hirdetés

Megéri külföldre vinni a bankszámlát?

Ki az, aki ma képes sikerre vinni egy vállalatot? A Piac & Profit júniusi számából sok minden más mellett kiderül az is, hogy milyen vezetői képességeket követel meg a 21. századi üzleti környezet. Az innovatív üzletembereknek szóló magazinból megismerhet sikertörténeteket, hozzájuthat a hatékony cégvezetéshez szükséges tudáshoz.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

A tartalomból:

Megéri kivinni?

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, mit gondoljunk át, ha a kínálkozó külföldi üzleti lehetőségek, vagy éppen a szűk belföldi kereslet, esetleg spórolás céljából külföldi bankszámla-nyitásban gondolkodunk? Összegyűjtöttünk – a teljesség igénye nélkül – pár hasznos gyakorlati tudnivalót néhány a nemzetközi piacokon – ezen belül is a környező országokban – aktív pénzintézet megkérdezésével.

Dinamikus innovátorok

A multikulturális környezetben működő cégeket nem lehet már ugyanolyan módszerekkel és attitűddel sikerre vinni, mint 20 éve tették a tulajdonosok, menedzserek. Más lett a vezetők szerepe és ennek megfelelően a sikert hozó személyiségjegyek is megváltoztak. Összegyűjtöttük, hogy milyen készségekre, képességekre van szükség ma.

Infógrafika: A tőke a 21. században

A vagyoni egyenlőtlenség kérdését sokáig a jövedelmek felől vizsgálták, ma viszont a munkavégzés nélküli vagyongyarapítás sokkal nagyobb hatású jelenség, mutat rá Thomas Piketty A tőke című művében. Az idén tavasszal magyarul is megjelent könyvben a francia közgazdász azt fejtegeti, hogy mi lett a piacgazdaság világjobbító mítoszából.

Szenvedélybiznisz: a vasárnapi piacon túl

Ha olyat gyártunk, adunk, ami szerethető, az már félig garantálja az üzleti sikert. Ha pedig még a célközönségünket is sikerül megszólítanunk – és ez sokszor egyáltalán nem a pénzen múlik -, szinte száz százalék, hogy valami lesz az üzletből. 3 WAMP-os, akik hobbija stabil megélhetést jelentő vállalkozássá lett.

Etika nélkül nincs siker

Immár harmadszor hívta össze a Piac & Profit az etika iránt fogékony üzleti szereplőket június elején. Az Üzleti Etikus Cégek Fórumának résztvevői ezúttal többek között arról beszélgettek, hogy az üzleti tisztesség és a siker milyen viszonyban állnak egymással. Vajon mi a szerepe a vezetőnek, a csapatának és mi a szervezeti modellnek?

Etikus üzlet: „Adunk is, kapunk is”

Az egyetlen megoldás egy felelős vállalkozás számára, ha önfenntartóvá válik. Csak így biztosíthatja ugyanis, hogy a felvállalt misszióból eredmény legyen – vélik az újrahasznosított farmerral foglalkozó Réthy Fashion alapítói.

Kicsöngettek! Mi legyen a gyerekkel?

Amennyire várják a gyerekek a nyári szünetet, akkora gond a szülőknek, hogy mit csináljanak a 10 hosszú hétre felszabaduló csemetékkel. A munkáltatóknak sem kis feladat, hogy a céges és az emberi szempontokat egyaránt figyelembe vevő megoldást megtalálják a kisgyerekes kollégák esetében. Összegyűjtöttünk néhány lehetőséget az optimálistól a kényszermegoldásokig.

Szakértőink tanácsolják:

– A kis banknak is van előnye: ezek sokszor jóval innovatívabbak, a betétbiztosítás pedig éppúgy kiterjed rájuk is, mint a nagyokra. Körülnéztünk, mi az, amit csak a kicsik nyújtanak ma Magyarországon.

– A vállalkozói lét elengedhetetlen része a kockázat. Adunk néhány tippet, hogy hogyan tréningezhető a kockázattűrés!

– A Direkt Marketing Szövetség tartalommarketing Kisokosának segítségével rávilágítunk, mikor érdemes nekünk és mikor külsősnek elkészítenie a tartalmainkat.

– Az új Ptk. meglehetősen felkavarta a startupok és a tőkebefektetők együttműködését szabályozó kereteket. Finomhangolásra lehet szükség.

– Van szerepe az üzleti életben, hogy valaki szerethető vagy sem. De aggodalomra semmi ok, a szerethetőkre jellemző szokások gyakorlásával bárki javíthat a megítélésén. 7-et gyűjtöttünk össze.

 

Testbeszédhibák

Nem volt haszontalan, hogy gyerekkorunkban megtanultuk, hogy mindig húzzuk ki magunkat, hisz még az üzleti életben is kamatoztathatjuk a jó testtartást. A nonverbális kommunikáció segíthet eladni magunkat, de akár tönkre is tehet egy tárgyalást.

Filmajánló: Adathabzsolók

A nem fikciós kategóriában általában olyan doksinak adnak Oscart, amely egy éppen eget rengetően aktuális és fontos témát dolgoz fel elgondolkodtatóan, nagy intellektuális töltettel. A Citizenfour ilyen.

Beszállítói akadémia: mindent a minőség érdekében

A beszállítóvá válás egyik legnagyobb kihívása a multinacionális cégek által támasztott minőségi követelményeknek való megfelelés. Szakértőink segítségével feltérképeztük az elvárásokat, és azt, hogy hogyan tud megfelelni azoknak egy hazai vállalkozás.

hirdetés

Véleményvezér

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo