bürokrácia

állami szféra, bürokrácia, közalkalmazott

Továbbra sem csökkent a bürokrácia

piacesprofit.hu

A kormány több éve azt hangsúlyozza, hogy a kormányzati struktúra átszervezésével elérhető, hogy a dolgozók jelentős számban menjenek át a közszférából a versenyszférába. Ennek érdekében átszervezték a kormányzati háttérintézményeket. A költségvetési zárszámadás szerint a vezetői szintek csökkentek, de a költségvetési szerveknél foglalkoztatottak száma nem. A Policy Agenda az elmúlt évek adatait hasonlította össze.

Tovább olvasom »
bürokrácia, költségcsökkentés, üzleti utazás

Üzleti út: legyen gyors, olcsó és egyszerű

piacesprofit.hu

Mindenki spórolna rajta legszívesebben, de kevesen adják ki a kezük közül. Az üzleti utazások szervezése sokszor hálátlan feladat egy cégen belül, hiszen a foglalások és igények koordinálása sok adminisztrációval és egyeztetéssel jár. Ennek ellenére a cégek fele dolgozik csak utazásszervező cégekkel, pedig sokan szeretnének minél gyorsabban és költséghatékonyabban foglalni utakat – derült ki a Weco-Travel online felméréséből.

Tovább olvasom »
adminisztrációs terhek, adóbevallás, adótörvény változások, adózás, bürokrácia

Fennakadások jöhetnek a szolgáltatóknál

piacesprofit.hu

Jelentősen bonyolódott a befektetési szolgáltatókat is érintő ellenőrzött tőkepiaci ügyletek adóbevallási procedúrája augusztus elsejétől, amely megfelelő informatikai háttér nélkül komoly fennakadásokhoz vezethet a szolgáltatóknál, hívta fel a figyelmet a Baker Tilly Hungária.

Tovább olvasom »
bürokrácia, fejlődő cégek, hr, szervezet, szervezetátalakítás, szervezetfejlesztés

Divat a bürokrácia

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Az üzleti környezet ma egyre gyakrabban kényszeríti a vállalatokat arra, hogy újragondolják stratégiájukat, és akár drasztikusan megváltoztassák addigi szervezeti modelljüket. 2016-ban a hosszú távon sikeresen működő vállalat kulcsa az új, innovatív szervezeti struktúra kialakítása. Ez azonban egyáltalán nem biztos, hogy valami eddig soha nem látott formát jelent.

Tovább olvasom »
adminisztráció, bürokrácia, e-ügyéntézés, egyéni vállalkozó

Online is készíthetnek meghatalmazást a vállalkozók

PP/MTI

Már az egyéni vállalkozói ügyekben, többek között a vállalkozói tevékenység megkezdésének vagy megszüntetésének személyesen történő bejelentésével összefüggésben is lehet olyan meghatalmazásokat készíteni, amelyek a Rendelkezési Nyilvántartásba kerülnek bejegyzésre.

Tovább olvasom »
bürokrácia, költségbcsökkentés, közbeszerzés, uniós források

Könnyebben nyerhetnek közbeszerzést a kkv-k

piacesprofit.hu

Könnyebben kerülhetnek be a minősített ajánlattevői jegyzékbe a közbeszerzési eljárásokon indulni kívánó kis- és középvállalkozások, miután a jogalkotó áprilisban díjmentessé tette a minősítés megszerzését az érintettek számára. A vállalkozások folyamatosan keresik azokat az új lehetőségeket, amelyek megkönnyítik számukra a közbeszerzési eljárásokon való indulást – hívják fel a figyelmet a Start Garancia Zrt. szakértői.

Tovább olvasom »