Munkavállalók cikkek


Drámaian megugrott a külföldi munkát kereső magyarok aránya

Drámaian megugrott a külföldi munkát kereső magyarok aránya 

Világszerte a dolgozók 63 százaléka nyitott arra, hogy más országban vállaljon munkát, több mint 20 százalékuk aktívan keres így állást.
Meglepetés az amerikai munkaügyi adatokban

Meglepetés az amerikai munkaügyi adatokban  

A vártnál több munkahely létesült márciusban.
Nem tudják a cégek, miként kell kommunikálni a legfiatalabb munkavállalókkal

Nem tudják a cégek, miként kell kommunikálni a legfiatalabb munkavállalókkal  

A 30 év alatti Z generációnak már fogyasztóként és a munkaerőpiacon is egyre meghatározóbb szerepe van.
Hogyan lehet motiválni a legfiatalabb munkavállalókat?

Hogyan lehet motiválni a legfiatalabb munkavállalókat? 

A Deloitte Digital legújabb jelentésében százharminc Z-generációs osztotta meg cenzúrázatlan véleményét.
Az európai autógyárak között elsőként itt is négynapos munkahetet vezetnek be

Az európai autógyárak között elsőként itt is négynapos munkahetet vezetnek be  

A Lamborghini olasz sportkocsi-gyártó vállalat megegyezett a szakszervezetekkel.
Fontos változás jöhet a pótszabadságoknál

Fontos változás jöhet a pótszabadságoknál  

A parlament előtt vannak a részletszabályok. 
Kapjanak a munkavállalók 100 ezer forintot még az idén adómentesen, egyszeri juttatásként

Kapjanak a munkavállalók 100 ezer forintot még az idén adómentesen, egyszeri juttatásként 

VKF - Adómentes, egyszeri, 100 ezer forintos juttatás lehetőségét javasolta a legalacsonyabb keresetűeknek a munkaadói és munkavállalói oldal.
Komoly pszichés gondokkal küzdenek a román munkavállalók

Komoly pszichés gondokkal küzdenek a román munkavállalók  

Romániában tíz munkavállalóból hétnek pszichés problémákat okoz a munkahelyi stressz, egyharmaduk kiégésre panaszkodik.
A meglévő vagy a leendő kollégák fontosabbak?

A meglévő vagy a leendő kollégák fontosabbak?  

Ma már egy cég munkáltatóként a meglévő kollégák mellett a leendő munkatársakkal is kapcsolatban van.
Lehetetlen feladattá vált a megfelelő magas beosztású munkavállalók megtalálása?

Lehetetlen feladattá vált a megfelelő magas beosztású munkavállalók megtalálása? 

Hosszú, fáradságos, időt és energiát nem kímélő folyamat a magas beosztású vagy speciális skilleket igénylő pozíciónak megfelelő jelölt megtalálása.

Milyen juttatásokkal tarthatók meg a dolgozók?  

Egyes munkáltatók irodai masszázzsal, csocsó- és videójáték-teremmel, ingyen reggelivel próbálják megnyerni vagy az irodai bejárásra ösztönözni a kollégákat.

Megerősödtek a munkavállalók jogai 

A Munka törvénykönyvének január 1-jével hatályba lépett módosítása révén a munkavállalók hatékonyabban érvényesíthetik jogaikat.

Aggódnak a magyar munkavállalók - drasztikusan visszaesett az optimizmus 

A magyar dolgozók 40 százalék valamilyen módon tart attól, hogy egy éven belül elveszíti az állását.

Több mint 4 ezer dolgozójának plusz szabadnapot ad a Tesco 

Megkönnyítik az iskolakezdést.

Számtalan problémával a küzdenek a munkavállalók - miért fontos, hogy a cég segítsen? 

A depresszió, a szorongás komoly lelki megpróbáltatásokat jelent a munkavállalóknak, ami ellen tenni kell a cégeknek is, különben a szervezet hatékonysága szenvedhet csorbát.  A K&H HR igazgatója szerint a megoldás a HR osztályon kezdődik, de túlmutat rajta.

Bérigény: mekkora fizetésre vágynak a magyar munkavállalók? 

2020 óta évről évre 12 százalékot emelkedtek átlagosan a munkavállalói nettó bérigények Magyarországon. Ezzel párhuzamosan a cégek többsége is dolgozik a bérfejlesztéseiken a munkavállalóik megtartása érdekében, lekövetve az inflációt – derült ki egy friss felmérésből.

Tömegével érkeztek ukrán munkavállalók Magyarországra 

Irányadó becslések szerint jelenleg 50 ezer és 70 ezer fő közé tehető a hazánkban dolgozó ukrán nemzetiségű munkavállalók száma. Döntő többségük több éve, azaz jóval a háború kitörése előtt helyezkedett el Magyarországon, elsősorban az építőipar, az elektronika, a feldolgozóipar és a vendéglátás területén. 

Segítség az ukrán munkavállalóknak 

Ingyenes krízisapplikációval segíti a munkáltatókat, közösségeket, intézményeket a Blue Colibri az ukrán helyzetre tekintettel. A hazai HR-technológiai startup a magyar vállalatoknál, intézményeknél dolgozó ukrán munkavállalók elérése, informálása és visszajelzések kezelése céljából ukrán nyelven is elérhető, mobilos kommunikációs felületet biztosít - 6 hónapon keresztül teljesen díjmentesen.

Kitört az optimizmus a magyar munkavállalók körében 

Rekordmagas pontszámot ért el az esetleges új elhelyezkedés esélyével kapcsolatos percepció a hazai munkavállalók körében, emellett már nemcsak a tavaly őszi, de még a válságot megelőző időszakhoz képest is optimistábban tekintenek a jelenlegi állásuk, illetve munkahelyük stabilitására. A derűlátást némileg árnyalja, hogy érzékelhetően megnőtt azok aránya, akik ugyanannyi pénzért akár többet is dolgoznának.

Megbízhatunk-e a távozó munkavállalókban? 

Egy kutatás szerint a kilépő vagy elbocsátott munkavállalók közel fele titokban letölt, elment, továbbküld vagy kiszivárogtat munkával kapcsolatos dokumentumokat, mielőtt elhagyja régi munkahelyét. Ennek részben az is az oka, hogy becslések szerint az irodai dolgozók 72 százaléka tévesen úgy gondolja, hogy a munkahelyükön általuk létrehozott adatok az övék. Az ESET kiberbiztonsággal foglalkozó szakértői szerint a járványra adott intézkedések – az ellátási láncok és partnerségek kiterjesztése, valamint a távmunka és a felhő-infrastruktúra bevezetése – minden korábbinál kiszolgáltatottabbá tették a cégeket a külső és belső fenyegetésekkel szemben.

Hogyan hatott a céges bónuszokra a járvány? 

A munkavállalók 44 százaléka kap valamilyen bónuszt, jutalmat, jutalékot a fizetése mellett, amelynek mértékét az esetek többségében (62 százalék) a teljesítményüktől teszik függővé a munkáltatók. A foglalkoztatottak körében a béren kívüli juttatás legnépszerűbb formája továbbra is a SZÉP-kártya, a válaszadók 37 százaléka preferálja ezt a megoldást.

Semmi jó nem vár a magyar munkavállalókra? 

Élesedő versenyre szmítanak és bizonytalanságtól tartanak a munkaerőpiacon a magyar munkavállalók - derül ki a BNP Paribas Cardif Biztosító és a Medián legfrissebb közös kutatásából.

Hajlamosabbak lettek a korrupcióra a munkavállalók az egészségügyi veszélyhelyzet óta 

A globális krízis hatására kialakult gazdasági lassulás világszerte kockázatot jelent a vállalatok etikus működésére – derül ki az EY közel 3600 cégvezető és beosztott megkérdezésén alapuló nemzetközi felméréséből. A szervezetek munkavállalói és beszállítói ugyanis hajlamosabbá váltak a szabályok megszegésére annak érdekében, hogy megőrizzék az egészségügyi veszélyhelyzet előtt elért pozícióikat.

Felmérték, mennyire érzik biztonságban magukat a magyar munkavállalók 

Bár a koronavírus-járvány miatti egészségügyi vészhelyzet alaposan megrendítette a már hosszabb ideje stabil hazai munkaerőpiacot, a munkavállalók körében továbbra is részben optimista hangulat uralkodik. Ugyanakkor fontos fejlemény, hogy a vírus okozta válság hatására hirtelen megugró munkahely megtartása iránti motiváció. 

Hogyan változtatott meg mindent a járvány? Most elmondhatod 

Miként változtatta meg a járvány a munkavállalói élményt? Ezt vizsgálja 2020-ban a Kincentric Globális Munkavállalói Élmény Kutatása. Tavaly 43 ország 23 iparágát képviselte az a több mint 1300 HR szakember, akik 23 millió munkavállaló élményébe engedtek betekintést. Az idei kutatás résztvevőivel júliusban osztják meg az eredmények összefoglalóját.

Milliós kárt okozhatnak az irodába visszatérő dolgozók 

A kijárási korlátozások enyhítésével rengeteg vállalkozás kapott újra esélyt a normál üzletmenetének visszaállítására. A dolgozók visszatérésének azonban több kockázata is van, melynek kezeléséhez egymástól merőben eltérően állnak hozzá a vezetők. Az általános minta az, hogy amíg az egészségügyi kockázatok csökkentésére szigorú szabályokat vezetnek be, addig a milliós károkkal fenyegető informatikai biztonsági rések betömése kevésbé van szem előtt, nem is gondolnak rá. Ez a veszély szinte minden magyar kis- és középvállalkozást, sőt a nagyvállalatokat is érinti, mert az értékes céges adatokhoz nem megfelelő IT menedzselés esetén sokkal könnyebben férhetnek hozzá a kiberbűnözők. Főleg egy olyan munkarendben, amikor a laptopok és velük együtt az adatok, e-mail fiókok, jelszavak a munkavállalókkal együtt akár napi szinten ingáznak - figyelmeztet iparági tapasztalatai alapján a Kvazar.cloud felhőszolgáltató szakértője.

Kiderült, hogyan érzik magukat a magyarok munkavállakók 

A magyar munkavállalók állásukat biztosnak érzik, az újbóli elhelyezkedési esélyeiket pedig továbbra is optimistán ítélik meg; a megkérdezettek 72 százaléka minimum öt évre biztosnak látja a pozícióját a munkahelyén, és 76 százalékuk véli úgy, hogy a cég, amelynél dolgozik, öt év múlva is működni fog.

Wellbeing: mit tehet egy cég, hogy a dolgozók jól érezzék magukat? 

A kiégés, elkötelezettség hiánya a legtöbb vállalatnál előtérbe helyezte a wellbeing kérdését, miközben Csikós-Nagy Katalin, fluktuációkezelő szakértő, a HR-Evolution Kft. ügyvezetője arra figyelmeztet, hogy ha egy cégnél az alapok nincsenek rendben, a jólléti programok akár kontraproduktívvá is válhatnak.

A pályakezdők egyre nehezebben tudnak megfelelni az elvárásoknak 

Egyre nagyobb a szakadék a munkáltatók elvárásai és a végzett diákok tapasztalata és szaktudása között - mondta Gablini Gábor, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.

Nagyon másképp látják magukat a pályakezdők, mint a főnökeik 

Önmenedzselésben kiválóak, de a szakmai alázatot másképp értelmezik a fiatal pályakezdők, mint a vállalatok – foglalta össze kutatását a Jobsgarden.

Kevésbé félnek a munkanélküliségtől a magyar munkavállalók 

Még mindig viszonylag alacsony, de növekszik a munkavállalók biztonságérzete, 100-ból ma 69 pontot ért el a bizalmi index a BNP Paribas Cardif biztosító kutatásában.

Apróságokon úszhat el a cafeteria 

A munkavállalók és a munkáltatók körében is népszerű juttatási forma az adómentesen nyújtható lakáscélú támogatás, azonban nem árt tudni, hogy ezzel a cafeterialehetőséggel kapcsolatban is számos szabályt kell betartani, amelyek elmulasztása komoly anyagi következményekkel járhat.

Kevés a munkáskéz, ami van, azt meg kell fizetni 

Tovább csökkent a munkanélküliek száma, emelkedett a foglalkoztatottak aránya és így várhatóan tovább emelkedhetnek bérek, az egyre feszesebbé váló munkaerőpiacon, ahogy mind súlyosabb lesz a munkaerőhiány.

Duplázott a SZÉP kártya az év első felében 

Több mint duplájára emelkedett az új OTP Széchenyi Pihenőkártya birtokosainak száma 2017 első felében. Amíg tavaly június 30-ig 65 ezer új kártyabirtokost regisztráltak, addig az idei első hat hónapban mintegy 131 ezer új plasztiklapot rendeltek a munkáltatók dolgozóik számára. Az immáron több mint 1,2 millió kártyabirtokos az elmúlt hat évben 315 milliárd forintot költött a saját és családja pihenésére.

Generációs feszültség van, de igazi konfliktus nincs 

Szinte minden munkavállaló és vezető személyesen is tapasztalja, hogy az X és Y generációs kollégák közötti különbségek nézeteltérésekhez vezetnek, de a valódi konfliktusok ettől függetlenül ritkák.

Továbbra is zuhan a külföldi érdekeltségű cégek aránya 

Mind a 100 millió, mind az egymilliárd forint árbevétel feletti szegmensekben továbbcsökken a külföldi cégek súlya Magyarországon.

Még hogy kreatív munka? Már az is jó, ha bejelentenek 

A magyar munkavállalók jó fizetésre és kreatív feladatokra vágynak elvileg, valójában viszont már azzal is elégedettek, ha be vannak jelentve és nem kell sokat utazni. Valójában a cégeknek sem jó, hogy a dolgozók kompromisszumot kötnek.

Jobban bízunk abban, hogy megmarad a munkahelyünk 

Biztosabbnak látják munkahelyük jövőjét a magyar munkavállalók. Leginkább a 18-29 éves és a 60 év feletti korcsoportban, a faluban élők illetve a mezőgazdaságban dolgozók körében nőtt a bizalom – derül ki a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián közös felméréséből.

Nehezen oldják meg a dolgozó szülők a vakációt 

A családok számára a gyerekek nyári elhelyezése mellett aránytalanul nagy anyagi megterhelést jelent a családi nyaralás, közel negyedük nem is tervez idén közös kikapcsolódást. A legtöbb gyermek vagy a nagyszülőknél, vagy sporttáborokban tölti a szünidőt – derül ki a Profession.hu kutatásából.

Milyen meglepő: többet akarunk keresni 

Minden harmadik munkavállaló már legalább 1 éve játszik a gondolattal, hogy új munkahelyet keressen magának, ezzel szemben 37 százalékuk hamar dönt és a lépést is gyorsan megteszi – derül ki a Profession.hu legfrissebb felméréséből.

Egy jobb világ ígéretével lehet elcsábítani a jövő dolgozóját 

A jövő munkavállalói készek akár többször is országot váltani. A pályakezdők szerint a nemzetközi kapcsolatok elengedhetetlenek a jó karrierhez és egyre fontosabb szempont számukra, hogy leendő munkaadójuk hozzájáruljon egy jobb világ kialakulásához.

Hagynak munkát az embereknek a robotok? 

A gőzgép megjelenése végleg leváltotta a lovakat a munka világában, emléküket csak a lóerő mint mértékegység jelzi. De vajon ugyanezt teszi-e a robotika és a minden területen hódító automatizálás az emberekkel is? A helyzet biztosan nem ilyen tragikus, de kétségtelen, hogy az Egyesült Államok elmúlt harminc éve a foglalkoztatás csökkenéséről szólt.

A fizetésből is engedünk, csak legyen állásunk 

Tíz álláskeresőből kilenc hajlandó engedni az elképzelt fizetéséből, ugyanakkor a beadott pályázatok kicsivel több mint fele tartalmaz olyan állításokat, amelyek nem felelnek meg a valóságnak.

Hol dolgoznánk a legszívesebben? 

Budapesten a legtöbben hazai munkát keresnek, vidéken inkább a külföldi álláshirdetések a népszerűbbek. A legkedveltebb célország Németország és Nagy-Britannia, de sokan pályáznak kirándulóhajós állásokra is.

Diploma nélkül nehéz helyzetben az álláskeresők 

Rekord számú álláshirdetést adtak fel szeptemberben, de felsőfokú végzettség nélkül továbbra is nehéz elhelyezkedni. Miután mindenki visszatért a nyári szabadságról, a vállalatok új lendülettel igyekeznek feltölteni a megüresedett pozíciókat.

Ne számítsunk nyugati bérekre 

Nem csoda, hogy több százezren inkább a külföldi munkavállalást választották, hiszen a hazai béreknél akár négyszer többet is lehet keresni. A gazdasági válság óta nem csökkent a különbség és nem is várható drasztikus változás.

Így fest, aki külföldre menne dolgozni 

Körvonalazódott a külföldre vágyó munkás képe: a legtöbben nők, nem rendelkeznek felsőfokú végzettséggel (74.16%), egyedülállók, és a legtöbben Budapestről mennének világgá.

Ideje odafigyelni a munkavállalókra 

A kisvállalkozásoknál - ezen belül a mikrovállalkozásoknál - sokkal hangsúlyosabb szerepe van, illetve lenne a "HR"-nek, mint a nagy cégeknél. A hazai kkv-k azonban legfeljebb ösztönösen alkalmaznak HR eszközöket.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Sokan vannak, akik életükben először nyitottak lakossági értékpapírszámlát

Sokan vannak, akik életükben először nyitottak lakossági értékpapírszámlát 

Tíz díjat is elhozott a Privátbankár Alapkezelő Klasszis 2024 szavazáson az OTP Befektetési Alapkezelő.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Egy kiskapu a CSOK-nál, amiről kevesen tudnak

Egy kiskapu a CSOK-nál, amiről kevesen tudnak  

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény akár teljes összege átvihető egy másik ingatlanra.
Mi jöhet a kötvényalapok csodálatos éve után?

Mi jöhet a kötvényalapok csodálatos éve után? 

Szép hozamokat adott 2023 a kötvényalapok befektetőinek, ritka, hogy ilyen nagy áremelkedést lehet látni. De a jelenlegi állampapírhozamok sem éppen alacsonyak.

Adózás

Nagyon úgy néz ki, hogy nem szabadulunk ettől az adótól

Nagyon úgy néz ki, hogy nem szabadulunk ettől az adótól  

2023. július elseje óta a kamatjövedelmek után a 15 százalékos személyi jövedelemadó mellett 13 százalék szociális hozzájárulási adót is kell fizetni.

Jogi kisokos

Sok bonyodalmat megelőz, ha köt házassági vagyonjogi szerződést

Sok bonyodalmat megelőz, ha köt házassági vagyonjogi szerződést 

Sokan azért szerződnek a házastársukkal, mert több kapcsolatból is született gyermekük, és azt szeretnék, hogy egyenlően örököljenek utánuk.

Klímablog

Nő a szakadék a vállalatok között

Nő a szakadék a vállalatok között  

A KPMG legfrissebb kutatása szerint a vállalatok megközelítőleg egyharmada érzi úgy, hogy készen áll az ESG-vel kapcsolatban közzétett adataira irányuló független tanúsításra

Gazdaság

Vigyázat, a kiberbűnözők még trükkösebben kezdték el használni a zsarolóvírusokat

Vigyázat, a kiberbűnözők még trükkösebben kezdték el használni a zsarolóvírusokat 

Már csak pár napja maradt belépni a nyilvántartásba azoknak a hazai vállalatoknak, amelyekre kiterjed a NIS2.

Társadalom

Lesújtó látlelet a magyarok egészségtudatosságának hiányáról

Lesújtó látlelet a magyarok egészségtudatosságának hiányáról  

A magyarok több mint fele fél attól, hogy daganatos betegsége lesz, mégis csak minden ötödik megkérdezett tesz meg minden tőle telhetőt a megelőzés érdekében.

Infokom

Keményen fog büntetni a NIS2 miatt a hatóság - mire vigyázzunk?

Keményen fog büntetni a NIS2 miatt a hatóság - mire vigyázzunk? 

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága kiberbiztonsági igazgatója a hatóság határozott fellépésének okairól tartott előadást.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo