Hitelfelvétel cikkek

hirdetés

Még egy esélyt kapnak a lakásfelújítási támogatást elbukók

Még egy esélyt kapnak a lakásfelújítási támogatást elbukók

Az elutasított otthonfelújítási támogatást igénylőknek sem biztos, hogy el kell búcsúzniuk a pénztől – derült ki egy friss törvénytervezetből.
Panganak a bankfiókok – most lehet sokat kaszálni

Panganak a bankfiókok – most lehet sokat kaszálni

Idén januárban napi ezer lakossági hitelszerződést tudtak kötni a bankok: a Babaváró hitelek száma megtizedelődött, lakáshitelt közel egy évtizede nem igényelt ilyen kevés család.
Ezekre kell figyelniük a cégeknek, ha még olcsó Széchenyi hitelt igényelnének

Ezekre kell figyelniük a cégeknek, ha még olcsó Széchenyi hitelt igényelnének

Nem célszerű halogatni a pénzügyi év zárását.
Kiderült, mire megy leginkább a Babaváró hitel

Kiderült, mire megy leginkább a Babaváró hitel

A kamatmentes, szabadfelhasználású kölcsön legnépszerűbb felhasználási módja továbbra is a lakásvásárlás.
Milliókat húztak ki a lakásvásárlás előtt állók zsebeiből

Milliókat húztak ki a lakásvásárlás előtt állók zsebeiből

Az izmos béremelkedés ellenére az infláció egy év alatt 2,5 millió forintot vett el a lakásvásárlásban gondolkodó családoktól.
hirdetés
Új lendületet kaphat a kisvállalkozások hitelezése

Új lendületet kaphat a kisvállalkozások hitelezése

Az állami támogatással kínált Széchenyi Kártya Program konstrukciói segítséget jelenthetnek a cégvezetőknek
Újabb fontos részlet derült ki a Vodafone felvásárlásáról

Újabb fontos részlet derült ki a Vodafone felvásárlásáról

Hitelszerződéseket kötött a 4iG leányvállalata.
Mától elrajtol hat hitelprogram - 290 milliárd forintnyi forrás áll a cégek rendelkezésére

Mától elrajtol hat hitelprogram - 290 milliárd forintnyi forrás áll a cégek rendelkezésére

Már december 23-án elindul a Széchenyi Kártya Program.
Súlyos milliók: egyre nagyobb büntetést kockáztatnak a babaváró hitelt felvevők

Súlyos milliók: egyre nagyobb büntetést kockáztatnak a babaváró hitelt felvevők

Már hatmillió forintnál is nagyobb kedvezményt kell egy összegben visszafizetniük azoknak, akik nem tudják teljesíteni öt év alatt a babaváró támogatás feltételeit.
Óriási változás történt az OTP lakáshiteleinél

Óriási változás történt az OTP lakáshiteleinél

Az OTP Bank kivezeti számos lakáshitel termékét.
hirdetés

Jól jön a bankok közötti rivalizálás a lakáshitel előtt állóknak

Aki lakáshitel-felvételt tervez, örülhet a bankok közötti versenynek.

Sokat nyernek a kitolt kamatstoppal a jelzáloghitelesek

A legutóbbi jegybanki döntés óta újra megugró referenciamutatók miatt kamatstop nélkül az érintett jelzáloghitelesek már 19-20 százalékos kamattal fizethetnék a kölcsönüket.

Felpörögtek a bankok: százezres ingyenpénzzel hajráztatják most a hiteligénylőket

Tülekednek a bankok, hogy babaváró hitelt nyújthassanak.

Feldübörgött a kínai gazdaság

Kínában csaknem megkétszereződött az új banki hitelkibocsátás augusztusban.

Pénzhez juthatnak a legkisebb cégek: mától elérhető a Széchenyi Mikrohitel MAX

A Széchenyi Mikrohitel MAX a teljes futamidő alatt fix kamatozású.

Indulhat a roham a szuperkedvezményes hitelekért

Közzétették, hogy az új Széchenyi MAX hitelek közül melyeket lehet már igényelni, és melyik bankok forgalmazzák azokat.

Az MKB Bank és a Takarékbanknál is elérhető a Széchenyi Kártya Program MAX hitelei

Elindult a Széchenyi Kártya Program MAX, amely a hazai kkv-szektor versenyképességének elősegítését és tartós növekedési feltételeinek megteremtését célozza. Az MKB Bank és a Takarékbank, amely élen járt az eddigi Széchenyi Kártya Programok hitelkihelyezésében, az elsők között nyújtja az ügyfelek részére a megújult program konstrukcióit.

Drágulhatnak a személyi kölcsönök

Júliustól jelentősen emelkedik a teljes hiteldíj mutató (thm) maximuma, ami többek között a személyi kölcsönök és a hitelkártyák drágulásával is járhat. A törvényi maximum félévente a jegybanki alapkamatot követi, így a személyi kölcsönök thm plafonja már a 30 százalékot súrolja majd, a hitelkártyáké pedig hajszálnyira lesz a 45 százaléktól – derül ki a Bank360.hu elemzéséből. 

Így lehet elkerülni a személyi kölcsön buktatóit

A személyi hitel sokakban kelt ellenérzést, pedig nagyon is jó lehetőség bizonyos élethelyzetekben: ha egyszerűen és gyorsan szeretnénk pénzhez jutni. Bemutatjuk, mire érdemes figyelni, hogy a kölcsön előnyeiből részesüljünk, a hátrányokat pedig elkerülhessük.

Mennyit drágultak a személyi kölcsönök egyetlen év alatt?

Nemcsak a fogyasztó árak emelkedése közelíti a 10 százalékot, hanem a hitelinfláció is. Egy 800 ezer forintos személyi kölcsönnél minimum 77 ezer forinttal kell többet visszafizetnünk, mint egy éve – számolta ki a Bank360.hu. Nagyobb összegű hitelnél kisebb a drágulás.

Zöld hitel: ennyi volt, tényleg kimerült a keret?

A szuperolcsó Zöld hitel kerete jelen ismereteink szerint kimerült. Hiába emelte meg a 200 milliárd forint összegű keretet további 100 milliárddal az MNB, ez az összeg is csak a már folyamatban lévő igénylésekre lehet elegendő. Mit tehet az, aki lecsúszott erről a remek lehetőségről?

Miért éri meg a babaváró hitel? Itt van 6 nyomós érv

Az egyik legnépszerűbb lakossági hiteltermékké vált a gyermekvállalást tervező családoknak szóló babaváró kölcsön, pedig csak alig két év telt el azóta, hogy bevezették.

Átrajzolta a babaváró kölcsön a lakossági hitelpiacot

Történetének első két és fél éve alatt 1600 milliárd forint közelébe duzzadt a babaváró hitel állománya, így januárban már a teljes lakossági hitelportfólió 17 százalékát adta ez a támogatott konstrukció. A babaváró kölcsön népszerűsége persze nem véletlen, hiszen több szempontból is vonzó lehetőséget jelent a gyermekvállalás előtt álló családoknak.

Igazi rémálommá válhat a lakásvásárlás a megugró kamatok miatt

Miután a jegybanki kamatemelés hatására lassan már hetente kényszerülnek a lakáshitel kamataik emelésére a bankok, az ingatlant vásárlóknak fontos lehet, hogy bankjuk meddig tartja hitelajánlatát és az abban szereplő kamatot.

Óvatosak lettek a cégek - így választanak hitelt

Jellemzően saját kapcsolattartójukon keresztül és személyesen tájékozódnak hitelfelvételkor a cégek, derül ki a K&H kkv bizalmi index legfrissebb eredményeiből. Több pénzintézetnél is érdeklődnek: tízből alig egy vállalkozás igényel kölcsönt úgy, hogy csak egy banktól kér be ajánlatot.

Már látszik egyes kölcsönöknél, mennyit jelent a kamatstop

A kormány kamatstopot hirdetett a változó kamatozású lakossági jelzáloghiteleknél, ezzel közel 500 ezer család mentesülhet a hitelkamatok emelkedése alól.

Most ez a hitel tartja lázban a kölcsönt keresőket

Tavaly novemberben tovább süllyedt a főbb lakossági hitelek iránti kereslet a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index szerint, amely az internetes keresések alapján készül. Az alacsonyabb érdeklődés novemberben a személyi kölcsönökre is átragadt, az októberben indult kedvezményes Zöld hitel iránt viszont még novemberben is jelentős, az egyéb lakáscélú hiteleknél nagyobb volt a keresési intenzitás.

A bankok is elővigyázatosak karácsonykor

Bár a mostani járványadatok semmivel sem jobbak, mint a tavalyiak, sokan a megkapott oltások miatt mégis bátrabban merészkednek a plázákba. Emiatt is alakult úgy az általános vélemény, hogy az idei karácsonyi bevásárlószezon forgalmasabb lehet az egy évvel ezelőttinél. Hogy mégis mennyivel, arról a bankokat kérdeztük, kiindulva abból, hogy ők a hiteligénylésekből következtethetnek a vevői aktivitásra.

Milyen hitelt vehetnek fel a nyugdíjasok?

Ez a kérdés most, a karácsonyi ajándékvásárlás idején különösen aktuális. Ráadásul a nyugdíjasok most bátrabban igényelhetnek személyi kölcsönt vagy áruhitelt, hiszen a kormányzati intézkedéseknek hála, nagyobb eséllyel tudják előteremteni az önerőt.

Idén nem lesz fényűző a karácsony

A koronavírus járvány gazdasági hatásai az idei ünnepeken is nyomot hagynak. A lakosság nagy része nem tervez a tavalyinál fényűzőbb karácsonyt. Minden második magyar ugyanannyit tervez költeni, mint 2020-ban, 26 százalék pedig idén még kevesebbet tud az ünnepekre fordítani. Ők leginkább romló anyagi helyzetük miatt tesznek így – derült ki a Cofidis Hitel Monitor legfrissebb reprezentatív kutatásából.

Siessen, ha az újraindítási gyorskölcsönre hajt!

November 30-ig elérhető a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank mintegy 474 MFB pontján a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön. A Magyar Bankholding tagbanki ügyfelei a program keretében eddig több mint 7100 hitelkérelem révén, 62 milliárd forint értékben igényelték a kedvezményes kölcsönt. Az államilag támogatott hitelkonstrukció a válság miatt nehéz helyzetbe került kisvállalkozásoknak és egyesületeknek nyújt hatékony segítséget.

Zöld hitellel ennyivel drágább lakást is vehetünk – mutatjuk a számokat

Alig pár hete startolt el a zöldhitel, de máris hatalmas az érdeklődés rá. Miben rejlik a sikere? Egyrészt abban, hogy a CSOK-kal is összevonható, így a családosok kamatmentességre is szert tehetnek.

Történelmi csúcshoz közelítenek a lakáshitelek

Mérsékelt volt az októberi használtlakás forgalom, ugyanakkor történelmi csúcshoz közelít a lakáshitelek mértéke - közölte az ingatlan.com.

Elindult a Széchenyi Lízing GO! Itt vannak a részletek

A széles körűen felhasználható, kiemelten kedvező feltételű Széchenyi Lízing GO! az állami támogatásnak köszönhetően évi FIX 0,5 százalékos kamat mellett érhető el a vállalkozások számára.

Hiába népszerű ez a hitel: sokan mégis lecsúsznak róla

Rendkívül népszerű a babaváró hitel a fiatal házasok körében, idén júliusig mintegy 293 milliárd forint értékben folyósítottak belőle a bankok. Hiába azonban a népszerűség, az MNB statisztikái alapján 2020-hoz képest mégis csökkent a folyósított összeg, amiben a Bankmonitor.hu szakértői szerint az is szerepet játszik, hogy nőtt azok aránya, akik valamelyik igénylési feltételt nem tudják teljesíteni.

Még mindig megéri MÁP Pluszba fektetni a Babavárót?

Biztosan sok fiatal párnak eszébe jutott, hogy a Babaváró hitel befektetési célokra is használható. A kamatok emelkedése azonban rontja a helyzetet, hiszen minél drágább a hitel, annál alacsonyabb a befektetők nyeresége. A Bankmonitor szakértői kiszámolták, lehet-e még nyerni a babaváró és az állampapír kombinálásával.

Keserű lesz a csok azoknak, akik a semmire vállalnak be 3 gyereket

A csok támogatás akár 25 millió forinttal is segítheti a gyermekvállaláshoz szükséges otthon kialakítását, ha azonban a program kezdetén bevállalt gyermekek végül mégsem születnek meg, tetemes büntetéssel nézhet szembe a csok-ot felvevő házaspár. Az emelkedő kamatok ráadásul még növelhetik is a visszafizetendő összeget, a Bank360 elemzői azt számolták ki, mekkora teherrel néz szembe tíz év után egy gyermektelen pár, ha három gyereket vállaltak a támogatás és a kedvezményes hitel érdekében, de végül egy gyermekük sem született.

Pénz a vállalkozásnak: mától igényelhetők az újraindítási hitelek

A hazai kis- és középvállalkozások segítése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakmai támogatása mellett július 1-jétől igényelhető öt új, speciálisan a vállalkozások újraindítását segítő Széchenyi Kártya Konstrukció – jelentette be a Széchenyi Kártya Programot működtető KAVOSZ Zrt.

Hitelmoratórium: üzent az MNB az adósoknak

Akinek az anyagi helyzete megengedi, annak érdemes minél hamarabb ismét megkezdenie hitele törlesztését.

Hogyan nyerhetünk milliókat a céges hitellel?

Ma 5,1 százalékos infláció mellett átlagosan fix 2 százalék kamatszinten juthatunk céges hitelhez. Ha a kamat kisebb, mint az infláció, akkor pénzügyi értelemben gyakorlatilag ingyen hitelről beszélhetünk… Összességében egy 100 millió forintos, 10 évre felvett, fix 2 százalék kamatozású hitellel ma a cégtulajdonosok 5,5 millió forint pénzügyi előnyhöz juthatnak. A történelemben ritkán van ilyen kedvező csillagállás. Ráadásul! az infláció emelkedő trendet mutat és a kedvezményes hitellehetőség sem fog örökre rendelkezésre állni.

Ráharaptak a kamatmentes kölcsönre a cégek

Lassan a 100 milliárd forintos keret felét lekötik a vállalkozások, amelyek igényelték a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt. A járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások az OTP Banknál már több mint 18 milliárd forint összegben nyújtottak be hitelkérelmeket, a legfeljebb 10 millió forintos, 3 éves türelmi idővel kínált konstrukcióból.

Nhp Hajrá: ennyi cég élt eddig a lehetőséggel

A Növekedési hitelprogram hajrá (Nhp Hajrá) tavaly áprilisi kezdete óta több mint 34 ezer vállalkozás csaknem 2200 milliárd értékben kötött hitel- és lízingszerződést a program keretében a múlt hónap végéig – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Kiszámolták, mennyi hitelt lehet felvenni a legújabb átlagbérrel

414 ezer forint volt a bruttó átlagkereset a KSH ma reggeli közlése alapján februárban. A Központi Statisztikai Hivatal számítása szerint az év második hónapjában bruttó 414 400 forintot keresett átlagosan egy olyan munkavállaló, aki a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél vagy nonprofit vállalatoknál volt foglalkoztatásban.

Idén kevesebben mernek majd lakáshitelt felvenni?

Egy lakás vásárlása komoly anyagi megterhelést jelent a legtöbb háztartásnak. Nemcsak az önerő előteremtése, hanem a lakáshitel törlesztése is nehézséget okoz.

Hogyan lehet eligazodni a vállalkozói hiteldömpingben?

A koronavírus-járvány kedvezőtlen és az előrejelzések szerint a reméltnél jobban elhúzódó gazdasági hatásainak ellensúlyozására március elején 2021 végéig meghosszabbították a Széchenyi Kártya Program krízishiteleinek elérhetőségét a vállalkozások számára. Néhány nappal később pedig elstartolt a bajba jutott cégeket segítő Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön.

Otthonfelújítási hitel helyett: ekkora a törlesztője most egy 6 millió forintos személyi kölcsönnek

Mire számíthat az, aki a lakásfelújítási támogatáshoz nem az állami ingatlanfedezetes otthonfelújítási hitelt hívná segítségül, hanem egy szabad felhasználású személyi kölcsönnel teremtené elő az önerőt? A márciusi konstrukciókat hasonlította össze a Bank360.

Továbbra is várat magára a kilábalás a lakossági hiteleknél

Januárban sem tudott kikászálódni a lakossági hitelpiac a koronavírus-járvány okozta visszaesésből. Lanyha hitelfolyósítás jellemezte továbbra is a hazai hitelezési folyamatokat, ami a babaváró hitelnél és a lakáshiteleknél mind éves, mind pedig havi összehasonlításban jelentős csökkenést jelentett, a személyi hitelek pedig csak 2020 decemberéhez képest tudtak valamelyest javítani.

Ekkora hitelt lehet felvenni a legújabb átlagbérrel

Az országos bruttó átlagbér 2020 decemberében 449 400 forint volt a Központi Statisztikai Hivatal csütörtök reggeli közlése alapján, ami nettó 298 900 forint átlagos havi jövedelmet jelentett a munkavállalók számára. A Bank360 kiszámolta, mekkora személyi kölcsönre elég ez az összeg a túlzott eladósodást gátló szabályok mellett.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hirdetés

Pénzszerzés

Még egy esélyt kapnak a lakásfelújítási támogatást elbukók

Még egy esélyt kapnak a lakásfelújítási támogatást elbukók

Az elutasított otthonfelújítási támogatást igénylőknek sem biztos, hogy el kell búcsúzniuk a pénztől – derült ki egy friss törvénytervezetből.

Adózás

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

A személyi jövedelemadó egy plusz egy százalékának felajánlásáról május 22-ig lehet rendelkezni.

Cégblog

Rengeteg cégnek kell színt vallani az EU felé

Rengeteg cégnek kell színt vallani az EU felé

Több mint ezer magyar cégnek kell majd beszámolnia a fenntartható működéséről az uniónak.

Társadalom

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is magas az ingatlantulajdonlási arány, nehezebben költöznek az emberek, ami nehezíti a mobilitást.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo