hirdetés

Spórolási tippek kezdő vállalkozóknak

Egy vállalkozás indulásakor minden fillér megtakarítás fontos. Később is az, de akkor már lehetőség van arra is, - ha jó a cég gazdasági iránya-, hogy bizonyos dolgokban nagyvonalúbb lehessen. De mire ügyeljen egy induló vállalkozó? Adunk néhány tippet.

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

hirdetés

Kép: Pixabay

Kevés vállalkozó dúskál a pénzben, amikor belefog egy új üzletbe, így az induló vállalkozásoknak minden fillért meg kell fogniuk, amit csak lehet. Főként a vállalkozás első szakaszában – de persze később is – elsősorban arra kell ügyelnünk, hogy megfelelő bevételre tegyünk szert – és azt ne szórjuk el. Adunk néhány tippet, hogyan is érhetjük el ezt.

Nem a rongyrázás a lényeg

Egy induló vállalkozásban mindig hiánycikk a pénz, így senki sem fog megdöbbenni, ha az irodánk nem a legdrágább helyen van a városban és a berendezése is minimális – már ha van egyáltalán irodánk. Ne a Google irodáit akarjuk kiépíteni – legalábbis kezdetben semmiképpen - , hiszen még a legnagyobb vállalatok közül is sok egy szimpla garázsból indult. Jó lesz a használt bútor is az elején.

Aki a kicsit nem becsüli…

Nem fogunk azonnal óriási megrendeléseket kapni – és jól is van ez így, hiszen még kapacitásaink sem biztos, hogy elegendőek lennének ezek kielégítésére. A kis megrendelés viszont kis pénz – ám ne becsüljük alá! Tekintsünk minden megrendelésre nagy lehetőségként, bánjunk úgy a vevővel, mintha a legfontosabb ügyfelünk lenne – hiszen nem tudhatjuk előre, akár még azzá is válhat.

Bevált spórolási tippek, amire nem is gondolnánk
Már ötlete sincs, hogy lehetne néhány forintot megtakarítani a cég működésén? Mutatunk néhány – olykor extrém – ötletet ihletadónak, a legnagyobbaktól.
Ne szégyelljünk tanácsot kérni…

Senki sem tudhat mindent és főleg a vállalkozásunk elején – különösen akkor ha ez az első vállalkozásunk – ne szégyelljünk tanácsot kérni azoktól, akik már jártak mi a cipőnkben. meg fogunk lepődni azon, hogy milyen sokan segítenek majd és hasznos tippeket kaphatunk a jövőnkre nézve – ingyen.

Olvassunk még többet!

Egy kezdő vállalkozó legfontosabb eszköze – a lelkesedése mellett – a tudása lehet. Olvassunk el mindent, amit csak lehetséges, mert akár az interneten, akár a Piac&Profithoz hasonló üzleti magazinokban számtalan értékes információt találhatunk, ami létfontosságú lehet a vállalkozásunk működéséhez!

Képezzük ki magunkat a közösségi oldalak használatában!

Egyvalamire ne költsünk az elején: marketingre. Ehelyett tanuljuk meg használni azokat a közösségi oldalakat – legyen szó a Facebookról, a Twitterről, a LinkedInről, vagy másról, ahol közvetlenül kapcsolatba kerülhetünk a potenciális fogyasztóinkkal.

Hogyan ne spóroljunk?
Költségcsökkentés mindenáron? Ha a külföldi kollegák ügyintézésein spórol a cég, könnyen hatalmas büntetésekbe futhat bele. Ugyanakkor a vállalat és a hatóságok érdekei nem zárják ki egymást, sőt ezen is lehet spórolni.
hirdetés

Véleményvezér

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.
Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa

Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa 

A független országgyűlési képviselő láthatóan igyekszik felülmúlni az általa feltárt lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyet. Lehet most sikerült, mert a magyar pénzlopási kreativitás határtalan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo