hirdetés

Érdemes időnként megversenyeztetni a bankokat

A legtöbb cégvezető, a cég megalapításakor kiválasztja a bankszámlát, megcsináltatja a pecsétet, lejelenti a legszükségesebb helyekre. Telnek- múlnak az évek, és ezzel kapcsolatban nagyon kevesen gondolják, hogy időnként érdemes megversenyeztetni a bankokat. Szakértőnk szerint megéri!
hirdetés

Már bevált szokás, hogy a céges gépjárműparkra vonatkozóan a kötelező biztosításokat minden évben újraszámoltatják, újrakötik.  De valahogy a bankszámlacsomagokkal ezt nem teszik meg. (Pedig gyakori a változás! Hogy most aktuálisan mik a kiemelkedően jó ajánlatok, arról itt beszél szakértőnk.)

Ha nincs hitel

Pedig a bankszámlaváltás nem is olyan bonyolult, ha a bank hitelszolgáltatását nem vettük igénybe. Célszerű pénzügyi tanácsadótól, és banki szakembertől is tájékozódni a konstrukciókról. Amelyik pénzintézet elnyerte tetszésünket oda javaslom, személyesen is menjünk be, érdeklődjünk a részletekről, van- e valamilyen akció, esetleg régi ügyfél milyen kedvezményekben részesülhetünk. Kérjünk be több ajánlatot is, hogy végül megalapozott döntést hozhassunk.

Számoljon velünk, spóroljon velünk!
A Piac&Profit abban is segítséget nyújt, hogy Ön könnyedén megtalálja a cége számára legmegfelelőbb bankszámlát vagy legjobb hitel ajánlatot. Kalkulátorunk segít, hogy Ön könnyedén megtalálja a vállalkozása számára legelőnyösebb ajánlatot kínáló bankszámlát – figyelembe véve bankhasználati szokásait. A kalkulátort itt találja!
A céges számlaváltáshoz szükséges dokumentumok:
  • 30 napnál nem régebbi hiteles cégkivonat
  • eredeti aláírási címpéldány
  • eredeti társasági szerződés,
  • ügyvezető személyes okmányok
Ha leadjuk a szükséges dokumentumokat, az ügyintéző ezt ellenőrzi és egy későbbi időpontot jelöl meg számlanyitási dokumentumok aláírására, amikor már csak a szerződést kell aláírni, és a számla már aktiválódik is.

Ha mindez elkészült, akkor irány a régi bankunk, ahol bejelentjük a számlamegszüntetési kérelmünket. A cég számláján található pénzt célszerű átutalni az új számlára, és nem a pénztári kifizetést választani, majd befizetni az új számlára, hiszen így nem terhelnek minket a pénztári díjak, továbbá a tranzakciós adók.  Nagy valószínűséggel az adott hónapra a számlavezetési díjat részarányosan még le fogja vonni a bank.

Miért pont itt ne keresnénk jobb ajánlatot?
Kép:Pixabay

Ha van hitel

Akik hitellel rendelkeznek, ott nem ennyire egyszerű a váltás, javaslom, hogy menjenek be érdeklődni bankfiókjukba! A régi hitelt ilyenkor le szokták zárni, és egy hitelkiváltással lehet az új banknál megigényelni. Minden banknál megtalálhatóak speciális számlacsomagok vállalkozások részére.   Ha egy cég rendelkezik hitellel, sokszor még az is átvihető, a nehézség csupán annyi, hogy meg kell találni azt a bankot, aki preferálja a tevékenységeinket.  Ilyenkor az a mérvadó, hogy a bevételünk több mint 50%-a milyen főtevékenységünkből származik.  Éppen ezért célszerű időnként ezeket aktualizálni!

Javaslom minden cégvezetőnek, hogy tájékozódjon e témakörrel kapcsolatban, hiszen több tízezer forintot is megtakaríthatunk a kiadások terén! Volt olyan mikrovállalkozás, aki éves 100.000 forintot fizetett ki számlavezetési díjra, amit egy sikeres váltásnak köszönhetően évi 20.000 forintra tudtak csökkenteni. Nagyvállalatoknál nem ritka a havi 30-50 ezer forintos számlavezetési díj sem. Amit sikerül megtakarítanunk egy bankváltáson a számlacsomag módosításával, azt fordíthatjuk a vállalkozásunk fejlesztésére.

Fontos viszont figyelni arra, hogy a számlaszám változását minden helyen, ahol azt a vállalkozás feltüntette, az adat módosítását átvezessék. Ez érinti minden esetben a bélyegzőket, a számlákat, esetenként a levélpapírt is. Ez azonban nem nagy költség, így ez és a maximum 1-2 napos időráfordítás megéri jelentős megtakarításért cserébe!

Szopper Zsófia www.penzugyitanacsadas.com

hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo