Spórolni kell a dolgozón? Így nem fog fájni

Amikor minden fillért meg kell fogni, sokszor érdemes a kreatívabb megoldást választani. Hiszen egy ponton túl sem a beszerzési költségeken sem az áramszámlán nem tudunk tovább spórolni. Az embereken takarékoskodni általában nem jó ötlet – kivéve, ha okosan csináljuk. Ehhez adunk néhány tippet.

1. Használjuk ki az adókedvezményeket!

Meglepő, hogy mennyi cég nem él az adórendszer adta lehetőségekkel. Még a cégeken belül is sokszor nem használjuk ki ami járna, de ha még előrelátóbbak vagyunk, kifejezetten olyan munkavállalókat is kereshetünk, akik után kedvezmény jár.

2. Ne dolgozót, hanem a költséget spóroljunk!

Leépítésekkel vagy a fizetések csökkentésével alaposan aláássuk a munkamorált, ráadásul, ha el kell küldenünk valakit azzal is számolni kell, hogy a munkáját valaki másnak kell elvégeznie úgy, hogy fizetni nem akarunk érte. Jobb ezt elkerülni, ha lehetséges. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ne tudnánk takarékoskodni a munkavállalókhoz kapcsolódó költségeken.

Sokkal jobb, ha első körben a kényelmi szolgáltatásokon kezdünk spórolni. Ingyen kávé volt az irodában? Lássuk be, e nélkül azért lehet dolgozni. Ingyen ebéd? Kétségtelenül vonzó! Térjünk vissza rá, ha úgy tűnik, mi leszünk a következő Google.

A lazább időszakokban – például sok vállalkozás esetében ide tartozik a nyári szezon – bevezethetünk rövidített munkaidőt, vagy négynapos munkahetet. Így kevesebb bért fizetünk ki, de legalább valamilyen ellentételezést érzékelnek a dolgozók.

Üssünk két legyet egy csapásra
Egy kutatás megerősítette, amit már sokan hangoztattak: valóban növelhető a hatékonyság a távmunka segítségével, és nemhogy befektetést nem igényel, de még a költségek is csökkenthetőek.Csakhogy fontos szempontokat szem előtt kell tartani a bevezetésénél.
Ha a munkaidő egy részében mindenki otthonról dolgozik, az iroda rezsi költségein is meglepően sokat takaríthatunk meg – miközben nő a hatékonyság és az elégedettség.

3. Keressünk lelkes kezdőket!

A gyakorlott munkaerő drága dolog. Ha e helyett lelkes és okos kezdőket veszünk fel, jelentősen alacsonyabb bérköltséggel számolhatunk. Sok cég fél ettől, pedig számos pozícióban kiválóan megállják a helyüket a gyakorlat nélküli dolgozók is. Ha gondosan választjuk ki őket és megfelelően gondoskodunk az ellenőrzésükről és fejlődésükről a cégen belül végső soron elkötelezett és gyakorlott munkavállalókat nevelünk ki saját magunknak.

Érdemes megfontolni a gyakornoki pozíciók létrehozását is. Igaz, ez az őket mentorálóknak plusz munkát jelent, de  jelentősen csökkenti a költségeket. A fiatalok egyébként nem várt előnyöket is hozhatnak a cégbe – érdemes például kihasználni, hogy képben vannak a legújabb trendekkel.

Ha egyszerűen csak túlterheljük azt aki dolgozik, az nem megoldás
Kép:PP archív

4. Szervezzünk ki!

Miért alkalmaznánk valakit, akinek a munkájára valójában csak néhány órára vagy hétre van szükségünk havonta? Sok olyan kis céget látni, ahol például a rendszergazda szinte mindenessé válik, hiszen miért is ne fúrná fel azt a polcot, ha úgyis ráér… Sokkal jobban megéri, ha külső szolgáltatókat veszünk igénybe és csak azért fizetünk, amire valóban szükségünk van. Itt olvashat arról, hogy működhet a kiszervezés sikeresen.

5. Fogjuk össze!

Egy cégnek számos szakemberre van szüksége különböző területeken és ha mindenből igazán jót szeretnénk, bizony meg kell adni az árát. Ha erre éppen nincs lehetőségünk, próbáljunk meg hosszú távú, kölcsönösen előnyös kapcsolatokat kialakítani és használjuk ki a barter lehetőségét. A könyvelési szolgáltatásért kaphatunk marketing tervet és a többi. A barter szabályairól itt olvashat.

+1. Több munka, kevesebb meeting

Valójában amíg az emberek megbeszéléseken ülnek, nem dolgoznak. Természetesen szükség van az értekezletekre, de igyekezzünk ezeket valóban hatékonyan szervezni. Csak azok legyenek ott, akikre tényleg szükség van az adott ügyben és tűzzük ki előre, hogy mennyi időt szánunk a meetingre.

Véleményvezér

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon  

Két ábra mutatja, hogy az európai országokban hogyan változott a zöldségek és gyümölcsök ára 2014 és 2023 között.
Szenzáció a magyar költségvetésben

Szenzáció a magyar költségvetésben 

Meglepő számok a nyugdíj költségvetési sorain.
Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba

Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba 

A kormánytagok luxusutazásai lassan mindennaposak.
Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban

Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban 

Az életszínvonal egyik legfontosabb mutatójában mindenki alá értünk Európában.
Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét 

A magyar nyomozó hatóságokról nem fognak expresszt elnevezni.
Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo