hirdetés

Többféle kártya kell a spóroláshoz

Ahhoz, hogy a hitelkártyánkat okosan használjuk, több szempontot érdemes mérlegelni. Van néhány tippünk, hogy kedvezőbb legyen a hó végi mérlegünk.
hirdetés

Kép:archív

Jól körülhatárolhatóak azok az élethelyzetek, amikor érdemes hitelkártya igénylésen gondolkodni. Egyrészt jól jön ez a megoldás azoknak, akiknek van valamennyi megtakarításuk, így időnként megengedhetik maguknak, hogy ha szükséges, a havi keretnél többet költsenek. Másrészt adódhatnak olyan élethelyzetek, amikor a számlánkon lévő összegnél többre van szükségünk, de tudjuk, hogy van, vagy hamarosan lesz fedezet a hitel visszafizetésére - mondják a K&H szakértői.

A hitelkártyák mellé a bankok különböző kedvezményeket is adnak, érdemes olyan megoldást választani, ami számunkra a legkedvezőbb. Az egyik legnépszerűbb a tankoláshoz kapcsolódó kedvezmények, ezeket jól ki tudják használni, akik mindennap autóval járnak munkába, vagy a munkavégzés során is sokat utaznak gépkocsival. Emellett közkedvelt megoldás az is, amikor a havi, hitelkártyával történő vásárlások összege után kap vissza adott százalékot az ügyfél, illetve népszerűek az utazáshoz kapcsolódó egyéb kedvezmények is, mint a szállásfoglalás, az autóbérlés vagy a beépített utasbiztosítás.

Bővül a készpénzmentes gazdaság
Gyorsan terjed a bankkártyahasználat, a csoportos fizetési megbízások aránya csökken, a mobilfizetés pedig dinamikus fejlődés előtt áll. A háztartások elektronikus fizetéseinek összege két év alatt négyszer olyan gyorsan nőtt, mint a háztartások összes kiadása.
Ahhoz, hogy okosan bankoljunk, jó, ha többféle kártya, hitelkártyák és debitkártyák is vannak a tárcánkban, így mindig ki tudjuk választani, épp melyik használata a legkedvezőbb az adott helyzetben. Amikor váratlanul és azonnal szükségünk van egy drágább cikk megvásárlására, például mert tönkre ment a mosógép vagy a hűtő, amit azonnal pótolni kell, jó szolgálatot tesz a hitelkártya, hiszen a számlánkon lévő összegtől függetlenül garantáltan azonnal meg tudjuk venni a szükséges eszközt.

„A jó ügyfeleknek ráadásul a bankok is hálásak, a pontos törlesztést idővel limitemeléssel is honorálják. Azt, hogy elmúlt az az időszak, amikor a hitelkártyával kapcsolatban az ügyfeleknek kizárólag a hitel szó jutott eszükbe. A prémium ügyfelek tudatosan használják a hitelkártya nyújtotta kedvezményeket, egyre gyakrabban veszik igénybe az asszisztencia szolgáltatásokat is.” – mondta dr. Bába Ágnes a K&H Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese.

hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo