hirdetés

Jófejnek lenni nem kerül semmibe

Egyre nagyobb gond a szakemberhiány, mert sok cég nem tud annyit fizetni, hogy megtartsa a jó munkaerőt. Ám a jó fizetés mellett ügyelnünk kell arra is, hogy a munkavállalóink érezzék a törődésünket. Ha motiválni kell a dolgozókat, nem feltétlenül drága juttatásokban érdemes gondolkodnunk, hanem olyan apró „figyelmességekben”, amiket – ha nem is gyakran – minden cég megengedhet magának.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Egyre több cégvezető szembesül azzal a ténnyel, hogy nemcsak megtartani nem tudja a munkásait, de újakat sem igen talál a helyükre. A jelenség főként az olyan alacsony jövedelmezőségű szektorokban jelent gondot, mint a turizmus vagy a vendéglátás. Ugyan a bérek emelése elkerülhetetlen, hogy megőrizzük a versenyképességünket, ám az sem mellékes, hogy milyen egyéb juttatásokkal tudjuk kényeztetni a dolgozókat. Persze ha tisztességes fizetésre alig-alig futja, akkor a magas adójú – ami szerencsére most egy hajszálnyit csökkenni fog – cafeteriaelemekre sem lesz pénz. Viszont érdemes olyan „juttatásokban” gondolkodni, amik nem kerülnek sokba, inkább figyelmességet jelentenek a munkaadók részéről. Ezekből mutatunk néhányat.

Kép: Flickr/IrsEin

Szülinapi szabadnap

Ez az a juttatás, ami közvetlenül semmibe sem kerül. A dolgozók szabadnapjainak jelentős része felett a munkáltató rendelkezik, és így is, úgy is ki kell adni ezeket, különösen, hogy most nagyon rigorózusan ellenőrzi ezt a hatóság. Egyszerűen küldjük a születésnapján szabadnapra a munkavállalónkat. Ha valami, akkor egy ilyen gesztus biztosan jólesik mindenkinek, hiszen a munkáltató ezzel azt is kifejezi, hogy értékes emberként tekint a munkavállalójára. Ne hagyjuk ki a ziccert!

Kezdjük korábban a hosszú hétvégét

A nyár sok vállalkozás életében uborkaszezon. Ilyenkor minden további nélkül elengedhetjük pénteken egy-két órával korábban a dolgozókat, hagy élvezzék a szép időt. Hasonlóan járhatunk el a hosszú hétvégék előtti utolsó napokon vagy a kötelezően ledolgozandó szombatokon, ilyenkor az emberek nagy része úgyis inkább csak néz maga elé az íróasztal fölött ülve. Azt is érdemes tudni, hogy még akik be is tartják a szombati munkarendet, csak minimális létszámmal üzemelnek, és érdemi munkát nem végeznek.

Haverokkal a munka is jobban megy
A pénzen túl a munkavállalókat jelentősen motiválja a cégen belüli kapcsolatok minősége. A BlessingWhite kutatása szerint a dolgozók negyedének az egyik legfontosabb szempont a munkahelyénél, ha jó a kapcsolata a főnökével és a munkatársaival. (Bizony, a főnököt is lehet szeretni!)) Ezért teremtsünk barátságos, otthonos munkahelyi hangulatot és adjuk meg a lehetőségeket közös programok szervezésére, amelyek összekovácsolhatják a munkavállalókat. (Itt olvashat néhány tippet a jobb munkahelyi hangulathoz.)
Rugalmasság a szabadnapokban

Az előző tippünkhöz kapcsolódik, hogy mutassunk több rugalmasságot a szabadnapokban. Már szinte minden álláshirdetésben szerepel elvárt kompetenciaként a rugalmasság. De ne csak a munkavállalótól várjuk el, munkáltatóként is viselkedjünk hasonlóan! Bárkivel előfordulhat, hogy megbetegszik a gyereke, ügyeket kell intéznie, vagy más ügyes-bajos dolga van. Ne csináljunk ebből nagy ügyet, egyszer-egyszer engedjük el nyugodtan a dolgozót egy délutánra vagy délelőttre anélkül, hogy szabadnapnak vagy táppénznek írnánk ki ezt. Persze ha valaki ezt rendszeresen igénybe veszi, éljünk nyugodtan retorzióval!

Rugalmasság a munkaidőben

Ne ragaszkodjunk tűzön-vízen át a nyolcórás beosztáshoz. Ha olyan tevékenységet végzünk, ami nem követeli meg, nyugodtan alkalmazzunk rugalmas beosztást. Van olyan magyar vállalat például, amely áttért a négynapos munkahétre: az alkalmazottak ugyanis szívesebben dolgoznak egy-egy nap tíz órát, viszont így a péntek is szabadnap. Ez a megoldás nemhogy csökkentette volna, de még növelte is a hatékonyságot és a munkavállalók elégedettségét. Fontos viszont, hogy az ilyen átalakításokat a beosztásban mindig a munkavállalókkal egyeztetve vezessük be, sőt még jobb, ha az ötletük alapján. (Itt olvashat részletesebben a munkaidőkerethez kapcsolódó szabályokról!)

Lazítsunk az öltözködési szabályokon

Hacsak nem szükséges feltétlenül a legszigorúbb dress code, mondjuk mert egy fontos ügyféllel tárgyalunk épp aznap, lazítsunk a szigorú öltözködési szabályokon. A nagy nyári hőhullámok idején ne követeljük meg a hivatalos megjelenést, vagy a kiskosztümöt, amikor odakint repkednek a mínuszok. Persze az elvárható, tisztességes megjelenést szigorúan követeljük meg!

Koncertjegy

Évente egyszer-egyszer lepjük meg a dolgozóinkat azzal, hogy ajándékba egy kulturális programra vagy koncertre jegyet adunk nekik. Persze itt fontos, hogy a habitusuknak vagy érdeklődési körüknek megfelelő program legyen: egy meglett családapa például nem biztos, hogy egy sörfesztiválra szívesen elvinné a gyermekeit a hétvégén, de az Állatkertbe biztosan. (A fesztiválbelépőket is támogathatja a munkáltató!)

Hozd be a kutyádat holnap!

Egy kutya a munkahelyen mindig feldobja a napot  – már persze ott, ahol ez lehetséges, és nem ütközik a biztonsági vagy tisztasági szabályokkal. Ezért tartsunk olyan napokat, amikor egy-egy alkalmazott behozhatja a kutyáját. Óvakodjunk azonban attól, hogy több kutya is legyen egyszerre a munkahelyen: ez könnyen kellemetlen tapasztalatokhoz vezethet.

Nincs más megoldás, emelni kell a béreket
Komoly problémák jelentkeznek a turizmusban és a vendéglátásban a szakemberhiány miatt – figyelmeztettek a szakemberek, akik szerint itthon már elfogytak a munkaerőpiac tartalékai, nincs kikből válogatni. A munkavállalók szerint érthető, hogy magasabb fizetésért külföldre mennek a dolgozók, hiszen itthon a magyar átlagbér felét is alig kapják meg. A megoldást adócsökkentés jelenthetné.
hirdetés

Véleményvezér

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.
Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo