Spórolási tippek cikkek


A túlélés titka: költekezés vagy felhalmozás?

A túlélés titka: költekezés vagy felhalmozás? 

Az utóbbi években sorra érnek minket a válságok, amelyek hatása a hétköznapokban is érzékelhető.
Spórolni kell a dolgozón? Így nem fog fájni

Spórolni kell a dolgozón? Így nem fog fájni 

Amikor minden fillért meg kell fogni, sokszor érdemes a kreatívabb megoldást választani. Hiszen egy ponton túl sem a beszerzési költségeken sem az áramszámlán nem tudunk tovább spórolni. Az embereken takarékoskodni általában nem jó ötlet – kivéve, ha okosan csináljuk. Ehhez adunk néhány tippet.
Tényleg mindenki tud félretenni?

Tényleg mindenki tud félretenni? 

Egy amerikai milliomos úgy tartja, akinek telik kávéra, annak takarékosságra is. De arra is van példa, hogy valaki saját bevallása szerint is túlzásba vitte a spórolást.
Kasszabarát tippek kezdő vállalkozóknak

Kasszabarát tippek kezdő vállalkozóknak 

Az induló vállalkozásokkal sokszor akkor szalad el a ló, amikor már kezdenek csöpörögni a bevételek a kasszába. Tippjeink segítenek elkerülni néhány banális hibát, amik súlyosan veszélyeztetnék a még gyengécske kasszát.
Spórolási segédlet startupoknak

Spórolási segédlet startupoknak 

Az induló vállalkozásokat általában nem veti fel a pénz, de ez különösen igaz a startupokra, ahol a termék fejlesztése plusz időt és forrást igényel. Ha Ön is olyan vállalkozás indításában gondolkodik, ami egy technológiai újításon alapszik, olvassa el tanácsainkat, hogy ne bukjon el pénzhiány miatt már az elején.
Üzlet (majdnem) pénz nélkül? Lehetséges?

Üzlet (majdnem) pénz nélkül? Lehetséges? 

Sok magyarban felmerül, hogy szakít az alkalmazotti léttel, sőt, esetleg már az ötlet is kipattant a fejéből, mivel tudna dobbantani az üzleti életben, de a legtöbb kezdő vállalkozó ilyenkor belefut abba a problémába, hogy nincs elég tőkéje a vállalkozás beindításához. Pedig, ha gondosan tervezünk, lehet, hogy nincs is szükség (annyi) pénzre.
4 gyors spórolási tipp cégvezetőknek

4 gyors spórolási tipp cégvezetőknek 

A legtöbb kkv a szakértők szerint két dolgot akar: növekedni és csökkenteni a költségeit. Néhány hasznos ár-összehasonlító oldal segítségével egyszerűen rájöhetünk arra, hogy hogyan tudnánk spórolni az energia-, a telefon- és internet-előfizetésen. De ha átnézzük a költségtételeket, számos olyan területet találhatunk, ahol jelentős megtakarítást is el lehet érni viszonylag kis erőfeszítéssel.
Spóroljunk ésszel az irodán!

Spóroljunk ésszel az irodán! 

Az iroda jelentős költségtétel minden vállalkozás számára. Ezen sajnos nem lehet változtatni, de a mértéken azért igen! Nem mindegy viszont, hogy hogyan spórolunk.
5 tipp a PC-k energiatakarékos felhasználására

5 tipp a PC-k energiatakarékos felhasználására 

Az asztali gépek alapvetően nagy "áramzabálók", érdemes újabb típusra, vagy laptopra váltani. De javíthatunk valamit a helyzeten azzal is, ha odafigyelünk néhány dologra.
Így csökkenthetjük Adwords-kampányunk költségeit

Így csökkenthetjük Adwords-kampányunk költségeit 

Többszázezer forintot is elkölthetünk Adwords-kampányra, ha nem értünk hozzá. A cél, hogy minél kisebb ráfordítással, a lehető leghatékonyabb kampányt készíteni, vagyis a legtöbb releváns kattintást elérni. Íme 5 spórolós tipp.

Spórolási tippek kezdő vállalkozóknak  

Egy vállalkozás indulásakor minden fillér megtakarítás fontos. Később is az, de akkor már lehetőség van arra is, - ha jó a cég gazdasági iránya-, hogy bizonyos dolgokban nagyvonalúbb lehessen. De mire ügyeljen egy induló vállalkozó? Adunk néhány tippet.

Többféle kártya kell a spóroláshoz 

Ahhoz, hogy a hitelkártyánkat okosan használjuk, több szempontot érdemes mérlegelni. Van néhány tippünk, hogy kedvezőbb legyen a hó végi mérlegünk.

Három dolog, amit egy cégvezető eltanulhat egy háziasszonytól 

A megtakarított forint megkeresett forint, ez a mondás igaz a háztartásokra, de különösen igaz a vállalkozások esetében. Most mutatunk néhány olyan praktikát, amelyet egy vállalkozásnak érdemes eltanulnia egy takarékos háziasszonytól.

Érdemes időnként megversenyeztetni a bankokat 

A legtöbb cégvezető, a cég megalapításakor kiválasztja a bankszámlát, megcsináltatja a pecsétet, lejelenti a legszükségesebb helyekre. Telnek- múlnak az évek, és ezzel kapcsolatban nagyon kevesen gondolják, hogy időnként érdemes megversenyeztetni a bankokat. Szakértőnk szerint megéri!

Szinte csak a járulékok miatt tart fenn vállalkozói bankszámlát? Ez a teendő! 

Az utóbbi években jelentősen lecsökkentek a vállalkozói bankszámlák havidíjai, már-már barátságos díjazásúak is akadnak. A pénzügyi tranzakciós illeték persze a vállalkozói számlaszektort is átrendezte, de ha havonta súlyos ezrekre rúg a bankköltségünk, miközben szinte csak a kötelező járulékokat fizetjük az adóhivatalnak, akkor lehet, hogy bankszámlát kellene váltani. A Bankráció szakértője összehasonlította nekünk a most elérhető legjobb ajánlatokat.

Négy tipp, amivel spórolhatunk a beszerzésen! 

Ezer darab toll, amikor csak egy kell? Nem ad kedvezményt a szolgáltató? Pedig lehet spórolni a beszerzésen is, méghozzá nem is keveset. Összeszedtünk négy tanácsot, hogyan!

Tippek, hogyan legyen „zöld” az iskolakezdés! 

Itt van a tanév első napja, már hetekkel korábban megindult a roham az iskolaszerekért. Hogyan készüljünk fel a tanévre a fenntarthatóság jegyében? Hét zöld ötlet következik diákoknak és szülőknek.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Pénzszerzés

Ne hagyja veszni a 150 ezer forintot!

Ne hagyja veszni a 150 ezer forintot! 

Itt az év vége, így most kell résen lenniük azoknak, akik szeretnének élni a nyugdíj- és egészségpénztári tagság után igénybe vehető 20 százalékos személyijövedelemadó-visszatérítés lehetőségével.

Adózás

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól  

Jövő évtől ugyanis ezek a cégek adómentesen adhatnak részesedést munkavállalóiknak és vezető tisztségviselőiknek.

Cégblog

Kihirdették a Klasszis TopDesign 2023 győzteseit: íme a nyertes hotelek, éttermek, tervezők

Kihirdették a Klasszis TopDesign 2023 győzteseit: íme a nyertes hotelek, éttermek, tervezők 

A napokban megnyílt ötcsillagos pesti belvárosi Hotel Dorotheában átadták a győzteseknek a díjakat a Klasszis Csoport által meghirdetett Klasszis TopDesign 2023 gálaestjén.

Klímablog

Ebben is beelőztek a románok

Ebben is beelőztek a románok  

Elindult Romániában az italcsomagolásra használt műanyagflakonok, üvegpalackok és fémdobozok visszaváltását ösztönző betétdíjas rendszer.

Gazdaság

Fogamzásgátlókkal tör be a kínai piacra a Richter

Fogamzásgátlókkal tör be a kínai piacra a Richter 

A Richter és a Mithra kötelező erejű szándéknyilatkozatot írt alá estetrol tartalmú készítmények forgalmazásáról Kínában.

Társadalom

Elszabadultak a politikusok

Elszabadultak a politikusok 

Új dimenzióba került a világ. Az eddigi helyi összecsapásokon túl immár három nagy ország áll valóságos háborúban. Kettő közülük atomnagyhatalom. Az egyik Európát is megfenyegette atomcsapásokkal. Mi történt, mi változott, ami olyan mértékben felturbózta a hadviselést, hogy bár a fegyvergyárak csúcsüzemben termelnek, mégis egyes frontokon lőszerhiány van.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo