hirdetés

Céges kocsi kockázat nélkül, ajándék szabadidővel

A flottakezelés tartós bérleti konstrukcióban történő teljes kiszervezése a vállalkozások számára nem csak kényelmes megoldást, hanem jelentős kiadáscsökkentést is jelent.
hirdetés

Kép:Pixabay

Egyre több kis- és középvállalat ismeri fel az operatív lízing előnyeit. A Magyarországon idén forgalomba helyezett gépjárművek száma, és ezen belül a vállalati flottába kerülő személyautók és kishaszonjárművek aránya folyamatosan emelkedik, a cégautók 2014. július végéig összesített részesedése az újautó piacból mintegy 75,5%. A LeasePlan, flottakezelő vállalata szerint ennek oka, hogy az operatív lízing, más néven tartós bérlet konstrukciónál a kalkulált finanszírozás alapja a gépjármű NETTÓ beszerzési ára és a garantált maradványérték különbözete nulla forint önrésszel, amely összeg lényegesen (akár 30%-kal) kisebb finanszírozási igényt jelent a saját vásárlással szemben. A flottakezelő a szerződés kezdetén garantálja a maradványértéket (gépjármű értéke a használat végén) és a futamidő alatti szervizköltséget, így az, hogy az autó a bérlet lezárásakor végül milyen áron kerül értékesítésre és a futamidő alatt milyen szervizköltségek merülnek fel, csak a flottakezelőnek jelentenek kockázatot, a használónak nem.

(Az új Ptk. a lízingszerződések területén is hozott változásokat. Lízing vagy tartós bérlet? Érdemes megnézni, hogy pontosan miről is van szó, és mire is kell figyelni.)

Kinek éri meg céges kocsit adni?
Egy bizonyos státusz felett még Magyarországon is mindenkinek jár a vállalati kocsi, ám sok olyan dolgozó is van, akinek a munkájához elengedhetetlen, és ez ma már nem is terheli meg annyira a munkáltató pénztárcáját, mint korábban.
A flottakezelés tartós bérleti konstrukcióban történő teljes kiszervezése a vállalkozások számára nem csak kényelmes megoldást, hanem jelentős kiadáscsökkentést is jelent. A bérleti díj költségként elszámolható, illetve az üzleti használat arányában az áfa is visszaigényelhető megfelelően vezetett útnyilvántartás mellett. Emellett a forráshiánnyal küzdő vállalatok pénze nincs a gépkocsiban lekötve, kamatozik és beforgatható az alaptevékenység fejlesztésébe. A vállalkozásnak nem kell a biztosítást, baleset esetén a kárrendezést, az ideiglenes bérautót, a periodikus vagy egyéb meghibásodásból adódó szervizeket és szezonális gumicseréket önállóan intéznie, hiszen tartós bérletnél minderről és még sok másról - legyen szó optimális modellválasztásról, adatgyűjtésről, költségelemzésről - a flottakezelő gondoskodik. Ahogy az operatív flotta napi ügyeinek szervezését is a flottakezelő dedikált kapcsolattartójára bízhatják.

Az operatív lízing segítségével előnyösen alakíthatóak a pénzügyek például a futamidő és a futásteljesítmény helyes meghatározásával, vagy az extrák és a teljesítmény körültekintő megválasztásával. Az üzleti tevékenységhez optimálisan illeszkedő gépjármű beszerzésével és helyes vezetéstechnikával akár 20-25%-kal is mérsékelhető az üzemanyag-fogyasztás, csökken a gumicsere és karbantartás szükséglet.

A webes világ a lízing szolgáltatást sem hagyta érintetlenül. Lehetőség van a szerviz igényeket online bejelenteni, de mobiltelefonon keresztül intézhetők a karbantartással kapcsolatos teendők is. Az ügyfelek sms-ben értesülhetnek az éppen soron következő kötelező szervizről és műszaki vizsgáról is – mondja Pesti Tímea, a LeasePlan Hungária Zrt. kereskedelmi igazgatója.

hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo