C. Corley, aki öt éven át tanulmányozta a gazdagok életútját és vállalkozásaik történetét.
Év végi könyvajánló menedzsereknek

Év végi könyvajánló menedzsereknek 

Az ünnepek alatt talán a legelfoglaltabb menedzsereknek is jut némi ideje arra, hogy magukkal foglalkozzanak. Jó ilyenkor leülni egy könyvvel! Ajánlunk néhány olyat, ami nemcsak szórakozást, de hasznos tartalmat, fejlődési lehetőséget is kínál!
Jeleket látunk... a siker 8 jelét

Jeleket látunk... a siker 8 jelét 

Gyakran kapcsoljuk a siker fogalmát a karrierhez vagy a pénzügyekhez, ám ez annál sokkal több. Hogy számunkra mi, azt magunk határozzuk meg, de van néhány jel, hogy jó úton járunk a majdani siker felé. Ha pedig még nem igazak ránk az alábbiak, máris elkezdhetünk dolgozni e készségek fejlesztésén.
Segítünk energikusan kezdeni a reggeleket!

Segítünk energikusan kezdeni a reggeleket! 

Minden reggel egy rémálom, mert kábán ébred, mintha nem is aludt volna? Ha megváltoztatunk pár dolgot a mindennapi rutinban, sokkal energikusabban kezdhetjük a napokat.
A sikeres emberek 5 közös tulajdonsága

A sikeres emberek 5 közös tulajdonsága 

A sikeres vállalkozók néhány dologban nagyon hasonlítanak – mondja Brian Tracy üzleti tanácsadó guru, sikerszakértő. Mindenki nagy szerencséje alapján viszont a Tracy tapasztalatai alapján 5 legfontosabb tulajdonság tanulható.

Segítség belső kincseink kiaknázásához 

Segíteni az embereknek, hogy ki tudják fejezni önmagukat, egyediségüket. Motiválni őket, hogy alakítsák ki „személyes márkájukat”, hogy biztosan tudják, ők kicsodák, miben tehetségesek, és mindezt hogyan jelenítsék meg - ez Dobó Mariann, a Szabadegyetem.com tanácsadó Kft. vezetőjének küldetése.

A legnagyobb kihívás nem elhinni, hogy nem vagyunk képesek rá 

Az egyik legnagyobb kihívás annyira hinni magunkban, hogy ez akkor se rendüljön meg, ha mások azt mondják, nem vagyunk képesek valamire. A magabiztosság mellett tervezés és ha kell, segítségkérés a női siker alapja gyakorló vezetők szerint.

Jó vezetőnek születni kell? 

A General Electric legendás főnöke, a 80 éves Jack Welch öt alapvető vezetői képességet azonosított és szerinte ebből csak kettő sajátítható el tanulással. Ön kitalálná melyek azok, amikkel születni kell?

Gyakoroljuk a tökéletlenséget, megéri! 

Nem beszélünk félre, tényleg arról lesz szó, miért érdemes belátni, hogy nem tudunk mindent. A magunk szempontjából is megéri, de a cégnek is jót teszünk vele.

Egyéni probléma, közös megoldással 

A vezetők sajnos megszokták, hogy problémáik nagy részét egyedül oldják meg. Bár szerencsére egyre többen kérnek szakértő segítséget, például coachoz fordulnak, a csoport erejét kevesen használják ki. Erre alkalmas a csoport-coaching. Hasznos segítői lehetünk egymásnak és leszámolhatunk a gurukkal is!

Tanulna? Ezt éri meg! 

Az ember jó esetben folyamatosan képzi magát, felnőtt fejjel viszont olyasminek szenteljük az időnket szívesen, aminek látjuk a későbbi hasznát is. A nyelvtanulás mindenképpen megéri, de nem mindegy, melyik nyelvet választjuk - főleg, ha az angol már a zsebben.

Kik lesznek a jövőképes vezetők? 

A PWC CEO Survey 2016 eredményei szerint a globális szintű bizonytalanság a felsővezetők egyik fő aggodalma. Minden második felsővezető bizonytalan abban, képes lesz-e kezelni a jövőben az üzleti élet komplexitását, miközben minden harmadik vezető egyre nagyobb mértékű komplexitást jósol. Mi segíthet a ma vezetőinek abban, hogy felkészüljenek a gyökeresen megváltozott környezet kihívásaira?

Mika Häkkinen: Így legyünk győztesek 

Mika Häkkinen korábbi Forma 1-es világbajnok aztán első kézből ismeri a siker leckéjét. A World Economic Forum Facebook oldalán közzétett videójában pedig meg is osztja, hogyan legyünk győztesek.

6 félelem, ami a sikerünk útjában áll 

A félelmek – legalábbis a többségük –visszafogják képességeinket, lehetetlenné teszik, hogy valóra váltsuk az álmainkat. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, szembe kell néznünk velük. Íme, 6 félelem, ami mindannyiunknak ismerős lehet, ám amiket könnyedén legyőzhetünk. Legalábbis a „self made man” milliomos Daniel Ally szerint.

A legőszintébb tükör, amit mégis megölelnél 

Őszintén és természetesen jelez vissza mindenről, amit csinál vele az ember. Mintha tükör lenne minden mozdulatunk és gondolatunk előtt - erre képesek a lovak, amely tulajdonságuk a vezetői önfejlesztés során is használható. Rosszul hangzik a teljes őszinteség? A lovas tréning végén mégis leginkább arra vágyunk, hogy megöleljük az állat nagy, okos fejét.

Tanuljunk a legjobbtól! Íme Brian Tracy két titka 

Szakértőnknek lehetősége volt személyesen részt venni Brian Tracy, a világ egyik legismertebb menedzsment-tanácsadójának tréningjén. „Szakmabeliként igyekeztem ellesni tőle, hogy hogyan ad elő, figyeltem a stílusát, a mozdulatait, hogy milyen színpadi és előadói trükköket használt. És persze az előadás témájából is minden apró részletet figyelemmel követtem.” Két titokra lett figyelmes, ezeket osztja meg most az olvasókkal.

Nem találja a megoldást? Engedje el, és meglesz 

Legjobb főnökünk, mentorunk és szövetségesünk a tudatalattink. Mindenre tudja a választ. De csak akkor, ha engedjük szóhoz jutni megvilágosodásszerű, heurékaélmények formájában. A tudásalapú gazdaság innovációi viszik előre a világot, de megmagyarázható és eltanulható-e az újszerű meglátás, a felfedezés, az új tudás létrejötte?

Töri a fejét? Kevés lesz a sikerhez 

Lehetséges-e üzleti problémákkal élményszinten foglalkozni? Sok ember „fej nehéz”, pedig nem csak a racionális megközelítés lehet eredményes.

A főnök a saját teljesítményéért is felel 

Mit tehet az a vezető, aki érzi, hogy a hatékony munkavégzésnek önmaga a gátja? Mondhatjuk, hogy az első lépésen már túl is van, hiszen, az hogy felismerte, hol a probléma gyökere. De vajon hogyan tovább? Szakértőnk segítségével ennek jártunk utána.

Új év új karrier? Lássuk a lépéseket! 

Ha tudjuk, mit akarunk, az persze sokat segít abban, hogy el is érjük. Tiszta úton könnyebb elindulni. Ugyanakkor kockázatvállalás nélkül nem fog menni!

Vállalkoznék! De mi való nekem? 

Azt, hogy milyen területen érdemes vállalkozásba fogni nem csak a piac helyzete vagy épp egy nagy ötlet határozza meg, de a személyiségünk is. Szakértőnk segít kideríteni, mire lehet alkalmas!

Itt a segítség az újévi fogadalmak betartásához!  

Az év elején sokan célokat tűznek ki, de csak kevesen érnek célba. A konditermek és nyelviskolák januárban alig tudják befogadni a jelentkezőket, márciusra viszont gyakran megüresednek a termek.Mi a titka a célállításnak? Mi az oka annak, hogy vannak olyan emberek, akik sokkal nagyobb arányban valósítják meg a céljaikat, mint mások? Szakértőnk segít!

Nem az számít, hogy döntünk, hanem amit tanulunk belőle 

Naponta döntések százait hozzuk meg, úgy, hogy ezek nagy része nem is tudatosul bennünk. Döntenünk kell olyan egyszerű kérdésekben, mint hogy mit együnk reggelire, majd a következő percben milliós beruházások papírjait írjuk alá. Döntéseink súlya változó, ez azonban a minőség tekintetében nem engedhető meg. Minden percben választanunk kell, de vajon hány döntésünk lesz igazán jó?

Az apró szokások meglepő ereje 

Ha sikerülne levetkőzni a rossz szokásokat, megváltozna az életünk - gondoljuk sokszor. Ráadásul nem kell semmi drasztikus, az apró változtatások is hatalmas eredményekkel járhatnak. Mutatunk néhány konkrét tippet, hogy vehetjük rá magunkat jó szokásokra!

Használjuk ki a félelmünk erejét! 

Félelmei mindenkinek vannak, kár is lenne tagadni. Annál is inkább, mert a félelmek valójában segíthetnek is, hogy jobban kezeljünk bizonyos helyzeteket, végső soron pedig erősebbé és sikeresebbé váljunk.

Milyen konferenciára éri meg elmenni? 

Konferencia, szeminárium, üzleti reggeli, tréning, és még hosszasan sorolhatnánk a tudásbővítés szervezett lehetőségeit. A kínálattal nincs is baj, a témák és események száma végtelen. És itt a bökkenő, hogyan is válasszuk ki a számunkra legjobbat?

Mindenkinek érdemes visszaülni az iskolapadba 

A gyorsan változó világban a biztos elhelyezkedéshez elengedhetetlen az ismeretszerzés, és kompetenciáink folyamatos fejlesztése. Bárkinek javára válik, ha nem adja fel a tanulást.

Így lesz olyan hallgatóság, hogy imádni fogják 

A jó főnök egyik legalapvetőbb tulajdonsága, hogy tud hallgatni. Miért is fontos ez? Mert ezzel bizalmat ébreszthetünk alkalmazottainkban, hiszen ha problémájuk van, meghallgatjuk őket, ezzel kifejezve azt, hogy törődünk velük. De hallgatni nem olyan könnyű, mint hinnénk. Szakértőnk segít, hogy leszünk jó hallgatóság.

Hogy lesz a jóból kiváló? 

Ha választani lehet, mindenki különleges, kiváló és sikeres szeretne lenni. Valójában viszont az a helyzet, hogy a többség – a dolog természetéből adódóan – inkább átlagos. Mitől függ, hogy hová tartozunk? És mit tehetünk mi magunk?

A sikeres vállalkozó tízparancsolata 

Egyre többen nyitottak a vállalkozói életforma felé, azonban a nők még mindig hátrányban vannak ezen a területen. Úgy tűnik, a támogató háttér számít a legtöbbet. Van 10 tippünk, ami közelebb visz a sikerhez.

Mit olvasson a sikeres vállalkozó? 

A boltokban rogyadoznak a polcok a vállalkozói ismereteket kínáló kötetektől, amelyekből, úgy tűnik, minden fontos dolgot megkaphatunk, ha eleget olvasunk. Tényleg így van? Ajánlunk néhány olvasmányt, amin érdemes átrágni magunkat.

Segítünk túlélni a hét mélypontját 

A hét közepén nem árt az embernek egy kis friss lendület. Adunk néhány tippet, hogy kreatívabbá váljon 10 percen belül!

Tegyük magunkat szerencséssé! 

A szerencsés üzletemberek nem csak ülnek és várják, hogy a jó dolgok megtörténjenek velük. Épp ellenkezőleg, rengeteget tesznek azért, hogy olyan helyzetbe hozzák magukat, ahol esélyük van arra, hogy a szerencse útjába kerüljenek. Lássuk, hogyan!

Öt szokás, amelyre szükség van a sikeres üzlethez  

„A szokás a második természetünk” tartja a mondás, érdemes hát olyan szokásokat kialakítanunk, amelyek nemcsak vonzóak mások számára, hanem hozzásegítenek az üzleti sikerekhez is. Ez az öt szokás az üzleti élet valamennyi területén a segítségünkre lehet.

Ha a rendszeren múlik, mind belehalunk 

Bármekkora szerepe is van a környezetnek és a külvilágnak abban, hogy a kiégés (burnout) lassan népbetegséggé válik, a szakemberek szerint csak az önmagunkért való felelősség felvállalásával változtathatunk. Nem érdemes a külvilágra várni.

Ismerje meg a feszültségoldás leghatékonyabb módszerét! 

A relaxáció szót mindenki ismeri, a közhasználatban a testi-szellemi felfrissüléshez és pihenéshez, ellazuláshoz, lenyugváshoz és feltöltődéshez hozzásegítő tárgy, helyzet vagy cselekvésmód megjelöléseként terjedt el. Mint pl. a természettel való közvetlen érintkezés, túrázás, wellness és rekreáció, masszázs. Ezek csodálatos dolgok, de a nem relaxáció! Szakértőnk segít eloszlatni a tévhiteket.

„Fogadom, hogy tudatosabb leszek a fogadalmaim kapcsán” 

Az Új Év sokak számára a fogadalmak ideje: valahogy úgy érezzük, egy különleges alkalomhoz kell, hogy kössük, hogy igazán változást tudjunk elérni. Azonban nagyon sokan - talán Ön sem – nem tesznek már újévi fogadalmakat, hiszen eddig gyakran vallottak kudarcot, vagy nem sikerült teljes mértékben betartani őket. Ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy az új évben nincs értelme újabb célokat kitűznünk magunk elé.

Önismeret nélkül hova vezet a vezető? 

A vezető teljesítménye hatással van a munkavállalókra és a szervezet egészének eredményességére is. Az eredményességhez pedig tisztában kell lennie saját működésével, az általa vezetett szervezetben létrehozott hatásaival - hogy szükség esetén változtathasson.

Tényleg jó benyomást keltünk? 

Ha egy helyzet nem úgy sül el, ahogy szerettük volna, hajlamosak vagyunk a külső körülményeket okolni. Mások viszont a személyiségünk hibájaként fogják ezt tekinteni. Jobb tehát felkészülni!

8 nagyszerű szokás azonnali használatra 

Életünk számos területén a szokásaink határozzák meg azt, hogy valójában mit és hogyan teszünk. Vagyis ha ezeken sikerül változtatnunk, az az életünk számos szintjén jelentős átalakulást indít majd el. Néhány aprósággal nagy dolgokat valósíthatunk meg anélkül, hogy észrevennénk.

Jó vezető vagyok? 

Kiből lehet jó vezető? Szakértőnk szerint tulajdonképpen bárkiből - hiszen a dolog főként akarat, elhatározás és tudatos önfejlesztés kérdése. Íme néhány tesztkérdés, hogy belőhessük, hol állunk a "jó vezető skálán".

Tanulnánk a neten, ha lenne mit 

Azok között, akik még nem tanultak online, nem kevesebb mint 52 százalék vagy csak idegen nyelven, vagy egyáltalán nem talált az érdeklődésének megfelelő tananyagot az interneten – derült ki a Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a Webuni online oktatási platform felméréséből. A válaszadók több mint kétharmada idegen nyelvet szeretne online tanulni, és a képzés kiválasztásánál elsősorban a tananyag megbízhatóságát, az ingyenességet, valamint az okoseszközökön való elérhetőséget veszik figyelembe.

Önnél mi a leggyengébb lánccszem? 

Ahogy egy villamos rendszerben is a „leggyengébb láncszem” határozza meg a rendszer egészének minőségét, a cég vezetésében is. Hiába a jó értékesítési stratégia, ha nincs termelékenység. Hiába jó az eladandó termék, ha a nem megfelelő pénzügyi tervezés híján elfolyik a cég bevétele.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Kiemelkedő évet zárt 2023-ban a BioTechUSA-cégcsoport

Kiemelkedő évet zárt 2023-ban a BioTechUSA-cégcsoport 

Magasabb fokozatba kapcsolt 2023-ban a tisztán magyar tulajdonban lévő cégcsoport.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.

Költségkímélés

A szomszédtól félünk legjobban Budapesten

A szomszédtól félünk legjobban Budapesten  

Márciusban felbolydult a lakásbiztosítási piac, először válthattunk lakásbiztosítást évfordulótól függetlenül.

Adózás

Milliókat spórolhat, mielőtt kopogtat a NAV

Milliókat spórolhat, mielőtt kopogtat a NAV 

A NAV ellenőrzési terve szerint az informatikai rendszerek által gyűjtött adatok és az adózók magatartása egyaránt meghatározó tényező az ellenőrzési folyamatokban.

Cégblog

Kiemelkedő évet zárt 2023-ban a BioTechUSA-cégcsoport

Kiemelkedő évet zárt 2023-ban a BioTechUSA-cégcsoport 

Magasabb fokozatba kapcsolt 2023-ban a tisztán magyar tulajdonban lévő cégcsoport.

Klímablog

Hódítanak a balkon napelemek Bécsben

Hódítanak a balkon napelemek Bécsben  

Míg 2022-ben nem egészen ezer, addig tavaly már több mint négyezer balkon napelemet telepítettek Bécsben.

Gazdaság

A szomszédtól félünk legjobban Budapesten

A szomszédtól félünk legjobban Budapesten  

Márciusban felbolydult a lakásbiztosítási piac, először válthattunk lakásbiztosítást évfordulótól függetlenül.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo