hirdetés

Jó egyedül, de nem veszélytelen

A vállalkozás csapatban sem kéjhömpöly, de egyedül nagyon kemény dió is lehet. Ugyanakkor vannak olyan előnyei, amelyeket semmilyen más esetben nem élvezhetünk. Ezek közül mutatunk be ezek közül néhányat – a kockázatokkal együtt.
hirdetés

Kép: PIxabay

Egyre több magyar lenne a saját maga főnöke – 10 magyarból négy már el tudja képzelni, hogy saját vállalkozásba fogjon, sőt a diákok között még magasabb ez az arány, közel kétharmaduk fogna saját projektbe. A felmérések szerint a magyarokat a függetlenség motiválja leginkább a cégalapításban, de nem elhanyagolható szempont a magasabb jövedelem sem. Csakhogy a vállalkozás vezetése nem könnyű kenyér még csapatban sem, egyedül pedig kőkemény meló. Mégis vannak olyan előnyei, amit semmilyen más hivatásban nem találunk meg – igaz ezek veszélyeket is rejtenek magukban. Összegyűjtöttünk önöknek néhányat ezek közül.

Annyit dolgozunk, amennyit nem szégyellünk

Ha saját céget vezetünk, nyugodtan lehetünk munkaholisták, sőt másképp nem is nagyon fog menni. Viszont ez részben a családi kapcsolataink rovására fog menni, másrészt azt kockáztatjuk vele, hogy korán kiégünk, elveszítjük a lelkesedésünket, lendületünket.

Mi osztjuk be az időnket

Nincs szabott munkaidő, mi döntjük el, mikor dolgozunk, vagy sem. Ennek persze megvan az a veszélye, hogy mindennap, a nap minden órájában dolgozni fogunk, de ha odafigyelünk arra, hogy ne uralkodjon el rajtunk a munkánk, akkor ezt kézben tudjuk tartani.

Amit megtermeltünk, az a mienk

Persze, adót kell fizetnünk a bevételekből, sőt nem is keveset, de ezen felül, amit megkerestünk, az bizony a miénk. Viszont itt fontos szem előtt tartani, hogy ne vegyünk ki túl sok, – vagy éppen túl kevés, - pénzt a vállalkozásból, hiszen vagy későbbi működést lehetetlenítjük el, vagy saját magunkat hozzuk olyan helyzetbe, hogy semmit sem látunk a munkánk után. Itt olvashat arról, hogy mi alapján határozza meg a fizetése mértékét!

Hat dolog, amit senki nem mond el a vállalkozói létről
Szívesen vállalkoznának a magyarok, leginkább a függetlenség vonzza őket. Viszont a többség nincs tisztában a vállalkozói lét hátrányaival. Mutatunk hat dolgot, amit mindenkinek meg kell fontolnia, mielőtt vállalkozásba fog.
Azt veszünk fel, akit csak akarunk

Ha segítségre van szükségünk, úgy választjuk ki az alkalmazottat, munkatársat, ahogy csak akarjuk. Nem kell tekintettel lennünk a családtagokra – aminek komoly veszélye van – vagy a tulajdonostársak igényeire. Persze a felelősség is a miénk, márpedig ha rosszul választunk, annak komoly anyagi következménye van.

Felfedezhetjük az automatizálás és a kiszervezés erejét

Ha nem akarunk munkaerőt alkalmazni, más módon is megoldhatjuk és rá fogunk jönni, hogy nem csak olcsóbban, de egyszerűbben és gyorsabban is elintézhetjük vállalkozásunk ügyeit. (Nem véletlenül dönt ezek mellett a megoldások mellett egyre több kisvállalkozás is.)

Mindenben mi döntünk

Nemcsak az alkalmazottak, vagy a kiszervezendő feladatok dolgában, hanem minden egyes kérdésben nekünk kell döntenünk. Ez olyan függetlenséget biztosít számunkra, amit társas vállalkozásban, vagy alkalmazottként sosem tapasztalhatunk meg.

Bárkiben rejtőzhet egy vállalkozó
Sok, és egyre több magyar lenne a saját maga főnöke, mégis viszonylag alacsony hazánkban a vállalkozási hajlandóság, mivel a többség nincs tisztában azzal, milyen készségek kellenek ahhoz hogy sikeres legyen az üzleti életben. Mutatunk hét jelet, ami arra utal, hogy Önnek van esélye!
hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo