hirdetés

Íme, a sikeres vállalkozók legfontosabb tulajdonsága

Számtalan módszer létezik, amivel növelhetjük hatékonyságunkat, és sikeresek lehetünk a rengeteg teendő és az idő folyamatos szorításában. De van egy tulajdonság, ami nélkül sosem leszünk sikeresek az üzleti életben.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Fotó: sxc

Tele vannak a könyvespolcok és az internet a vállalkozóknak szóló tanácsokkal, hogyan lehetnek sikeresek, hogyan hozhatják ki a maximumot a folytonos rohanásban és időszűkében. A vállalkozói képességeket lehet és kell is fejleszteni, van azonban egyetlen alap tulajdonság, amelyet minden sikeres üzletember kivétel nélkül betartott és amely nélkül a legjobbak is megbuktak.

Természetesen a pontosságról beszélünk - a szokásról, hogy mindig ott legyünk, ahová ígértük magunkat és akkor, amikor ígértük. Kivétel nélkül, mindig, minden esetben. Dan Kennedy coach és tanácsadó össze is foglalta néhány gondolatban, miért is fontosabb tulajdonság a pontosság minden másnál.

Először is, a pontosság révén az üzletember jogot formál - elvárhatja - hogy az ő időbeosztását is maximálisan tartsák tiszteletben az üzletfelek. Nehéz megkövetelni a tiszteletet, ha mi magunk nem fordítunk figyelmet mások idejére. A pontos ember viszont morális előnybe kerül a munkatársaival, beosztottjaival, ügyfeleivel szemben.

Másfelől Kennedy szerint egy ember, aki képtelen megbeszélt időre odaérni, nem képes határidőket, menetrendeket megtartani, az más területen sem lesz megbízható. Igenis van kapcsolat a mások ideje, valamint a mások tulajdonjoga, véleménye, joga, szerződése iránti tisztelet között. Egy ember nagyon sokat elárul magáról azzal, hogyan is áll hozzá a pontossághoz. Akár hüvelykujjszabályként is alkalmazhatjuk a pontosság iránti igényt, ha azon vagyunk, hogy eldöntsük, megfelelő üzleti partnert találtunk-e magunk számára vagy sem.

A színvonalas cégek 8 alapelve
A vállalkozások tekintetében a minőség meghatározása és megteremtése összetett feladat. Mint ilyen, a megfelelően kialakított és működtetett minőségirányítási rendszer következetességet teremt, biztosítja a folyamatos fejlődést, mérsékli a kiszolgáltatottságot, és olyan struktúrát biztosít, amelyre a vállalkozásnak szüksége van ahhoz, hogy képes legyen rugalmasan lekövetni a változásokat.
Ahogy csak egy újszülöttnek új minden vicc, úgy a pontosság fontossága sem olyan titok, amelyet Dan Kennedy előtt nem fedezett fel magának senki. Mivel a sikeres emberek szinte törvényszerűen ragaszkodnak hozzá, ők már eleve e szerint döntik el, kivel kötnek üzletet és kivel nem, kiben bíznak meg és kiben nem. Éppen ezért ha sikeres emberekkel szeretne üzletelni, ragaszkodjon a pontossághoz mindenek felett.

Ha valaki késik egy megbeszélésről, arra mindössze két nyomós oka lehet. Egy: halott; kettő: nem akar igazából elmenni. Így vagy úgy, de felesleges is üzletelni vele. Ha egy csomó felesleges idő- és energiapocsékolást meg szeretne magának spórolni, legyen mindig pontos és várja ezt el másoktól is.

Ha mégis hiba csúszott...
Bármennyire is vérünkben van a pontosság, óhatatlanul előfordulhat, hogy akár egy balul sikerült nap, akár egy baleset által okozott dugó miatt késünk. Ilyenkor, noha feszélyez bennünket a késésünk, érdemes néhány dolgot megtennünk - mondja a Piac&Profit etikett szakértője, dr. Erdős Zsuzsanna:
Amint érzékeljük, hogy késni fogunk, értesítsük róla a partnerünket! Még ha udvariasan mosolyog is a másik fél, nem vet jó fényt a későre, ha a találkozó kezdetének időpontjában vagy az időpontot követően 5-10 perccel jelzi, hogy nem érkezik időben.
  • Ha idejében szólunk, a partnerünknek lehetősége lesz hatékonyan kihasználni – nem csak elütni – a késésünk okozta időt: elintézhet egy-két telefont, e-mailt, egy rövid megbeszélést, ezért értékelni fogja a figyelmességünket.
  • Mondjunk igazat arra vonatkozóan, várhatóan mikor érkezünk. Az „öt perc múlva ott vagyok” – majd 20 percet késni – nem jó politika. Egy késéssel így kétszer kockáztatjuk a szavahihetőségünket és a hitelességünket.
  • A késésünket sose fogjuk külső tényezőre, hacsak nem igaz. (A forgalmi dugó csak akkor akadályoz, ha idejében elindultunk.)
  • Miután megérkeztünk, röviden kérjünk ismét elnézést, de ne magyarázkodjunk.
Továbbiakért kattintson!

hirdetés

Véleményvezér

Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget

Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget 

A Kuciak-gyilkosságot követő 2018-as bukása után Robert Fico nagyobb orosz barátságot és kemény EU-ellenességet hirdetett.
9 milliárd forintnál tart a sámándob

9 milliárd forintnál tart a sámándob 

A 2015-ös milánói világkiállításra készült Sámándob-pavilon építésére a kormány 2,3 milliárd forintot adott, majd közel 2 milliárd forintot szavazott meg programokra, hogy mindez kiegészüljön egy további 900 milliós pótköltségvetéssel. Most újabb 4 milliárd forintnál tartunk.
Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.
Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo