imf

bérkiáramlás, eu források, gdp, GKI előrejelzés, imf, kormány, munkaerőhiány, növekedési kilátások

A kormány gyorsulásra, a külföldi előrejelzők lassulásra számítanak

piacesprofit.hu

A magyar gazdaságban az elmúlt hónapokban folytatódtak az első félévre jellemző tendenciák. A harmadik negyedévi 3,8%-os növekedés ismét érdemben meghaladta az EU 2,5%-os átlagát, de a régióban az alacsonyak közé tartozik. A GKI nem változtat 2017. és 2018. évi, 3,8%-os növekedési előrejelzésén. Egyre több nemzetközi intézmény is arra hívja fel a magyar kormány figyelmét, hogy a mostani, viszonylag jó években kellene megalapozni a tartósan fenntartható növekedést.

Tovább olvasom »
állami támogatás, fosszilis energiahordozók, gdp, imf, megújuló energia, olaj, támogatás

A globális GDP 6,5%-a gáztámogatásra megy el

klímablog

A szén, olaj-, benzin- és gázártámogatásokkal a kormányok világszerte a fogyasztók pénztárcáját igyekeznek kímélni, sőt gyakran a cégek büdzséjét is. Ez azonban fosszilis függőséghez vezet és erősíti a status quót: megnehezíti az átállást a megújuló energiákra.

Tovább olvasom »
imf, imf-megállapodás, Varga Mihány

Idén rendben vagyunk, de mi lesz jövőre?

Kolossa Katalin

Idén nincs szükség az IMF pénzügyi segítségére, a kérdés az, hogy 2014-ben szükség lehet-e majd egy ilyen megállapodásra – nyilatkozta Washingtonban Varga Mihály, aki az IMF és a Valutaalap tavaszi ülésszakán vett részt. A nemzetgazdasági miniszter szerint a kormány egy „biztonsági hálóról” továbbra is tárgyalna, ám a korábbi vitás kérdésekben – mint például a magas bankadó – változatlanul eltérnek az álláspontok, és ez akadályozza a megállapodást.

Tovább olvasom »
imf, konvergenciaprogram, magyar gazdaság

A magyar kormány optimistább az IMF-nél

Kolossa Katalin

Nem osztja a magyar kormány optimizmusát a Nemzetközi Valutaalap, ezt tanúsítja a szervezet kedd délután kiadott jelentése, amely szerint idén nem lesz növekedés a magyar gazdaságban, jövőre pedig 1,2 százalékos bővülésre számíthatunk. A világgazdaság növekedési kilátásai viszont javultak, ám a fejlett gazdaságok számára továbbra is rögös lesz az út a kilábalás felé.

Tovább olvasom »
gazdasági növekedés, hblf, imf

Kell-e aggódni a magyar növekedés miatt?

piacesprofit.hu

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) arra számít, hogy idén lényegében stagnálni fog a magyar gazdaság. A kormány szerint ugyanakkor a magyar gazdaságpolitika pénzügyi stabilitásra és reformokra épül, amely megteremti az egészséges növekedés alapjait. A HBLF pénzügyi konferenciáján ütköztek a vélemények.

Tovább olvasom »
gazdasági növekedés, imf, IMF/EU-megállapodás, matolcsy, matolcsy-csomag, munkahelyvédelmi akcióterv

Új irány kellene Magyarországon – Matolcsy megint bedühödik?

Kolossa Katalin

Hazatért az IMF Magyarországon tárgyaló csoportja. A valutaalap szakemberei a szokásos éves országjelentés előkészítését és a 2008-as hitelprogram utólagos ellenőrzését végezték most el. A szervezet tavaly februári országjelentése kiverte a biztosítékot a nemzetgazdasági miniszternél, aki akkor felszólította az IMF-et, hogy gyakoroljon önkritikát korábbi tévedései miatt. A valutaalap valóban tévedett tavaly, de jóval kisebbet, mint a mindig optimista tárcavezető: a tényszámok jóval rosszabbak lettek, mint az akkori prognózis.

Tovább olvasom »
imf, nemzetközi valutaalap, varga mihály

A héten ismét jön az IMF delegáció

piacesprofit.hu

A héten Magyarországra érkezik a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége: az IMF és a magyar kormány képviselői a megbeszéléseken áttekintik majd a legutóbbi tárgyalások óta eltelt fél év makrogazdasági fejleményeit, egyúttal mindkét fél bemutatja, hogyan értékeli a magyarországi reálgazdaság teljesítményét, a költségvetési folyamatokat.

Tovább olvasom »
gdp, imf, imf hitel, infláció, költségvetési monitor, növekedési kilátások

Ezt gondolja az IMF Magyarországról

piacesprofit.hu

Idén teljesül a három százalék alatti hiánycél, ám jövőre már jócskán e szint fölött alakulhat a magyar GDP-arányos deficit a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Költségvetési Monitor jelentése szerint. A nemzetközi intézmény most publikált számításai még nem tartalmazzák a kormány múlt hét pénteken bejelentett kiigazító programját.

Tovább olvasom »
gdp, imf, imf-prognózis, infláció, világgazdaság, világgazdasági kilátások

IMF: Erős kihívások előtt a világgazdaság

piacesprofit.hu

Tovább romlott a világgazdaság állapota 2012 júliusa óta, és a felerősödő kockázatok miatt lassabb növekedés várható a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tokiói idő szerint kedd reggel nyilvánosságra hozott Világgazdasági Kilátások kiadványa szerint. Az idén a friss prognózis szerint a világgazdaság egésze 3,3, jövőre 3,6 százalékos éves GDP-növekedést mutathat fel. Az IMF az euróövezetben erre az évre 0,4 százalékos visszaeséssel, 2013-ra 0,2 százalékos, az Egyesült Államokban 2,2, illetve 2,1 százalékkal bővüléssel számol.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor