hirdetés

Legyen a legjobb vezető!

A vezető, ha szó szerint értelmezzük, az a személy, akit mások követnek. Tehát a lényeg nem az, hogy mi áll a névjegyen, hanem hogy a szó eredeti értelmében vezessük az alánk tartozó csapatot. De mitől válik valaki olyan vezetővé, akit bárki valójában követni akar? A Piac&Profit konferenciáján megtudhatja!

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Kép:PP archív

Az ideális vezető minden pillanatban energikus, a helyzet ura, gyorsan hoz jó döntéseket, céltudatos, problémamegoldó. Rugalmasan alkalmazkodik a változásokhoz, sőt, imádja a változást. Motiváló, emberekkel bánni tudó, jó emberismerő, konfliktusokat magabiztosan kezelő, pozitív gondolkodású, mindig objektív, biztonságot sugárzó. Az ilyen embert valószínűleg gondolkodás nélkül követik a beosztottak.

Robert Goffee és Gareth Jones tízéves kutatás eredményeként azonosították azt a négy elemet, amelyek szükségesek ahhoz, hogy valakit kövessenek. Először is, a vezetők mutassanak valamit saját gyengeségükből. A sebezhetőség jól átgondolt feltárása a megközelíthetőség és emberiesség jó érzését kelti másokban. Hagyatkozzanak erősen saját intuícióikra a megfelelő időzítés és a végrehajtás tekintetében. Fontos az is, hogy a beosztottakat úgynevezett kemény empátiával vezessék: az inspiráló vezető szenvedélyesen és realisztikusan látja munkatársai munkahelyi feladatait, problémáit, s ezeket lelkesen menedzseli. Negyedszer pedig a vezetők hozzák nyilvánosságra, miben egyediek, miben különböznek másoktól.

Persze nehéz mindig tökéletes vezetőnek lenni. Olykor veszítünk az energiánkból, hitünkből, sikertelennek érezzük magunkat, stresszelünk. A Piac & Profit június 17-ei „A vezető is ember” című konzultációjának épp az a célja, hogy segítse a cégvezetők emberi gondjainak mélyebb megértését és megoldását. Hiszen mindannyiunkra ráfér egy kis énismeret-bővítés, tapasztalatszerzés és erőmerítés mások hibájából, sikeréből. A tanácsadáson trénerek, coachok és ismert cégvezetők (Szabó György, Sanoma, Kiss Péter, volt TV2-programigazgató) saját példájukon keresztül világítják meg, hogy hogyan állnak helyt új szituációkban, hogyan készülnek fel a nehéz helyzetekre.

További információért keresse a Piac&Profit konferenciaközpont munkatársait a 061/239-9597-es telefonszámon, vagy a [email protected] címen.

A vezető is ember
Cégvezetők emberi gondjainak mélyebb megértését és megoldását segítő konzultáció, tanácsadás kkv-vezetőknek
A BKIK XXVIII. Általános Pénzügyi Szolgáltatás Osztály és a Piac & Profit közös rendezvénye
A rendezvényt támogatja: a BKIK IX. Osztálya
Helyszín: BKIK Székház, Budapest, Krisztina körút 99.
Időpont: 2014. június 17. (kedd) 10.00 −15.30
hirdetés

Véleményvezér

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo