hirdetés

A legjobb oldalak önképzéshez

A lifelong learning manapság divatos kifejezés, ahogy az internetes önképzésnek is meglett a maga kultusza, sőt a legtöbb munkahelyen elvárás, hogy az ember fejlessze magát. Oldalak százai jöttek létre pont ezért, ezek közül felsoroltunk ötöt, amit mindenképp érdemes megnézni.

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

hirdetés

SkillShare

A skillshare.com főleg a fotósok és designerek között népszerű, pedig rengeteg témakörben vannak oktatóvideóik, a marketingtől kezdve a mobil applikáció fejlesztésen át az írásig. Már 8 dolláros havidíjért megkaphatjuk a prémium csomagot, de ingyenesen is sok érdekes anyaghoz hozzájuthatunk. Van céges csomag is, amire érdemes lehet beruházniuk a vállalatoknak, hiszen így fejleszthetjük a csapatot, valamint a munkamorált és a hangulatot is javíthatjuk egy ilyen aprósággal a beosztottjaink között.

Kép: EU

Coursera

Talán a legnépszerűbb oktatóoldal. Több mint 1800 kurzushoz férhetünk hozzá a világ legjobb egyetemeitől. Itt szintén van bizniszcsomag is. A coursera.org nem pusztán videókat nyújt, hanem komplett vitatereknek ad otthont, elkészített feladatainkról pedig elismert professzorok adnak visszajelzést. A legtöbb kurzus 4–6 hétig tart, és lehetőségünk van vizsgázni is a végén, ha szeretnénk az egyetemi tanfolyam elvégzéséről oklevelet kapni.

Duolingo

Itthon akkor lett igazán népszerű a nyelvoktatásra fókuszáló duolingo.com, amikor a fejlesztők lehetővé tették, hogy magyarul tanulhasson a látogató angol nyelvet. Egy közepes angollal azonban számtalan más nyelvbe belekóstolhatunk. A Duolingo ingyenes, fejleszti a beszédet, a hallás utáni szövegértést, és mindezt játékosan, pontokat gyűjtögetve, versenyezve az idővel vagy akár ismerőseinkkel.

A nyelvtanulás mindenképpen megéri, de nem mindegy, melyik nyelvet választjuk – főleg, ha az angol már a zsebben. Megmutatjuk, mi éri meg!

Codecademy

A codecademy.com – nevéhez híven – kifejezetten programozással foglalkozik. Informatikusoknak és bárki érdeklődőnek vagy vállalkozó kedvűnek egyaránt érdemes az oldalra látogatni, hiszen nemcsak elméleti oktatás van itt, hanem egy valós idejű gyakorlóablak segítségével egyből ki is próbálhatjuk az aktuális anyagot. A Codecademy ingyenes, de nem csupán ezért használja több mint 25 millió ember, hanem mert tényleg jó.

Udemy

Olyasmi, mint a Coursera. Van ingyenesen elérhető anyag, és vannak fizetős tartalmak is. Erős az ületre fókuszáló oktató része, és ha érzünk magunkban affinitást az oktatáshoz, mi magunk is az udemy.com tanárai lehetünk egy online kurzus indításával.

Hasznos tippek kezdő honlapkészítőknek
Sok kisvállalkozó vág honlapkészítésbe saját kezűleg, akár anyagi okokból, akár pusztán kíváncsiságból vagy önfejlesztés céljából. Összeszedtünk pár olyan oldalt, amik kezdő honlapépítőknek nyújthatnak segítséget.
hirdetés

Véleményvezér

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.
Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa

Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa 

A független országgyűlési képviselő láthatóan igyekszik felülmúlni az általa feltárt lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyet. Lehet most sikerült, mert a magyar pénzlopási kreativitás határtalan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo