hirdetés

Mika Häkkinen: Így legyünk győztesek

Mika Häkkinen korábbi Forma 1-es világbajnok aztán első kézből ismeri a siker leckéjét. A World Economic Forum Facebook oldalán közzétett videójában pedig meg is osztja, hogyan legyünk győztesek.
hirdetés

A videó angol nyelven, angol felirattal nézhető

A Forma 1-ben csak száguldozik az ember, aztán persze olykor hibázik, mert a határait próbálgatja. Az üzleti életben épp ez a helyzet – mondja Häkkinen. A hibákból pedig tanulni kell – hangsúlyozza bajnok. (A kudarc és az elakadások felismerése szakértőnk szerint tulajdonképpen a siker előfeltétele.)

- Mielőtt bekerültem a Forma 1-be, folyton nyertem. Egy csomó különböző kategóriában. Nagyon magabiztos voltam, azt gondoltam, én vagyok a legjobb. Aztán az új kategóriában ennek hirtelen vége lett. Ott felismertem, mennyire fontosak a körülöttem lévő emberek és, hogy miben kell fejlesztenem magamat ahhoz, hogy nyerni tudjak.

Egy jó csapat nem csak tud, szeret is
A jó csapat fontosságáról rengeteg szó esik, ez a siker talán legfontosabb alapja. A rossz hír, hogy még az is kevés, ha a legjobb szakembereket szedjük össze. Hogy az emberekből csapat legyen, az érzelmeken múlik.
A pénz nem mindig elég – hangsúlyozza a mára már egyre inkább bevett vélekedést Häkkinen. Helyette keményen kell dolgozni a kapcsolatokon és a saját személyiségünkön, hogy képessé váljunk az embereket csapattá formálni.

- Azon kell dolgozni, hogy a csapat minden tagja úgy érezhesse, hogy együtt értük el a sikert. Együtt nyertünk.

Have fun! Még ha nehéz is

A bajnok mentora James Hunt volt, aki mindig azt mondta neki: ne felejtse el jól érezni magát és élvezni azt, amit csinál.

- Persze, persze, válaszoltam, 350-nel megyek, próbálok nyerni és még élvezzem is. Aztán teltek az évek és megértettem, hogy ez milyen fontos. Muszáj, hogy örömünket leljük abban, amit csinálunk. De az egész csomagnak rendben kell lennie a sikerhez. Ha minden a helyén van, akkor nyerni fogsz.

Végül pedig az sem mindegy, hogy mikor érezzük úgy, elég volt. Mika elmondása szerint nem akart hátradőlni azután, hogy nyerte néhány világbajnokságot. Még mindig fejlődni akar. Az üzleti életben, a magánéletben, hogy újra és újra nyertessé váljon.

hirdetés

Véleményvezér

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo