hirdetés

Egyszerűsítette pályázati feltételeit az MNV

Egyszerűsítette az MNV a pályázatokhoz szükséges tulajdonosi hozzájárulások kiadását, és jelentősen csökkentette a szükséges dokumentumok számát is, amivel hatékonyabbá válhat az uniós források felhasználása.
hirdetés

Az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. évente több száz Európai Uniós és hazai támogatásból megvalósuló állami, önkormányzati, illetve vagyonkezelői pályázathoz ad tulajdonosi hozzájárulást. Az eljárásrend átdolgozása mellett az elmúlt két év gyakorlati tapasztalatai alapján döntött az MNV a tulajdonosi hozzájárulások kiadásának gyorsítása és az ügyfelek számára kedvezőbb eljárási feltételek biztosítása érdekében.

Egyszerűbben és kevesebb dokumentummal lehet pályázathoz igazolást kérni - Kép: SXC

Első lépésként gyors, előzetes ingatlanszűrési rendszert vezettek be, hogy azokban az ügyekben, amelyekben nem az MNV, hanem más szervezet (Nemzeti Földalapkezelő Szervezet, GYEMSZI) jár el tulajdonosi joggyakorlóként, a kérelmek mielőbb az illetékes szervezethez kerüljenek, és erről az ügyfelet is tájékoztassák.

Emellett kevés ponton módosítható, blankettaszerződésszerű tulajdonosi hozzájárulásokat alakítottak ki, amelyek kitöltése egyszerű, ezért azok előkészítése és elbírálása gördülékenyebben történhet, az MNV Zrt.-n belüli véleményezési és külső egyeztetési feladatok egyszerűsítésével.

Ezen szerződések mellett azonban - amennyiben azt valamely ügy egyedi körülményei szükségessé teszik - lehetőség van teljesen egyedi megállapodások kidolgozására is - jegyzik meg. Az intézkedésekkel az MNV szerint elkerülhető, hogy elhúzódjanak az ügyek az egyeztetések időigényessége miatt.

Ezeken túl a pályázó által benyújtandó dokumentumok körét a korábbi 11 darabról 5 -re csökkentették. További egyszerűsítést jelent a pályázóknak, hogy a projekttel érintett ingatlanok tulajdoni lapjainak beszerzéséről a jövőben az MNV Zrt. gondoskodik, amire tekintettel a földhivatali szolgáltatási díjakat nem a pályázóknak kell megfizetni.

Az új eljárásrend és feltételrendszer elérhető az MNV Zrt. honlapján.

Ismét csak nőnek az adminisztrációs terhek
A Magyarországi vállalkozások adóadminisztrációs terhe többszöröse az EU-átlagnak. Bár az egyszerűsítés hosszú évek óta napirenden van, a jövő évre vonatkozó, várhatóan ma elfogadásra kerülő adótörvénnyel nem hogy javulna a helyzet, az új adózási módok, adónemek egyre bonyolultabb eljárásokat, többletfeladatokat követelnek meg a vállalkozásoktól. A BDO Magyarország összegzése a jövő évi változásokhoz kapcsolódó főbb pótlólagos adminisztrációs feladatokat mutatja be.
hirdetés

Véleményvezér

Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.
Újabb EU pénzből épített fideszes kastélyt talált Hadházy Ákos

Újabb EU pénzből épített fideszes kastélyt talált Hadházy Ákos

A független képviselő töretlen szorgalommal igyekszik utánajárni, hogy hová kerülnek az uniós pénzek.
Az összeszerelő-üzemként működő magyar gazdaság nagyon kitett a globális láncokban mutatkozó zavaroknak

Az összeszerelő-üzemként működő magyar gazdaság nagyon kitett a globális láncokban mutatkozó zavaroknak

A rendkívül magas magyar infláció mögött rossz, vagy tudatos kormányzati intézkedések állnak.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo