HR Portal cikkei


HR Portal cikkei

OKJ - Megkavarta az állóvizet a kormány

OKJ - Megkavarta az állóvizet a kormány 

A jogalkotó teljesen felkavarta a felnőttképzés állóvizét, mivel új szakképzési törvényt alkotott (2011. évi CLXXXVII. törvény), és újraszabta az Országos Képzési Jegyzéket [150/2012. (VII. 6.) Korm. rendelet]. A HR Portál cikkében  sorra veszi a legfontosabb változásokat, és hogy mire kell figyelniük a képző intézményeknek.
Pályaválasztás és felnőtté válás: pánikban a fiatalok?

Pályaválasztás és felnőtté válás: pánikban a fiatalok?  

A pályaválasztás és az önállósodás egyre nehezebbé vált az elmúlt 10-15 évben. Ennek hátterében a posztindusztriális társadalom áll, amely a korai fogyasztást, és a kései felnövést erősíti. A fiatalok döntő része nem akar felnőtté válni, kilépni a munka világába, elhúzzák a felsőoktatási tanulmányaikat, sodródnak az árral és a végén bepánikolnak. Hiányzik az önismeret, az információ, a jövő-, és pályaismeret.
Bónuszként is adható a foglalkoztatói nyugdíj

Bónuszként is adható a foglalkoztatói nyugdíj 

Az öngondoskodás a jövőben fontos lesz, mivel egyre elérhetetlenebbnek tűnik a tisztes megélhetést nyújtó nyugdíj. A megtakarítások növekedéséért sokat tehetnének a cégek, például önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulással vagy foglalkoztatói nyugdíj juttatással. Ez a munkaadóknak is jó, hiszen meg tudják tartani értékes munkatársaikat, utóbbit pedig a teljesítménybérhez is kapcsolhatják.
Hogyan szervezzük ki a bérszámfejtési és HR feladatokat?

Hogyan szervezzük ki a bérszámfejtési és HR feladatokat? 

Egyre több vállalat dönt a bérszámfejtési és HR feladatainak kiszervezése mellett. Összegyűjtöttük, milyen szempontokat figyelembe véve lehet kiválasztani a legjobb szolgáltatót és maximalizálni a vállalat hatékonyságát.
Tippek, hogy rázódjunk vissza a munkába szabadság után

Tippek, hogy rázódjunk vissza a munkába szabadság után 

A szabadságról visszatérő dolgozók boldogabbak, egészségesebbek és több az energiájuk, sőt még a problémamegoldó képességük is jobb - olvasható egy kutatásban. Ahhoz azonban, hogy ez az üdítő állapot sokáig tartson, meg kell fogadni pár jó tanácsot, és a visszatérésnek ugyanúgy megadni a módját, mint a kikapcsolódásnak.
Férfiak rózsaszín gallérban

Férfiak rózsaszín gallérban 

Néhány évtizeddel ezelőtt jelentek meg a rózsaszíngalléros munkák a kék- és fehérgalléros szakmák mellett. A fogalom azokat a többnyire alulfizetett szakmákat takarja, amelyekben többségben vannak a nők. Ezek egy részében azonban fokozatosan a férfiak is megjelentek.
Béren kívül- Fontosabb az egészség, mint az étkezési jegy

Béren kívül- Fontosabb az egészség, mint az étkezési jegy 

Ma már az étkezési támogatásnál fontosabbnak tartják az egészségmegőrzést a munkáltatók és a munkavállalók is, ha cafeteriáról van szó. Bár az egészségtámogatások után adózniuk kell a cégeknek, az új betegbiztosítási konstrukció előrelépést jelenthet ezen a területen. Az egészségügyi szolgáltatások ára a több ezrestől egészen a százezres nagyságrendig terjed, de hogy mennyit fizet egy cég a dolgozójának, az a pozíciójától is függ.
Cafeteria 2012: vezet az Erzsébet-utalvány

Cafeteria 2012: vezet az Erzsébet-utalvány 

Jelentősen közeledtek a kedvezményes és nem kedvezményes adózású juttatási elemek bruttó költségei - állapítja meg a Szent István Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem kutatóinak a BKIK és a Nexon támogatásával készített felmérése. Mint kiderült, a legnépszerűbb cafeteria-elem 2012-ben az Erzsébet-utalvány.
Íme a legegészségesebb munkahelyek

Íme a legegészségesebb munkahelyek 

Tizenegy szervezet jelentkezett a Legegészségesebb munkahely 2011 pályázatra. A szervezők végül nem rangsoroltak, helyette kiválasztották az öt legjobb gyakorlatot. Bár többet költenek a cégek egészségmegőrzésre, sok még a tennivaló, különösen a kkv-szektorban, ahol csak akkor foglalkoznak a dolgozók fizikai és lelki állapotával, ha már bekövetkezett a tragédia.
Ennyit keres az orvos, az ápoló, a rendőr, a mozdonyvezető

Ennyit keres az orvos, az ápoló, a rendőr, a mozdonyvezető 

A közt szolgálja az orvos, az ápoló, a rendőr, ahogy a TEK-es, a mozdonyvezető és a közmédiában dolgozó is, mégis egészen elképesztő a fizetések közötti különbség. Vajon mitől függ egy szakma értéke, társadalmi megítélése? Az általa elérhető fizetéstől, hírnévtől, hatalomtól vagy attól, mekkora hasznot hoz a társadalomnak?

"Mit csinál már megint a főnök?" 

A vezérigazgatók munkaidejük harmadrészében meetingeken ülnek– derült ki egy friss kutatás eredményeiből. A vállalati hierarchiában felfelé haladva - mivel a feladatok jellege is változik - eltér, hogy a vezetők mivel foglalkoznak és hogyan töltik az idejüket. Szakemberek szerint érdemes a pénz szót időre cserélni, amikor arról van szó, miként tervezzék meg a hetüket.

Az ellenőrizettek 82 százaléka megbukott 

A tavalyi szervezeti változások következtében csökkent a munkavédelmi felügyelők és így az ellenőrzések száma is. A közel 20 ezer ellenőrzött munkáltató 82,8 százaléka volt szabálytalan, e téren ismét a feldolgozó- és gépipar vezet. A legtöbb intézkedést az üzemeltetéssel kapcsolatos biztonságtechnikai hiányosságok miatt hozták a felügyelők és a munkaegészségügy területén is számtalan hiányosságot tártak fel.

Kaphatunk az Erzsébet-utalvány miatt?  

Az Európai Bíróságon köthetünk ki az Erzsébet-utalvány miatt, miként a telekommunikációs szektorra kivetett különadó esetében. De hogyan jutottunk idáig? Dr. Bán Péter ügyvéd segítségével utánajártunk, van-e a francia kormány felvetésének nemzetközi jogi, és európai uniós relevanciája, és tud-e magyar kormány azzal védekezni, hogy az utalvány szociálpolitikai eszköz, így megfelelne az unió közérdekű cél követelményének.

Érdekességek a munkahelyi stresszről 

A stressz egy nem specifikus reakció, azaz nem lehet tudni, mikor és milyen formában tűnnek fel látható jelei. Erősödő tendencia azonban, hogy a munkavállalók, így a szervezetek életében fokozottan jelen van, és pénzben is mérhető károkat okoz. Úgy tűnik tehát, hogy nem lehet eleget beszélni korunk népbetegségéről, melyről a Körvonal Alapítvány jelenleg is zajló közhasznú kutatása újabb érdekes tapasztalatokat tárt fel.

Változnak a bérezési szabályok júliustól 

Érdemes felkészülniük a munkáltatóknak, bérszámfejtőknek a július elsején életbe lépő új Mt.-re, és újragondolni szabályzataikat, módosítani dokumentumaikat, mert a tájékozottság itt is megfizetődő. A HR Portal végigvesszi az új munkajogi kódex kiadásokkal kapcsolatos változásait és megnézi, miként kerülhetjük el a munkaügyi bírságokat és pereket.

Fizetés: kinél, mire kell figyelni? 

Mi minősül munkahelyi, üzemi étkezőhelynek? Mikor bocsáthat ki a munkáltató vagy az étkezőhelyet üzemeltető utalványt és annak vannak-e tartalmi, alaki követelményei? Jár-e szociális hozzájárulási adókedvezmény, ha a munkáltató visszamenőlegesen emeli a bért? Milyen munkajogi védelem illeti meg a korhatár előtti ellátásában részesülőket? A HR Portal beszámolója az I. Munkabér Expóról.

Akiknek biztosan tetszik az új Munka Törvénykönyve 

Törvényhozás szempontjából nem lehet panaszuk a kölcsönző cégeknek: az EU irányelv átültetésében szakmai szövetségeik véleményét figyelembe vették a jogalkotók, miként az új Munka Törvénykönyvvel sem jártak éppenséggel rosszul. Azokat a pontokat kereste a HR Portal, ahol a törvénymódosítás egyaránt jót hozott a kölcsönvevőknek és a kölcsönbeadóknak.

Becsapott főnökök, céges esküvők, kínos állásinterjúk 

Megtudhatjuk, mennyire furfangosak a munkavállalók, ha a hiányzásról, vagy költségtérítésről van szó, és ízelítőt adunk, milyen zavarba ejtő kérdésekkel bombázzák a jelölteket egy állásinterjún. A HR Portal érdekes híreket gyűjtött össze a HR világából.

Egy családi vállalkozás titka 

A HR Portal családi vállalkozások sorozatában ezúttal az Oázis Kertészeti Cégcsoport utódlási stratégiájába kapunk betekintést a legidősebb fiú jóvoltából, aki kreatív ötleteivel járult hozzá a sikerekhez. Boross Dávid marketing igazgató elárulta, készülnek a generációváltásra, emellett egy családi alkotmányt is kidolgoztak, amely a jogi és a családtagok közötti etikai megállapodás mellett vis major eseteket is rögzít.

Nyártól máshogy lehet kölcsönözni 

Drágább lesz a kölcsönzés, amit elsősorban a szolgáltatás színvonalának emelésével ellensúlyozhatnak a kölcsönző cégek. Aki nem bírja a versenyt, kiesik a piacról - ilyen keményen átrendezheti a munkaerő-kölcsönző üzletágat a Munka Törvénykönyvének (Mt) ez év közepétől hatályos változtatása.

Kétkezi munka: meg lehet élni belőle? 

Az új oktatási és szakképzési törvény egyértelmű irányt szab a fiatalok iskoláztatására. Az állam azt szeretné, ha minél többen szakmát tanulnának, manuális képességeik hasznosításával jelennének meg az álláspiacon. A HR Portal annak járt utána, vajon milyen lehetőségei vannak ma azoknak, akik a két kezük munkájából szeretnének megélni, illetve milyen buktatókkal kell megküzdenie annak, aki ragaszkodik hivatásához.

Mennyire hatékonyak a vállalati tréningek? 

A munkaerőt fejlesztő tréningekről nehéz megmondani, hogy valóban hatékonyan szolgálják-e a kitűzött célt. A BME Ergonómia és Pszichológia tanszékén kiválasztottak egy viszonylag nehezen mérhető tréning típust, hogy felmérjék, pontosan mitől függ, a valóságban hatékonynak bizonyulnak-e. Erről kérdezte a HR Portal a kutatás vezetőjét, Papp Tamást, a tanszék doktoranduszát.

Hogyan építsük a személyes márkánkat? 

Kevés igazán nagy nevet szerzett HR szakember van hazánkban, ők is inkább már az idősebb generáció tagjai. A frissen végzetteknek viszont ma már egyetlen útjuk van arra, hogy elismert szakemberekké váljanak, hosszú távú karriert építsenek. Nyomot kell hagyniuk és meg kell különböztetniük magukat a többiektől. A személyes márkaépítés folyamatos fejlődést, szakmai elmélyülést igényel, ezen a téren viszont nem jeleskednek a magyar HR-esek.

Vállalati mentorálás a gyakorlatban 

Sokféle szervezet és szervezeti gyakorlat keretében működhet a mentorálás. Másképp támogat a vezető, a kijelölt és az önkéntes mentor, más a tartalma, ha a vezető-utánpótlás program része, vagy a belépők, esetleg átszervezés közben a munkatársak kapnak mentort. A közös az, hogy az egyéni támogatás mellett a szervezet érdekét is szolgálja ez a fajta együttműködés.

Teendők elbocsátás után 

A Nokia gyártásának áthelyezésével, a Malév leállásával többezres elbocsátással indul az év. Az újbóli elhelyezkedés pedig a mostani gazdasági helyzetben nem egyszerű. Ugyanakkor a leépítésre kényszerülő vállalatoknak van módjuk segíteni dolgozókait. Míg külföldön a végkielégítés csomagok egyik legmegbecsültebb eleme az outplacement program, hazánkban még kevés cég él ezzel a lehetőséggel.

Milyenek a magyar coachok? 

A hazai coachok nem hedonisták, dolgozni szeretnek, egyik legfőbb motivátoruk, ha látják az általuk coacholt személy sikereit. Emberközpontúak, ambiciózusak és szeretnek tanulni - röviden így lehet meghatározni a profiljukat. Bár a coaching szakma évek óta divat, még mindig van benne rejtett potenciál. Ezt mutatja egy friss felmérés is, amely szerint a coachok a válság ellenére jó üzleti évet zártak tavaly, sőt, akadt olyan, aki növelni tudta bevételeit.

A magyarok dolgoznak a legkevesebbet 

Az EU 27 tagállamában az emberek átlagosan 34,5 évet töltenek munkával az életükből, a svédek dolgoznak a leghosszabb ideig, 40,1 évig, míg a magyarok a legkevesebb, 29,3 évig - a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kimutatása szerint, amely az Eurostat DWL (a munkával töltött élethossz) mutatója alapján készült.

Tiltott kérdések az állásinterjún 

A magyar munkáltatók kiválasztási gyakorlatában tetten érhető a diszkrimináció - derül ki az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) kutatásából. Feltételezésük szerint a HR-esek nincsenek tisztában azzal, hogy törvénybe ütközik megtudni a családi állapottal kapcsolatos tényeket és a gyermekvállalási terveket, ugyanakkor a munkavégzés szempontjából fontosnak tartják ezeket.

Jó-e, ha kikölcsönöz minket a munkahelyünk? 

Bár még csak az év elején járunk, már látszik, hogy a koncentrált krízis-körök legfeljebb a stagnálás lehetőségét adják a hazai munkaerő-kölcsönzők számára. A nyáron életbe lépő új Mt. növeli a mozgásterüket, azonban a sok, utolsó pillanatban meghozott, munkavállalói jövedelmeket érintő szabályozás arra kényszeríti a kölcsönbe adó vállalkozásokat, hogy kivárják a szolgáltatást igénybe vevő cégek reakcióját.

Egy magyar Angliában 

Baráth Andrea (31) au pairként kezdte angliai karrierjét nyolc évvel ezelőtt, ma pedig már egy nemzetközi cég könyvelőjeként dolgozik Londonban. Andrea beismeri, sok tanulás és talpraesettség nélkül semmire sem ment volna, de számára ez a külföldi ország adta meg a lehetőséget, hogy sorsát a saját kezébe vegye, és kiegyensúlyozott, boldog életet élhessen megfelelő anyagi biztonságban.

Mi lesz a képzésekkel? 

A kedvező finanszírozási lehetőségek szűkülése miatt az elmúlt éveknél is nehezebb időszak elé néznek a képzési piac szereplői, hiszen ha a válság ellenére talpon is tudtak maradni, az eddiginél erősebb versenyben kell helytállniuk. Az egyik oktató cég azt jósolja, nemcsak a felesleges, hanem az égetően szükséges szakmai képzések egy része is eltűnhet. A vállalatok számára még fontosabbá válhat a tréningek megtérülése, illetve erősödhetnek a belső képzések.

A virtuális kommunikáció alapszabályai 

Miben kell máshogyan dolgozni virtuális vezetőként, amikor a csapattagok különböző országokban élnek? Semmiben. A kiindulási pont ugyanis ugyanaz: továbbra is emberekkel kommunikálunk, akiknek vezetőikkel szemben az elvárások változatlanok. Így inkább az a kérdés, miként tudjuk elérni, hogy a kapcsolatok hatékonysága megközelítse a mindennapi fizikai együttlét szintjét?

Elbocsátás után: hogyan alkalmazkodjunk? 

Napjainkban úgy gondolkozhatunk a változásról, mint a Kaliforniában élők a földrengésről: nem az a kérdés, hogy lesz-e, hanem hogy mikor és mekkora? - mondja Szerémi Péter. A HR Portal kommunikációs szakértője manapság humánus elbocsátás (outplacement) programokat is vezet, így gyakran szembesül a változás nehézségeivel. Arról kérdeztük, hogyan tehetjük magunkat képessé a gyors alkalmazkodásra.

Hogyan ne spóroljunk? 

Költségcsökkentés mindenáron? Ha a külföldi kollegák ügyintézésein spórol a cég, könnyen hatalmas büntetésekbe futhat bele. Ugyanakkor a vállalat és a hatóságok érdekei nem zárják ki egymást, sőt ezen is lehet spórolni.

Akinek nem volt elég a sikeres üzleti élet 

Ritka manapság, hogy valakinek az élete az önzetlen szeretetről, segítségnyújtásról szóljon, és egyetlen célja legyen: a világot jobbá tenni. Miként az is csoda számba megy, hogy egy több diplomás, nyelveket beszélő, világot járt "multikatonából" Domonkos-rendi szerzetesnő váljon. A közgazdász, hit- és etikatanár végzettséggel is rendelkező Laura nővér története azonban bizonyítja: a hit és az üzlet megfér egymás mellett és mindig lehet újrakezdeni.

Karácsony a világban 

Az utóbbi időben igen sokszínűvé vált a karácsony a modern és a magukat kereszténynek definiáló társadalmakban. Sok tradíció, világnézet, karácsonyhoz kötődő rítus él egymás mellett a világ minden részén. Ez a sokszínűség a munka világában is tetten érhető. Országonként eltérő, hogy ilyenkor dolgoznak-e az emberek, vagy otthon készülődnek. Miként az is változó, hogy utóbbira az állam jóvoltából nyílik-e módjuk, vagy kénytelenek szabadságot kivenni.

Munkahelyi változások júliustól 

Marad a szabadságolás rendszere, a kismamákat érintő kedvezmény, változik viszont a több műszakos munkarend, a bérpótlékok rendszere, a kártérítési felelősség szabályai - az új munka törvénykönyve összességében rugalmasságot hoz a munkajogi szabályozásba, nagyobb teret engedve a felek szabad akaratának, ugyanakkor több, eddig ismeretlen foglalkoztatási formát is bevezet a munka világába.

Milyen a jó vezető? 

Melyek azok a vezetési technikák és készségek, amelyek felhatalmaznak valakit, hogy vezető legyen egy csapat élén? Az új gazdasági kihívásokra újabb vezetői készségek adnak választ? Melyek ezek? Valóban újak vagy csak most kerültek fókuszba? Egyebek között ezekre a kérdésekre kereste a választ egy friss vezetői kompetencia-kutatás, amelynek eredményeit cikkünkben összegezzük.

Milyen a jó álláshirdetés? 

A megfelelő nyelvezet használata igen sokat számít, ha egy munkaadó vagy toborzó specialista azt szeretné, hogy minél többen jelentkezzenek egy álláshirdetésre, a fizetés megjelölése ugyanakkor nem számít e tekintetben - derült ki egy friss kutatásból, amely szerint egy tökéletes hirdetés 140 szóból áll. A leggyakrabban használt szavak a népszerű hirdetésekben: a pozíció, a szolgáltatás és a lehetőség.

Hogyan képzik alkalmazottaikat a cégek? 

A képzés-fejlesztést érintő nehézségek ellenére a cégek továbbra is fejlesztik embereiket - derül ki egy nemzetközi tréning kutatásból. Magyarországon a válaszadók 90 százaléka vett részt valamilyen képzésen az elmúlt három évben. Jellemzően a hagyományos, tréner vezette tantermi tréningek állnak az első helyen, de az online távoktatás is terjed. Míg a szakmai képzések népszerűek, a menedzsment tréningek visszaestek.

Az irodai munka veszélyei 

Egyre szélesebb skáláját ismerjük az ülőmunka okozta betegségeknek, de a munkahelyhez köthető pszichés kockázatok is növekednek. Mindeközben egy korszakváltás részesei vagyunk, a tudatos egészségfejlesztés egyre fontosabb trend, amelyet a munkáltatóknak is követniük kell. A 10 éves Budai Egészségközpont által a minap szervezett konferencia előadói egyetértettek abban, hogy a dolgozók egészségére fordított összegek megtérülnek, és tartósan hozzájárulnak a versenyképesség növekedéséhez.

Miért nehéz a frissdiplomásokkal? 

A frissdiplomások nincsenek felkészülve a munkára az FDM Group felmérése szerint. Kiderült, hogy a legnagyobb hiányosságok a technikai tudás és a kommunikációs készségek terén vannak, illetve az is gond, hogy a fiatalok nem tudják eladni magukat. Hazánkban is sokszor eltérnek a cégek igényei attól, amit a pályakezdők tudásban, felkészültségben magukkal hoznak az iskolából.

Van, hogy az átmeneti megoldás a jó 

Hálózati szervezetek és támogató vezetés fogja jellemezni a jövő munkakultúráját, amelynek létrehozásában nagy szerep jut majd az átmeneti menedzsereknek - hangzott el a II. Közép- és kelet-európai Interim Menedzser Konferencián, ahol egyebek mellett kiderült, milyen kompetenciák szükségesek ehhez a karrierhez, hogyan dolgozik egy interim csapat, illetve, hogy mit profitálhat egy bank interim vezető alkalmazásával.

Zwack: egy családi vállalkozás kihívásai  

Nem az Unicum, hanem a családi vállalkozás sikerének titkát tudhattuk meg Zwack Izabellától a Personal Hungary szakkiállításon. Izabella a hatodik generációt képviseli, testvérével 2008 óta a vállalat igazgatóságának tagja, ekkor vették át a stafétabotot édesapjuktól. A sokoldalú üzletasszony előadásában őszintén beszélt arról a HR Portalnak, mit jelent számára a családi vállalkozói lét, mire kötelez a múlt, és milyen kihívásokat tartogat a jövő.

Milyenek lesznek a jövő munkavállalói? 

Egy-két évtized múlva felnő a világ első globális és digitális nemzedéke. Mint minden új generáció megjelenése, a Z generáció is változásokat fog elindítani a különböző társadalmi és vállalati rendszerekben, így a munka világában is. A HR Portal bemutatja, mi jellemző az információs kor szülöttére, hogyan fogja befolyásolni a munkahelyi életet, és milyen lépéseket érdemes a vállalatoknak megfontolniuk, hogy felkészülhessenek a majdani dotcom felnőttek fogadására.

Milyen a jó HR-es? 

A HR és a menedzsment szerepe a válság után átalakult. Míg korábban a HR-nek voltak elvárásai a döntéshozókkal szemben, addig mára a cégvezetőknek meg kellett tanulniuk HR-esként gondolkodni, így a személyügy leginkább végrehajtóként funkcionál. Arról, hogy jó-e ez a szerep és hogyan lehetne jól együttműködni, cégvezetők mondták el véleményüket egy szakmai konferencián.

Kell-e nekünk kölcsönzött munkaerő? 

Jelentős mozgások rázták meg a kölcsönző és a közvetítő szakmát az eltelt három évben. Összeolvadások, felvásárlások, laza érdekszövetségek alakultak ki a működésmód támogatásáért, és volt, aki nem tudta felvenni a kesztyűt, és inkább csődbe ment. Az EU-s tendencia szerint azonban a jövő ezeké a szolgáltatóké. Kérdés, hogy a hazai mikrokörnyezet mennyire támogatja az emberi erőforrás biztosításával foglalkozó ágazatot.

Mire számítsunk jövőre a munkahelyen? 

Hogyan változik a műszakpótlékra jogosító időszak, és hátrányos helyzetbe kerül-e egy kismama, ha visszatér dolgozni? Mi várható 2012-ben a munkajogi változások, a béren kívüli juttatások területén, mekkora béremelést terveznek a cégek, és milyen irányok mentén valósul meg a közszolgálati életpálya? A HR vezetők Országos Konferenciáján kiderült, milyen kihívások előtt áll a szakma a jövőben.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Jobban váltja a devizát egy magyar bank, mint a Revolut

Jobban váltja a devizát egy magyar bank, mint a Revolut 

Eddig leginkább csak a fintech-cégeknél - mint a Revolut - látott funkciót vezetett be a Gránit Bank mobilapplikációjában.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Az ártalomcsökkentés széles skálán mozog: az egészségedről te döntesz!

Az ártalomcsökkentés széles skálán mozog: az egészségedről te döntesz! 

Hajlamosak vagyunk a betegségekre valamiféle kivédhetetlen sorscsapásként tekinteni, pedig a tudomány tényei és a számok egészen mást mutatnak: a személyes döntéseinknek, a tudatos választásainknak meglepően nagy hatásuk van az egészségünkre.
Hogyan választ autót egy profi? Akinek több száz autó van a “keze” alatt - beszélgetés Fehér Tamással, a Colas magyarországi cégcsoportjának flottavezetőjével

Hogyan választ autót egy profi? Akinek több száz autó van a “keze” alatt - beszélgetés Fehér Tamással, a Colas magyarországi cégcsoportjának flottavezetőjével 

Az autóvásárlás örömteli dolog, ám sokszor nem egyszerű kiválasztani a legmegfelelőbbet, akár magánszemélyről, akár cégről van szó.

Költségkímélés

A víz a legnagyobb veszedelem a lakásbiztosításoknál

A víz a legnagyobb veszedelem a lakásbiztosításoknál 

Az elmúlt napokat jellemző télies, havas időjárás ismét megmutatta, hogy érdemes védekezni a különböző káreseményekkel szemben.

Pénzszerzés

Támogatás céges villanyautókra: újabb részletek derültek ki a programról

Támogatás céges villanyautókra: újabb részletek derültek ki a programról  

Februárban rajtolhat el a vállalkozások elektromosjármű-beszerzéseit támogató program .


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo