„Üzleti Etikai Díj 2014” – Várjuk a cégek jelentkezését!

Önjelölésre felhívás! Idén is várjuk a vállalatok jelentkezését, melyek úgy gondolják, hogy etikus, felelősségteljes magatartással vesznek részt az üzleti életben, és ezért pályázni szeretnének a 2014. évi Üzleti Etikai Díjra. A független, üzleti szereplő által nem befolyásolható „Üzleti Etikai Díj” 2000 óta, immár 15. éve kiemelkedő szerepet tölt be az üzleti életben etikusan működő cégek elismerésében.

Az Üzleti Etikai Díjat kizárólag pályázat útján lehet elnyerni. A díjra a gazdasági szereplők szakmai szervezetei jelölhetnek tagjaik sorából, valamint vállalatok önmagukat jelölhetik. A jelölés után az Üzleti Etikai Díj  kontroll bizottsága dönti el, mely jelölteket kér fel pályázat benyújtására.

Az önjelöléseket 2014. szeptember 12-ig fogadjuk az alábbi email címen!

[email protected]

Kérjük, hogy az  önjelölés szövegében a következő adatok mindenképpen szerepeljenek:

- a vállalat, vállalkozás neve, székhelye, - fő tevékenységi köre, - éves forgalmának nagyságrendje, - a vállalkozás kora (legalább három éve működő pályázhat), - első számú vezetőjének, valamint  kapcsolattartójának neve, elérhetősége (telefon, fax, e-mailcím), - egy rövid, hivatalos jelölési nyilatkozat az aláírásra jogosult aláírásával.

Csak azok a cégek jelentkezzenek jelöltként, amelyek az alábbi etikai szempontok szerint működnek:

A díjazottak kiválasztásának szempontrendszere

I. A cég etikai magatartása alkalmazottai felé II. A cég tulajdonosainak etikai magatartása tulajdonosi jogosítványaik gyakorlása közben III. Ügyfelekkel, üzleti partnerekkel szembeni etikus üzleti magatartás IV. Társadalmi felelősségvállalás V. A környezettel szembeni etikus magatartás

A vállalat felelős gondolkodásmódról tesz cselekedetein keresztül tanúbizonyságot.

Ha felelősséget vállal a munkatársaiért, az üzleti partnereiért, a szűkebb és tágabb környezetének jólétéért, a társadalom fenntartható fejlődéséért, a klímaváltozás negatív folyamatainak visszafordításáért, az esélyegyenlőség javításáért.

Ha tetteit elsősorban nem a mindenáron való haszonszerzés irányítja, hanem a másokról gondoskodás, más érdekeinek, jóllétének figyelembevétele is.

Ha a környezet (szűkebb tágabb, emberi, természeti, üzleti) érdekei miatt képes átértékelni a várható üzleti hasznát, illetve be tudja illeszteni cselekedetinek célrendszerébe a fenntarthatóság globálisabb céljainak szolgálatát is. 

Figyelem: Üzleti Etikai díjat csak egyszer lehet kapni. A díjat már birtokló cégek jelölését nem fogadjuk!!! Viszont ismételten várjuk a már pályázott, de nem nyert cégek jelentkezését, mert az ez évi díj elnyerésére ugyanolyan esélyük van, mint a többieknek.

A díj odaítélésének első lépése a jelölés, mely vállalkozói szakmai szövetségek, kamarák által, illetve a cégek önjelölésén keresztül történik.

Jelölésre az idén a következő szakmai szervezeteket kértük fel:

Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, BCCH, Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, ChinaCham, Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, FIVOSZ, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Hungarian European Business Council, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Joint Venture Szövetség, KISOSZ, Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért, KSZGYSZ, Magyar Marketing Szövetség, Magyar PR-Szövetség, Menedzserek Országos Szövetsége, MGYOSZ, Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara, Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, OHE, Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Soproni Kereskedelmi és Iparkamara, Magyar Spin-off és Startup Egyesület, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, SZVT, Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Vas megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ).

Második lépésben a Kontroll Bizottság a jelölteket előzetesen előbírálja, s a szervezők a kontrollon átesett cégeket pályázat benyújtására kérik fel (max. 5 oldalas anyag készítése, esetleges vállalati anyagok mellékelésével a részletesen megadott szempontrendszer alapján).

A díj odaítélésének harmadik lépése a pályázatok zsűrizése és a négy díjazott (valamint a zsűri különdíjazottjának)  kiválasztása (a zsűri tagjai: az alapítók és az előző években díjazott vállalatok vezetői).

A díjátadásra Budapesten, 2014. november 19-én este, a Danubius Hotel Arenában egy gálaest keretében kerül sor.

Az önjelölések beküldésének formája:

A jelöléseket minden esetben  e-mail-en kérjük, de ezen kívül levélben is elfogadjuk.

Piac és Profit Kiadó Kft. Levélcím : 1152 Budapest, Szentmihályi út 171. III.3.11 Tel. : (1) 239-8400 E-mail : [email protected]

További információ: Piac & Profit Konferenciaközpont – dr. Sikó-Vlajk Viktória Telefon : (20) 999-8116 E-mail : [email protected]

Az Üzleti Etikai Díjról röviden

A díjat 2000-ben alapították: László Ervin világhírű filozófus, író (Budapest Klub Alapítvány elnöke) és Demcsák Mária főszerkesztő (Piac & Profit Üzleti magazin)

A díjazottak: magyarországi székhelyű cégek (legalább három éve működő, jogi személy vállalat, vállalkozás, cégformától, tulajdonformától, valamint cégnagyságtól függetlenül)

A díjazást lebonyolítja: Piac és Profit Kiadó Kft.

A díjat odaítéli: az alapítókból, valamint a korábbi években díjat kapott cégek első számú vezetőiből álló zsűri

A díjazás gyakorisága: évente egyszer, négy hazai vállalatnak, különdíj adását a zsűri dönti el. (kategóriák: nagyvállalat, multinacionális vállalat, középvállalat, kisvállalat)

Az idei díjátadás időpontja: 2014. november 19. Budapest, Díjátadó Gálaest keretében

 

A 2013-as díjátadó összefoglalója!

A 2012-es díjátadó összefoglalója!

A 2011-es díjátadó összefoglalója!

A 2010-es díjátadó összefoglalója!

A 2009-es díjátadó összefoglalója!

 

Az Üzleti Etikai Díjat eddig az alábbi cégek nyerték el:

2013-ban: AlphaSonic Kft., BI-KA Logisztikai Kft., Kulcs-Soft Számítástechnikai Nyrt., Alcufer Kft., Magyar Suzuki Zrt.

2012-ben: Borsod Volán Zrt., Csomiép Kft., Hatos és Társa Nyelviskola, 77 Elektronika Kft., Hódagro Zrt.

2011-ben: E.ON Hungária Zrt., Tisza Volán Zrt., Bakosfa Kft., Nyírségvíz Zrt., SZ+C Stúdió Kft.

2010-ben: Dreher Sörgyárak Zrt., Hajdu Hajdúsági Ipari Zrt., Ronix Szervező és Szolgáltató Kft., Zalavíz Zrt., Debreceni Hőszolgáltató Zrt.

2009-ben: Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., Vodafone Magyarország Zrt., Gödöllő Coop Zrt., Virusbuster Kft., TEVA Gyógyszergyár Zrt.

2008-ban: Alföldi Nyomda Zrt., Electrolux Lehet Kft., Nav N Go Kft., Philips Magyarország Kft, Sándor Vendéglő

2007-ben: Magyar Telekom Nyrt., Vill-Korr Hungária Kft., Hajtás Pajtás Futárszolgálat, Számalk Zrt.

2006-ban: Béres Gyógyszergyár Zrt., Pannon GSM Távközlési Zrt., megosztott díj: Gravoform Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Biopetrol Környezettechnikai Kft.

2005-ben: Debreceni Vízmű Rt., MAM Hungaria Kft., OKI Systems (Magyarország) Kft.

2004-ben: Főber Nemzetközi Ingatlanfejlesztő Mérnöki Rt., MOL Rt., NI Hungary Kft.

2003-ban: Richter Gedeon Rt., Telvill Kft., Flextronics International Ltd.

2002-ben: Kürt Computer Rt., Pannonplast Rt., Siemens Rt.

2001-ben: Westel Mobil Távközlési Rt., Alcoa-Köfém Kft., Styl Ruhagyár Rt.

2000-ben: Ericsson Magyarország Kft., Tiszai Vegyi Kombinát Rt., Compaq Computer Magyarország Kft.

Véleményvezér

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon  

Két ábra mutatja, hogy az európai országokban hogyan változott a zöldségek és gyümölcsök ára 2014 és 2023 között.
Szenzáció a magyar költségvetésben

Szenzáció a magyar költségvetésben 

Meglepő számok a nyugdíj költségvetési sorain.
Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba

Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba 

A kormánytagok luxusutazásai lassan mindennaposak.
Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban

Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban 

Az életszínvonal egyik legfontosabb mutatójában mindenki alá értünk Európában.
Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét 

A magyar nyomozó hatóságokról nem fognak expresszt elnevezni.
Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo