Íme, a sikeres vállalkozók legfontosabb tulajdonsága

Számtalan módszer létezik, amivel növelhetjük hatékonyságunkat, és sikeresek lehetünk a rengeteg teendő és az idő folyamatos szorításában. De van egy tulajdonság, ami nélkül sosem leszünk sikeresek az üzleti életben.

Ki a felelős az EU-s rekorder hazai inflációért?
Élesedik a konfliktus a jegybank és a kormány közt: kinek van igaza?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Simor Andrással - vegyen részt és kérdezzen Ön is a korábbi jegybankelnöktől!

2023. november 29. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Fotó: sxc

Tele vannak a könyvespolcok és az internet a vállalkozóknak szóló tanácsokkal, hogyan lehetnek sikeresek, hogyan hozhatják ki a maximumot a folytonos rohanásban és időszűkében. A vállalkozói képességeket lehet és kell is fejleszteni, van azonban egyetlen alap tulajdonság, amelyet minden sikeres üzletember kivétel nélkül betartott és amely nélkül a legjobbak is megbuktak.

Természetesen a pontosságról beszélünk - a szokásról, hogy mindig ott legyünk, ahová ígértük magunkat és akkor, amikor ígértük. Kivétel nélkül, mindig, minden esetben. Dan Kennedy coach és tanácsadó össze is foglalta néhány gondolatban, miért is fontosabb tulajdonság a pontosság minden másnál.

Először is, a pontosság révén az üzletember jogot formál - elvárhatja - hogy az ő időbeosztását is maximálisan tartsák tiszteletben az üzletfelek. Nehéz megkövetelni a tiszteletet, ha mi magunk nem fordítunk figyelmet mások idejére. A pontos ember viszont morális előnybe kerül a munkatársaival, beosztottjaival, ügyfeleivel szemben.

Másfelől Kennedy szerint egy ember, aki képtelen megbeszélt időre odaérni, nem képes határidőket, menetrendeket megtartani, az más területen sem lesz megbízható. Igenis van kapcsolat a mások ideje, valamint a mások tulajdonjoga, véleménye, joga, szerződése iránti tisztelet között. Egy ember nagyon sokat elárul magáról azzal, hogyan is áll hozzá a pontossághoz. Akár hüvelykujjszabályként is alkalmazhatjuk a pontosság iránti igényt, ha azon vagyunk, hogy eldöntsük, megfelelő üzleti partnert találtunk-e magunk számára vagy sem.

A színvonalas cégek 8 alapelve
A vállalkozások tekintetében a minőség meghatározása és megteremtése összetett feladat. Mint ilyen, a megfelelően kialakított és működtetett minőségirányítási rendszer következetességet teremt, biztosítja a folyamatos fejlődést, mérsékli a kiszolgáltatottságot, és olyan struktúrát biztosít, amelyre a vállalkozásnak szüksége van ahhoz, hogy képes legyen rugalmasan lekövetni a változásokat.
Ahogy csak egy újszülöttnek új minden vicc, úgy a pontosság fontossága sem olyan titok, amelyet Dan Kennedy előtt nem fedezett fel magának senki. Mivel a sikeres emberek szinte törvényszerűen ragaszkodnak hozzá, ők már eleve e szerint döntik el, kivel kötnek üzletet és kivel nem, kiben bíznak meg és kiben nem. Éppen ezért ha sikeres emberekkel szeretne üzletelni, ragaszkodjon a pontossághoz mindenek felett.

Ha valaki késik egy megbeszélésről, arra mindössze két nyomós oka lehet. Egy: halott; kettő: nem akar igazából elmenni. Így vagy úgy, de felesleges is üzletelni vele. Ha egy csomó felesleges idő- és energiapocsékolást meg szeretne magának spórolni, legyen mindig pontos és várja ezt el másoktól is.

Ha mégis hiba csúszott...
Bármennyire is vérünkben van a pontosság, óhatatlanul előfordulhat, hogy akár egy balul sikerült nap, akár egy baleset által okozott dugó miatt késünk. Ilyenkor, noha feszélyez bennünket a késésünk, érdemes néhány dolgot megtennünk - mondja a Piac&Profit etikett szakértője, dr. Erdős Zsuzsanna:
Amint érzékeljük, hogy késni fogunk, értesítsük róla a partnerünket! Még ha udvariasan mosolyog is a másik fél, nem vet jó fényt a későre, ha a találkozó kezdetének időpontjában vagy az időpontot követően 5-10 perccel jelzi, hogy nem érkezik időben.
  • Ha idejében szólunk, a partnerünknek lehetősége lesz hatékonyan kihasználni – nem csak elütni – a késésünk okozta időt: elintézhet egy-két telefont, e-mailt, egy rövid megbeszélést, ezért értékelni fogja a figyelmességünket.
  • Mondjunk igazat arra vonatkozóan, várhatóan mikor érkezünk. Az „öt perc múlva ott vagyok” – majd 20 percet késni – nem jó politika. Egy késéssel így kétszer kockáztatjuk a szavahihetőségünket és a hitelességünket.
  • A késésünket sose fogjuk külső tényezőre, hacsak nem igaz. (A forgalmi dugó csak akkor akadályoz, ha idejében elindultunk.)
  • Miután megérkeztünk, röviden kérjünk ismét elnézést, de ne magyarázkodjunk.
Továbbiakért kattintson!

Véleményvezér

Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát

Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát 

Úgy tűnik az idén egyedül a repcetermelők számíthatnak nyereségre.
A magyarok spórolása miatt nem teljesülnek a tervezett áfa bevételek

A magyarok spórolása miatt nem teljesülnek a tervezett áfa bevételek 

A megszorítások, extraadók ellenére továbbra is sok helyen lyukas a költségvetés. A tervezett áfa bevételek és a valóság között szakadék tátong.
Már a románok után kullogunk, ha megnézzük mennyit költünk az üzletekben

Már a románok után kullogunk, ha megnézzük mennyit költünk az üzletekben 

Már nominálisan is kevesebbet tud költeni egy magyar polgár a boltokban, mint egy román. Ráadásul a magyar a pénzéért még kevesebbet is kap a hipermagas itthoni áfa miatt.
A bíróság szerint ellopta ugyan a közmunkások bérének a felét, de azért maradhat polgármester

A bíróság szerint ellopta ugyan a közmunkások bérének a felét, de azért maradhat polgármester 

Bízzuk nyugodtan kecskére a káposztát, ez a magyar jogállamiság legújabb mérföldköve.
Lebukott a magyar sajtmaffia

Lebukott a magyar sajtmaffia 

Az Agrárközgazdasági Intézet munkatársai vették a fáradtságot és összehasonlították a magyar és a nyugati sajtárakat. Aztán tátva maradt a szájuk.
A gazdag migráns jöhet, újraélesztik a letelepedési kötvény koncepciót

A gazdag migráns jöhet, újraélesztik a letelepedési kötvény koncepciót 

Vendégbefektetői jogviszony bevezetéséről készült törvénytervezet. A szakembereket az elképzelés erősen emlékezteti a csúfosan megbukott letelepedési kötvényekre.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo