hirdetés

Új vezetés a SEED Alapítványnál

Április 8-ától Lakatosné Lukács Zsuzsanna személyében új ügyvezető igazgató irányítja az 1990-ben alapított SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány munkáját.
hirdetés

Az új ügyvezető igazgató szakmai pályafutása a kezdetektől összekapcsolódik a szektorral, szívügye a kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása, hatékonyságának növelése. Kezdetben a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium KKV Finanszírozási Főosztályának pénzügyi referenseként foglalkozott kkv-k finanszírozási forráshoz jutását elősegítő konstrukciók kialakításával. A későbbiekben a Nemzetgazdasági Minisztérium Vállalkozásfejlesztési Főosztályán több pozícióban, legutóbb főosztályvezető-helyettesként, működött közre a 2014–2020 közötti évek kkv-fejlesztéspolitikája súlypontjainak meghatározásában, amelynek fontos elemét képezik a kkv-k hatékonyságát, rugalmasságát elősegítő, vállalkozói ismereteket és tudástranszfert biztosító intézkedések. A SEED Alapítvány nem ismeretlen számára, hiszen 2015 decembere óta ő tölti be a szervezet kuratóriumának elnöki posztját.

Lakatosné Lukács Zsuzsanna fontosnak tartja a SEED Alapítvány működésének az eddiginél szélesebb piaci alapokra helyezését, a tulajdonosi kör sokszínűségéből adódó szinergiák kiaknázását, a hasonló profilú magyar vállalkozásfejlesztési szervezetekkel való együttműködés elmélyítését, a nemzetközi vállalkozásfejlesztési jó gyakorlatok megismerését és hazai adaptálását. Tervezi a SEED Alapítvány által nyújtott szolgáltatások célcsoportjának kiterjesztését is a női vállalkozók mellett a fiatal vállalkozókra, ideértve a fiatal gazdákat is, a generációváltás előtt álló vállalkozásokra és az 50+-os korosztály vállalkozóira. A szervezet tevékenységében az eddiginél is hangsúlyosabb szerepet szán az inkubációnak és a mentorálásnak. Középtávú tervei között szerepel, hogy a SEED Alapítványból egy ismert és elismert kkv-kutatási-módszertani központ váljon.

A Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítványt az elmúlt hat évben vezető Balázs Tibor új funkcióban folytatja pályafutását a szervezetnél.  A SEED Alapítvány egyik kiemelt célja a hazai vállalkozásfejlesztési szervezetek hálózatosodásának elősegítése, együttműködések ösztönzése, ennek révén pedig a vállalkozások jelenlegi és jövőbeli igényeire szabott szolgáltatások elérhetővé tétele. Balázs Tibor e feladat szakmai vezetőjeként, illetve vállalkozásfejlesztési módszertani szakértőként erősíti a jövőben a SEED Alapítvány csapatát.

Franchise vagy új vállalkozás? Öntől függ!
Egy nagyobb egység részeként sok tekintetben könnyebb, mint egyedül. De csak annak, akinek a vállalkozói habitusa is alkalmas a szigorú keretek közötti működésre. Segítünk kideríteni, Önnek melyik való!
hirdetés

Véleményvezér

Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.
Újabb EU pénzből épített fideszes kastélyt talált Hadházy Ákos

Újabb EU pénzből épített fideszes kastélyt talált Hadházy Ákos

A független képviselő töretlen szorgalommal igyekszik utánajárni, hogy hová kerülnek az uniós pénzek.
Az összeszerelő-üzemként működő magyar gazdaság nagyon kitett a globális láncokban mutatkozó zavaroknak

Az összeszerelő-üzemként működő magyar gazdaság nagyon kitett a globális láncokban mutatkozó zavaroknak

A rendkívül magas magyar infláció mögött rossz, vagy tudatos kormányzati intézkedések állnak.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo