hirdetés

Új értékek a gazdaságban

Megjelent a Piac&Profit novemberi száma. Az innovatív, az új utakat kereső vállalkozók elengedhetetlen üzlettársa ebben a hónapban is sok hasznos információval, sikertörténetekkel segít sikerre vinni vállalkozását.
hirdetés

Középpontban: Változzunk, hogy változtassunk

Sürgető, hogy az üzleti életben megjelenjen és elterjedjen egy új típusú gondolkodásmód, amely elvezet a fenntartható világhoz. Értékváltásról beszél Róna Péter közgazdász, Botos Katalin professor emeritus, az Antall-kormány minisztere és László Ervin professzor, a Budapest Klub elnöke. Egy lehetséges utat vázolnak, amely végén a free trade fair trade lesz. Tovább a cikkhez...

Interjú: Hizó Ferenc a kormány klímapolitikájáról

Egyre bizonyosabb, hogy a világszerte tapasztalható szélsőséges és veszélyes éghajlati jelenségek az emberiség rovására írhatók. Hizó Ferenc Zöldgazdaság Fejlesztéséért, Klímapolitikáért és Kiemelt Közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár beszélt lapunknak a kormányzat klímapolitikájáról, és a zöldgazdaság fejlesztése terén elért eredményekről. Tovább az interjúhoz...

Cégbemutató: Játékszenvedélyből üzlet

Speciális karriert fut be a Nemesys Games. Józsa Szabolcsék álltak már Las Vegasban a vörös szőnyegen, amikor a videojátékfejlesztő-csapat „Fortix 2” című játéka a világ hat legjobb független fejlesztésű számítógépes játéka között versenyzett 2011-ben az Indie Game Challange-en. Ez az iparág azonban olyan, mint egy startup vállalkozás: minden játék egy új történet. Lehet milliárdos siker éppúgy, mint bukás. A dinamikus piacon nem könnyű talpon maradni, a boldogulás titkairól mesélt a Piac&Profitnak Józsa Szabolcs. Tovább az interjúhoz...

Interjú: Ugrásra készen

Kíváncsiak voltunk, hogy milyen pénzekre számíthatnak az innovatív, növekedni vágyó, induló vagy már működő vállalkozások. Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára foglalta össze a Piac & Profitnak a kormányzat elképzeléseit a következő időszakban megjelenő uniós pályázati forrásokról, a Gazella programról és a Budapest HUB koncepciójáról. Tovább az interjúhoz...

E-útdíj: Áthárították

Egy kiló farhát átadási árához képest hozzávetőleg 20%-os költségtételt jelent a július 1-jén bevezetett e-útdíj. Ha nem muszáj, a fuvarozók a veszteséget nem szeretnék zsebre tenni. Szakértők szerint átlagosan mintegy 1%-kal nőnek az élelmiszerárak éves szinten.

Mit szervezzünk ki?

A kiszervezés (outsourcing) az elmúlt évek egyik sokat hangoztatott, de keveset magyarázott üzletvezetési fogalma. Persze, azt mind értjük belőle, hogy valamivel nem nekünk kell foglalkozni a cég számos teendője közül, és több időnk marad az igazán fontos, kulcstevékenységekre. De mit csinál az, akinek kiadunk egy adott területet? És melyik területünket érdemes kiszervezni?

Veszélyes nyilvánosság: Óvatosan az önkifejezéssel

Életre szóló összeveszések, öngyilkosságok, rágalmak, kártérítési perek, rosszul elsült kamasz csínytevések, börtönbüntetések szegélyezik online magán-, vagy inkább közéletünket. Magánemberként, alkalmazottként és vállalkozóként is problémánk adódhat abból, ha átgondolatlanul szitkozódunk vagy mindössze csak viccesek akarunk lenni a közösségi oldalakon. A versenytársainkkal és a hatóságokkal is meggyűlhet a bajunk.

 

hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo