Banki költségek cikkek


Fontos levelet kap mindenki a bankjától

Fontos levelet kap mindenki a bankjától 

17,6 százalékkal drágulhat a bankolás, de többnyire lehet olcsóbb bankszámlát találni.
Figyelni kell, ha bankunk módosítja díjait, ami január végéig esedékes

Figyelni kell, ha bankunk módosítja díjait, ami január végéig esedékes 

Csak szigorú törvényi keretek közt változtathatják a számladíjakat a bankok.
A banki kedvezményeket is bukják a katások

A banki kedvezményeket is bukják a katások 

Gyorsan változtatott a kormány: két nap alatt keresztültolta a parlamenten a katás adózási jogviszony drasztikus átalakítását, amely a katások háromnegyedét érinti. Nekik most lázas időszak következik az életükben, amelyben nem csak a vállalkozásukat és annak adózását kell átgondolni, hanem olyan kapcsolódó költségtényezőket is, mint a bankköltség. A pénzügyekkel foglalkozó BiztosDöntés most segít ebben.
Súlyos pénzeket szakítanak le rólunk a bankok

Súlyos pénzeket szakítanak le rólunk a bankok 

Az elmúlt években jelentősen drágultak a legalapvetőbb banki szolgáltatások a hivatalos inflációs adatok szerint - derül ki a BankRáció.hu legújabb elemzéséből, amely szerint komoly eltérések lehetnek a banki szolgáltatások díjai között.
Rugalmasabb és csábítóbb irányba mennek a bankok

Rugalmasabb és csábítóbb irányba mennek a bankok 

Nem csak a szabályozási változások miatt kell alakítani a stratégiájukon a bankoknak. Az új versenytársak, a fintech cégek megjelenésével már most látszik, hogy a céges pénzügyi szolgáltatások színesebbé, vonzóbbá, rugalmasabbá válnak – véli a Bankráció.hu szakértője.
Havi 11 ezer forintot fizetünk a bankoknak, és ez már a jó hír

Havi 11 ezer forintot fizetünk a bankoknak, és ez már a jó hír 

Egy év alatt 4,2 százalékkal csökkentek a lakosság banki kiadásai, főként azért, mert a hozamcsökkenés jóvoltából a lakáshitelek havi törlesztőrészletei elmaradtak 2016 első negyedévéhez képest. Jelenleg egy közel 8 millió forintos hitelt már 60 ezer forintos részlet mellett felvehetünk, miközben néhány éve még 100 ezer forint felett kellett volna fizetnünk érte. További kedvező hír, hogy a bankszámlaköltségek átlagosan bő 8 százalékkal estek vissza, ami bizonyíték arra, hogy érdemes nyitott szemmel járni, és összehasonlítani az ajánlatokat.
Hipp-hopp válthatunk holnaptól bankszámlát

Hipp-hopp válthatunk holnaptól bankszámlát 

Most érdemes áttekinteni banki költségeinket, ugyanis október 29-én lép hatályba az egyszerűsített bankszámlaváltás feltételeit és határidőit rögzítő kormányrendelet. Ennek értelmében az új választott banknál úgy lehet számlát nyitni, hogy a korábbi számlavezető pénzintézetnél személyesen meg sem kell jelenni az előző számla lezárására.
Havi 12 ezerbe kerül a bankolás, - pedig nem kellene

Havi 12 ezerbe kerül a bankolás, - pedig nem kellene 

Havonta átlagosan mintegy 12 ezer forintot költenek a magyarok különböző banki kiadásokra, azaz az átlagos nettó fizetés egy tizenharmad részét – derül ki a Bankmonitor.hu újonnan bemutatott Lakossági Banki Kiadás Mutatójából. A legnagyobb összeget a hitelek visszafizetése teszi ki, a megtakarítási termékekkel kapcsolatos költségek mérsékeltek. Tudatos választással, megalapozott pénzügyi döntésekkel jelentősen csökkenthetők a banki kiadások, akár évi több tízezer forinttal is.
Mennyibe kerül a bankolás egy kezdő vállalkozásnak?

Mennyibe kerül a bankolás egy kezdő vállalkozásnak? 

Egy kezdő vállalkozásra jellemző forgalmi adatokkal számolva évente akár 9 ezer forintból is ki lehet hozni az átutalásokért és egyéb banki szolgáltatásokért fizetett díjakat. Ám ha nem vagyunk elég körültekintőek, akkor ennek a háromszorosába is kerülhet ugyanez, hiszen egy rosszul kiválasztott számla költsége évente 30 ezer forint is lehet. Megmutatjuk, hogy egy kezdő vállalkozás számára mely számlacsomagok lehetnek a legkedvezőbbek.
Jófejnek lenni nem kerül semmibe

Jófejnek lenni nem kerül semmibe 

Egyre nagyobb gond a szakemberhiány, mert sok cég nem tud annyit fizetni, hogy megtartsa a jó munkaerőt. Ám a jó fizetés mellett ügyelnünk kell arra is, hogy a munkavállalóink érezzék a törődésünket. Ha motiválni kell a dolgozókat, nem feltétlenül drága juttatásokban érdemes gondolkodnunk, hanem olyan apró „figyelmességekben”, amiket – ha nem is gyakran – minden cég megengedhet magának.

Mennyit spórolhatunk a bankszámlán? 

Ha jól választunk bankszámlát, akkor havi 500–800 forint lehet a banki költségünk, ha kevésbé jól, akkor ez az összeg havi szinten akár a 2000 forintot is elérheti, így évente tetemes kiadást jelenthet. A szakértő elmondja, melyek a fontos szempontok.

Külföldön is megéri bankkártyát használni 

A nyaralás komoly előkészületeket igényel, a legfontosabb azonban, hogy a pénzügyeink is a legnagyobb rendben legyenek. A bankkártya használatával – amellett, hogy kényelmes és biztonságos módon intézhetjük pénzügyeinket – költséget takaríthatunk meg, és esetenként plusz szolgáltatásokat is igénybe vehetünk - figyelmeztet a Cetelem.

Kevés cég figyel a banki költségek csökkentésére 

Viszonylag ritka az olyan magyarországi vállalkozás, amely több vállalati bankszámlával is rendelkezik. Az elmúlt években valóságos számlamegszüntetési hullám vonult végig a cégvilágon, de csak részben a tranzakciós adó miatt.

Hitelkiváltás: százezreket bukhatunk a költségeken 

A forintosított lakáshitellel rendelkezők legnagyobb kérdése ma, hogy találnak-e kedvezőbb hitellehetőséget a bankjuk által automatikusan megajánlott szerződésnél. A döntéskor azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy az újonnan felvett hitelnek lehetnek induló költségei - figyelmeztet a Bankmonitor.hu.

Céges bankszámlák: nem a méret a lényeg 

Sokan azt gondolják, hogy a céges bankszámlájuk számlavezetőjét is a 4-5 legnagyobb bank közül kell kiválasztani, mert ott kapják a legbiztosabb védelmet a pénzükre és egyben a legolcsóbb díjakat is. Ez azonban egyáltalán nem igaz: a kicsik sokszor jóval innovatívabbak, a betétbiztosítás pedig éppúgy kiterjed a kicsikre is, mint a nagyokra. Szakértőnk megnézte, mi az, amit csak a kicsik nyújtanak ma Magyarországon.

Mit kapunk ma a banknál hagyott pénzünkért? 

Az elmúlt évtizedben a bankok megtanultak a vállalkozói számlákon is ügyfelet csábítani magukhoz. A Bankráció szakértőinek segítségével megvizsgáltuk, hogy áll ez a piac, vajon milyen beépített, netán különleges szolgáltatásokat kapunk a bankoktól a vállalkozói számlavezetésért náluk hagyott pénzünkért cserébe.

Ne fizessük feleslegesen a banki költségeket! 

A vállalkozói számlacsomagok lényegesen költséghatékonyabbak és leegyszerűsítik a kkv-k banki ügyeinek intézését, mint ha külön-külön igényelnék az egyes szolgáltatásokat. Érdemes azonban ezeket évente felülvizsgálni.

Érdemes időnként megversenyeztetni a bankokat 

A legtöbb cégvezető, a cég megalapításakor kiválasztja a bankszámlát, megcsináltatja a pecsétet, lejelenti a legszükségesebb helyekre. Telnek- múlnak az évek, és ezzel kapcsolatban nagyon kevesen gondolják, hogy időnként érdemes megversenyeztetni a bankokat. Szakértőnk szerint megéri!

Szinte csak a járulékok miatt tart fenn vállalkozói bankszámlát? Ez a teendő! 

Az utóbbi években jelentősen lecsökkentek a vállalkozói bankszámlák havidíjai, már-már barátságos díjazásúak is akadnak. A pénzügyi tranzakciós illeték persze a vállalkozói számlaszektort is átrendezte, de ha havonta súlyos ezrekre rúg a bankköltségünk, miközben szinte csak a kötelező járulékokat fizetjük az adóhivatalnak, akkor lehet, hogy bankszámlát kellene váltani. A Bankráció szakértője összehasonlította nekünk a most elérhető legjobb ajánlatokat.

Inkább a kártya, mint a készpénz 

A bankkártyával rendelkezők több mint kétharmada a kártyás fizetést részesíti előnyben a készpénzhasználattal szemben. A hitelkártyát elsősorban vásárlásra használják, mindössze a válaszadók 11 százaléka nyilatkozott úgy, hogy készpénzt is vesz fel ezzel a plasztikkal.

Így igényeljünk céges folyószámlahitelt! 

Nincs olyan vállalkozás, amelyik ne került volna még átmeneti pénzzavarba. Egyszerű megoldásnak tűnik a céges folyószámlahitel, de célszerű minden tulajdonosnak alaposan végiggondolnia, mennyi pénzre van pontosan szüksége és kiszámolnia, mennyibe kerül majd a cégnek a tranzakció.

Az adófizetésen is lehet megtakarítani 

Már elérhető az EFER-rendszer a kis- és közepes méretű vállalatok számára. Az EFER-hez csatlakozott és segítségével az összes adó- és járulékfizetési kötelezettség összevonható, és végül egy utalásként számolja el a bank, így jelentős költséget spórolhat meg a cég.

3 trükk: így csökkentsük cégünk banki költségeit! 

Itt olvashat pár fogást, amellyel az utóbbi időkben 3–4-szeresére nőtt bankszámlaköltségeket jelentősen visszafoghatja. Lehet, hogy éppen ezzel menthet meg egy munkahelyet vállalkozásában!

Bankszámla Szlovákiában? Megéri! 

A tranzakciós adók miatt egyre jobb megoldás lehet a külföldi bankszámlák használata a vállalkozások számára. Szlovákiában már havi 6-7 euróért lehet kapni olyan számlacsomagot, ami korlátlan ingyenes utalást tartalmaz. Céget Szlovákiában bejegyezni viszont meggondolandó.

Akár milliós megtakarítást is hozhat a jó bankhasználat 

Sok szó esik mostanában arról, mekkora terhet jelent a cégeknek a tranzakciós adó bevezetése, számos cég gondolkozik az újabb teher elkerülésének lehetséges módjain. Gergely Péter a Bankráció.hu szakértője szerint viszont sokkal inkább a bankhasználati szokásainkat kellene racionalizálni a jelentős megtakarítás érdekében. Ha ebben tudatosak vagyunk, a plusz adónál lényegesen nagyobb terheket is megspórolhatunk.

Tippek és trükkök a tranzakciós adó mérséklésére 

A vállalkozások jelentős része számára érezhető teher a tranzakciós adó, egyesek számára akár évi félmilliós kiadást is jelenthet. A terhek csökkenthetők némi odafigyeléssel. A Piac&Profit szakértője segít!

Brutálisan drágán jutunk a pénzünkhöz 

Az augusztus elsejétől megemelt tranzakciós illeték miatt jelentősen megnövekedtek a banki költségeink. A legdrágább a készpénzfelvétel, de sokat kell fizetni az utalásért is.

Melyik a legolcsóbb bankszámla? 

A PSZÁF a lakossági ügyfelek tájékozódását segítő számlaválasztó programot indított el honlapján. Az interaktív internetes alkalmazás összehasonlíthatóvá teszi a forint folyószámlák, a betéti bankkártyák és a belföldi forint pénzforgalmi műveletek kondícióit, ezzel is segítve a szolgáltatók közötti versenynek az érvényesülését a fogyasztók javára.

Tízezreket lehet spórolni a bankköltségeken 

A legolcsóbb lakossági bankszámlák éves költsége alig 4 ezer forint, az átlagos éves számlaköltség mégis évi 25 ezer forint körül alakul, komoly megtakarításra ad tehát lehetőséget, ha valaki áttekinti a számlalehetőségeket. A Biztosítás.hu internetes portál új alkalmazása 12 hazai bank 70 számlatermékét feldolgozva nyújt segítséget a választásban.

Bankolni bárhonnan lehet 

Nyaralás közben talán a legkisebb problémát a pénzügyek zavartalan lebonyolítása és nyomon követése jelenti, hiszen ez az internetbankok térnyerésével gyakorlatilag tértől és időtől függetlenné vált. Ráadásul a mobil eszközök segítségével - kis túlzással - a „zsebben is elfér már egy bankfiók".

Hétfőtől indul az új rendszer 

Pár órán belül megérkezhetnek a címzettekhez az elektronikus utalások, és több adatot lehet majd közölni a rendszerben júliustól, ami lényegesen egyszerűsítheti a partnerek közötti kommunikációt. Jó azonban felkészülni az átállásra, indokolt lehet a bankhasználati szokások, a számlázási, számviteli folyamatok újragondolása is.

Gyorsítanak a bankok - Már csak egy hónap van a felkészülésre  

Júliustól megszűnik a pénzek „hosszú vándorlása" a bankok között. A benyújtási időszakban útnak indított pénz pár órán belül megérkezik a címzetthez, ráadásul mindez akár megfelelően automatizált rendszer segítségével is lebonyolítható lesz, a korábbiaknál jóval több adatot lehet majd közölni ugyanis az európai szabályoknak megfelelő rendszerben. Költségnövekedéssel a legtöbb pénzintézetnél nem kell számolni, érdemes azonban mielőbb felkészülni a változásra, ellenkező esetben meglepetések érhetik a vállalkozásokat.

Ötmillió felett csak utalni lehet 

Benyújtották a parlamentnek azt a törvényjavaslatot, amely a vállalkozások közötti készpénzfizetést havonta és szerződésenként 5 millió forintban korlátozza. Ha a Ház elfogadja, a szabályozás 2013. január 1-jén lép hatályba. Az új előírásokat az ezt követően teljesített kifizetésekre kell alkalmazni - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja

Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja 

Az elmúlt években több területen is fontos lépések történetek a dm gazdasági közösségében.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.

Pénzszerzés

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések  

11 ezer háztartásnak ítéltek meg összesen több mint 45 milliárd forint támogatást.

Adózás

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát 

Tállai András: egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról - keddig lehet beadni az adóbevallást.

Klímablog

Újfajta bűnözés hódít a cégek körében

Újfajta bűnözés hódít a cégek körében 

Globálisan a negyedik legjelentősebb bűnözési forma a környezeti bűnözés, és évről évre tovább nő.

Infokom

Ilyen se történt még Oroszországban

Ilyen se történt még Oroszországban 

Három, alacsony pályán keringő kommunikációs műholdat indított el az orosz Brjuro 1440 cég.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo