Takarékbank cikkek

hirdetés

Mészáros Lőrinc Csányi Sándor helyére tör

Mészáros Lőrinc Csányi Sándor helyére tör

Döntöttek a közgyűlések: létrejön az óriásbank.
Bankra szálltak rá az adathalászok

Bankra szálltak rá az adathalászok

Adathalászati kísérlet miatt figyelmeztet a Takarékbank.
42 milliós büntetést kapott Mészáros Lőrinc érdekeltsége

42 milliós büntetést kapott Mészáros Lőrinc érdekeltsége

Nem szűrt ki a Takarékbank több pénzmosás gyanús ügyletet.
Hatalmas konkurenst kap az OTP

Hatalmas konkurenst kap az OTP

Magyar Bankholding: májustól MBH Bank néven működik tovább az egyesült MKB és a Takarékbank.
18 éves csúcson a magyar alapkamat

18 éves csúcson a magyar alapkamat

11,75 százalékra emelkedett a jegybanki alapkamat a korábbi 10,75 százalékról.
hirdetés
Az MKB Bank és a Takarékbanknál is elérhető a Széchenyi Kártya Program MAX hitelei

Az MKB Bank és a Takarékbanknál is elérhető a Széchenyi Kártya Program MAX hitelei

Elindult a Széchenyi Kártya Program MAX, amely a hazai kkv-szektor versenyképességének elősegítését és tartós növekedési feltételeinek megteremtését célozza. Az MKB Bank és a Takarékbank, amely élen járt az eddigi Széchenyi Kártya Programok hitelkihelyezésében, az elsők között nyújtja az ügyfelek részére a megújult program konstrukcióit.
Hatalmasak a lakáshitel különbségek a bankoknál

Hatalmasak a lakáshitel különbségek a bankoknál

Az egyre gyorsabban változó kamatkörnyezetben az ügyfelek számára komoly kedvezmény, összességében pedig versenyelőny lehet az, hogy már van bank, aki a bírálati időtől függően a hiteligény befogadásakor érvényes kamat mellett hajlandó folyósítani a lakáshitelt. A money.hu szakértői arra is felhívják a figyelmet, hogy az MNB gyors kamatemeléseinek követése a mai kamatszintek mellett kiárazza a bankokat az ügyfelekért folyó versenyből.
Most aztán nagyon kell figyelni, ha valaki hitelt akar, két bank kamatot csökkentett, mások emeltek

Most aztán nagyon kell figyelni, ha valaki hitelt akar, két bank kamatot csökkentett, mások emeltek

Befutottak az első nyári hitelkamat-változások. Hosszú idő után először nemcsak jelentős emelésekről, hanem érdemi csökkentésekről is beszámol a Bank360.hu összegzése.
Az orosz-ukrán háború érdemben felülírta Magyarország külkereskedelmi kilátásait

Az orosz-ukrán háború érdemben felülírta Magyarország külkereskedelmi kilátásait

Az ipari termelés és az ipari árak növekedésének köszönhetően 17,7 százalékkal nőtt az export euróértéke, ugyanakkor az erőteljes belső kereslet és a drámaian dráguló nyersanyagok és energiaárak miatt 29,2 százalékkal nőtt az import euróértéke. Ennek megfelelően a külkereskedelmi egyenleg 876 millió euróval romlott az egy évvel ezelőtti 785 millió euró többlethez képest.
Nem tréfáltak a bankok: áprilisi elsejétől tömegesen drágították a hiteleket

Nem tréfáltak a bankok: áprilisi elsejétől tömegesen drágították a hiteleket

Az elmúlt hetekben több alkalommal is emelte a jegybank a kamatot, és ez most lecsapódott a lakossági hiteleknél. A Bank360.hu összegyűjtötte, mekkora kamatemeléssel indították az áprilist a bankok.
hirdetés

Másképp emelkedtek a bruttó és a nettó bérek, van válasz a miértre

A várakozásokkal összhangban 13. százalékkal nőttek a bruttó bérek januárban, az – adókedvezményekkel figyelembe vett, elsősorban a 25 év alattiak kedvezménye miatt – nettó bérek pedig 14.8 százalékkal emelkedtek, míg 2018 óta 49.2 százalék a rendszeres bérek növekedése.

Több mint 10 százalékkal nőtt Magyarország külső adóssága

A külfölddel szemben 574 millió euró nettó finanszírozási igény keletkezett az egy évvel korábbi 584 millió euró többlettel szemben.

Az ukrán háború emészti a magyar gazdaságot

A nyitott magyar gazdaság érzékenyen reagál a világ kríziseire.

Nagyot nőtt a magyar háztartások vagyona

2021 IV. negyedév végére 75 848 milliárd forintra nőtt a háztartások pénzügyi vagyona, ami 2 483 milliárd forintos növekedés az előző negyedévhez képest, éves alapon pedig 7 690 milliárd a gyarapodás.

Putyin helyében tuti tőzsdéznék

A tőzsdéket giga méretekben mozgatja az orosz-ukrán konfliktus. Ha valaki ki tudja találni az orosz elnök következő gondolatát degeszre keresheti magát. Egy kis csapatösszevonás egyenlő zuhanó árak, egy kis csapatkivonás egyenlő emelkedő árak.

A kormányzat kiváló kommunikációs képességeit mutatja, hogy még a piacot is meglepték a hivatalos inflációs adatok

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint 2022. januárban a fogyasztói árak átlagosan 7,9 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Utoljára 2007. augusztusban volt ennél nagyobb az infláció. Elemzői körkép.

Egyelőre óvatosak a termelők az élelmiszerárstop miatt

Továbbra is magas gabonaárakkal, és az emelkedő költségek ellenére pozitív eredménnyel számolnak a szántóföldi növénytermesztők az idén – derült ki a Takarékbank és a Magyar Bankholding agrár- és élelmiszeripari elemzőinek összegzéséből, amelyet az agrárium szereplőinek megkérdezésével készítettek. Az állattenyésztők, valamint az élelmiszeripar továbbra is érvényesíteni próbálja az átadási árakban az inputanyagok, illetve a feldolgozás növekvő költségeit, emiatt a kiskereskedelmi árak emelkedésével lehet számolni. A hazai piacot a globális árváltozások mellett a szűkös munkaerőkínálat, az építőanyag, és a nagyobb termelőknél az energiaárak emelkedése is befolyásolja.

Végetért a Kánaán a használt lakások piacán

Jelentős kereslet élénkíti az újlakáspiacot, így hoz emelkedő árakat 2022-ben, amiben nagy szerepe van a családtámogatásoknak és a zöldhitel programnak. A használt lakásoknál lassulhat az árak növekedése.

Nagy a baj, 20 éve nem volt ilyen magas a maginfláció – elemzői körkép

Az ING bank elemzője aggasztónak nevezi, hogy a megtisztított maginflációs mutató 1,1 százalékponttal megugrott és decemberben 6,4 százalékon állt a KSH legfrissebb jelentése alapján. Ráadásul úgy látja, a kockázatok felfelé mutatnak.

Nagy ugrás előtt Magyarország

Pozitív meglepetésként értékelik az elemzők az ipari termelés novemberi adatait. Ugyanakkor még szebb lehetne a kép, ha a félvezetőhiány nem okozna gondokat az autógyártásban. A Magyarországon meghatározó gépkocsiipar rendelésállománya hatalmas, tehát a beszállítói problémák enyhülése azonnal éles felpattanást eredményezne. Márpedig ez közeleg, hiszen új chipgyártó kapacitások üzembe helyezése várható.

Öt bankkal kevesebb lesz Magyarországon

A Budapest Banknak (BB), a Commerzbanknak és a Sberbanknak 2022-ben, az MKB-nak és a Takarékbanknak pedig 2023-ban tűnnek el a cégtáblái Magyarországon. A BB, az MKB és a Takarékbank egy új szuperbankban egyesül.

A követeléskezelők elsősorban a párbeszédre és a megállapodásra törekednek

Tudja, hogyan érdemes reagálni a követeléskezelő megkeresésére, ha a legjobbat akarja kihozni a helyzetből? És azt, hogy mit ne csináljon, ha nem akar többet fizetni, mint amennyit amúgy is muszáj? Ugyan a követeléskezelő nem verőember, aki lesötétített autóval érkezik, és nem is végrehajtó, aki a plazmatévénkkel távozik, de az sem megoldás, ha nem foglalkozunk a megkeresésével, mert nem igaz, hogy úgysem tehet semmit.

Hogyan ismerhetjük fel az adathalászatot?

Az ügyfeleknek és a bankoknak egyaránt sok bosszúságot okoz az adathalászat. A hitelintézetek folyamatosan dolgoznak a csalások megelőzéséért, de az ügyfeleknek is tudniuk kell, hogyan reagáljanak egy ilyen helyzetben. Néhány szabály betartásával ugyanis könnyedén elkerülhetjük, hogy más is hozzáférjen a megtakarításunkhoz vagy a személyes adatainkhoz.

Már igényelhető a Széchenyi Kártya GO! a Takarékbanknál

A Takarékbank felkészült arra, hogy az új, államilag támogatott Széchenyi Kártya Újraindítási Program termékeivel segítse a vállalkozások működését. A Széchenyi Kártya GO! már igényelhető az ország messze legnagyobb fiókhálózatát működtető hitelintézetnél, amely az SZKP piacvezető banki partnere.

A zöldség- és gyümölcsáraknál sem mindegy, mi történik a kínai sertéspiacon

Az afrikai sertéspestis és a világjárvány megmutatta, hogy az élelmiszerpiacon is egyre inkább a globális trendek érvényesülnek. A világ figyelme Kínára szegeződik, az ottani változások hatásai Magyarországon is érezhetőek, és nem csak a sertéshús árában.

Kockázatosabb befektetéseket hozott a járvány

Bár azt gondolhatnánk, hogy egy válságidőszakban mindenki óvatosabbá válik, a koronavírus-járvány a befektetési piacon alaposan rácáfolt erre. Kockázatvállalóbbak lettek a magyarok, legalábbis ezt tapasztalják a Takarékbankban. Ehhez kellett a pandémia előtti év bősége, a klasszikusan biztosnak mondott eszközök csökkenő reálhozama, a nemzetközi hatások és a pénzpiaci edukáció is. Mutatjuk, mit hozott a járvány itthon a befektetési piacon. 

Akár 6,8 százalékos GDP-növekedést is várnak Magyarországon?

Csaknem kétszer magasabb, 6,8 százalékos GDP-növekedést prognosztizál a hitelintézet 2021-re, mint a Pénzügyminisztérium, ez még a Magyar Nemzeti Bank 3,5-6 százalékos előrejelzési sávjának felső értékét is meghaladja. Derűlátásukat a Takarékbank elemzői arra alapozzák, hogy az ipar és az építőipar dübörögni fog. Szerintük a többi szektor teljesítménye függ a járvány lefutásától, a vakcinák elérhetőségétől és a beoltottságtól.

Saját ügyintézővel, otthonról is bankolhat

Szereti a megkülönböztetett figyelmet a banki ügyintézéskor? A Takarékbank Zrt. prémium és private banki ügyfelei már nem csak személyesen, hanem a VideoBankon keresztül is elsőbbségi kiszolgálásban részesülnek, hogy gyorsan és kényelmesen bankolhassanak. Így már otthonról, a nyaralóból vagy akár a világ bármely részéről tarthatják a kapcsolatot hitelintézetükkel.

Megérkezett a Lebankolható számlacsomag

A telekommunikációs ajánlatokból már jól ismert konstrukció, hogy a havi díj bizonyos mértékig lebeszélhető. A bankszektor legnagyobb hazai fiókhálózatával rendelkező Takarékbank most egy új, teljesen „lebankolható” számlacsomagot állított össze kisvállalkozóknak. Az új konstrukcióban mindenki maga választhat négy tranzakciós csomag közül, amelyekhez előre meghatározott darabszámú, vagy volumenű terhelési tranzakciók tartoznak. 

Vállalati hitelpiac - mi pörgött a nyári hónapokban?

A világjárvány nagyot ütött tavasszal a gazdaságon, és ez meglátszott a hitelezésben is, az első hullám lecsillapodásával azonban nyáron fokozatosan megélénkült a vállalati hitelpiac.

80 milliárd forintra pályázhatnak az állattenyésztők és a kertészek

A termelés bővítése a cél.

Az egyesülést fontolgatja két hazai bank

Közös pénzügyi holding társaság létrehozásáról írt alá szándéknyilatkozatot az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (MTB) és az MKB Bank Nyrt. (MKB), hogy megvizsgálják egy hazai tulajdonú bankcsoport létrehozásának keretrendszerét, a bankok közti szinergiák, valamint az együttműködésükben rejlő jelentős működési és költségoptimalizálási potenciál kiaknázásával - közölte a két pénzintézet.

Az egész országot lefedő agrárcentrum-hálózatot hozott létre a Takarékbank

Stratégiai megállapodást írt alá a Takarékbank Zrt. és az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA). Az együttműködéssel javítani kívánják a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások hitelhez jutási lehetőségeit, és segíteni az ágazat szereplőit a minél kedvezőbb feltételű finanszírozásban. A két intézmény egyetért abban, hogy az új vidékfejlesztési program elindulásáig tartó átmeneti időszakban különösen fontos a kedvező finanszírozási környezet fenntartása a jelenlegi beruházási ütem fenntartása érdekében.

A Takarékbank ténylegesen csak november 6-án nyit ki

Az informatikai átállás öt napig tart.

Szakmai segítség is jár a hitel mellé a kkv-knak

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Takarékbank és a Nemzeti Kisvállalkozás-fejlesztő Konzorcium (NKFK). Az együttműködésnek köszönhetően a Takarékokban hitelt vagy uniós támogatást igénylő ügyfelek a jövőben jelentős szakértői segítséget kaphatnak pályázataik és hitelkérelmeik elkészítése és benyújtása során. A tapasztalatok szerint a mikrovállalkozások támogatási- és hitelkérelmeinek 50 százaléka formai és egyéb hiányosságok miatt hiúsul meg, ezért azok megfelelő minőségű és szabályszerű előkészítése érdemben javíthatja a vállalkozók forráshoz jutási esélyeit.

Üzleti előnyt jelenthet a takarékoknak az állami szerepvállalás

Szorosabbá válik az együttműködés az országos takarékszövetkezeti integráción belül, ami nem függ össze közvetlenül a Magyar Fejlesztési Banknak az integráció központi bankjában, a TakarékBankban szerzett tulajdonrészével, de segítheti azt, hogy a takarékok üzleti előnyt kovácsoljanak az állami szerepvállalásból – többek közt erről is beszél exkluzív videointerjújában Varga Antal, az OTSZ ügyvezető igazgatója.

Javítottak az integrált takarékok

Javuló hatékonysági mutatók, növekvő lakossági hitelezés, stabil betétállomány jellemezte a takarékszövetkezeti integráció teljesítményét 2012 első félévében.  Az integráció adózás előtti eredménye - a június elsejétől taggá vált TakarékBank nélkül számítva - felülmúlja a szövetkezeti hitelintézeti szektorét. Az országos integráció szektorbeli piaci része is tovább nőtt: egy negyedév alatt 83-ról 85,5 százalékra.

Tovább erősít a Takarékbank

A TakarékBank Zrt. 100 százalékos érdekeltségeként új stratégiával lép ősszel a piacra a Next Faktor Zrt., új nevén a Takarék Faktorház. Ezzel tovább bővül a takarékok által kínált kkv-finanszírozási termékpaletta. A takarékszövetkezetek 300 ezer kis- és középvállalkozói ügyfelére alapozva a Takarék Faktorház öt éven belül mintegy 50 milliárdra növelné jelenlegi 17 milliárd forintos forgalmát.

Veszteséges, de sikeres az állam bankja

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. 38,62 milliárd forint mérleg szerinti veszteséget könyvelt el 2011-ben. Baranyay László elnök-vezérigazgató ennek ellenére eredményesnek és sikeresnek értékelte a pénzintézet elmúlt évét, javult ugyanis a bank működési stabilitása, aktivitása, költséghatékonysága, tőkehelyzete. A pénzintézetnél közölték azt is, hogy indíkatív ajánlatot tettek a Takarékbank üzletrészének megvásárlására.

Banktulajdont és állampapírt a magyaroknak

Mivel az Európai Unió nem fogadta el a válságadók hosszú távú fenntartását, e terheket a kormány olyan új adókkal váltja ki, amelyek állandó elemei lesznek a magyar gazdaságpolitikának - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az InfoRádiónak adott keddi interjúban, amelyben szólt arról is, hogy a Takarékbankban való állami szerepvállalás csak az első lépése egy "átfogó hadműveletnek".

Lassuló gazdaság, növekvő bizonytalanság

Idén korábbi prognózisukál kisebb, 1,7 százalékos GDP-növekedésre számítanak a TakarékBank elemzői. A külső és belső feltételek romlása miatt azonban nemcsak az idei, de a 2012-re szóló előrejelzést is jelentősen mérsékelték. Jövőre további lassulásra, mindössze 1,5 százalékos növekedésre számítanak, 2013-ben viszont amennyiben a gazdaság kiszámítható pályán marad 2,5 százalékos gyorsulást várnak. A nagyfokú bizonytalanság miatt azonban a következő évekre kidolgoztak egy pesszimista és egy optimista verziót is. 

A takarékok megelőzik az OTP-t?

Alig több mint másfél év alatt 143-ról 320 fölé emelkedett a TakarékPonthoz csatlakozott takarékszövetkezeti és bankfiókok száma. A tervek szerint az év végéig további 5-10 takarék csatlakozhat a hálózathoz, amelynek nyomán - négyszázat meghaladó fiókszámmal - a TakarékPont válhat a legkiterjedtebb bankhálózattá Magyarországon. - írja a csoport közleményében.

Munkanélküliség: lesz még rosszabb is?

Június-augusztusban a 15-74 éves foglalkoztatottak száma 3 millió 800 ezer, a munkanélkülieké 419 ezer volt, ami 9,9 százalékos munkanélküliségi rátát jelentett - közölte Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A Takarékbank szerint lesz rosszabb is, ráadásul van olyan munkahelymegőrző pályázat, amit pénz hiányában lezártak.

A német gazdaság nagyobbat zuhant, mint a magyar

Az előzetes adatok szerint az első negyedévben szezonális és naptárhatás-kiigazítás nélkül 6,4 százalékkal esett a bruttó hazai termék az előző év megfelelő időszakához viszonyítva - a Takarékbank várakozása a Bloomberg elemzői konszenzusához hasonlóan 7 százalékos visszaesés volt. A szezonális- és naptárhatásokkal történő korrekció után ennél jelentősen enyhébb, 4,7 százalékos lett a GDP zsugorodása.

Segítenek megszerezni a milliókat

Újabb uniós források elérésében segíti a takarékszövetkezeti szektor mindazokat a mikrovállalkozásokat, önkormányzatokat és non-profit szervezeteket, amelyek pályáznak az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) most megnyíló támogatásaira. Az új hiteltermékek elsősorban a pályázati pénzek előfinanszírozását teszik lehetővé, de a saját erő kiegészítésére is módot nyújtanak. Az első hitelszerződéseket már alá is írták a takarékszövetkezetek.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Stabil pozícióból indulnak neki a nagyvállalatok 2023-nak

Stabil pozícióból indulnak neki a nagyvállalatok 2023-nak

Az elmúlt időszak több szempontból próbára tette a gazdaság szereplőit, ám úgy tűnik, a nagyvállalatok viszonylag stabil helyzetből várták a 2023-as évet.
hirdetés
Generációváltás: jeles!

Generációváltás: jeles!

Interjú Farkas Péterrel, a Nelson Flotta ügyvezető igazgatójával.

Költségkímélés

Duplájára emelik a munkába járás kedvezményes költségtérítését

Duplájára emelik a munkába járás kedvezményes költségtérítését

Ez több százezer munkavállalónak komoly anyagi támogatás, és megkönnyíti a munkába járást.

Pénzszerzés

Fordulóponthoz ért a nyugdíjasok anyagi helyzete

Fordulóponthoz ért a nyugdíjasok anyagi helyzete

Hosszú idő után most először közeledhetett az idősek és az aktív korúak átlagos jövedelmi szintje.

Adózás

Rafinált szálloda bukott meg a NAV-nál

Rafinált szálloda bukott meg a NAV-nál

Többmilliós adókülönbözetet állapított meg a NAV egy szállodát üzemeltető vállalkozásnál.

Jogi kisokos

Nem szedethet be extra adót a budakalászi önkormányzat a strandolók után

Nem szedethet be extra adót a budakalászi önkormányzat a strandolók után

A budakalászi önkormányzat úgy döntött, 200 forintos települési adót kell fizetniük azoknak, akik felkeresik település területén található tavakat.

Cégblog

Eldőlt, mennyivel emeli a béreket a Tesco

Eldőlt, mennyivel emeli a béreket a Tesco

Sikeresen megállapodott a 2023/24-es üzleti évre vonatkozó bérfejlesztésről.

Klímablog

Sokkal több mikroműanyag van a víz mélyebb rétegeiben, mint eddig gondolták

Sokkal több mikroműanyag van a víz mélyebb rétegeiben, mint eddig gondolták

A mélyebb rétegekben, azaz 6-10 méter mélységben nagyobb arányban vannak jelen az 1 mm-nél kisebb mikroműanyagok, mint a felszínen.

Gazdaság

Fordulóponthoz ért a nyugdíjasok anyagi helyzete

Fordulóponthoz ért a nyugdíjasok anyagi helyzete

Hosszú idő után most először közeledhetett az idősek és az aktív korúak átlagos jövedelmi szintje.

Társadalom

Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.

Infokom

Rekord GDPR-bírságok: szórták a büntetéseket Magyarországon

Rekord GDPR-bírságok: szórták a büntetéseket Magyarországon

2022-ben 1,64 milliárd euró értékben szabtak ki GDPR-bírságot Európában, amely több mint kétszeres növekedést jelent az előző évi büntetések összértékéhez képest.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo