25 millió euró KKV-hitelre lehet pályázni a Budapest Banknál

Az Európai Beruházási Bank 25 millió eurós hitelkeretet biztosít a Budapest Banknak, az kedvezményes hitelekre KKV-k pályázhatnak.

Az MFB 2018 februárjában nyújtotta be pályázatát az EIB nemzeti fejlesztési intézményeknek szóló felhívására, melynek célja a helyi szintű beruházási tanácsadói szolgáltatás erősítése. Az Európai Beruházási Tanácsadó Platformon (EIAH) keresztül lebonyolított kiírás során az MFB támogatást nyert a stratégiájában meghatározott tanácsadási üzletág kiépítésére. A most megkötött finanszírozási megállapodás értelmében az MFB az Európai Stratégiai Beruházási Alap (EFSI) által megcélzott szektorokban megvalósuló projekteket, különösen nagy volumenű közlekedési infrastruktúra projekteket, valamint a KKV és a közepes kapitalizációjú vállalati szektor projektjeit célzó tanácsadói szolgáltatásnyújtást építhet ki Magyarország teljes területén.

Diák- és KKV-hitel

A KKV-szektor kedvező finanszírozását és a munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelő, piacképes tudás megszerzését  célozzák azok a megállapodások, melyeket az MFB Csoporthoz tartozó két társaság, a Diákhitel Központ Zrt., valamint a Budapest Bank írt alá az Európai Beruházási Bankkal. A Diákhitel Központnak 50 millió euró keretösszeget biztosít az EIB, a magyarországi felsőoktatási intézményekben tanuló diákoknak folyósítandó hitelekre.

Az EIB 2005-ben 100, 2007-ben 150, 2010-ben 145 és 2013-ban 100 millió euró értékben biztosított kölcsönt a Diákhitel Központ számára. Az első három megállapodás összegének folyósítása és a diákoknak történő kihelyezése már lezajlott, míg a negyedik az ütemezésnek megfelelően, 2018. december 31-ig kerül teljes egészében felhasználásra. A mostani, ötödik, nagy összegű hitel a szabad felhasználású Diákhitel1 konstrukciók hitelezését szolgálja. A magyarországi diákhitel rendszer immár 17 éve nyújt pénzügyi segítséget a felsőoktatásban résztvevőknek társadalmi vagy oktatási háttértől függetlenül. Ez idő alatt több mint 392 ezer hallgató élt a diákhitel lehetőségével, akiknek így megsokszorozódtak az esélyeik, hogy piacképes tudást szerezve elhelyezkedjenek a munkaerőpiacon.

A Budapest Bankkal 25 millió euró összegű hitelkeretről írtak alá megállapodást, amelynek köszönhetően a pénzintézet az Európai Stratégiai Beruházási Alapon (EFSI) keresztül fedezetlen hitelhez jut, amelyet kkv hitelek refinanszírozására fordít. A bank elkötelezte magát, hogy már rövidtávon a szerződéses összeg kétszeresét, azaz 50 millió eurónak megfelelő, kedvező kamatozású hitelt helyez ki a KKV-k számára. Az együttműködés lehetővé teszi, hogy a Budapest Bank még több, kedvező forrást biztosíthasson ügyfelei számára, és hatékonyan valósíthassa meg a kis- és középvállalkozások támogatását és ezen keresztül a gazdaság élénkítését.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Véleményvezér

Magyarországon a legrosszabb a pedagógusok megbecsültsége Európában

Magyarországon a legrosszabb a pedagógusok megbecsültsége Európában 

Van alapja bőven a pedagógusok elégedetlenségének.
Magyar Péter lemondásra szólítja fel Szijjártó Péter külügyminisztert

Magyar Péter lemondásra szólítja fel Szijjártó Péter külügyminisztert 

Szijjártó Péter és az oroszok különös kapcsolata.
Működik az orbáni példa, egy fideszes képviselő rokonsága sorra nyeri a milliókat

Működik az orbáni példa, egy fideszes képviselő rokonsága sorra nyeri a milliókat 

A fényképeken jóságos képviselő kemény üzletember.
Magyar Péter kibukott, a köztelevízió szabályozni akarja miről beszélhetnek az EP listavezetők

Magyar Péter kibukott, a köztelevízió szabályozni akarja miről beszélhetnek az EP listavezetők 

Korlátozná a köztelevízió a véleménynyilvánítás szabadságát.
Vizsgálni kezdte az Integritás Hatóság a kazári 677 millióba kerülő luxusbölcsőde ügyét

Vizsgálni kezdte az Integritás Hatóság a kazári 677 millióba kerülő luxusbölcsőde ügyét 

Aranyat rejtettek a betonba, vagy mi került ennyibe?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo