Spórolási tippek kezdő vállalkozóknak

Egy vállalkozás indulásakor minden fillér megtakarítás fontos. Később is az, de akkor már lehetőség van arra is, - ha jó a cég gazdasági iránya-, hogy bizonyos dolgokban nagyvonalúbb lehessen. De mire ügyeljen egy induló vállalkozó? Adunk néhány tippet.

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kép: Pixabay

Kevés vállalkozó dúskál a pénzben, amikor belefog egy új üzletbe, így az induló vállalkozásoknak minden fillért meg kell fogniuk, amit csak lehet. Főként a vállalkozás első szakaszában – de persze később is – elsősorban arra kell ügyelnünk, hogy megfelelő bevételre tegyünk szert – és azt ne szórjuk el. Adunk néhány tippet, hogyan is érhetjük el ezt.

Nem a rongyrázás a lényeg

Egy induló vállalkozásban mindig hiánycikk a pénz, így senki sem fog megdöbbenni, ha az irodánk nem a legdrágább helyen van a városban és a berendezése is minimális – már ha van egyáltalán irodánk. Ne a Google irodáit akarjuk kiépíteni – legalábbis kezdetben semmiképpen - , hiszen még a legnagyobb vállalatok közül is sok egy szimpla garázsból indult. Jó lesz a használt bútor is az elején.

Aki a kicsit nem becsüli…

Nem fogunk azonnal óriási megrendeléseket kapni – és jól is van ez így, hiszen még kapacitásaink sem biztos, hogy elegendőek lennének ezek kielégítésére. A kis megrendelés viszont kis pénz – ám ne becsüljük alá! Tekintsünk minden megrendelésre nagy lehetőségként, bánjunk úgy a vevővel, mintha a legfontosabb ügyfelünk lenne – hiszen nem tudhatjuk előre, akár még azzá is válhat.

Bevált spórolási tippek, amire nem is gondolnánk
Már ötlete sincs, hogy lehetne néhány forintot megtakarítani a cég működésén? Mutatunk néhány – olykor extrém – ötletet ihletadónak, a legnagyobbaktól.
Ne szégyelljünk tanácsot kérni…

Senki sem tudhat mindent és főleg a vállalkozásunk elején – különösen akkor ha ez az első vállalkozásunk – ne szégyelljünk tanácsot kérni azoktól, akik már jártak mi a cipőnkben. meg fogunk lepődni azon, hogy milyen sokan segítenek majd és hasznos tippeket kaphatunk a jövőnkre nézve – ingyen.

Olvassunk még többet!

Egy kezdő vállalkozó legfontosabb eszköze – a lelkesedése mellett – a tudása lehet. Olvassunk el mindent, amit csak lehetséges, mert akár az interneten, akár a Piac&Profithoz hasonló üzleti magazinokban számtalan értékes információt találhatunk, ami létfontosságú lehet a vállalkozásunk működéséhez!

Képezzük ki magunkat a közösségi oldalak használatában!

Egyvalamire ne költsünk az elején: marketingre. Ehelyett tanuljuk meg használni azokat a közösségi oldalakat – legyen szó a Facebookról, a Twitterről, a LinkedInről, vagy másról, ahol közvetlenül kapcsolatba kerülhetünk a potenciális fogyasztóinkkal.

Hogyan ne spóroljunk?
Költségcsökkentés mindenáron? Ha a külföldi kollegák ügyintézésein spórol a cég, könnyen hatalmas büntetésekbe futhat bele. Ugyanakkor a vállalat és a hatóságok érdekei nem zárják ki egymást, sőt ezen is lehet spórolni.

Véleményvezér

Egyre fegyelmezetlenebb költségvetés

Egyre fegyelmezetlenebb költségvetés 

Hol van már 2019, amikor az év végén is még nulla körül forgott az államháztartás egyenlege.
Tele vannak a raktárak tisztán elektromos autókkal

Tele vannak a raktárak tisztán elektromos autókkal 

Meglepetésre nem fogynak olyan mértékben a tisztán elektromos autók az Egyesült Állmokban, ahogy várták. Klasszikus túltermelési válság jelei érzékelhetőek.
Újabb szereplő szállt be a KSH inflációs adatainak megkérdőjelezésébe

Újabb szereplő szállt be a KSH inflációs adatainak megkérdőjelezésébe 

Súlyos következményei lehetnek, ha komolyabb kétségek merülnek fel a magyar statisztikai adatok megbízhatóságával kapcsolatban.
Gigameglepetést hoztak a PISA-eredmények

Gigameglepetést hoztak a PISA-eredmények 

Egy olyan ország tanulói nyertek Európában, ahol még néhány évtizeddel ezelőtt a sötét kommunizmus tombolt. 
Meglepő adat, a kínaiak gazdagabbak már mint a magyarok

Meglepő adat, a kínaiak gazdagabbak már mint a magyarok 

Az egykor gyarmati sorban szenvedő oly elmaradott ázsiai országok igazán szépen felzárkóztak Európához a személyes vagyonokat tekintve.
Ismét nagyot dobott a Mentőszolgálat, 2 óra alatt érkeztek a sérülthöz, aki majdnem megfagyott

Ismét nagyot dobott a Mentőszolgálat, 2 óra alatt érkeztek a sérülthöz, aki majdnem megfagyott 

Leesett az első nagyobb decemberi hómennyiség. Nagyon vigyázzanak magukra, el ne csússzanak és el ne törjék a lábukat, mert nem biztos, hogy a mentő időben odaér. Elképesztő történet.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo