hirdetés

Szakmai segítség is jár a hitel mellé a kkv-knak

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Takarékbank és a Nemzeti Kisvállalkozás-fejlesztő Konzorcium (NKFK). Az együttműködésnek köszönhetően a Takarékokban hitelt vagy uniós támogatást igénylő ügyfelek a jövőben jelentős szakértői segítséget kaphatnak pályázataik és hitelkérelmeik elkészítése és benyújtása során. A tapasztalatok szerint a mikrovállalkozások támogatási- és hitelkérelmeinek 50 százaléka formai és egyéb hiányosságok miatt hiúsul meg, ezért azok megfelelő minőségű és szabályszerű előkészítése érdemben javíthatja a vállalkozók forráshoz jutási esélyeit.
hirdetés

A megállapodás értelmében a helyi vállalkozásfejlesztési alapítványok tevékeny segítséget nyújtanak a Takarékoknál hazai és uniós támogatásokat vagy hitelt igénylő vállalkozások részére pályázataik, hitelkérelmeik elkészítésében.

Kép:PP archív

Az alapítványok végigkísérik a projektet a kérelem első betűjének papírra vetésétől a hitel utolsó forintjának visszafizetéséig: előzetesen felmérik a projektek életképességét, valamint részt vesznek a hitelkérelem elkészítésében és a folyósításhoz szükséges dokumentumok, igazolások összeállításában is. Mindemellett a vállalkozó igényeinek megfelelő, akkreditált képzést biztosítanak külön díjazás nélkül, ahogyan az esetleges sikertelen pályázat esetén sem számolnak fel díjat.

Banánhéjon csúszik el a legtöbb pályázat
Az uniós pályázatok lázában ég a magyar cégek nagy része, pályázik szinte mindenki. Sajnos, sokan már az első rostán kibuknak egy hibásan elkészített anyaggal. Szakértő segít, mik a leggyakoribb hibák.
A 2014-2020-as uniós ciklusban minden eddiginél kedvezőbb kondíciók mellett, sok százmilliárd forintnyi fejlesztési forrást hívhatnak le a mikro-, kis- és közepes vállalkozások. A források célba juttatásának komoly gátja lehet, hogy a vállalkozások jelentős része nem rendelkezik a sikeres pályázáshoz vagy hitelkérelemhez szükséges ismeretekkel, például a támogatás vagy hitel odaítéléséhez elengedhetetlen, megfelelő minőségű és tartalmú üzleti tervvel. Mindemellett sokan eleve irreális elképzelésekkel vágnak bele az igénylésbe: vagy azért, mert a tervezett fejlesztés nem finanszírozható szabályosan, vagy azért, mert a fejlesztés nem életképes elgondolásra épül - hangsúlyozta Keresztes Péter. Az NKFK elnökségi tagja hozzátette, hogy a helyi vállalkozásfejlesztési alapítványokhoz beérkező hitelkérelmek és pályázati anyagok több mint fele első körben formai és egyéb hiányosságok miatt finanszírozhatatlan, ugyanakkor ezek több mint 50 százalékáról a személyes tanácsadás során kiderül, hogy más projekttervvel, más fedezettel vagy egyéb módosítással megfelelő lehet.

A források célba juttatásának kulcsa, hogy a benyújtott fejlesztési projektek megfeleljenek a szabályosság, a szakmai megalapozottság és fenntarthatóság hármas szempontrendszerének – hangsúlyozta Szabó Levente. A Takarékbank vezérigazgatója szerint ez csak olyan szakemberek közreműködésével biztosítható, akik egyaránt jártasak a pályázati és a hitelezési területen is, továbbá készek a teljes projekt életét végig kísérni, biztosítani a szükséges képzést, mentorálást. A Helyi Vállalkozói Központok hálózata Magyarországon egyedülálló módon képes ilyen komplex szolgáltatást biztosítani, szakembergárdája évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik a mikro-, kis- és közepes vállalkozások hitelezésében, a hitelkérelmek összeállításában.

A Takarékbank és a Nemzeti Kisvállalkozás-fejlesztő Konzorcium most megkötött stratégiai megállapodása érdemben javíthatja a vállalkozók forráshoz jutási esélyeit, egyúttal elősegíti az uniós visszatérítendő pénzügyi eszközök célba juttatását, illetve gyors és hatékony kihelyezését.

 

hirdetés

Véleményvezér

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo