hirdetés

Negyedével is olcsóbb lehet a bérszámfejtés

Tavaly már meghaladta a félmilliót azon munkavállalók száma, akiknek bérszámfejtését külső vállalkozások végezték. A Trenkwalder adatai szerint ennek ellenére – főként költséghatékonysági okokból – a következő évek további jelentős növekedést hozhatnak ebben a szegmensben, hiszen egy-egy ilyen döntés akár negyedével is csökkentheti a bérszámfejtéshez kapcsolódó kiadásokat. Ráadásul a megtakarítás korántsem az egyetlen előnye a kiszervezésnek.
hirdetés

A jelentős piaci potenciált mutatja, hogy az IDC Hungary közelmúltban publikált felmérése szerint a közepes méretű cégeknek 63 százaléka, a nagyvállalatok 80 százaléka jelenleg is házon belül oldja meg a bérügyviteli tevékenységeit. Az egyre növekvő költséghatékonysági kényszer azonban hamarosan jelentős változásokat hozhat ezekben az arányokban.

„Miközben egy vállalati bérszámfejtő átlagosan két-háromszáz munkatárs adatait tudja hatékonyan kezelni, az átfogó, automatizált rendszereket működtető szakcég egy munkatársa akár ezer munkavállaló adatait is képes kezelni – mutat rá a hatékonyságbeli eltérés fő okára Molnár Mónika, a Trenkwalder HR szolgáltatások üzletágának vezetője. – A különböző feltételek (speciális foglalkoztatási formák, cafeteria, kollektív szerződések, különféle műszakrendek és pótlékok stb.) alapján egy felkészült bérszámfejtési szolgáltató akár több százféle sablon alapján is tud egyidejűleg dolgozni.”

Mi mennyi?
Összehasonlítás alapja: 200 munkavállaló bérszámfejtése

Belső erőforrás költségei (1 fő 250 ezer forintos bruttó bér és 20 ezer forintos cafeteria mellett) Bér, juttatások és járulékaik: 4 180 680 Ft / év Járulékos költségek (szoftverkövetési díj, továbbképzés, rezsi): 1 250 000 Ft Összesen: 5 430 680 Ft

Kihelyezett bérszámfejtés költségei (1600 Ft/fő/hó számfejtési díj mellett + 1 havi díjat számítva az év végi tevékenységekre és igazolások kiállítására) Összesen: 1600x200x13=4 160 000 Ft

Költségelőny: 23 százalék

Forrás:Trenkwalder

Alapvető előny a jogszabályok ismerete és a korszerűbb folyamatok bevezetése is

A költséghatékonyság mellett a megbízó vállalatok a külső szolgáltató legnagyobb hozzáadott értékének a jogszabályi környezet naprakész ismeretét tekintik. Az elmúlt években folyamatosan, gyakran év közben is jelentős változások zajlottak le a terület szabályozásában. Ezeket a legnagyobb odafigyelés mellett is nehezen tudta követni egy-egy kis létszámú belső team, miközben a munkaügyi ellenőrzések gyakorisága egyre nagyobb lett. A jogszabályok megfelelő ismerete nem csupán a bírságoktól óvja meg az adott céget, de olyan lehetőségek – adómentes juttatások, újonnan bevezetett támogatások – kihasználásához is hozzásegítheti, amelyek komoly további megtakarításokat eredményezhetnek. (A Piac&Profit szakértője szerint ugyanakkor nagyon fontos, hogy ne veszítsük el a kontrollt a kiszervezés miatt a folyamatok felett.)

A bérszámfejtés kiszervezése gyakran automatikusan a belső vállalati folyamatok korszerűbbé válását is eredményezi. Számos cégnél már papírmentesen zajlik a bérlapok kiadása, és egyre inkább elterjedtté válik a szabadságok igénylésének és jóváhagyásának elektronikus rendszere is. A feldolgozásra váró adatok összegzése és továbbítása is jellemzően online módon zajlik.

Már most indul a következő váltási szezon

Az átállást a cégek többsége praktikus okokból az év végével hajtja végre. Annak érdekében azonban, hogy a jellemzően hosszú évekre szóló kiválasztás körültekintő módon történjen meg, a kiszervezést fontolgató társaságok a Trenkwalder tapasztalatai szerint már a második negyedévben megkezdik a megfelelő szolgáltató keresését. Biztosítandó, hogy az év végével lezajló adatbázis-migráció az új szolgáltatóhoz fennakadás nélkül történjen meg, a megfelelő tervezési idő biztosítása érdekében az új szolgáltató végleges kiválasztása általában már őszre lezajlik.

Mit szervezzünk ki?
A kiszervezés (outsourcing) az elmúlt évek egyik sokat hangoztatott, de keveset magyarázott üzletvezetési fogalma. Persze, azt értjük belőle, hogy valamivel nem nekünk kell foglalkozni a cég számos teendője közül, és több időnk marad a kulcstevékenységekre. Elmondjuk, mit csinál az, akinek kiadunk egy adott területet az energetikától a bérszámfejtésig.
hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo