hirdetés

Új vezetés a SEED Alapítványnál

Április 8-ától Lakatosné Lukács Zsuzsanna személyében új ügyvezető igazgató irányítja az 1990-ben alapított SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány munkáját.
hirdetés

Az új ügyvezető igazgató szakmai pályafutása a kezdetektől összekapcsolódik a szektorral, szívügye a kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása, hatékonyságának növelése. Kezdetben a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium KKV Finanszírozási Főosztályának pénzügyi referenseként foglalkozott kkv-k finanszírozási forráshoz jutását elősegítő konstrukciók kialakításával. A későbbiekben a Nemzetgazdasági Minisztérium Vállalkozásfejlesztési Főosztályán több pozícióban, legutóbb főosztályvezető-helyettesként, működött közre a 2014–2020 közötti évek kkv-fejlesztéspolitikája súlypontjainak meghatározásában, amelynek fontos elemét képezik a kkv-k hatékonyságát, rugalmasságát elősegítő, vállalkozói ismereteket és tudástranszfert biztosító intézkedések. A SEED Alapítvány nem ismeretlen számára, hiszen 2015 decembere óta ő tölti be a szervezet kuratóriumának elnöki posztját.

Lakatosné Lukács Zsuzsanna fontosnak tartja a SEED Alapítvány működésének az eddiginél szélesebb piaci alapokra helyezését, a tulajdonosi kör sokszínűségéből adódó szinergiák kiaknázását, a hasonló profilú magyar vállalkozásfejlesztési szervezetekkel való együttműködés elmélyítését, a nemzetközi vállalkozásfejlesztési jó gyakorlatok megismerését és hazai adaptálását. Tervezi a SEED Alapítvány által nyújtott szolgáltatások célcsoportjának kiterjesztését is a női vállalkozók mellett a fiatal vállalkozókra, ideértve a fiatal gazdákat is, a generációváltás előtt álló vállalkozásokra és az 50+-os korosztály vállalkozóira. A szervezet tevékenységében az eddiginél is hangsúlyosabb szerepet szán az inkubációnak és a mentorálásnak. Középtávú tervei között szerepel, hogy a SEED Alapítványból egy ismert és elismert kkv-kutatási-módszertani központ váljon.

A Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítványt az elmúlt hat évben vezető Balázs Tibor új funkcióban folytatja pályafutását a szervezetnél.  A SEED Alapítvány egyik kiemelt célja a hazai vállalkozásfejlesztési szervezetek hálózatosodásának elősegítése, együttműködések ösztönzése, ennek révén pedig a vállalkozások jelenlegi és jövőbeli igényeire szabott szolgáltatások elérhetővé tétele. Balázs Tibor e feladat szakmai vezetőjeként, illetve vállalkozásfejlesztési módszertani szakértőként erősíti a jövőben a SEED Alapítvány csapatát.

Franchise vagy új vállalkozás? Öntől függ!
Egy nagyobb egység részeként sok tekintetben könnyebb, mint egyedül. De csak annak, akinek a vállalkozói habitusa is alkalmas a szigorú keretek közötti működésre. Segítünk kideríteni, Önnek melyik való!
hirdetés

Véleményvezér

Sorozatos meglepetések a boltokban

Sorozatos meglepetések a boltokban

A boltok többségében áttértek a napi árazásra, szinte kiszámíthatatlan milyen meglepetések érhetik a vásárlókat.
A jövő üzlete a nővérimport

A jövő üzlete a nővérimport

Az életkor folyamatos emelkedése egyre nagyobb terheket ró az egészségügyre a világon mindenütt.
Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Az uniós pénzből épített fideszes lombkorona nélküli lombkoronasétány még a kormánypártiakat is összezavarta.
A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo