PP konferencia cikkek


Pénz kéne…, de honnan? Segítünk!

Pénz kéne…, de honnan? Segítünk! 

A vissza nem térítendő uniós források mellett ideje megbarátkozni a cégvezetőknek más finanszírozási lehetőségekkel is, hamarosan ugyanis vége lesz a pénzesőnek. Pénzügyi eszközök, kockázati tőke, angyalbefektető – számos lehetőség, de melyik a legjobb? A Piac & Profit június 8-i, Pénz, de honnan? konferenciáján szakértő előadók segítségével tájékozódhat.
Oszkó: a megújulás a legfontosabb a versenyképességhez

Oszkó: a megújulás a legfontosabb a versenyképességhez 

Az innováció mindig rombol is, a felgyorsult evolúció pedig azt jelenti, hogy lesznek nagy nyertesek – akik képesek alkalmazkodni – és nagy vesztesek – akik képtelenek rá. Ez ma minden másnál fontosabb a cégek túlélése szempontjából is – mondta Oszkó Péter a Piac & Profit Cégvezetők Csúcstalálkozója 2017 konferenciáján.
Vezetni igen, megvezetni nem hagyják magukat a fiatalok

Vezetni igen, megvezetni nem hagyják magukat a fiatalok 

Rengeteg fiatal munkavállaló megy külföldre, de ez a legtöbb esetben kényszer. A megfelelő munkakörülmények, a fizetés, a nyílt kommunikáció mind segíthet a hazai munkáltatóknak, hogy megszerezzék és megtartsák az Y generációt – derült ki a Piac & Profit konferenciáján.
Mit hoz a jövő a stabil kis- és középvállalatoknak?

Mit hoz a jövő a stabil kis- és középvállalatoknak? 

Merre tart 2017-ben az üzleti világ? Melyek a figyelemre érdemes újdonságok a kommunikációban, a befektetésben? Milyen ma az eredményes vezető? Hogyan kell változni és változtatni, hogy ne maradjunk le a világban zajló átalakuláshoz képest? Vitassa meg a cégvezetők számára létfontosságú témákat az Önhöz hasonló, sikeres felelős vezetők éves konferenciáján, 2017. április 27-én, a Cégvezetők Csúcstalálkozóján!
A legjobb tippek az Y-generáció megnyerésére

A legjobb tippek az Y-generáció megnyerésére 

A siker új kovácsa, az Y generáció jött, látott és győzött! A fiatal, ambiciózus, már a munkaerőpiacon lévő Y-ost megszerezni és megtartani azonban egész más eszközökkel, módszerekkel lehet, mint akár az X generációs elődeiket. Kreatívak, tehetségesek, és ha megfelelően motiváltak, elhordják a hegyeket. De kik ők valójában?
Fokozódik a verseny a munkaerőért

Fokozódik a verseny a munkaerőért 

Egyre intenzívebb verseny indult a munkaerőért Magyarországon - mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára a Piac & Profit, valamint és a BKIK Munkaerő - 2017 címmel rendezett konferenciáján.
A legnagyobbak tippjei a sikeres webáruházhoz

A legnagyobbak tippjei a sikeres webáruházhoz 

Már az online kereskedelemben sem jön be minden, sokan már hosszú évek óta csiszolgatják a tökéletes értékesítési technikákat. A nagyokat már nem könnyű utolérni, ha valaki csak most indulna, de tanulni tőlük bőven lehet. A Piac & Profit konferenciáján három hazai e-kereskedelmi nagyágyú osztotta meg tapasztalatait.
Nem mind innováció, ami annak látszik

Nem mind innováció, ami annak látszik 

A magyar cégek innoválnának, de hajlamosak rá, hogy a legalapvetőbb praktikus és tulajdonjogi kérdéseket sem tisztázzák. A Piac & Profit K+F + Innovációs konferenciáján praktikus tanácsokkal szolgáltak az előadók.
Újrahasznosítható robotok és láthatatlan fizetés alakítják a gazdaságot

Újrahasznosítható robotok és láthatatlan fizetés alakítják a gazdaságot 

A technológiai fejlődés legújabb fejleményeit és jövőbeli trendjeit ismertették szakértők a Piac & Profit 2016-os K+F + Innováció konferenciáján. Merre halad a robotizáció, a biotechnológia, a bankolás, az infotech és az elektronika?
Ha van is ötletünk, más profitál belőle

Ha van is ötletünk, más profitál belőle 

Nem csak innovációs teljesítményben, hanem a szellemi tulajdonjogok területén is lemaradást mutatnak a hazai számok az uniós átlaghoz képest, mondták szakértők a Piac & Profit K+F Innováció 2016 konferenciáján. Pedig e nélkül nem érdemes innoválni, hiszen ha valaki nem foglalkozik vele, akkor az ötletének gazdasági haszna másnál fog lecsapódni.

Támogatást is csak az kap, ami piacképes 

Hibás pályázatok, rossz hozzáállás és "megélhetési innovátorok" miatt nem hasznosul jól a k+f-re szánt forrás - hangzott el a Piac&Profit által szervezett K+F Innováció 2016 konferencián. Amit a piac nem kér, annak nincs értelme.

Az emberi és társadalmi értékek válsága állt a Fenntarthatósági Csúcs fókuszában 

Hetedik alkalommal rendezte meg a Piac & Profit a Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferenciát. Idén a fókuszban az emberi és társadalmi értékek válsága állt. Az elhangzottak részletes összefoglalóját itt olvashatja!

A főnök üldözi el a legtöbb dolgozót 

A pénz miatt hagyják ott a dolgozók a munkájukat, de nem a pénz miatt maradnak. Paradox? Pedig ez az igazság. Egy alapszint felett szinte kizárólag a vezetőn múlik a munkaerő-megtartás.

A UX design motivál, nem a pénz 

Nem a pénz az elsődleges motiváció a munkában. Ez ahhoz kell, hogy egyáltalán dolgozzunk. Ha a munkáltató ennél nagyobb elkötelezettséget akar – és kemény számok mutatják, hogy akarnia kéne –, ennél sokkal többre van szükség.

9 remarketing stratégia az online kalandpályára 

Az egyre gyorsabban fejlődő online kereskedelemben mind fontosabbá válik, hogy ne csak várjuk az ügyfeleket, hanem azoknak is nyúljunk utána, akik valamilyen okból visszahőköltek a vásárlástól, különben lemaradunk a versenytársaink mögött – hívták fel a figyelmet a szakemberek a Piac & Profit konferenciáján. Lássuk, hogyan!

Így férhetünk hozzá a svájci pénztárcákhoz 

A híresen gazdag Svájc álom lehetőségként szerepelhet számos kereskedő célpiacai között, de tény, hogy nem könnyű egy kisvállalkozásnak megjelenni a szigorú és drága piacon. Van azonban lehetőség, hogy kisebb ugrással is megmutathassuk magunkat.

A magyar cég, „ami megmentette Amerikát” 

Ha van született vállalkozó Magyarországon, Kürti Sándor, a Kürt Zrt. elnöke az. A Cégvezetők Csúcstalálkozóján a legjobb sztorijait osztotta meg arról, hogy a „kurázsi” hogyan tehet világhírűvé és világsikerűvé egy céget.

Kilátásban a növekedés, de nagyok a kockázatok 

A harmadik negyedévben nőhet a magyar gazdaság, ezt az uniós pályázatok gyorsabb kiírása is támogathatja. Ugyanakkor komoly globális kockázatok jelentek meg, amelyek nem csak Magyarországra jelentenek veszélyt – mondták a szakemberek a Piac &Profit által szervezett első Cégvezetők Csúcstalálkozóján.

Már most készülni kell a zöld forradalomra 

Évek óta várják a hazai megújuló energiatermelésben érdekelt vállalkozások az új támogatási rendszer, a METÁR bevezetését. A jó hír, hogy ez hamarosan megtörténik, a rossz, hogy még sok nyitott kérdés van ezzel kapcsolatban – hívták fel a figyelmet a szakemberek a Piac & Profit által szervezett konferencián.

Ez várja a sógoroknál a vállalkozókat 

Hogy miért Ausztria? Mert ez a legközelebbi hely, ahol már euróban fizetnek. De nem csak emiatt lehet vonzó a magyar cégek számára a „sógorok” piaca. Hogy mit várhatunk és mit várnak tőlünk az osztrák piacon, arról a bécsi külgazdasági attasé beszélt a Piac & Profit konferenciáján.

Ki segíthet exportálni? 

Az Európán kívüli területekre koncentrál továbbra is a kormányzati exporttámogatási politika. De hova és mivel fordulhatnak a külpiacra lépést tervező kkv-k? A minisztérium és az EXIM szakemberei foglalták össze a Piac & Profit konferenciáján.

Sikeres évzárás! „Pénz, de honnan” konferenciasorozat jövőre is ! 

Befejeződött a Piac & Profit „Pénz, de honnan?” elnevezésű idei konferenciasorozata. Az őszi állomások zárásaként a Budapesten tartott rendezvényen mintegy kétszázan vettek részt, túlnyomó többségükben vállalkozások vezetői. A sorozat jövő évben is folytatódik!

Hatékony és eredményes - ez az igazi innováció 

Célorientáltság és piaci beágyazottság nélkül nem lesz sikeres, hosszú távú eredményeket produkáló innováció. A versenyképesség érdekében át kell programozni a fejünkben az innovációról élő képet, a hatékonyságnak és kockázatvállalásnak is helyet kell szorítani - hangzott el a Piac & Profit K+F, Innováció a 21. századi Európában című konferenciáján.

Szembe kell néznünk azzal, ami ránk vár 

Egyre gyakoribb árvizekkel, aszályokkal kell szembenéznie már néhány évtized múlva az emberiségnek, Európának pedig az emiatt útra kelő több millió ember problémájával is. A Magyar Fenntarthatósági Csúcson megvitatjuk a fenntarthatóság aktuális kérdéseit számos nézőpontból. Tartson velünk!

Növekedés, szétválás, fúzió, öröklés, átszervezés? Szakértők segítenek!  

Cégeladás, cégforma-váltás, befektető bevonása? Október 21-én nemzetközi és hazai jogban, adózásban, szervezetfejlesztésben jártas szakértők segítenek!

Uniós pénzek: nem akárkinek 

Szűkítésre kerül az elkövetkező időszakban az uniós források elosztása. Glattfelder Béla a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint elsősorban az olyan vállalkozások számíthatnak támogatásra, amelyek exportorientáltak és munkahelyeket teremtenek. Kiemelt szerepet élveznek a szabad vállalkozási zónák, a külföldi turistákat kiszolgáló létesítmények, illetve az autóipari, elektronikai gyártó cégek – hangzott el a Piac&Profit konferenciáján.

Nagy Britannia felé kacsintgat? Segítünk elindulni! 

Hatalmas lehetőségeket tartogat a hazai vállalkozások számára a brit piac. A gyors és egyszerű brit cégalapítás és kedvező adózási környezet mellett azzal is nyerhetünk, ha itthon keresünk kapcsolatot brit cégekkel. A Piac & Profit konferenciáján minderről lesz szó.

Reklámadó törvény: rosszabb is lehetett volna 

Mi lesz a sales house-ok szerepe, mire vonatkozik a szeptember 30-i határidő a korábban megkötött megállapodások esetében, megspórolható-e a 15%-os hatóságilag szabályozott médiaügynökségi díj, várható-e hogy a jövőben a hirdető, kihagyva az eddigi csatornákat közvetlenül a médiához fordul? Ezekre a kérdésekre is megpróbáltak válaszolni a Piac & Profit konferenciáján résztvevő szakértők. Íme néhány tanács, amely a reklámpiaci szereplőknek és a hirdetőknek is segít eligazodni az új rendszerben.

Segítünk felkészülni a reklámadóra!  

Két törvénymódosítás alapvetően érinti a reklámpiac szereplőit. Nem csak a lap- és/vagy online kiadóknak, tartalomszolgáltatóknak, sales house-oknak, reklámügynökségeknek kell felkészülnie de minden hirdető cégnek, pénzügyesnek és könyvelőnek is!

Hogyan jut uniós pénzhez az én cégem?  

A magyar cégek már régóta várják az uniós források megnyílását. Az első nagyobb pályázatokat kiírták, alig pár hét van felkészülni a pályázatok beadására. Június 23-án szakértők segítenek!

A felejthetetlen beszédek titkai 

Az ember számtalanszor kerül előadói helyzetbe – nem csak hivatalos szituációkban, hanem például akkor is, ha be kell mutatkozni egy társaságban vagy üzleti szituációban. Szakértői tanácsok következnek, hogy emlékezzen ránk a hallgatóság!

Tippek, trükkök, tanácsok online kereskedőknek 

Dinamikusan növekvő szektor a webáruházaké, érdemes hát időben megjelennie a neten minden kereskedőnek! De hogy készüljünk fel megfelelően? És kell-e valamit kezdeni online is a vasárnapi zárva tartás új szabályával? Szakértőinktől megtudhatja!

Házhoz hozzuk a pénzt! 

2015-ben jelentős összegű EU-pályázati programok nyílnak a kkv-k és a térségi szereplők számára és sok az újdonság a Vidékfejlesztési Programban is.

Házhoz jön a pénz 

Ősszel elindultak a kkv-k versenyképességét javító új EU-pályázatok. December 11-én Budapesten a „Pénz, de honnan?” roadshow keretében kormányzati és vállalati előadóink számolnak be a részletekről. A konferencián a kedvezményes, támogatott fejlesztési forrásokról, a kkv-knak nyújtott pénzügyi, tanácsadási és egyéb hatékonyságnövelő megoldásokról is szó lesz.

Minden, amit a bizalmi vagyonkezelésről tudni érdemes 

Az új Ptk. idén Magyarországon is lehetővé tette bárki számára, hogy éljen a bizalmi vagyonkezelés 800 éves intézménye által kínált lehetőségekkel. Ki, mire és hogyan használhatja? Tudja meg szakértőktől!

Fenntarthatósági Csúcs 2014: Fókuszban a pazarló fogyasztás 

Nagy sikerrel zajlott le az idén ötödik alkalommal megrendezett Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencia, melynek fókuszában a klímaváltozás hatásainak érzékelhető erősödése, kiváltó okai és közülük is a pazarló fogyasztás szerepe állt.

Potom pénzért lehet cégünk Angliában 

Milyen dokumentumok szükségesek a cégalapításhoz Angliában? Mit kell tennünk cégalapítás után? Kötelező-e a bankszámlanyitás és ha igen, akkor hogyan? Szabó Éva, az EVLAteam okleveles könyvelője beszélt erről a Piac és Profit Brit-Magyar Üzleti Fórumán.

Értékesítés Angliában: 7 tipp, mire figyeljünk! 

Minőségi érvek, ápolt külső és politikamentes párbeszéd – csak 3 fontos szabály, amit érdemes betartanunk, ha angliai céggel tárgyalunk. Milyen, a gyakorlatban hasznosítható praktikákat vethet be egy külföldi vállalkozás tulajdonosa, ha Angliában szeretne üzletet kötni? Martin Williams, a European Business Solutions (EBS) alapítója erről beszélt a Piac és Profit által rendezett Brit-Magyar Üzleti Fórumon.

Az Ön cége is veszélyben van! Készüljön fel! 

Árfolyam-ingadozás, halmozódó kintlevőség, kibertámadás, NAV és ÁNTSZ ellenőrök? Úgy érzi felkészült mindenre? Ha nem, várjuk a KKV-AKADÉMIA ”Fő a biztonság!” konzultációján, ahol gyakorlati tippeket kaphat cége biztonságos működéséhez.

Akadályok nélküli piac? Irány Nagy-Britannia! 

Kétnapos cégalapítás, stabil jogi környezet és a nyereség kilencven százaléka kivehető tiszta haszonként. A hatóságok által követett elv: a nyereség útjába még az adók sem állhatnak. Igen, ilyen is van és nincs is olyan messze!

Hatékony értékesítés a legújabb trendek szerint 

Szeretné növelni eladásait, de nem tudja hogyan? Érdekli, hogyan értékesíthet kreatívan a céges közösségimédia-felületek segítségével? A Piac & Profit konferenciáján megtudhatja!

„Üzleti Etikai Díj 2014” – Várjuk a cégek jelentkezését! 

Önjelölésre felhívás! Idén is várjuk a vállalatok jelentkezését, melyek úgy gondolják, hogy etikus, felelősségteljes magatartással vesznek részt az üzleti életben, és ezért pályázni szeretnének a 2014. évi Üzleti Etikai Díjra. A független, üzleti szereplő által nem befolyásolható „Üzleti Etikai Díj” 2000 óta, immár 15. éve kiemelkedő szerepet tölt be az üzleti életben etikusan működő cégek elismerésében.

MagyarBrands díjas a Piac & Profit! 

2013-ban első alkalommal a Superbrands díj mellett MagyarBrands díjat is kapott Piac & Profit, amelyet május 8-án vett át Demcsák Lajos kiadói igazgató. Az igazi magyar márkákat díjazó MagyarBrands Bizottság döntése alapján a Piac & Profitot minőségi, üzleti és fogyasztói szempontból is a TOP márkák között tartják számon.

Tényleg kell az Ön cégének kockázati tőke? 

Ma Magyarországon sok forrás áll a vállalkozások rendelkezésére, ám egyik sem olyan ismeretlen terület a legtöbb vállalkozó számára, mint a kockázati tőke. A pénzügyi befektetők másként gondolkodnak, mint a vállalkozók, ezért fontos megismerni az ő motivációikat is – hangzott el a BKIK és a Piac & Profit közös rendezvényén.

Több hasznot remél a közösségi oldalaktól? Segítünk! 

Ahhoz, hogy a céges jelenlét a közösségi oldalakon beváltsa a hozzá fűzött reményeket, naprakész tudásra és pontos stratégiára van szükség. Most szakértőktől szerezheti meg mindezt!

Ne az államtól várjuk a csodát! 

Akkor lesz Magyarországon fejlődő, virágzó startup világ, ha lesznek vállalkozók és elterjed a modern vállalkozói kultúra. Ne az államtól várják a magyar innovátorok a megfelelő startup világ létrehozását, ám a kormányzatnak megvannak az eszközei arra, hogy katalizátorkén virágzó startup ökoszisztéma létrejöttét segítse, részben pályázati pénzeken keresztül - hangzott el a BKIK és a Piac & Profit közös „Te is lehetsz startup” konferenciáján.

A Piac & Profit konferenciájával bővült a Startup Tavasz! 

A Startup Tavasz 2014 rendezvénysorozat februári indulása óta számos szakmai szervezet, valamint startup esemény csatlakozott a kezdeményezéshez. Az ehavi rendezvények között a Piac & profit konferenciája is kiemelt helyen szerepel.

Te is lehetsz startup! 

Nem az ágazat, nem is a vállalkozás típusa, még csak nem is a cég életkora a leglényegesebb különbség a startup és a hagyományos cég között. A STARTUP TAVASZ 2014 rendezvénysorozat részeként megrendezett Te is lehetsz startup! című konferencián megtudhatja, hogy miben mások a ma olyan sokszor emlegetett trendi startupok és a hagyományos kkv-k. A Piac & Profit rendezvényén kiderül, hogy mi áll az ugrásszerű növekedési képesség mögött, és kiből lehet startup.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Minden helyzetben van nyerő stratégia, csak jól kell csinálni

Minden helyzetben van nyerő stratégia, csak jól kell csinálni 

Szabó Balázs vezérigazgatóval és Móricz Dániel befektetési igazgatóval az elmúlt időszak kiemelkedően jó teljesítménye miatt elnyert díjak apropóján beszélgettünk.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Mégis mennyit fogyaszt egy klíma? Kiszámolták

Mégis mennyit fogyaszt egy klíma? Kiszámolták  

Megéri klímaberendezést vásárolni néhány forró nyári hét miatt?

Adózás

Valamit sumákol a munkáltatója? Azonnal megtudhatja a NAV-tól

Valamit sumákol a munkáltatója? Azonnal megtudhatja a NAV-tól  

A foglalkoztatási adatok bármikor ellenőrizhetők a NAV-Mobilban, májustól pedig már push üzenetet is küld az alkalmazás a biztosítotti jogviszony változásairól.

Klímablog

Mégis mennyit fogyaszt egy klíma? Kiszámolták

Mégis mennyit fogyaszt egy klíma? Kiszámolták  

Megéri klímaberendezést vásárolni néhány forró nyári hét miatt?

Gazdaság

Vállalkozások ezreit érintő határidő jár le

Vállalkozások ezreit érintő határidő jár le 

Az elmúlt három évet vizsgálva, rendre közel negyedmillió vállalkozás nyújtja be a pénzügyi beszámolóját májusban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo