élelmiszer cikkek
Tíz emberből négynek számít, hogy magyar
A GfK Hungária étkezési szokásokat vizsgáló tanulmányának tavalyi adataiból kiderül, hogy a vásárlók közel fele általában egy adott márkához ragaszkodik, és ugyanilyen arányban vélik azt, hogy a neves márkák drágábbak, mint más termékek, viszont a minőségük is jobb. A 2008-as Shopper Insight felmérés eredményei szerint a márkahűség és az árérzékenység viszonyát jól mutatja, hogy honfitársaink fele mindig, illetve gyakran hasonlítja össze a különböző márkák termékeit a vásárlás során.
Sertés- és marhahússal fogyasztanák a magyart
Egészséges táplálkozásunk feltétele a megfelelő étrend kialakítása, amiben meghatározó szerepet játszik életmódunk, szokásaink, a divat és az aktuális élelmiszer-kutatási eredmények. A húsokat, főként a vöröshúsokat az elmúlt években sokan száműzték tányérjukról, olykor különösebb ok nélkül. Ma a szakértők nagy része azt állítja, hogy ez helytelen felfogás, hiszen a vöröshús gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban. A marha- és sertéshúsok fehérjében is bővelkednek, akárcsak a hal vagy a baromfihús, de a vérképzéshez szükséges vasat nagyobb mértékben tartalmazzák. Emellett B-vitamin tartalmuk hozzájárul étvágyunk és energiánk szinten tartásához.
Zöldségekkel próbálnak etetni minket!
Ha száz grammal sikerülne növelni a napi zöldség-gyümölcs fogyasztását, úgy évente 370 ezer tonnával lehetne több zöldséget és gyümölcsöt termeszteni.
Ciánnal szennyezett felvágott Japánban
A japán Itoham Foods nevű cég kútjaiban a megengedett mérték háromszorosát elérő mennyiségű ciánt mutattak ki. A vizet élelmiszereknél használták.
Egyre több magyarnak fontos, mit eszik
A magyar fogyasztók 53 százaléka az utóbbi időben jobban odafigyel az élelmiszerek csomagolásán található, összetevőket és tápértéket feltüntető tájékoztatásra, mint korábban - derül ki az ACNielsen Piackutató Kft. on-line felméréséből.