Vállalkozásfejlesztés cikkek


Fontos projekt indult el a kkv-knak

Fontos projekt indult el a kkv-knak  

Elindult a célzott vállalkozásfejlesztési szolgáltatások biztosítása projekt.
A közös gondolkodás divatja – (kis)vállalkozóként is csapatban

A közös gondolkodás divatja – (kis)vállalkozóként is csapatban 

Amikor vállalkozóvá válik az ember, az egyik vágya, hogy ne legyen főnöke, aki megmondja, hogy mi legyen. Attól kezdve viszont neki kell megmondania, hogy mi legyen. Minden vállalkozó életében eljön az a pillanat, amikor nem tudja, mi legyen.
Nyitják a pénzcsapot: több száz milliárd forintra pályázhatnak a cégek

Nyitják a pénzcsapot: több száz milliárd forintra pályázhatnak a cégek 

Összesen 540 milliárd forintnyi vállalkozásfejlesztési pályázat jelenik meg a következő két hónapban.
Lerövidül a beruházásösztönző pályázatok átfutási ideje

Lerövidül a beruházásösztönző pályázatok átfutási ideje 

A kormány a járvány utáni újrainduláshoz 587 milliárd forint vállalkozásfejlesztési forrást, 2000 milliárd forint államilag támogatott kedvezményes hitelt és tőkét biztosít a cégeknek, valamint megújította a vállalkozásfejlesztés eszköztárát is – mondta György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár a Vállalkozásfejlesztési Tanács mai ülésén.
Megemelték a vállalkozásfejlesztési pályázat keretét

Megemelték a vállalkozásfejlesztési pályázat keretét 

Az 50 milliárd forintos keret több mint kétszeresére érkezett támogatási igény a vállalkozások technológiai megújulását segítő pályázaton, ezért a kormány további 50 milliárd forinttal duplájára emeli az eredeti keretösszeget – jelentette be Varga Mihály a Gazdasági Kabinet ülését követően. A pénzügyminiszter kiemelte: a járvány elleni győztes csata után most a gazdaság újraindításának van itt az ideje, ezért a kormány minden életképes, fejleszteni kívánó magyar vállalkozást támogat az újraindulásban. A felhívásra közel 4500 cégtől érkezett pályázat 105 milliárd forint értékben.
Milyen lesz az új vállalkozás-fejlesztés? Zöld, high-tech és magyar

Milyen lesz az új vállalkozás-fejlesztés? Zöld, high-tech és magyar 

Hatékonyabbá teszi a magyar tulajdonú cégek megerősítését szolgáló források felhasználását a kormány új kis- és középvállalkozói (kkv) stratégiája - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.
14 milliárd forint vált elérhetővé vállalkozásfejlesztésre

14 milliárd forint vált elérhetővé vállalkozásfejlesztésre 

Megjelentek a Magyar Multi Program II. és III. pályázati felhívásai, melyeket a megnevezésükkel szemben a kis- és középvállalkozásoknak írtak ki.
Új vezetés a SEED Alapítványnál

Új vezetés a SEED Alapítványnál 

Április 8-ától Lakatosné Lukács Zsuzsanna személyében új ügyvezető igazgató irányítja az 1990-ben alapított SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány munkáját.
Újra lehet pályázni az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjra

Újra lehet pályázni az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjra 

A Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Bizottsággal közösen 2018-ban is díjazni kívánja legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásfejlesztési programokat. Az Európai Bizottság által 2005-ben alapított verseny célja az olyan kezdeményezések megismertetése, amelyek megkönnyítik a vállalkozóvá válást, a vállalkozások működtetését, és nemzetközi szinten is kiemelkedő példával szolgálhatnak.
Több mint 100 ország piacát érhetik el az exportáló magyar vállalkozások

Több mint 100 ország piacát érhetik el az exportáló magyar vállalkozások 

Az elmúlt időszakban számos magyar kkv jutott uniós támogatási forrásokhoz az Enterprise Europe Network, illetve a Magyar Nemzeti Kereskedőház közreműködésével.

Itt a bizonyíték: nem elég az uniós pénz a sikerhez 

Meglepő eredményre vezetett az egyik népszerű vállalkozásfejlesztési pályázat nyerteseinek elemzése. A GOP-2012-2.1.1/B kódszámú kiírás 1350 darab nyertes vállalkozásának több mint egy negyede csökkenő árbevételről, 18%-a pedig leépítésekről számolt be – nyilatkozza Hantos Zoltán az Opten céginformációs szolgáltató projektmenedzsere.

Bemutatkoznak az Enterprise Europe Network új követei 

Harmadik alkalommal választanak régiós követeket az Enterprise Europe Network (EEN) kkv fejlesztési program népszerűsítésére. A változatos iparágakból érkező gyakorló vállalkozók első kézből tudják átadni mindazt, amit az EEN szolgáltatásai nyújtanak a külpiacra törekvő cégeknek.

Szakmai segítség is jár a hitel mellé a kkv-knak 

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Takarékbank és a Nemzeti Kisvállalkozás-fejlesztő Konzorcium (NKFK). Az együttműködésnek köszönhetően a Takarékokban hitelt vagy uniós támogatást igénylő ügyfelek a jövőben jelentős szakértői segítséget kaphatnak pályázataik és hitelkérelmeik elkészítése és benyújtása során. A tapasztalatok szerint a mikrovállalkozások támogatási- és hitelkérelmeinek 50 százaléka formai és egyéb hiányosságok miatt hiúsul meg, ezért azok megfelelő minőségű és szabályszerű előkészítése érdemben javíthatja a vállalkozók forráshoz jutási esélyeit.

Lehet kisebb is a fejlesztés terhe 

Nyitottak ugyan a hazai agrárvállalatok létesítményeik korszerűsítésére vagy bővítésére, de a szektorban a hagyományos építési technológiák dominálnak, amelyek költségvonzata jellemzően gátat szab a modernizációnak. A fejlődéshez elsősorban arra van szükség, hogy a magyar gazdálkodók jobban megismerjék a modern építési technológiákat.

Nem csak a nyerteseknek segít a pályázat 

Három év eleji nagy keretösszegű pályázat is az üzleti környezet támogatását célozza, vagyis áttételes hatások révén nem csak a pályázatokon nyertes cégeknek hoz majd hasznot.

Az MIT rendszerével segítik itthon is az induló vállalkozásokat 

Az amerikai MIT jól bevált módszerével segíti majd az induló vállalkozásokat a BME. Már lezajlott az induló mentorcsapat felkészítése is. A BME ötödik európai egyetem, amely átveszi a módszertant.

Van ötlete, hogy legyen okos a város? 

Ötletversenyt hirdetett cégek és magánszemélyek számára intelligens város témában az európai uniós hátterű Climate-KIC. A legjobb tíz pályázat üzletfejlesztési tréningsorozatbon való részvételt nyer.

Egyéni vállalkozóként is lehet fejleszteni! 

A fejlesztési tartalékot érdemes igénybe vennie annak, aki beruházni szeretne, de arra az adóévben nem kerülhetett sor, mivel ilyen esetben a tartalékként képzett összeg után nem kell az adót megfizetni.

A pályázatokban nincs nyári szünet 

Nem minden pályázat beadásával kell nagyon sietni az eddig megjelentek közül, van, ahol a szakértő szerint sokáig kitart majd a keret. Van viszont, ahol tényleg az idő dönt. A legnépszerűbb kiírásnál pedig már a keretet is emelték, akkora az érdeklődés. A Goodwill Consulting első tapasztalatai a megnyílt vállalkozásfejlesztési pályázatokról.

Ilyen az ideális GINOP pályázó 

Az első GINOP pályázatok értékelési szempontrendszere tartalmazza a sikeres pályázati projektek „receptjét” és azokat a versenyelőnyt jelentő „mesterfogásokat”, amivel igazán esélyes lehet valaki. Az Ön cége hogy áll?

Franchise vagy új vállalkozás? Öntől függ! 

Egy nagyobb egység részeként sok tekintetben könnyebb, mint egyedül. De csak annak, akinek a vállalkozói habitusa is alkalmas a szigorú keretek közötti működésre. Segítünk kideríteni, Önnek melyik való!

Ott a pénz, de nincs kinek adni 

Idén, méghozzá az első félévben érdemes lépnie azoknak a cégeknek, amelyek kockázati tőkével fejlesztenék tovább vállalkozásukat – figyelmeztettek a szakértők a Piac&Profit által szervezett konferencián. Jelentős forrás érhető el még ugyanis az idén a Jeremie és a Magvető alapokból.

A cégvezetés fizikája, avagy a leggyengébb láncszem nyomában 

Szereti Ön a fizikát? Mert most egy kicsit fizikázni fogunk. Szüksége van rá a cége építéséhez. Ahhoz, hogy pontosan értse mindenki, miért mindig a leggyengébb láncszemen kell dolgozni a cég sikeréhez. Szakértőnk segít!

Vállalkozókat toboroznak Baranyában 

A vállalkozóvá válást ösztönző munkaerő-piaci programot indított a Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a kreatívipar és a turizmus támogatására – mondta a központ igazgatója.

Fejlesztési támogatás kreatívipari vállalkozásoknak 

Mentorprogramot indít kreatívipari vállalkozások számára a Design Terminál. A program célja, hogy a magyar kreatívipar képviselői szabadalmi jogi, üzletfejlesztési és márkaépítési területen is felkészülten lépjenek a nemzetközi piacra.

Aki pénzt kér, tanácsot kap, aki tanácsot, az pénzt 

A startup szcénához illő módon, a Facebookon kezdett vitatkozni egymással Oszkó Péter, a PortfoLion kockázati tőke befektető cég eddigi vezetője és Kádas Péter, Traction Tribe vezetője. Az eredmény az lett, hogy a Budapest Business Meetup szervezésében egy szemtől szembeni vitának ültek neki. Ahol aztán meglepő módon rengeteg mindenben egyetértettek.

Ne az államtól várjuk a csodát! 

Akkor lesz Magyarországon fejlődő, virágzó startup világ, ha lesznek vállalkozók és elterjed a modern vállalkozói kultúra. Ne az államtól várják a magyar innovátorok a megfelelő startup világ létrehozását, ám a kormányzatnak megvannak az eszközei arra, hogy katalizátorkén virágzó startup ökoszisztéma létrejöttét segítse, részben pályázati pénzeken keresztül - hangzott el a BKIK és a Piac & Profit közös „Te is lehetsz startup” konferenciáján.

A legnagyobb befektetés a legjobb nőnek 

Egyedülálló régiós versenyt indított útjára a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ azoknak az ötletgazdáknak, startup-vezetőknek és startup-csapatoknak, ahol a tulajdonosok vagy az alapítók minimum fele nő.

Itt a bolhavállalkozók kora 

A 20. század volt az alkalmazottak korszaka, most viszont mindenkinek vállalkozóvá kell válnia – legalább a saját életének irányításában. Több lábon kell állni, és kialakítani a saját „portfóliónkat". Charles Handy szerint a jövő a bolháké.

Vállalkozáspörgető kvíz: játsszon, és nyerjen! 

Nyerjen minden fordulóban a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. és a Piac&Profit közös játékában, és vigye el Ön a fődíjat, egy kétszemélyes álomvacsora-meghívást!

Vállalkozáspörgető kvíz: játsszon, és nyerjen! 

Nyerjen minden fordulóban a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. és a Piac&Profit közös játékában, és vigye el Ön a fődíjat, egy kétszemélyes álomvacsora-meghívást!

Vállalkozáspörgető kvíz: játsszon, és nyerjen! 

Nyerjen minden fordulóban a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. és a Piac&Profit közös játékában, és vigye el Ön a fődíjat, egy kétszemélyes álomvacsora-meghívást!

Vállalkozáspörgető kvíz: játsszon, és nyerjen! 

Nyerjen minden fordulóban a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. és a Piac&Profit közös játékában, és vigye el Ön a fődíjat, egy kétszemélyes álomvacsora-meghívást!

Vállalkozáspörgető kvíz: játsszon, és nyerjen! 

Nyerjen minden fordulóban a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. és a Piac&Profit közös játékában. és vigye el Ön a fődíjat, egy két személyes alomvacsora-meghívást!

Vállalkozáspörgető kvíz: játsszon, és nyerjen! 

Nyerjen minden fordulóban a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. és a Piac&Profit közös játékában, és vigye el Ön a fődíjat, egy kétszemélyes álomvacsora-meghívást!

Okospont nyílt fiatal vállalkozóknak a fővárosban 

Nemzetközi projekt keretében SMART Pont, azaz „okospont" nyílt fiatal vállalkozóknak Budapesten hétfőn. A központ az innovatív és kreatív, fiatal, mikro-, kis- és középvállalkozások létrejöttét, fejlődését és hosszú távú fenntarthatóságát segíti, az ötlet megszületésétől az üzleti terv elkészítésén át a vállalkozás kezdeti lépéseinek megtételéig.

Versenyképességre 2,3 milliárd eurót kapnának a kicsik 

A Kis- és Középvállalkozások Versenyképessége (COSME) elnevezésű uniós program 2,3 milliárd eurót szán a következő EU-költségvetésből a nevében is szereplő cél eléréséhez. Az Európai Bizottság múlt héten méltatta a program kitűzéseit.

RFH Ecospinning – Piac és Profit közös kvízjáték 

A Játékban való részvétel a Játék jelen hivatalos játékszabályának (a továbbiakban: a „Játékszabály”) elfogadását jelenti. (A Játékban résztvevő személyek a továbbiakban: a „Játékos(ok)”, a Játékot szervező Regionális Fejlesztési Holding (székhely: 1027 Budapest, Kapás utca 6-12.) pedig „Szervező”.)

Mit keres a befektető? 

Tőkekínálati forradalom van Magyarországon. Vagyis a klasszikus kockázatitőke-alapok mellett magvető és angyal befektetők is keresik a finanszírozható cégeket. A keresleti oldalon azonban még várat magára az átütő változás. A hazai ötletek mögül hiányzik a szakmailag tökéletes csapat, és az üzleti tervek sem kiforrottak.

Még mindig kényszerpálya itthon a vállalkozás 

Mi leszel, ha nagy leszel? Az ismerős kérdésre az ismerős válasz életkortól függően: kukás, doktor néni, karmester és még számtalan foglalkozás, kivéve az, hogy vállalkozó. A vállalkozói karrier ugyanis a mai napig nem vált a fejekben valós életpályává. Sőt, Magyarországon – miközben a nemzetközi trendekhez hasonlóan az állami kommunikáció középpontjában egyre inkább a vállalkozó áll – a mai napig jobbára kényszerpálya maradt.

Öt tipp a vállalkozói képességek fejlesztéséhez 

Bár vannak, akik látszólag vállalkozásra termettek, valójában a szükséges tulajdonságok elsajátíthatóak és fejleszthetőek. Adunk pár tanácsot, mire figyeljen az, aki épp most készül belevágni az első saját vállalkozásába.

Fogyatékkal élőket foglalkoztató étterem nyerte a tízezer dollárt 

A szekszárdi Ízlelő éttermet működtető Kék Madár Alapítvány kapta idén a NESsT és a Citi Magyarország Társadalmi Vállalkozások Versenye nyertesének járó tízezer dolláros díjat.

Hogy lesz az álmokból vállalkozás? 

Klasszikus álom: meg szeretnék élni abból, amit szeretek. Szeretek sütit sütni, tehát muffin-vállalkozást nyitok. Szeretek túrázni, tehát túravezető leszek. PHP-programozó vagyok, weboldalak fejlesztésével indulok a világhír felé. Számos oka lehet az ilyen döntéseknek. Kis hazánkban ez leginkább így hangzik: “kénytelen vagyok vállalkozni, mert nem élek meg / nem férek bele egy multis dobozba / nincs munkám / gyerekkel nem tudok elhelyezkedni...” A Piac&Profit szakértői segítenek, mik az első lépések az álmoktól a sikeres vállalkozás felé.

A legjobb tesztelő maga a fogyasztó 

A végfelhasználói visszajelzések koncentrált összegyűjtését szolgáló eseményt tartott az MMKlaszter, ahol hat induló vállalkozás fejlesztését tesztelték a résztvevők.

Csak péntekig lehet már pályázni! 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség – a beérkezett pályázatok nagy számára és a rendelkezésre álló keret valószínűsíthető kimerülésére tekintettel – felfüggeszt három pályázati lehetőséget 2013. február 8-ával.

Itt a cselekvési terv, hogy minél többen vállalkozzanak 

A növekedés újraindításához és a foglalkoztatás szintjének emeléséhez Európának több vállalkozóra van szüksége. A legtöbb új munkahelyet – évente 4 milliót – az új vállalatok, különösen a kis- és középvállalkozások teremtik Európában. Ezért Antonio Tajani, az Európai Bizottság alelnöke szerdán a vállalkozók támogatására és az európai vállalkozói kultúra forradalmasítására irányuló cselekvési tervet terjesztett elő.

Fejlesztési támogatás innovatív kis cégeknek 

Klímavédelemhez kapcsolódó vállalkozási ötletek versenyét hirdeti meg a Climate-KIC Közép-magyarországi szervezete. 20.000 euró vissza nem térítendő anyagi és szakmai támogatást kaphatnak a cégek.

Népszerűsítésre szorul a vállalkozói lét 

A kkv-k kiemelten fontos részét képezik egy fejlődő gazdaságnak, de az európaiak mindössze 37%-a szeretne vállalkozni a jövőben. Az attitűdváltás alapvető kihívás, amiért az EU is sokat tesz.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Minden helyzetben van nyerő stratégia, csak jól kell csinálni

Minden helyzetben van nyerő stratégia, csak jól kell csinálni 

Szabó Balázs vezérigazgatóval és Móricz Dániel befektetési igazgatóval az elmúlt időszak kiemelkedően jó teljesítménye miatt elnyert díjak apropóján beszélgettünk.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Mégis mennyit fogyaszt egy klíma? Kiszámolták

Mégis mennyit fogyaszt egy klíma? Kiszámolták  

Megéri klímaberendezést vásárolni néhány forró nyári hét miatt?

Adózás

Valamit sumákol a munkáltatója? Azonnal megtudhatja a NAV-tól

Valamit sumákol a munkáltatója? Azonnal megtudhatja a NAV-tól  

A foglalkoztatási adatok bármikor ellenőrizhetők a NAV-Mobilban, májustól pedig már push üzenetet is küld az alkalmazás a biztosítotti jogviszony változásairól.

Klímablog

Mégis mennyit fogyaszt egy klíma? Kiszámolták

Mégis mennyit fogyaszt egy klíma? Kiszámolták  

Megéri klímaberendezést vásárolni néhány forró nyári hét miatt?

Gazdaság

Vállalkozások ezreit érintő határidő jár le

Vállalkozások ezreit érintő határidő jár le 

Az elmúlt három évet vizsgálva, rendre közel negyedmillió vállalkozás nyújtja be a pénzügyi beszámolóját májusban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo