munkahelyvédelmi akcióterv

kkv pályázat, munkaerőpiac, munkahelyvédelmi akcióterv, uniós források, uniós pályázatok, uniós pénzek

Így támogatja az állam a bérköltségeket

piacesprofit.hu

A VEKOP-8.1.1-15-2015-00001 Út a munkaerőpiacra kiemelt projekt a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű emberek elhelyezkedéséhez nyújt többféle támogatást a munkáltatóknak. A Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztatójának segítségével röviden összefoglaltuk a munkaerő-piaci program munkáltatók által igényelhető bérjellegű támogatási lehetőségeit.

Tovább olvasom »
fiatal munkavállalók, foglalkoztatás, hátrányos helyzetű munkavállalók, munkahelyvédelmi akcióterv, munkanélküliség, NGM

Jövőre is folytatódik a munkahelyvédelmi akció

PP/MTI

Jövőre is folytatódik a 3 éve indított munkahelyvédelmi akció, amely jelentősen hozzájárult a munkanélküliség és a munkáltatók terheinek csökkentéséhez – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.

Tovább olvasom »
adókedvezmény, közfoglalkoztatás, közmunka, munkahelyvédelmi akcióterv

Se adókedvezmény, se ellátás nem jár a közmunkával

piacesprofit.hu

A jelenlegi törvény szerint a közfoglalkoztatott jogilag nem álláskereső, ezért a Munkahelyvédelmi Akcióterv által biztosított adókedvezmény nem jár utána. Ráadásul a közfoglalkoztatási időszak lejárta után hónapokon át nem juthat szociális ellátáshoz. Az ombudsman ezért a törvény pontosítását szorgalmazza.

Tovább olvasom »
munkaerőpiac, munkahelyvédelmi akcióterv, varga mihály

Készül az új akcióterv

piacesprofit.hu

A miniszterelnök évértékelőjében bejelentett, a bérből és fizetésből élők támogatása érdekében bevezetendő akcióterv kidolgozása folyik, de még korai ennek részleteit ismertetni – mondta Varga Mihály a parlament foglalkoztatási bizottsága meghallgatásán.

Tovább olvasom »
gazdasági növekedés, imf, IMF/EU-megállapodás, matolcsy, matolcsy-csomag, munkahelyvédelmi akcióterv

Új irány kellene Magyarországon – Matolcsy megint bedühödik?

Kolossa Katalin

Hazatért az IMF Magyarországon tárgyaló csoportja. A valutaalap szakemberei a szokásos éves országjelentés előkészítését és a 2008-as hitelprogram utólagos ellenőrzését végezték most el. A szervezet tavaly februári országjelentése kiverte a biztosítékot a nemzetgazdasági miniszternél, aki akkor felszólította az IMF-et, hogy gyakoroljon önkritikát korábbi tévedései miatt. A valutaalap valóban tévedett tavaly, de jóval kisebbet, mint a mindig optimista tárcavezető: a tényszámok jóval rosszabbak lettek, mint az akkori prognózis.

Tovább olvasom »
költségvetés 2013, közfoglalkoztatás, közmunka, matolcsy-csomag, munkaerőpiac, munkahelyvédelmi akcióterv

Közmunka: idén sem lesz jobb?

piacesprofit.hu

A Policy Agenda 2012. szeptemberi elemzésében már bemutatta, hogy a rendszer pazarló, és a tervekhez képest jóval kevesen vesznek részt benne. A mostani elemzésükben azt vizsgálták meg, hogy kb. mennyi embert és hogyan érinthetett a program a tavalyi évben, és ez alapján mi várható idén.

Tovább olvasom »