üzleti etikai díj cikkek


Jelöltesse cégét a 2020. évi Üzleti Etikai Díjra!

Jelöltesse cégét a 2020. évi Üzleti Etikai Díjra! 

Várjuk azon vállalatok jelentkezését, melynek vezetői, munkatársai úgy érzik, hogy etikus, felelősségteljes magatartással vesznek részt az üzleti életben, és ezért pályázni szeretnének a 2020. évi Üzleti Etikai Díjra. Az Üzleti Etikai Díj 2000 óta, immár 21. éve kiemelkedő szerepet tölt be az üzleti életben etikusan működő cégek elismerésében.
10 cég és 5 különdíjas az Üzleti Etikai Díj jubileumi díjátadó gáláján

10 cég és 5 különdíjas az Üzleti Etikai Díj jubileumi díjátadó gáláján 

Az alapítók huszadik alkalommal ítélték oda a díjakat az etikus jelző viselésére érdemes kis- közép és nagyvállalatoknak, illetve multinacionális vállalatoknak.
2019-ben  is 10 vállalat kapta meg az Üzleti Etikai Díjat

2019-ben is 10 vállalat kapta meg az Üzleti Etikai Díjat 

Az alapítók huszadik alkalommal ítélték oda a díjakat az etikus jelző viselésére érdemes kis- közép és nagyvállalatoknak, illetve multinacionális vállalatoknak. Immár 102 cég viselheti az üzleti etikus vállalat jelzőt Magyarországon. A díjakat már csak olyan cégek, vállalatok kaphatják meg, melyek a fenntartható fejlődés szolgálatába állították gondolkodásukat, működésüket és profitérdekeiket.
Egy etikus cég többet nyújt, mint az elvárt minőség

Egy etikus cég többet nyújt, mint az elvárt minőség 

Egy etikus cég az adásvétel tranzakcionális minimumán túl többet nyújt, mint a hagyományosan elvárt minőség. Folyton win-win helyzetekre törekszik, és a segítségnyújtás van a középpontban, ahogy az épületgépészeti alapanyagokkal kereskedő Cu-Techniknél is.
A siker egyetlen útja a példamutatás

A siker egyetlen útja a példamutatás 

A Mystic Nails Hungary Bt.-t tizenegy éve Gyimesi Dóra és édesapja alapította, majd csatlakozott a céghez az édesanya is, az egyetem elvégzése után pedig ifj. Gyimesi László vette át a családi vállalkozás irányítását, hogy nemzetközi sikerre vigye a nővére által megálmodott magyar műkörömmárkát.
Agrárországban sikert aratni

Agrárországban sikert aratni 

Agrárország vagyunk, aratni mindig kell. A mezőgazdasági gépek értékesítésével, bérbe adásával és szervizelésével foglalkozó AXIÁL Kft. növekedése jómódúvá tette Harsányi Zsoltot, aki ezután sem felejtette el az alapelvét, hogy a társadalomnak és szűkebb pátriájának, Bajának is vissza kell adni a sikerből.
kezeld úgy a célközönséged, mint egy kiskamaszt

kezeld úgy a célközönséged, mint egy kiskamaszt 

A mai világban rendkívül törékenyek a brandek és a szakmai renomék. A virtuális, online térben összekapcsolódva szinte mindenről gyorsan értesülünk. A cikis céges megnyilvánulásoknak, a lebőgéseknek és lelepleződéseknek hamar híre megy. Mit tehetnek a vállalkozások és a cégvezetők, hogy megvédjék márkájukat? Erről beszéltek szakemberek a Piac &Profit Brandépítés – 2018: Híres legyél, ne hírhedt! című konferenciáján.
A nyomda is lehet zöld

A nyomda is lehet zöld 

Általában a nyomdaipart nem tartják számon, a legkörnyezetkímélőbb tevékenységek között. Gellér Róbert, a Gelbert ECOprint tulajdonos ügyvezetője szerint azonban ez az iparág is működtethető fenntarthatóan és már rég nincs olyan rossz hatással a környezetre, mint akár néhány évtizeddel ezelőtt is.
Bemutatkoznak az új Üzleti Etikai Díjas cégek

Bemutatkoznak az új Üzleti Etikai Díjas cégek 

Idén minden korábbinál több, összesen 10 vállalatot talált érdemesnek a zsűri az immár 17. alkalommal kiosztott Üzleti Etikai Díjra. A díjazott kis- és középvállalatok, nagyvállalatok és multinacionális cégek, számos különböző szektorból érkeztek. Megmutatjuk, mit és hogyan csinálnak!
Újabb 10 cég nyerte el az Üzleti Etikai Díjat

Újabb 10 cég nyerte el az Üzleti Etikai Díjat 

A 17. alkalommal kiosztott Üzleti Etikai Díj kiemelkedő szerepet tölt be az üzleti életben etikusan működő cégek elismerésében. Az idei megmérettetésen – az eddigi 64 aktívan működő díjazott cég után – újabb 10 magyarországi bejegyzésű cég vette át az elismerést.

László Ervin: "Nem megoldás, ha falakat építünk" 

A világhírű tudományfilozófus valószínűbbnek tartja, hogy az üzleti világ orvosolja a világ bajait, mint a nagypolitika, mely egyre inkább a megosztó, kirekesztő retorikára játszik. A Piac és Profit 2016-os Fenntarthatósági Csúcsán tartott beszédében a felelősségteljes magatartás filozófiáját vázolta fel a holisztikus gondolkodás és a rendszerelmélet felől közelítve.

Óriási magyar siker Tallinban 

Az Európai Unió egyik legrangosabb környezetvédelmi díját nyerte el a Katica Tanya, a Piac&Profit Üzleti Etikai díját tavaly megszerző kisvállalkozás a mikro- és kisvállalkozások között a „vállalatirányítás” kategóriájában szerezte meg az első helyezést.

Péntekig lehet pályázni az Üzleti Etikai Díjra! 

Várjuk azon vállalatok jelentkezését, melyek vezetői, munkatársai úgy érzik, hogy etikus, felelősségteljes magatartással vesznek részt az üzleti életben, és ezért pályázni szeretnének a 2016. évi Üzleti Etikai Díjra. A független, üzleti és kormányzati szereplő által nem befolyásolható „Üzleti Etikai Díj” 2000 óta, immár 17. éve kiemelkedő szerepet tölt be az üzleti életben etikusan működő cégek elismerésében. Az Üzleti Etikai Díjról szakmai konzultációt tart a díjalapító szeptember 15-én, Budapesten.

Az etikus cégeket a munkavállalók is jobban szeretik 

A Regus felmérése szerint a munkavállalók ma már szívesebben dolgoznak olyan cégeknél, amelyek rendelkeznek jótékonysági és vállalati felelősségvállalási (CSR) stratégiával.

Nem luxus, a siker alapja az etika 

Nincs ellentét a vállalkozások és a társadalom érdekei között - hangsúlyozták a Cégvezetők Csúcstalálkozóján felszólaló szakemberek. Valójában hosszú távon csak azok a cégek lesznek sikeresek, amelyek etikusan működnek. Ezt várják a fogyasztók és a partner vállalatok is.

Húzóerő az innováció 

Bármibe vágjanak bele, legyen az a cég életében a legapróbb lépés, egy napi rutinfeladat, a tisztességes hozzáállás alapvető elvárás. Etikusság oda és vissza, ez lenne az optimális üzleti rendszer a Geochem Kft. ügyvezetője szerint. Ebből egy jottányit sem enged, különösen mivel szerinte ez a záloga a fizetőképes keresletet jelentő exportpiacra-jutásnak.

Újabb nyolc cég vehette át az Üzleti Etikai Díjat 

Az idén 16. alkalommal átadott Üzleti Etikai Díj célja, hogy minden évben a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek azok a hazai vállalkozások, amelyek tevékenységükkel, magatartásukkal példát mutatnak a felelős, etikus gazdálkodásban, üzleti jelenlétben, és erősítik a társadalom és az üzleti szféra közötti bizalmat. Az idei megmérettetésen – az eddigi 56 aktívan működő díjazott cég után – újabb 8 magyarországi bejegyzésű cég vehette át az elismerést november 18-án este a Piac & Profit által rendezett ünnepélyes díjátadó gálán.

16. alkalommal ítélték oda az Üzleti Etikai Díjat 

Az Üzleti Etikai Díj 2000 óta, immár 16. éve kiemelkedő szerepet tölt be az üzleti életben etikusan működő cégek elismerésében. Az idei megmérettetésen – az eddigi 56 aktívan működő díjazott cég után – újabb 8 magyarországi bejegyzésű cég veheti át az elismerést november 18-án este a Piac & Profit által rendezett ünnepélyes díjátadó gálán. Az eseményre ismét a Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencia zárását követően kerül sor, kiemelve az üzleti etika és a fenntartható fejlődés szoros kapcsolatát.

Etika nélkül nincs siker 

Elfogadható érv még az üzleti életben, hogy az etikus magatartás nem kifizetődő? Vagy egyértelmű, hogy hosszú távon ez a sikeres is? És min múlik az etikus cég a vezetőn, vagy a jól kidolgozott rendszeren? Többek között ezt vitatták meg az idén harmadik alkalommal megrendezett Üzleti Etikus Cégek Fórumának résztvevői.

Adósúlyok és devizahitelek vitték a novembert 

Novemberben elfogadták a 2015-ös adótörvényeket, hivatalba lépett az új Európai Bizottság és döntöttek a devizahitelek automatikus forintosításáról is.

Jubileumi elismerés: 15. alkalommal kaptak díjat az üzleti etika zászlóvivői 

A független, üzleti szereplők által nem befolyásolható Üzleti Etikai Díj 2000 óta, immár 15. éve kiemelkedő szerepet tölt be az üzleti életben etikusan működő cégek elismerésében. Az idei megmérettetésen az eddigi ötvenöt díjazott mellett újabb 8 magyarországi bejegyzésű cég kapta meg az elismerést. A november 19-én este a Piac & Profit által rendezett ünnepélyes díjátadó gálára ez évben is a Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencia zárását követően került sor, nem véletlenül: ez is kiemeli az üzleti etika és a fenntartható fejlődés szoros kapcsolatát.

„Üzleti Etikai Díj 2014” – Várjuk a cégek jelentkezését! 

Önjelölésre felhívás! Idén is várjuk a vállalatok jelentkezését, melyek úgy gondolják, hogy etikus, felelősségteljes magatartással vesznek részt az üzleti életben, és ezért pályázni szeretnének a 2014. évi Üzleti Etikai Díjra. A független, üzleti szereplő által nem befolyásolható „Üzleti Etikai Díj” 2000 óta, immár 15. éve kiemelkedő szerepet tölt be az üzleti életben etikusan működő cégek elismerésében.

Fórum az etikus üzletért 

Az Üzleti Etikai Díjat nyert vállalatok és a díjalapítók 2013-ban úgy gondolták, megérett az idő arra, hogy összehívják az Üzleti Etikus Cégek Fórumát. Idén ismét összegyűlnek a gazdasági életben már érdemeket szerzett etikus cégek, hogy az etikus kapitalizmusról beszélgessenek. A tizennégy éve fennálló Üzleti Etikai Díjat kapott cégek képviselőin kívül a fórumon megszólalnak a moralitást, becsületet, együttműködést, emberi alapokon álló partnerséget szorgalmazó cégek meghatározó személyiségei is.

Elismerés az etikus üzletért 

Az eddigi ötven díjazott mellett újabb öt magyarországi bejegyzésű cég kapta meg az Üzleti Etikai Díjat. A Piac & Profit által november 20-án este rendezett ünnepélyes díjátadó gálára idén is a Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencia zárását követően került sor, ezzel is erősítve az üzleti etikus magatartás és a fenntartható fejlődés egymáshoz tartozását.

Az üzleti etika úttörői 

A környezet- és társadalomtudatos menedzserek az 1968-as diáklázadások, a hippimozgalom és a fogyasztóvédelmi szervezetek szellemiségéből nőttek ki, és váltak alternatív szellemiségű vezérigazgatókká. Ideáikat ma már a kkv-k és a legnagyobb fősodorbéli multik is magukénak tudják.

Jó üzlet jót tenni 

Az üzleti etika messze nem jótékonykodást jelent, hanem annak felismerését, hogy egy vállalkozás a társadalmi környezet és az ökoszisztéma szerves része. A cégek zöldülése anyag- és költségmegtakarítással jár, etikus üzletvitelükkel pedig renomét szereznek, amely piaci előnyre konvertálható.

„Üzleti Etikai Díj 2013” – Várjuk a cégek jelentkezését! 

Várjuk azon vállalatok jelentkezését, amelyek úgy gondolják, hogy etikus, felelősségteljes magatartással vesznek részt az üzleti életben, és ezért pályázni szeretnének a 2013. évi Üzleti Etikai Díjra. A független, üzleti szereplő által nem befolyásolható „Üzleti Etikai Díj” 2000 óta, immár 14. éve kiemelkedő szerepet tölt be az üzleti életben etikusan működő cégek elismerésében

Megéri etikusnak lenni 

Az első Üzleti Etikus Cégek Fórumán számtalan érdekes példa hangzott el az elmúlt években Üzleti Etikai Díjat nyert vállalatok képviselőitől. Szinte valamennyi példa – akár kisvállalati vagy nagyvállalati – rávilágít arra, hogy az etikus viselkedés belülről fakad, és személyhez köthető. Tenni mindenki tud, ha akar.

A felelősségvállalás teszi etikussá az üzletet 

Üzleti etikával foglalkozó tudósok, üzletemberek, gondolkodók gyűltek össze csütörtök délután, hogy megvitassák az üzleti etika iránt elkötelezettek felelősségét az idén először összehívott Üzleti Etikus Cégek Fórumán, ahol a korábbi Üzleti Etikai Díjat nyert cégek közül többen is bemutatták programjaikat. A jó példák révén is igazolást nyert, hogy etika és profit nem egymást kizáró fogalmak.

Elismerték az etikus cégeket 

Az eddigi negyvenöt díjazott mellett november 21-én este újabb öt magyarországi bejegyzésű cég kapta meg az Üzleti Etikai Díjat, amelyet a Piac & Profit által rendezett ünnepélyes díjátadó gálán vettek át. Az elismerés átadására ez évben is a Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencia zárását követően került sor.

Vannak etikus cégek? 

Ma is akad számos vezető, vállalkozó, aki úgy irányítja cégét, hogy közben felelősséget vállal a munkatársaiért, az üzleti partnereiért, a szűkebb és tágabb környezetének jólétéért, a társadalom fenntartható fejlődéséért, a klímaváltozás negatív folyamatainak visszafordításáért, az esélyegyenlőség javításáért. Válsághelyzetekben szerepük, példamutatásuk egyre fontosabbá válik.

„Üzleti Etikai Díj 2012” - Jelölje Ön is saját vállalatát! 

Várjuk azon vállalatok jelentkezését, amelyek úgy gondolják, hogy etikus, felelősségteljes magatartással vesznek részt az üzleti életben, és ezért pályázni szeretnének a 2012. évi Üzleti Etikai Díjra. A független, üzleti szereplő által nem befolyásolható „Üzleti Etikai Díj" 2000 óta, immár 13. éve kiemelkedő szerepet tölt be az üzleti életben etikusan működő cégek elismerésében.

Íme, néhány etikus magyar vállalat! 

Ismét kiosztották a 2000-ben alapított Üzleti Etikai Díjat. Az alkalmazottaival, partnereivel és a környezettel szemben etikus, aktív társadalmi felelősségvállalású cégek között van nagy áramszolgáltató és kis asztalos üzem egyaránt. 
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Aki importált autót vesz Magyarországon, nagyobb valószínűséggel kap hamis futásteljesítményű járművet

Aki importált autót vesz Magyarországon, nagyobb valószínűséggel kap hamis futásteljesítményű járművet 

Magyarországon a használt autók jelentős részének manipulálták a kilométeróra-állását, vagyis a jármű kevesebbet ér, mint amennyit kérnek érte.

Adózás

Újítások az adóbevallásban

Újítások az adóbevallásban  

Elérhetővé vált az önellenőrzés az eÁfa kapcsán.

Jogi kisokos

A háborúra hivatkozva magasabb bírságot fizethetnek a cégek

A háborúra hivatkozva magasabb bírságot fizethetnek a cégek  

Augusztus 1-től 13 százalékról 15 százalékra emelkedik a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által kiszabható bírság összegének felső határa.

Cégblog

Az Aldinál vizsgálódik a GVH

Az Aldinál vizsgálódik a GVH  

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt indult eljárás.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo