Sikeres vezető cikkek


Dr. Keszte Róbert az év leginspirálóbb vezetője

Dr. Keszte Róbert az év leginspirálóbb vezetője 

A PwC Magyarországi Vezérigazgató Felmérése szerint
Öt dolog, amit most év elején kell megtennie egy cégvezetőnek

Öt dolog, amit most év elején kell megtennie egy cégvezetőnek 

Túl vagyunk az ünnepeken és az első munkanapokon is. Vagyis jó esetben már feldolgoztuk a pár napos szünet alatt felgyűlt e-maileket, megrendeléseket, és elkezdtük ledolgozni a bejglitől felszalad plusz kilókat… Itt az ideje, hogy valódi munka üzemmódba kapcsoljunk!
Ezekkel a tulajdonságokkal válhatunk jó vezetővé

Ezekkel a tulajdonságokkal válhatunk jó vezetővé 

Sokféle képesség és erény kell ahhoz, hogy valaki jó vezetővé tudjon válni, magával tudja ragadni az embereket és jó döntéseket is tudjon hozni. Mutatunk párat, amire mindenképpen szükség van.
Az egészségügy is lehet jobb és olcsóbb

Az egészségügy is lehet jobb és olcsóbb 

Leitner György az elmúlt közel huszonöt évben egészségipari vállalatoknál dolgozott vezetőként. Tapasztalatait, vezetői kvalitásait most egy globális magán-egészségügyi szolgáltató élén kamatoztatja, ahol egyszerre kell leküzdenie a munkaerő-hiányból fakadó nehézségeket és a for-profit–nonprofit világ együttélésének problémáit.
A főnök üldözi el a legtöbb dolgozót

A főnök üldözi el a legtöbb dolgozót 

A pénz miatt hagyják ott a dolgozók a munkájukat, de nem a pénz miatt maradnak. Paradox? Pedig ez az igazság. Egy alapszint felett szinte kizárólag a vezetőn múlik a munkaerő-megtartás.
A sikeres emberek 5 közös tulajdonsága

A sikeres emberek 5 közös tulajdonsága 

A sikeres vállalkozók néhány dologban nagyon hasonlítanak – mondja Brian Tracy üzleti tanácsadó guru, sikerszakértő. Mindenki nagy szerencséje alapján viszont a Tracy tapasztalatai alapján 5 legfontosabb tulajdonság tanulható.
Szabályok helyett bizalom és érzések irányítják a jövő vezetőjét

Szabályok helyett bizalom és érzések irányítják a jövő vezetőjét 

Szakmák tűnnek el és jelennek meg, a vezetők változó szerepével viszont sajnos keveset foglalkozunk a jövővel foglalkozó, amerikai központú Singularity University budapesti nagykövete szerint. Szabályok és kijelölt utak helyett organikus ökoszisztémában kell megtalálnia a helyét a jövő vezetőjének.
10 jel, hogy tényleg kibírhatatlan a főnök

10 jel, hogy tényleg kibírhatatlan a főnök 

Sokan és sokszor panaszkodnak a főnökükre, az ember ezért sokszor már nem is veszi komolyan az ilyesmit. Az alábbi dolgok azonban azt mutatják, hogy a főnökkel valami tényleg nagyon nincs rendben...
Önnél mennyire erős a cserepad?

Önnél mennyire erős a cserepad? 

A magyar vállalkozások jelentős részénél mára aktuális kérdéssé vált a vezetői generációváltás, de a problémával nem ilyenkor kell foglalkozni, hanem akkor, amikor még évek vannak hátra a személycseréig.
Így érhetünk el igazán fontos embereket

Így érhetünk el igazán fontos embereket 

Az üzleti életben rengeteg felesleges időt pocsékolunk el azzal, hogy sokszor el kell mondanunk ugyanazt. Részletesen kifejtjük az ajánlatunkat a titkárnőnek, hogy egyáltalán esélyünk legyen eljutni a döntéshozó helyetteséhez és így tovább. A siker egyik kulcsa – különösen az értékesítésben, de akár egy jobb megjelenési lehetőség megszerzésénél is –, hogy a megfelelő emberrel beszélhessünk. A döntéshozókat elérni azonban egyáltalán nem könnyű. Adunk néhány tippet, amivel könnyebb lesz.

Hibázzunk, mint a legnagyobbak 

A legtöbben remegve nézünk szembe, a hibáinkkal, pedig maga Albert Einstein mondta, hogy a kudarc a siker folyamatának egy állomása. Biztosak vagyunk benne, hogy ezt a meglátást a tapasztalat szülte számára. Igen, még a nagyok is hibáznak, de ami lényeges, hogy tanulnak belőle.

Gyakoroljuk a tökéletlenséget, megéri! 

Nem beszélünk félre, tényleg arról lesz szó, miért érdemes belátni, hogy nem tudunk mindent. A magunk szempontjából is megéri, de a cégnek is jót teszünk vele.

Nagy baj, ha a főnök mindent jobban tud 

A jó főnököt az mutatja meg, hogy mit képes kihozni az embereiből. A cég érdekében a saját hiúságát alá kell rendelnie az alkalmazottakénak - mondta a Piac & Profit által szervezett Cégvezetői Csúcs konferencián Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója, aki igazán tudja, hogyan fejleszthet igazán nagy céget egy vezető.

Így lett sikeres az Apple vagy az Ikea 

Vajon mi a közös az Apple alapítójában Steve Jobsban és a Tesla megálmodójában, Elon Muskban? Hogyan lehetett az, hogy Walt Disney, már az első miki egér rajzfilm sikere után egész szórakoztató iparágban gondolkozott? „Ők az úgynevezett erős jövőképpel rendelkező vezetők, akik másként néznek a világra. A sikeres vezetés azonban nem csak néhány kiválasztott kiváltsága, igenis tanulható” - mondja Aaron K. Olson, az Aon Global Talent Management vezetője, a Northwestern Egyetem tanszékvezetője, aki a napokban Budapesten mutatta be “Leading with Strategic Thinking” – (Stratégiai gondolkodással vezetni) című könyvét.

Kik lesznek a jövőképes vezetők? 

A PWC CEO Survey 2016 eredményei szerint a globális szintű bizonytalanság a felsővezetők egyik fő aggodalma. Minden második felsővezető bizonytalan abban, képes lesz-e kezelni a jövőben az üzleti élet komplexitását, miközben minden harmadik vezető egyre nagyobb mértékű komplexitást jósol. Mi segíthet a ma vezetőinek abban, hogy felkészüljenek a gyökeresen megváltozott környezet kihívásaira?

Mika Häkkinen: Így legyünk győztesek 

Mika Häkkinen korábbi Forma 1-es világbajnok aztán első kézből ismeri a siker leckéjét. A World Economic Forum Facebook oldalán közzétett videójában pedig meg is osztja, hogyan legyünk győztesek.

A főnök a saját teljesítményéért is felel 

Mit tehet az a vezető, aki érzi, hogy a hatékony munkavégzésnek önmaga a gátja? Mondhatjuk, hogy az első lépésen már túl is van, hiszen, az hogy felismerte, hol a probléma gyökere. De vajon hogyan tovább? Szakértőnk segítségével ennek jártunk utána.

A világ az igazi Vasember szerint 

A Tesla alapítója, az űrutazás jövendőbeli úttörője, a Robert Downey-féle Vasember-filmek modellje, Elon Musk negyvennégy évesen egész könyvet érdemlő alak. Elszállt agyú, megalomán álmodozó, aki nem a valóság talaján jár. Vagy civilizációnk megmentője? Maga Musk sem biztos a válaszban.

A siker nem cél, hanem életforma 

Ha találkozunk egy sikeres vezetővel, hajlamosak vagyunk azt feltételezni, igazán szerencsés csillagzat alatt született és mindent tálcán kínált számára az élet. Az esetek nagy részében azonban a valóság nem is állhatna ennél távolabb.

Ezt tudja a legjobb főnök 

Íme néhány jó tanács, hogy mit tegyünk, ha "az év főnöke díjra" pályázunk. Néhány apró változtatás a cégnek is jót tesz és mi is jobban érezzük majd magunkat!

Ügyfélként kéne kezelni az alkalmazottakat 

Ma a jó vezető prioritásokat állít fel, és hiperérzékenyen reagál a legújabb technológiákra – felismeri például, hogy melyiket kell integrálni a szervezet működésébe –, a szervezet céljainak maradéktalanul megfelelő képességekkel rendelkező, a tanulásra nyitott emberekkel veszi körül magát, és átláthatóan kormányozza a csapatát. A 21. századi szervezetek lelke ugyanis a csapat.

Így gyorsítható fel a döntéshozatal 

Egy cég növekedésével gyakran együtt jár, hogy egyre lassabban hozzák meg a döntéseket. De nem kell ennek így lennie! Szakértőnk segít a hatékony döntéshozatali rendszer kialakításában.

A nagy ugrás: hogyan lesz vállalat a vállalkozásból? 

Hogyan alakul át egy néhány főt foglalkoztató vállalkozás vállalattá? Mi az a gát, amit a vállalkozások többsége nem tud megugrani, ahol az egyébként sikeres cégvezetők elbuknak, és mik azok a módszerek, amelyekkel teljesíthető a nagy ugrás.

Megéri külföldre vinni a bankszámlát? 

Ki az, aki ma képes sikerre vinni egy vállalatot? A Piac & Profit júniusi számából sok minden más mellett kiderül az is, hogy milyen vezetői képességeket követel meg a 21. századi üzleti környezet. Az innovatív üzletembereknek szóló magazinból megismerhet sikertörténeteket, hozzájuthat a hatékony cégvezetéshez szükséges tudáshoz.

Így vezethet a netes kor főnöke 

Változó világunkhoz a vezetési stílusoknak is alkalmazkodnia kell a siker érdekében. A netes kor vezetője már a kollégákhoz is máshogy viszonyul. Lássunk egy jól működő, modern modellt!

10 dolog, amivel szabotálhatjuk a saját cégünk növekedését 

Szokás panaszkodni a világgazdaságra, a szabályozási környezetre, a fogyasztói szokásokra, a gyilkos árversenyre és sok minden másra, de ha mélyen magunkba nézünk szomorú, de igaz: a kisvállalkozások rendszeresen saját maguk szabotálják a növekedésüket. A külvilágon nem tudunk változtatni, de tegyük meg, ami rajtunk múlik!

Tényleg megváltoztatja a személyiséget a vezetői szerep? 

Felmérések szerint a rossz vezetők aránya a világon nagyon magas lehet. Elegendő megkérdeznünk a munkahelyet váltott ismerőseinket, hogy miért tettek így, ötből négyen valószínűleg azt felelik, hogy a vezetőik miatt. Mi az, ami valójában a gyenge szereplést okozza, miért van az, hogy az állásinterjúk során tökéletesen teljesítő leendő vezetőnek nagy jövőt jósolnak, majd pár hónap alatt mégis kudarcot vall?

Saját magunk legrosszabb főnökei vagyunk? 

Egy saját vállalkozás azt jelenti, hogy a saját darabunkban játszhatunk. Csodálatos dolog, de megvannak a hátulütői is. Nem véletlen, hogy a vállalkozók többsége folyamatosan túlterhelt, stresszes és alulfizetett. Legyünk jobb főnökei saját magunknak!

Önismeret nélkül hova vezet a vezető? 

A vezető teljesítménye hatással van a munkavállalókra és a szervezet egészének eredményességére is. Az eredményességhez pedig tisztában kell lennie saját működésével, az általa vezetett szervezetben létrehozott hatásaival - hogy szükség esetén változtathasson.

Wáberer az Év üzletembere 

Wáberer Györgyöt, a nemzetközi fuvarozással foglalkozó Waberer’s International Zrt. elnök-vezérigazgatóját választották meg „Az év üzletemberének” 2014-ben. Az EY nemzetközi tanácsadó és könyvvizsgáló cég által alapított díjat idén tizenegyedik alkalommal adták át Magyarországon.

Ilyenek a sikeres vezetők 

Nehéz megállapítani, hogy velünk született adottság-e vagy egyszerűen tanulható a vezetői képesség. A legvalószínűbb, hogy mindkettő igaz egyszerre. Vannak azonban olyan jellegzetességek, amelyeket akár tanultunk, akár nem, elengedhetetlenek ahhoz, hogy sikeres vezetők legyünk.

A szarka és a farka - avagy ki lesz jó vezető 

Minden vállalat életében fontos és elkerülhetetlen kérdés, hogy az állományból ki lesz majd az a szerencsés, aki a későbbiekben a jelenlegi vezetők helyébe léphet, és tovább viheti tevékenységüket. Azonban kiválasztani azt, aki a leginkább rátermett erre a feladatra, már nem olyan egyszerű. A tapasztalatok ráadásul azt támasztják alá, hogy vezetői kinevezésekkor gyakran döntünk rosszul, hiszen ha jól döntenénk, senki sem panaszkodna oly gyakran főnökeikre. Ráadásul számtalan olyan felmérés létezik, ahol a válaszadók a munkahelyi elégedetlenségük fő okának vezetőjüket nevezik meg…

Jó vezető vagyok? 

Kiből lehet jó vezető? Szakértőnk szerint tulajdonképpen bárkiből - hiszen a dolog főként akarat, elhatározás és tudatos önfejlesztés kérdése. Íme néhány tesztkérdés, hogy belőhessük, hol állunk a "jó vezető skálán".

Legyűri a vállalkozókat a krónikus fáradtság 

Szántai Zsolt vállalkozó és egészségmentor mesél a krónikus fáradtság okairól, a probléma helytelen kezeléséről, és annak akár végzetes kimeneteleiről.

Legyen a legjobb vezető! 

A vezető, ha szó szerint értelmezzük, az a személy, akit mások követnek. Tehát a lényeg nem az, hogy mi áll a névjegyen, hanem hogy a szó eredeti értelmében vezessük az alánk tartozó csapatot. De mitől válik valaki olyan vezetővé, akit bárki valójában követni akar? A Piac&Profit konferenciáján megtudhatja!

Előny a gazdáknál! 

Megjelent a Piac&Profit júniusi száma, az innovatív üzletemberek lapja. Benne agrármelléklet, friss üzleti trendek, startup-sztorik és rengeteg gyakorlati tipp, amellyel hatékonyabbá teheti az üzletét. Tájékozódjon szórakozva júniusban is a Piac & Profitból!

Mi a siker ára? 

A menedzserek közül sokan és sokáig azt gondolták, hogy választaniuk kell: vagy a magas szakmai teljesítmény, vagy a törődés magunkkal és másokkal. Ma már másként állnak a dolgok.

Győzze le a félelmeit, ha meg akarja menteni a cégét 

A félelem fenyegetésre való reagálás, függetlenül attól, hogy utóbbi vélt vagy valós. Belénk ivódott ösztön. Sajnos ahelyett, hogy erőt adna, a legtöbbször csak lebénít, ami akár a cég vesztét is okozhatja. Adunk néhány tippet, amivel megakadályozhatja, hogy kicsússzon a kezéből a kormány.

20 életszerű módszer a munkatársak motiválására 

A motivált munkaerő jobban megéri a cégnek, erről már sok szó esett. De hogy is kell csinálni? Vezetők gyakorlati tapasztalatai alapján állt össze a húszas lista, tényleg hasznos és tényleg bevállalható motivációs eszközökből.

Magyar termék az űrben! 

Az soha ne akarjon külpiacra lépni, aki nem korrekt a végtelenségig – vallja az Admatis Kft. egyik alapítója, Dr. Prof Bárczy Pál és fia, a céget vezető Bárczy Tamás. Az általuk képviselt üzleti modell meghozta gyümölcsét: az Admatis az első kelet-európai cég, amely beszállítói megrendeléshez jutott európai űripari projektben.

5 jó tanács Klapkától 

Klapka György vállalkozói sikerességéhez kétség sem férhet. A most 86 éves sorozatvállalkozó sztorijaiból és tanácsaiból bárkinek van mit tanulnia.

Bárkinek találni helyet a munkaerőpiacon 

Társadalmi vállalkozó, vezető szakértő és háromgyermekes anya, Ashoka-tag, aki a semmiből hozott létre egy, a felnőtt fogyatékos társadalom munkába integrálását elősegítő országos hálózatot. Egy átlagos pörgős munkanap reggelén kérdeztük Dávid Andreát.

Miért olyan nehéz jó vezetőt találni? 

Az egyik legfontosabb döntés egy vállalat működése során a vezetők kiválasztása - állítja a Gallup felmérése. Mégis rendszerint rosszul választanak, méghozzá ijesztő arányban: a válaszadók véleménye szerint 82 százalékban nem sikerült megfelelő embert választani a megfelelő pozícióra. De miért olyan nehéz ez?

Íme, a sikeres vállalkozók legfontosabb tulajdonsága 

Számtalan módszer létezik, amivel növelhetjük hatékonyságunkat, és sikeresek lehetünk a rengeteg teendő és az idő folyamatos szorításában. De van egy tulajdonság, ami nélkül sosem leszünk sikeresek az üzleti életben.

4 dolog, amit soha többet ne mondjon 

A szavak nem csak leírják a körülöttünk lévő világot, értelmet is adnak neki. A szavak, amelyeket használunk, egyben meghatározzák a világot is, amelyben élünk és ahogy élünk benne. Éppen ezért érdemes gondosan megválogatni a szavainkat - bizonyos kifejezéseket pedig teljesen elkerülni. Ezekből mutatunk párat.

16 (úgy tűnik) örökérvényű tipp vezetőknek 

Vannak olyan régi igazságok, amelyek mára mulatságosan kimentek a divatból. Mások viszont, úgy tűnik, kiállták az idő próbáját, akárhány évtizeddel ezelőtt fogalmazták is meg őket.

A dicséret hiányzik, mint egy falat kenyér 

Ön dicséri az embereit? Szakértőnk szerint komoly gond a magyar vállalkozásokban, hogy a vezető nem nyugtázza a jót, a sikeres munkát. Teljesen természetesnek veszi. Bezzeg a hibákért, az elcsúszásokért, a rossz teljesítésért azonnal szól.

9 tipp a munkahelyi stressz csökkentésére 

Bizonyított tény, hogy a munkahelyi stressz betegít, és természetesen rosszul hat a termelékenységre, morálra és a lojalitásra is. Dr. Butyka Ágnes, az Oxygen Medical foglalkozás-egészségügyi szakorvosa szerint a vezetőknek számos lehetőségük van a stressz csökkentésére, az eredmények pedig a cég működésére is visszahatnak.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja

Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja 

Az elmúlt években több területen is fontos lépések történetek a dm gazdasági közösségében.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.

Költségkímélés

Sorra dőlnek a negatív rekordok, évek óta nem épült ennyire kevés lakás

Sorra dőlnek a negatív rekordok, évek óta nem épült ennyire kevés lakás 

Bár az év fordulóján már az újraéledés határozott jeleit mutatta a hazai lakáspiac, a lakásépítések esetében még nem volt nyoma a kedvező fordulatnak.

Pénzszerzés

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések  

11 ezer háztartásnak ítéltek meg összesen több mint 45 milliárd forint támogatást.

Adózás

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát 

Tállai András: egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról - keddig lehet beadni az adóbevallást.

Klímablog

Megrohamozták a napenergiás pályázatot

Megrohamozták a napenergiás pályázatot  

Meghaladta a tízezret a kedvezően elbírált támogatási kérelmek száma a modern napelemes rendszerek telepítését támogató pályázaton.

Infokom

Árulkodó jelek: ha ezt látja, baj van a cégénél?

Árulkodó jelek: ha ezt látja, baj van a cégénél? 

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo