Kkv hitel cikkek


150 millióra emelkedett a kedvezményes hitel maximuma technológiafejlesztésre

150 millióra emelkedett a kedvezményes hitel maximuma technológiafejlesztésre 

Az eddigi 50 millió forintról 150 millió forintra nőtt az igényelhető hitel maximuma az európai uniós forrású KKV Technológia Hitelprogramnál. A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) országszerte megtalálható MFB Pontjain elérhető forrás a vállalkozások technológiai fejlesztési és korszerűsítési igényeire jelent megoldást. A kifejezetten gyors átfutási idővel elérhető forrásra szeptember óta közel 29 milliárd forint hiteligénylés érkezett.
Január 31-ig elérhető a refinanszírozási program

Január 31-ig elérhető a refinanszírozási program 

A jelentős piaci érdeklődés miatt a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 2020. január végéig meghosszabbította az MFB Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció II. elnevezésű hitelprogram igénylési határidejét, illetve 100 milliárd forintra emelte a program keretösszegét, a hitel továbbra is a programban részt vevő pénzügyi vállalkozásoknál igényelhető.
Még év végéig pályázható az MFB kkv-hitele

Még év végéig pályázható az MFB kkv-hitele 

Legkésőbb 2018. december 28-ig fogadnak be hitelkérelmeket a kísérleti jelleggel indult Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció programba. Olyan kisvállalkozások pályázhatnak, amelyek a kereskedelmi banki piacról nem juthatnának hitelhez.
Vállalati hitelezés: nem minden a bankokon múlik

Vállalati hitelezés: nem minden a bankokon múlik 

A magyarországi vállalati hitelezés folyamatosan bővül, aminek több oka van, így a kedvező makrogazdasági mutatók és az alacsony kamatok is segítik a hitelezést. Emellett azonban a kulcs a KKV-k optimizmusa; a tapasztalatok szerint a legkisebb cégek is fejlesztenének, ha kell, akkor hitelből.
Pénz van, most tudni kéne használni

Pénz van, most tudni kéne használni 

Hiába tűnik úgy, hogy minden jó úton halad, hiába segítenek az uniós források a finanszírozási igényen, a magyar vállalatok hosszabb távú versenyképességéhez sok másra, elsősorban oktatásra lenne szükség a Portfolió Hitelezés konferenciáján felszólaló szakértők szerint.
Felpörgette gazdaságot, de most itt a vége

Felpörgette gazdaságot, de most itt a vége 

Minden tekintetben eredményesen zárult március végén a rendszerváltás utáni legnagyobb vállalkozói finanszírozási kezdeményezés. A Növekedési Hitelprogram (NHP) keretében csaknem 40 ezer vállalkozás jutott átlagosan70 millió forintnyi olcsó forráshoz. Az NHP kivezetésével sokat veszít a magyar vállalkozói réteg, de ezt kompenzálhatja a szintén a jegybank által bevezetett Piaci Hitelprogram.
Már elfogyott az ingyen hitel fele

Már elfogyott az ingyen hitel fele 

Az első, uniós forrásokból érkező, nulla százalékos kamatra adható hitelprogramot májusban hirdették meg, szeptember végéig a 44 milliárd forintos keret közel felére érkezett be igény.
Új rendszer segítheti a kkv hitelezést

Új rendszer segítheti a kkv hitelezést 

Kis- és középvállalati hitelinformációs szolgáltatását indít az MNB és a BISZ Zrt. A várakozások szerint az új szolgáltatással a bankok könnyebben és gyorsabban dönthetnek a vállalkozások nemteljesítési valószínűségéről, így több kérelmet bírálhatnak el.
Minden jó lesz - csak nem tudják, hogyan

Minden jó lesz - csak nem tudják, hogyan 

Alapvetően optimisták a magyar kisvállalkozások, bár, hogy minek alapján látják szépnek a cég jövőjét, az kérdés - a többség ugyanis egyáltalán nem tervez előre. Pedig ez lenne az alapja annak, hogy a jellemzően tőkehiányos kkv-k a fejlődésüket segítő hitelhez jussanak.
Széchenyi Kártya: nagyobb hitelhez vehető igénybe támogatás a kezességvállaláshoz

Széchenyi Kártya: nagyobb hitelhez vehető igénybe támogatás a kezességvállaláshoz 

Módosította a kormány a Széchenyi Kártya Program egyes konstrukciói támogatásának folytatásáról szóló tavaly decemberi határozatát, ennek köszönhetően magasabb hitelösszeghez vehető igénybe az állami támogatás a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. által vállalt készfizető kezességvállalás éves díjához.

Ilyen olcsón még nem juthattak pénzhez a vállalkozások 

A Széchényi Kártyával mostanra elérhető beruházási hitel éves nettó kamatszintje 1,6 százalékra mérséklődött. Ez egy tíz év futamidejű hitel, az első két év türelmi idős, és a hitelösszeg felső határa 50 millió forint. Különlegessége, hogy akár használt eszközökre is elkölthető.

Módosul a kedvezményes útdíjhitel 

Az eddigi Széchenyi Útdíj Hitelprogram a továbbiakban Útdíj Hitelprogram néven fut, és megszűnik a kamattámogatás kincstári ellenőrzése a kormány honlapján megjelent rendelettervezet szerint.

Erre lesz pénz ebben a pályázati ciklusban! 

Kevesebb Operatív Program lesz ebben az uniós költségvetési ciklusban, de sokkal több pénz jut a kkv-knak, előtérbe kerül a kutatás-fejlesztés, az innováció és az energiahatékonyság. Külön uniós pénzek jutnak a szabad vállalkozási zónák és forrásokat kap a munkahelyteremtés.

Változások a kedvezményes hitel feltételeiben! 

Már egy hónapja elindult az MNB Növekedési Hitelprogramjának második szakasza. A program alapvető kritériumai nem változtak, ugyanakkor néhány fontos módosítás történt az első szakaszhoz képest.

Így ne bukja el a hitelkérelmét! 

Ahhoz, hogy egy vállalat hiteligénylése sikeres legyen, érdemes tisztában lenni a bírálat folyamatát segítő tényezőkkel, illetve azokkal a szempontokkal is, amelyek eleve kizárják a banki hitel felvételét. Mindezt akár már azt megelőzően, hogy a bankhoz fordulnánk.

Túl sok a bedőlő hitel 

Kétszer magasabb a hazai bankok nem teljesítő hiteleinek aránya az eurózóna átlagánál. A nyugat-európai gyakorlathoz hasonlóan a magyarországi bankoknak is meg kell szabadulniuk ezen eszközöktől annak érdekében, hogy újra növekedési pályára állhasson a bankszektor.

Most eltalálta a kkv-k igényeit az MNB 

A Növekedési Hitelprogram nemrég bejelentett folytatása egybeesik a cégek igényeivel, mivel sokan jelezték korábban, hogy örömmel vennének egy hosszabb határidejű programot. Így most a vállalkozások a hosszabb távon tervezhető és megvalósítható beruházásokba is belevághatnak.

Minden, amit a kkv-hitelprogram folytatásáról tudni lehet 

Az óriási sikerre való tekintettel tovább folytatódik a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramja (nhp). A program keretében összesen 2000 milliárd forint keretet biztosít a jegybank nulla százalékra a hitelintézeteknek 2014 december 31-ig; az első, 500 milliárd forintos keret 2013 október elsején nyílik meg.

Többen lízingeltek kevesebbet 

2013 első félévében a lízingcégek új kihelyezése mintegy 173 milliárd forint volt, ami 3 százalékos csökkenést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. A lízingszerződések száma eközben 8 százalékkal nőtt - közölte a Magyar Lízingszövetség.

Ugranak a kedvezményes hitelre a vállalkozások 

A Gránit Bank a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési Hitelprogramjából (NHP) 11 milliárd forintot kapott, ennek az összegnek a harmadát már kihelyezte augusztus elején, a fennmaradó részt pedig augusztus végéig közvetíti ki a partnervállalkozásoknak

Hogy válasszunk vállalati hitelt? 

A hitelezés helyzete az elmúlt hónapokban érdemben változott, s a közeljövő e trend folytatódását ígéri. Jól érzékelteti ezt a kereskedelmi bankok vállalkozóknak szóló kínálatának alakulása: nemcsak a kínált termékek száma nőtt, hanem azok sajátosságai is jobban igazodnak a vállalkozók igényeihez, egyszerűbb, jobban áttekinthető módozatok jelentek meg, csökkent az elbíráláshoz kapcsolódó adminisztráció.

Tolonganak a kedvezményes hitelért a kkv-k 

Töretlen érdeklődés övezi a Magyar Nemzeti Bank kedvezményes hitelprogramját, a jóslatokkal ellentétben a kkv-k nem elsősorban a devizahitelek kiváltása iránt érdeklődnek.

Fokozza a beruházási kedvet Matolcsy hitelprogramja 

Érezhetően fokozza a kkv-k beruházási kedvét a jegybank által indított hitelprogram, ugyanakkor még a 750 milliárd forintra kibővített keret és a rendelkezésre álló idő is kevés az új beruházások indításához.

Ki kaphat 2,5%-os hitelt? 

Elindult a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramja a megemelt 750 milliárd forintos kerettel. A kereskedelmi bankok 2,5 százalékos kamaton folyósítják a refinanszírozott forrást. Az árazás elvileg lehetővé teszi az eddig elhalasztott beruházások, fejlesztések megvalósítását. Tények a hitelről.

Szélesebb körű állami kezesség a kkv-szektornak 

A kormány csütörtöki döntése értelmében a mikro-, kis- és középvállalkozások a továbbiakban egyszerűbben, szélesebb költségvetési garanciadíj támogatás mellett juthatnak hitelezői forrásokhoz.

Többen igényelhetnek export-előfinanszírozó hitelt 

Megújult az export-előfinanszírozási refinanszírozott hitel, aminek köszönhetően jelentősen kibővült azoknak a vállalkozásoknak a köre, amelyek igénybe vehetik a kedvező kamatozású exporthitelt.

Többeknek juthat a 2,5%-os hitelből 

50 százalékkal emelkedik a jegybank által meghirdetett olcsó forrás keretösszege, amely a magyarországi kis- és középvállalatok hitelezését hivatott felpörgetni. Matolcsy György elmondása szerint a Monetáris Tanács 750 milliárdra emelte a keretösszeget.

Megemelt kamattámogatás a Széchenyi Kártya programban 

2013. május 1-jétől a Kormány 5 százalékra emelte a Széchenyi Beruházási Hitel, az uniós pályázatokhoz igényelhető Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel és Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel konstrukciókhoz biztosított kamattámogatást.

Júniustól lehet szerződni a kedvezményes MNB-hitelre 

A jegybank növekedési hitelprogramjának keretében június eleje és augusztus vége között már a pénzintézetek és a kis- és közepes vállalatok közötti szerződéseket kell megkötni.

Itt megtalálja, kikhez kell menni az uniós pénzért 

Új uniós portál indult, amely országonként megmutatja, hogy melyik bank, kockázatitőke-társaság kínál az adott országban kedvezményes európai uniós forrást induló vállalkozásoknak és kkv-knak.

„Itt most verseny lesz” - íme a növekedési hitelprogram részletei 

„Itt most verseny lesz”, mondta Matolcsy György jegybankelnök a június 1-jén induló Növekedési Hitel Program végleges feltételeinek bejelentésekor. A jegybank várakozásai szerint a pénzintézetek legalább kétharmada részt fog venni a hitelezésben.

A kis cég a jó banki ügyfél? 

Az összes vállalati hitelállomány 56,2 százalékát tették ki 2012 végén a KKV hitelek. Ennek több mint a fele a mikro- és kisvállalkozásokhoz kerül - mutat rá a TakarékPont legfrissebb, a KKV szektor pénzügyi helyzetét, illetve kilátásait bemutató elemzése.

Iszonyú olcsó hitellehetőség kisvállalkozásoknak! 

Célzottan mikro-, kis- és középvállalkozásoknak kíván segíteni az MNB Növekedési Hitel Programja. A jegybank által a kereskedelmi bankok számára nulla százalék kamattal átadott 500 milliárd forintos forrást maximum 2 százalékos kamattal adhatják tovább a bankok a kkv-knak, 250 milliárdot új hitelként, 250 milliárdot pedig vállalati devizahitelek forintra váltására. Azért van némi bökkenő: a program mindössze 3 hónapig, június elejétől augusztus végéig tart,és az is kérdéses, mennyire lesz elfogadható a bankok számára a 2 százalékos marzs.

Egyre több banknál érhető el olcsó forrás exportfinanszírozásra  

Eddig 14 hazai hitelintézettel kötött refinanszírozási megállapodást az Eximbank, amely révén vállalkozások középtávú, versenyképes árazású, fix kamatozású export előfinanszírozási hitelhez juthatnak. A keretösszeg az előzetes adatok alapján 400 millió euró.

Módosult az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 

Módosult az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram: bővült a hitelfelvevők köre, emelkedett a hitelösszeg, és változott az ügyleti kamat is.

Több kkv-nak jut hitel a takarékoktól  

Az MFB Kisvállalkozói Hitel a magyarországi székhelyű mikro- és kisvállalkozások beruházási és fejlesztési céljaihoz nyújt hosszú lejáratú, kedvezményes forrást. A TakarékPontba tömörült 23 takarékszövetkezet az MFB hitelkonstrukcióját közvetíti ki a kkv-knak.

Februártól nyúlra és marhára is kérhető agrárhitel 

Az agrárgazdaság kedvezményes forgóeszköz finanszírozását célzó program módosításai várhatóan 2013 februárjától lépnek életbe. A jövőben a baromfi és a sertés mellett a nyúl és a szarvasmarha ágazatban termeltető tevékenységet végző vállalkozások is igényelhetnek forgóeszköz, illetve tenyészállat-vásárlási célú hitelt.

Fellendülhet a magyar faktoringpiac 

A magyar faktorpiac fellendülését eredményezheti, hogy e finanszírozási tevékenység után nem kell pénzügyi tranzakciós illetéket fizetni, így a GF Faktor Zrt. várakozásai szerint folytatódhat az a tendencia, hogy a kis- és középvállalatok a faktoringot részesítik előnyben, és ezzel finanszíroztatják magukat.

Tisztul a kép a takarékokról 

Kétszer annyian tudtak pontos leírást adni a takarékszövetkezetekről 2012-ben, mint az azt megelőző évben, és a tavalyihoz képest egy fokozattal javult a hazai tulajdonú vidéki hitelintézetek megítélése is a TakarékBank legfrissebb felmérése szerint. A megkérdezettek 91 százaléka támogatta, hogy az egyenként túl kicsi pénzintézetek hálózatba szerveződve vegyék fel a versenyt a bankokkal.

Módosultak az exportfinanszírozás szabályai 

A kormány négy rendeletben módosította a Magyar Export-Import Bank (Eximbank), valamint a Magyar Exporthitel Biztosító (Mehib) működési szabályait, a rendeletek a legutóbbi Magyar Közlönyben jelentek meg, és formálisan már vasárnaptól hatályba is léptek.

Készülni kell a nagy találkozásra a befektető és a kkv között 

Forráshoz jutni a jelenlegi gazdasági helyzetben nem egyszerű, de nem is lehetetlen feladvány. Szigorú feltételek mellett ugyan, de manapság is lehet finanszírozáshoz jutni bankoktól vagy tőkebefektetőktől.

Kedvezményes euróhitel kkv-knak 

Az Eximbank segítségével és a MEHIB garanciájával, a kijelölt kilenc kereskedelmi bankon keresztül már 3,3-3,8 százalékos kamat mellett juthatnak euróhitelhez a vállalkozások - jelentette be Nagy Viktor az Eximbank és a MEHB vezérigazgató-helyettese egy konferencián kedden

Bővített a Magyar Acélművek 

Új gyártócsarnokkal bővítette telephelyét az acélszerkezeteket gyártó, valamint ipari gázok és acélalapanyagok kereskedelmével foglalkozó nyíregyházi Magyar Acélművek Kft.

Ha van növekedés, jöhet a hitel is 

Óvatos derűlátás jellemzi a kis- és középvállalatok az UniCredit Bank saját ügyfélkörében végzett felmérése szerint. A legnagyobb érdeklődés továbbra is a rövid futamidejű hitelek iránt mutatkozik, de a megkérdezett hétszáz kisvállalati vezető kétharmada beruházást tervez a közeljövőben, és ezek fele ehhez bankhitelt kíván igénybe venni - mondta Bunna Gyula, a hitelintézet ügyvezető igazgatója az eredményeket ismertető tájékoztatón.

Elhúz a jövőnk? 

Megújult a Piac & Profit. A szeptemberi szám új rovatokkal és fiatalos külsővel jelentkezik. A lap – számos más érdekesség mellett – a következő témákkal foglalkozik:

CIB Bank: A józan céloknak mindig van hitele 

A legnagyobb hazai hitelintézetek nyitottak a mikro- és kisvállalkozások hitelezésére. A Piac&Profit 9 hazai bankot kérdezett a témában. Cikksorozatunk e részében a CIB Bank válaszait adjuk közre.

Jó cégérre van hitel, kérdés milyen áron 

Eredményesen működő, kivitelezhető tervekkel rendelkező vállalkozás finanszírozására van elérhető banki forrás. A legnagyobb hazai hitelintézetek nyitottak a mikro- és kisvállalatok hitelezésére is, a feltételeket pedig folyamatosan közelítik e gazdálkodói kör igényeihez. A hitel ára azonban egyelőre szinte megfizethetetlen.

Stagnál a vállalati hitelezés, minden ötödik adós késve fizet 

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) hétfői rendezvényén résztvevő szakemberek szerint az IMF/EU-hitelmegállapodás mielőbbi megkötésére és az állami garanciarendszer erősítésére lenne szükség a hitelezés fellendítéséhez. 300 fölötti eurótól nem kell félni.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja

Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja 

Az elmúlt években több területen is fontos lépések történetek a dm gazdasági közösségében.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.

Pénzszerzés

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések  

11 ezer háztartásnak ítéltek meg összesen több mint 45 milliárd forint támogatást.

Adózás

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát 

Tállai András: egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról - keddig lehet beadni az adóbevallást.

Klímablog

Megrohamozták a napenergiás pályázatot

Megrohamozták a napenergiás pályázatot  

Meghaladta a tízezret a kedvezően elbírált támogatási kérelmek száma a modern napelemes rendszerek telepítését támogató pályázaton.

Infokom

Árulkodó jelek: ha ezt látja, baj van a cégénél?

Árulkodó jelek: ha ezt látja, baj van a cégénél? 

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo