Új vezetés a SEED Alapítványnál

Április 8-ától Lakatosné Lukács Zsuzsanna személyében új ügyvezető igazgató irányítja az 1990-ben alapított SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány munkáját.

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az új ügyvezető igazgató szakmai pályafutása a kezdetektől összekapcsolódik a szektorral, szívügye a kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása, hatékonyságának növelése. Kezdetben a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium KKV Finanszírozási Főosztályának pénzügyi referenseként foglalkozott kkv-k finanszírozási forráshoz jutását elősegítő konstrukciók kialakításával. A későbbiekben a Nemzetgazdasági Minisztérium Vállalkozásfejlesztési Főosztályán több pozícióban, legutóbb főosztályvezető-helyettesként, működött közre a 2014–2020 közötti évek kkv-fejlesztéspolitikája súlypontjainak meghatározásában, amelynek fontos elemét képezik a kkv-k hatékonyságát, rugalmasságát elősegítő, vállalkozói ismereteket és tudástranszfert biztosító intézkedések. A SEED Alapítvány nem ismeretlen számára, hiszen 2015 decembere óta ő tölti be a szervezet kuratóriumának elnöki posztját.

Lakatosné Lukács Zsuzsanna fontosnak tartja a SEED Alapítvány működésének az eddiginél szélesebb piaci alapokra helyezését, a tulajdonosi kör sokszínűségéből adódó szinergiák kiaknázását, a hasonló profilú magyar vállalkozásfejlesztési szervezetekkel való együttműködés elmélyítését, a nemzetközi vállalkozásfejlesztési jó gyakorlatok megismerését és hazai adaptálását. Tervezi a SEED Alapítvány által nyújtott szolgáltatások célcsoportjának kiterjesztését is a női vállalkozók mellett a fiatal vállalkozókra, ideértve a fiatal gazdákat is, a generációváltás előtt álló vállalkozásokra és az 50+-os korosztály vállalkozóira. A szervezet tevékenységében az eddiginél is hangsúlyosabb szerepet szán az inkubációnak és a mentorálásnak. Középtávú tervei között szerepel, hogy a SEED Alapítványból egy ismert és elismert kkv-kutatási-módszertani központ váljon.

A Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítványt az elmúlt hat évben vezető Balázs Tibor új funkcióban folytatja pályafutását a szervezetnél.  A SEED Alapítvány egyik kiemelt célja a hazai vállalkozásfejlesztési szervezetek hálózatosodásának elősegítése, együttműködések ösztönzése, ennek révén pedig a vállalkozások jelenlegi és jövőbeli igényeire szabott szolgáltatások elérhetővé tétele. Balázs Tibor e feladat szakmai vezetőjeként, illetve vállalkozásfejlesztési módszertani szakértőként erősíti a jövőben a SEED Alapítvány csapatát.

Franchise vagy új vállalkozás? Öntől függ!
Egy nagyobb egység részeként sok tekintetben könnyebb, mint egyedül. De csak annak, akinek a vállalkozói habitusa is alkalmas a szigorú keretek közötti működésre. Segítünk kideríteni, Önnek melyik való!

Véleményvezér

Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium

Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium 

A pórul járt pedagógusok minden bizonnyal beperlik a Belügyminisztériumot.
Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival

Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival 

Valami bűzlik Dániában mondaná Shakespeare.
Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve

Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve 

Mennyire becsüljük meg nyugdíjasainkat?
Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester

Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester 

A vidéket még mindig a Fidesz uralja.
Hatalmas adóemelésre készül Putyin

Hatalmas adóemelésre készül Putyin 

Fogy Moszkva pénze, jön tehát a hadisarc.
A Brexit rajongók azt ígérték, csökkentik a bevándorlást, ehhez képest fordítva történt

A Brexit rajongók azt ígérték, csökkentik a bevándorlást, ehhez képest fordítva történt 

Az Egyesült Királyság gazdasága mindig is a világ egyik legliberálisabb területe volt, úgy akartak szigorítani, hogy ezen az elven nem változtattak. Meg is lett az eredmény.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo