bürokrácia

bürokrácia, költségcsökkentés, üzleti utazás

Üzleti út: legyen gyors, olcsó és egyszerű

piacesprofit.hu

Mindenki spórolna rajta legszívesebben, de kevesen adják ki a kezük közül. Az üzleti utazások szervezése sokszor hálátlan feladat egy cégen belül, hiszen a foglalások és igények koordinálása sok adminisztrációval és egyeztetéssel jár. Ennek ellenére a cégek fele dolgozik csak utazásszervező cégekkel, pedig sokan szeretnének minél gyorsabban és költséghatékonyabban foglalni utakat – derült ki a Weco-Travel online felméréséből.

Tovább olvasom »
adminisztrációs terhek, adóbevallás, adótörvény változások, adózás, bürokrácia

Fennakadások jöhetnek a szolgáltatóknál

piacesprofit.hu

Jelentősen bonyolódott a befektetési szolgáltatókat is érintő ellenőrzött tőkepiaci ügyletek adóbevallási procedúrája augusztus elsejétől, amely megfelelő informatikai háttér nélkül komoly fennakadásokhoz vezethet a szolgáltatóknál, hívta fel a figyelmet a Baker Tilly Hungária.

Tovább olvasom »
bürokrácia, fejlődő cégek, hr, szervezet, szervezetátalakítás, szervezetfejlesztés

Divat a bürokrácia

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Az üzleti környezet ma egyre gyakrabban kényszeríti a vállalatokat arra, hogy újragondolják stratégiájukat, és akár drasztikusan megváltoztassák addigi szervezeti modelljüket. 2016-ban a hosszú távon sikeresen működő vállalat kulcsa az új, innovatív szervezeti struktúra kialakítása. Ez azonban egyáltalán nem biztos, hogy valami eddig soha nem látott formát jelent.

Tovább olvasom »
adminisztráció, bürokrácia, e-ügyéntézés, egyéni vállalkozó

Online is készíthetnek meghatalmazást a vállalkozók

PP/MTI

Már az egyéni vállalkozói ügyekben, többek között a vállalkozói tevékenység megkezdésének vagy megszüntetésének személyesen történő bejelentésével összefüggésben is lehet olyan meghatalmazásokat készíteni, amelyek a Rendelkezési Nyilvántartásba kerülnek bejegyzésre.

Tovább olvasom »
bürokrácia, költségbcsökkentés, közbeszerzés, uniós források

Könnyebben nyerhetnek közbeszerzést a kkv-k

piacesprofit.hu

Könnyebben kerülhetnek be a minősített ajánlattevői jegyzékbe a közbeszerzési eljárásokon indulni kívánó kis- és középvállalkozások, miután a jogalkotó áprilisban díjmentessé tette a minősítés megszerzését az érintettek számára. A vállalkozások folyamatosan keresik azokat az új lehetőségeket, amelyek megkönnyítik számukra a közbeszerzési eljárásokon való indulást – hívják fel a figyelmet a Start Garancia Zrt. szakértői.

Tovább olvasom »
adminisztrációs terhek, bürokrácia, illetékszabályok

Tényleg olcsóbb lesz az ügyintézés

PP/MTI

Több illetéket is eltörölt az Országgyűlés, így jelentősen olcsóbbá válik az új vállalkozások indítása, illetve a már meglévő cégek működése is. Ezenkívül több személyi okmány kiállítása is ingyenes lesz jövőre.

Tovább olvasom »
adóterhek, adózás, bürokrácia, költségkímélés, versenyképesség

Az állam viszi el a bevétel 40 százalékát

piacesprofit.hu

Az elektronikus adóbevallás és adófizetés bevezetése a leggyakoribb adóreformok közé tartozott tavaly a világ számos országában, ennek eredményeképpen a középvállalkozások számára könnyebbé vált az adófizetés. Magyarország relatív pozíciója romlott, mivel más országokban jobban halad a bürokráciacsökkentés – derül ki a Világbank és a PwC legutóbbi Paying Taxes 2016 című tanulmányából.

Tovább olvasom »
adminisztrációs terhek, bürokrácia, jogszabály módosítás

Kevesebbet kell sorban állnunk jövőre

PP/MTI

Közigazgatási bürokráciacsökkentésről fogadott el törvénycsomagot a parlament kedden a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János javaslatára. Mindez érinti egyebek mellett a szociális ellátásokat, az anyakönyvi és gyámügyeket, a közlekedés területét, az illetékekre vonatkozó szabályozást, a környezetvédelmet, a bányászatot és az örökségvédelmet.

Tovább olvasom »
adminisztrációs terhek, bürokrácia, vállalkozói környezet, versenyképesség, világbank

Könnyebb és olcsóbb céget indítani

piacesprofit.hu

Javult a vállalkozói környezet az elmúlt évben a világ 122 országában a Világbank “Doing Business 2016” jelentése alapján az adminisztrációs terhek csökkentése vagy a bürokratikus eljárások egyszerűsítése miatt. A jelentés szerint Magyarország is nagyot lépett előre a ranglistán.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor