kiszervezés

csr, elégedetlenség, etikus cég, externália, felzárkóztatás, fenntarthatóság, jövő, jövőtudatos, kiszervezés, környezetszennyezés, márka, növekedés, outsourcing, stakeholder, társadalmi egyenlőtlenségek, társadalmi kohézió, társadalom, vagyoni egyenlőtlenség, vállalati felelősségvállalás

Externáliák: már minden kár házon belül van

Kriston László

Földünk öntisztító, regeneráló kapacitásának a határait feszegetjük. A társadalmi problémák is összefüggenek az üzleti szféra működésével. Nincsenek már házon kívül lévő externáliák: érvényesül a bumeránghatás, minden visszaüt. Új üzleti gondolkodásra van szükség, mely a saját üzleti döntések következményeként ismeri el a válságjelenségeket, és orvosolni tudja azokat.

Tovább olvasom »
hatékonyság, hr, kiszervezés, költségek, tevékenység

Mire figyeljünk a kiszervezésnél?

piacesprofit.hu

Napjainkban a vállalkozásoknak egyre fontosabb, hogy költséget takarítsanak meg, és a munkafolyamatokat minél hatékonyabban tudják elvégezni. Ehhez hozzátartozik, hogy egyes folyamatokat ki tudjanak szervezni, ám lényegi elem, hogyan válasszák ki az erre legmegfelelőbb partnert. Ebben nyújt segítséget a Process Solutions.

Tovább olvasom »
kiszervezés, munka törvénykönyve, munkajog, outsourcing

Kiszervezés: akkor ki is lesz a munkáltató?

piacesprofit.hu

A cégek a hatékony munkaszervezés és a költségcsökkentés érdekében gyakran bizonyos tevékenységeik kiszervezése mellett döntenek. Ezt jellemzően gazdasági megfontolások indokolják, melynek során azonban sokszor nem veszik figyelembe, hogy a kiszervezés egyúttal munkajogi következményekkel is járhat.

Tovább olvasom »
kiszervezés, költségcsökkentés, munkaerőhiány, outsourcing

Munkaerőhiányra is megoldás lehet a kiszervezés

piacesprofit.hu

Egyre drágább, és ami még rosszabb, egyre ritkább a jó munkaerő. És még ha meg is bírják fizetni a kisebb vállalatok, a fejlesztésére már nem biztos, hogy marad pénz. Márpedig aki ebben lemarad, az minden másban is lemarad. Erre is jó megoldást jelenthet a kiszervezés – már ha jól választunk szolgáltatót. Ehhez adunk tanácsokat az RSM Hungary szakértőjének segítségével.

Tovább olvasom »
gyakornok, humánerőforrás, kiszervezés, költségkímélés, pénzspórolás, spórolási tippek

Spórolni kell a dolgozón? Így nem fog fájni

piacesprofit.hu

Amikor minden fillért meg kell fogni, sokszor érdemes a kreatívabb megoldást választani. Hiszen egy ponton túl sem a beszerzési költségeken sem az áramszámlán nem tudunk tovább spórolni. Az embereken takarékoskodni általában nem jó ötlet – kivéve, ha okosan csináljuk. Ehhez adunk néhány tippet.

Tovább olvasom »
bizalom, hatékonyságnövelés, kiszervezés, költségkímélés, outsourcing, spórolás, üzleti partnerség

A takarékosság nem csak spórolás – kreativitás is

Piac & Profit Kiadó Kft-2

A legtöbb vállalkozás nem engedheti meg magának, hogy mindenre annyit költsön, amennyit a szíve mélyén szeretne. Ha a bevételek éppen nem szárnyalnak, a kiadásokat is feszesen kell kezelnünk, hogy átvészeljük a nehezebb időszakot. Nem mindegy azonban, hogy a spórolással a további lehetőségeinket is elvágjuk, vagy éppen jól átgondolt döntésekkel tartósan fenntartható költségcsökkentést érünk el, ami nem teszi lehetetlenné a későbbi növekedést.

Tovább olvasom »
kiszervezés, költségkímélés, költségtakarékosság, outsoucing, pénzügyi intelligencia, pénzügyi tudatosság, pr, spórolás, zöld iroda

Bevált spórolási trükkök kisvállalatoknak

Timár Gigi

A legtöbb vállalkozás számára a költséghatékony működés – na jó, pontosabban fogalmazva a spórolás – a mindennapi döntések fontos része. Sok-sok tanácsot lehet kapni, hogy hogy lehet megfogni pár forintot. Mi most olyanokat mutatunk az Open Forum bejegyzése alapján, amelyeket konkrét vállalkozók már kipróbáltak és hasznosnak találtak.

Tovább olvasom »
béremelés, képzés, kiszervezés, költségkímélés, motiváció, munkaerőhiány, outsourcing, spórolás

Spórol? Van, amin nem éri meg

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Bár már magunk mögött hagytuk a válságot, a cégek számára még mindig állandó kihívás, hogy hogyan tudnának megtakarítani valamicskét a mindennapi működésen. Ha nem a túlélés, akkor a költséghatékonyság érdekében. Vannak viszont területek, ahol bármekkora is a megtakarítás, többet ártunk vele a cégnek, mint amennyit használunk.

Tovább olvasom »
kiszervezés, munkaerőhiány, outsourcing, szakemberhiány

Kiszervezés lehet a gyógyír a szakemberhiányra

piacesprofit.hu

A munkanélküliségi és foglalkoztatottsági adatok javulásával párhuzamosan több szektorban is munkaerőhiány alakult ki az elmúlt hónapokban. A hivatalos adatok szerint a betöltetlen álláshelyek száma országszerte közel 60 ezer volt az idei év elején. A Magyar Outsourcing Szövetség szerint azonban a munkaerőhiány rugalmasan kezelhető, például a munkáltatók számára költséghatékony kiszervezési módszerekkel.

Tovább olvasom »
időgazdálkodás, induló vállalkozás, kiszervezés, utánpótlás

Jó egyedül, de nem veszélytelen

kfarkas

A vállalkozás csapatban sem kéjhömpöly, de egyedül nagyon kemény dió is lehet. Ugyanakkor vannak olyan előnyei, amelyeket semmilyen más esetben nem élvezhetünk. Ezek közül mutatunk be ezek közül néhányat – a kockázatokkal együtt.

Tovább olvasom »
hatékonyságnövelés, kiszervezés, költségcsökkentés

Már a kicsik is kiszerveznek

piacesprofit.hu

A nagyvállalatok mellett egyre több kkv szervezi ki egyes háttértámogató folyamatait, jelentősen megnövelve ezzel versenyképességüket. A kihelyezés leginkább fokozott költséghatékonyságot és kapacitást biztosít.

Tovább olvasom »
adatvédelem, it a cégben, it-biztonság, kiszervezés, költségkímélés

Kiszervezik a biztonságot

piacesprofit.hu

Ahogy az informatikai szolgáltatások egyre inkább a cégek főtevékenységének részévé lépnek elő, egyre több vállalat szervezi ki szakértőknek az IT-biztonsági feladatokat. A cégek így akár 30-50 százalékot is spórolhatnak így költségeiken

Tovább olvasom »